21.9.15 יום ב'
יצאתי מקלסו על כביש 432 דרך לונגויו,מרכז תעשית העץ של האזור. בכל מקום פזורות ערימות של בולי עץ גדולים וערימות נוספות של פלטות עץ מעובדות ומוכנות לנסיעה מהנמל או מתחנת הרכבת. עברתי על גשר גדול ויפה החוצה את נהר קולומביה למדינת אורגון.
הגעתי לאסטוריה ועליתי לגבעת התצפית ולעמוד הטוטם העומד בראשה. העמוד היה מכוסה לרגל שיפוצים אבל התצפית על האזור, הכוללת את נהר הקולומביה עם הגשר הענק שמעליו, שפך הנהר והמפרץ הנמצא מהצד השני של הגבעה היתה ממש יפה.
התחלתי בנסיעה על כביש 101 לאורך חוף אורגון המדהים.החוף משתנה מנקודה לנקודה, חלק סלעי צמוד לחלק חולי וחלק ובהמשך מצוקים גבוהים. בהרבה מקומות ישנם סלעים גדולים בתוך הים ובחלק מהם הים חצב קשתות.
מעבר לכך ניתן לראות בהרבה מקומות את תופעת הגאות והשפל , הבדלים הם של כמה מטרים ונוצרות בריכות קטנות ואזורים עם חול רטוב שבהם נמצאים כל מיני חיות ים קטנות והרבה אנשים וציפורים מסתובבים ואוספים אותן. כל זה חייב אותי לעצירות מרובות לצילום.
הערה
מומלץ מאד לעשות את הנסיעה מכוון צפון לדרום ולא להיפך. כמעט לכל אורך הכביש יש פס הפרדה וקשה לעבור מהצד הנגדי לנק' התצפית, מה עוד שבנסיעה דרומה אפשר לראות את החוף כמעט כל הזמן.
לאחר מעבר במספר עיירות קטנות עם בתים העומדים ממש על החוף הגעתי לניופורט שבה יש נמל דייגים עם ציורים יפים על קירות הבנינים. בנמל היתה קבוצה גדולה של כלבי ים רעשניים. בצד השני של הכביש נמצא מגדלור Yaquina והמעבר מעל המפרץ הוא על גשר קשתות יפה.
לא לקחתי בחשבון שהחוף כל כך יפה. מרוב העצירות הרבות והלא מתוכננות, פתאום שמתי לב לשעון וראיתי שיש לי עוד נסיעה ארוכה עד למוטל שהזמנתי בגולד ביץ'. זו היתה אחת הפעמים ששמחתי על כך שהזמנתי מקום מראש כי לאורך הדרך לא היו מוטלים.כשבדקתי בג'י פי אס מצאתי שמחכה לי נסיעה של שעתיים וחצי ויצאתי לדרך לקראת החושך כשאני מחמיץ מספר נקודות בהן תכננתי לעצור. החלק הזה של החוף הוא אזור הדיונות וכמעט ולא מיושב. הדרך היתה לא נעימה בגלל החושך וגם כי לא היו כמעט מכוניות על הכביש.
נראה לי שאתכנן טיול נוסף לאורך החוף הזה. זה היה משהו מעולם אחר.