10-11.9.15 ימים ה' ו'
היום הראשון לטיול עבר לנו כולו בטיסות. יצאנו בטיסת בוקר של בריטיש איירויז ללונדון ולאחר המתנה קצרה עלינו למטוס האירבאס 380 הענק לטיסה לסן פרנסיסקו.המטוס פשוט ענק ובמקום כניסה דרך שרוול אחד כמו ביתר המטוסים, נכנסים אליו דרך שלושה שרוולים.

בסן פרנסיסקו עברנו די במהירות את תהליך הכניסה והפעם לא עכבו אותנו לבדיקה במכס. נסענו ברכבת למרכז ההשכרות וגם כאן זה הלך די מהר. כמובן שניסו לדחוף לנו כל מיני תוספות מיותרות כמו שדרוג , מיכל דלק מלא ועוד. קיבלנו ג'יפ שחור ויצאנו לדרכנו לסנטה קלרה שליד סן חוזה, נסיעה די קצרה אך הכביש היה עמוס והנסיעה היתה די איטית. לאחר פגישה משפחתית מרגשת התמקמנו במוטל שהזמנו ללינה. מחירי המלונות והמוטלים באזור יקרים יחסית בגלל הקרבה לעמק הסיליקון.
את יום הטיול הראשון בפועל התחלתי בנסיעה על כביש 680 צפונה מצידו המזרחי של המפרץ, הכביש בסיומו מתחבר לכביש 5 שהוא בעצם הציר המרכזי הנמשך מגבול מקסיקו שבדרום ועד הגבול הקנדי בצפון.לקראת העיירה Redding פניתי מזרחה לכביש 299 לכוון Burney כדי להגיע למפלי Mcarthur.שעל כביש 89 . זהו אתר נופש לחופו של אגם Baritton ובכניסה לאתר יש מפל גדול עם שביל גישה נח תצפית על ראש המפל והמשך עד לתחתית המפל .

המפל מלמעלה

מבט מלמטה
בהמשך הכביש הגעתי לקבוצת המפלים הצפונית יותר , המורכבת משלושה מפלים, עליון, אמצעי ותחתון . העליון די גדול והתחתון ממש קטן , למרגלות שלושתם יש בריכות שחיה .

המפל העליון

המפל האמצעי עם הקירות המפותלים

המפל התחתון עם הבריכה
המשכתי עד לכביש 5 ונסעתי מעט דרומה כדי להגיע למפל הנמצא בעיירה Dunsmuir , מקום נחמד אך כששאלתי למיקום המפל , התברר לי כי הוא נסגר למבקרים מהסיבה שכדי להגיע אליו צריך לחצות פסי רכבת והיו במקום לא מעט תאונות. המשכתי צפונה עד למקום הלינה בMedford שבאורגון.הגעתי כבר בחושך, הלכתי לאכול וחזרתי לישון.המוטל היה נחמד, קיבלתי חדר בקומה הראשונה שהיה מאובזר ונעים.