5.9 את היום הראשון לטיול תכננתי לבלות בפארק יוסמטי אך בגלל השריפה נסגרה הכניסה הצפונית שלו ולכן נסעתי דרך כביש 108 לכוון סונומה . הכביש יפה ועובר לפעמים בין העצים ולפעמים לצד סלעי גרניט חשופים. הכביש צר ומפותל ומטפס לגובה של כ2500 מ' באזור מעבר סונורה. לכל אורך הדרך נראה העשן המיתמר מהשריפה בפארק יוסמטי. וגם ריח השריפה לווה אותי בדרך. בסיום הכביש פניתי דרומה על כביש 395,עצרתי לתצפית על אגם מונו שממזרח לכביש והמשכתי לכניסה הדרומית של כביש 158 הפונה לאגם ג'ונו ללינה על שפת האגם. בעמק ישנם שלושה אגמים,שניים מהם מיושבים עם כפרים קטנים וחניוני קראונים והשלישי פראי לגמרי. החדר במוטל היה גדול עם מטבחון

עברתי דרך העיירה הקטנה לי ויניג ונסעתי צפונה לבירת מדינת נבדה -; קרסון סיטי. לאורך הדרך ישנן עיירות קטנות עם בתים צבעוניים ויפים.. כביש 207 הוביל אותי לאחר טיפוס קל לחופו המזרחי של אגם טאהו. לאורך הכביש שממנו קשה לראות את האגם יש חניוני קראונים וחופים מסודרים ( יש דמי כניסה )וכן מספר בתי קזינו.מקצהו הצפוני של האגם טיפסתי פעם נוספת על ההרים המקיפים אותי וגלשתי בצד השני לקרסון סיטי. בדרומה ובצפונה של העיר יש מרכזי קניות גדולים. כמו בכל בירת מדינה גם כאן יש קפיטול קטל, בית משפט ואתרי תיירות קטנים כמו מוזיאון רכבות ושוק מקומי. מצפון לקרסון סיטי בנסיעה די קצרה הגעתי לרינו, עיר די אפרורית הפרוסה על שטח ענק עם מספר מלונות וקזינו ( לא מצאתי שום דמיון לוגאס)