28.9
יצאנו לאחר ארוחת הבוקר במזג אויר גשום לצידו הצפוני של פיורד לים לאתר הקבורה של הויקינגים – וילהולם שבו הקימו מוזיאון. משם המשכנו לכוון הירטהלס , עשינו סיור קצר בנמל הדייגים ונעמדנו באחד הטורים למעבורת החוצה את המפרץ ( שייט של 3.15 שעות).למרות שזה כבר היה סוף ספטמבר הטורים התמלאו בזה אחר זה .כחצי שעה לפני ההפלגה התחילה העליה למעבורת , טור אחרי טור. צריך לקחת כל מה שרוצים מהרכב כי אי אפשר לחזור אליו במהלך השייט. עלינו לקומה השביעית של המעבורת לאגף העסקי שבו הזמנו מקומות . האגף הוא נפרד מיתר מקומות הישיבה הרגילים ובכל פעם שיצאנו וחזרנו היינו צריכים להציג את הכרטיסים. המיוחד באגף הוא שולחנות הערוכים כמסעדה עם בופה ענקי עם כל מיני מאכלים ושתיה בסגנון הכל כלול. שילמנו עבור המעבורת 148 יורו ובהשואה למקומות הרגילים במעבורת זה היה ממש שווה. על המעבורת יש חנויות דיוטי פרי, בארים ומסעדות .
מזג האויר היה גרוע והים גבה גלים מה שהפך את השייט לדי לא נעים להרבה אנשים.
בצד הנורבגי של המפרץ ירדנו בעיר קריסטיאנסנד והתחלנו בנסיעה על כביש 9 הנמשך לאורך אין ספור אגמים ומפלים ובהמשך על כביש 13 לכוון מערב אל העיר אודה שעל גדת פיורד הרדנגר. את חלקה האחרון של הדרך עשינו כבר בחושך וזה לא היה קל.
חשוב לדעת ולשים לב שהמהירות המותרת ברב הכבישים בנורבגיה היא 80 קמ”ש ובחלק של הכבישים רק 60 קמ”ש והנהגים מאד מקפידים על כך
לנו בטיסדאל שמצפון לאודה,