28.9 קורנינג ואיטקה בבוקר יצאנו לאחר ארוחה טובה עם כל מיני מאפים וריבות לכוון קורנינג כדי לבקר במוזיאון הזכוכית בו מוצגים דברים יפים ומיוחדים העשויים מזכוכית וביניהם היה לוח שחמט גדול שמתאר את מלחמת היהדות בנצרות. כמו כן יש כאן תצוגה של כלים מזכוכית החל מהעת העתיקה ועד ימינו וגולת הכותרת היו כדורי זכוכית בגדלים שונים שבתוכם נמצאים פרחים ודברים נוספים . רק להשכלה , מחיר כל כדור הוא מעל 5000$. באגף של המוזיאון נערכה הצגה של ניפוח זכוכית מכדור קטן ועד לעיצובו לכד. מכאן נסענו לעיר Ithaca שבה ישנם מפלים בלב הקמפוס של אוניברסיטת קורנל . נסענו לשדה התעופה הקטן של העיר ושם החליפו לנו את הרכב לפורד טאורוס שהיה נח ומשוכלל ומאד נהנינו מהנסיעה בו במשך כל הטיול. החלפת הרכב עיכבה אותנו כי היה צריך לתדלק את הרכב ולהעביר את המזוודות בין הרכבים וכשיצאנו מהשדה התחיל לרדת גשם.ולכן דילגנו בשלב זה על תוכניתנו להמשך היום ונסענו לאורך אגם קיוגה לכוון העיירה Canandaigua בה היה לנו מלון מוזמן להיום.

29.9 סאנקה פולס , ווטקינס גלן, ניאגרה פולס
היום חזרנו על עקבותינו כדי לבקר במקומות שעליהם דילגנו אתמול ולא רצינו לוותר עליהם. נסענו מזרחה דרך העיר Geneva שבה הרבה בתים יפים לכוון העיירה Seneca falls שבה יש ברחוב הראשי מוזיאון לזכויות האשה. -; מוזיאון מאוד מעניין על הנשים בהיסטוריה החל מחווה ועד ימינו עם תמונות וכתבות מכל מיני תקופות , מענינת היתה הצגת הדברים שאותם מלמדים בנים לעומת מה שמלמדים בנות מילדותם וההוכחה שההבדלים עדיין קיימים גם בימינו. ירדנו דרומה על כביש 414 למפלי Watkins glen שהם פשוט תופעה שאסור להחמיץ . מדובר בסדרה של 19 מפלים הזורמים בתוך קניון באורך של 1.5 מייל. חנינו בתחתית המסלול וכיוון שלא היה באותו יום אוטובוס שיעלה אותנו לחלק העליון של המסלול עשינו את המסלול מלמטה למעלה ובחזרה. אורך המסלול כשעה הליכה ויש הרבה מדרגות שהיו רטובות בגלל הגשם שאיתו היה לנו מזל . הוא הפסיק בדיוק כשהתחלנו ללכת וממש כשסיימנו התחיל מחדש. בכל פניה של המסלול מתגלה מפל נוסף כולל אחד שהמסלול עובר מתחתיו . לאורך הקניון רואים את כוחם העצום של המים היוצרים כל מיני סימנים בסלע. עם סיום המסלול עלינו לכביש 90 לכוון ניאגרה פולס.