מידע כללי
- אני לא לקחתי כמעט אוכל עליי לטיסה, כי הזמנו אוכל כשר והיו לי 3 טיסות עד שהגעתי לגוואטמלה. חברה שלי ואני היינו היחידות שאוכלות כשר בטיסה והיינו מורעבות, אבל היה רק 2 מנות ולא היה מנות מיותרות, ככה שנשארנו גוועות ברעב. הביאו איתכם כריכים או כל דבר שעובר את בדיקות הבטחון ויכול לעזור: מרק נמס בכוס יכול להיות טוב - בקשו מים חמים וכוס במטוס, כיכר לחם פרוס - תמיד זה מציל עד שמתחילים להבין מי נגד מי.
- שימו לב, שבגוואטמלה השמן מעורבב עם שומן חזיר. אם הבנתי נכון, אז גם במקסיקו ולכן בעיה לאכול במסעדות. סימני כשרות שניתן למצוא U , KMD, אאVK. אם השמטתי סימן כלשהו, אתם מוזמנים להגיב לכתבה בתחתית העמוד ולהוסיף מידע.
לתחילת הכתבהרשימת ציוד
- כירה ניידת- ספירלה.
- לא לקחת כף חשמלית מהארץ, כיוון שזה לא אותו הזרם החשמלי ולכן זה לא יחמם לכם כלום.
- סיר בינוני+ מחבת
- סכום מברזל (כף אחת, מזלג אחד וכפית אחת). את השאר קונים חד פעמי.
- סכין חדה לחיתוך ירקות.
- תיבוליות של קנור / אסם.
- תבלינים: לדעתי מספיק פפריקה ומרק עוף.
- גרנולה, שימורים, פסטות, פתיתים, ריבה/שוקולד.
- אורז יש בכל מקום אז אין צורך לקחת, כמו כן שמן זית.
- מנות חמות בשקית -שקיות של אוכל שמוכן בכמה דקות- מג`דרה, אורז עם ירקות, פסטות וכו`.
- מרקים לחמיות, קרקרים, טחינה גולמית ופירות יבשים.
- לחם כשר ניתן למצוא בצפון גוואטמלה ובמקסיקו - לחם BIMBO אין עליו סימן של כשר אבל הוא כשר.זה יציל אותכם הרבה.
גוואטמלה
אם אתם מתחילים את הטיול בגוואטמלה, יש לכם אפשרות ללכת להתארח בגוואטמלה סיטי אצל ה"מלאך" - זה בחור ששמו טל הראל והוא עזר לנו כל כך הרבה בטיול מבחינת הכשרות וגם מבחינת אירוח בשבתות. הוא בשמחה מארח, ומכל הלב, כל מטייל יהודי שנקרא בדרכו (המייל שלו[email protected]) . בגוואטמלה סיטי יש קהילה יהודית גדולה ולכן יש שם חנויות עם מוצרים כשרים מישראל. במידה ונגמר לכם האוכל, תוכלו להצטייד שם, גם בלחם כשר, וגם תוכלו לקנות שם ספירלה לבישול. בשוק של אנטיגואה ניתן למצוא את הספירלה שציינתי, עולה בערך 20 דולר. ירקות ופירות תוכלו למצוא בכל גוואטמלה, מקסיקו, וקובה ותמיד להכין סלט ירקות. כמו כן ברוב המקומות יש חטיפי גרנולה של נייטשר וואלי ופרינגלס כשר. גם ביצים אפשר למצוא בקלות רבה.
בסן פדרו מצאנו בחנויות ליד השוק פרינגלס כשר, פופקורן למיקרוגל, תירס בשימורים. בלנקין יש מסעדה, שהבנתי שאם נותנים לה את הסיר אז היא מכינה שקשוקה ואורז. המסעדה נמצאת בדרך לאל רטירו. יש שלט בעברית על עמוד החשמל ליד המסעדה: "שקשוקה/ שניצל". יש גם חנויות עם גלידות כשרות (אותו סימן כמו של שטראוס). בפלורס יש חנות ענקית של וולמרט, שהצילה לנו את החיים כי כבר היינו על סף שבירה. אפשר למצוא שם הכל: גבינת פילדלפיה, שימורים, שמן זית, שמן רגיל, עוגיות, ציפס LAYS, דגים כשרים, שוקולדים, ראפלס וכמובן לחם של בימבו -BIMBO.
לתחילת הכתבהמקסיקו והאיים
בטולום ישנתי ב"וורי טרבלר": שם יש מטבח ענק משותף אז תמיד הכנו שם ארוחות. הם מספקים בבוקר ריבה, לחם כשר, קפה, תה, ביצים, כמה שרוצים. אתם יכולים לקנות בחנויות ממול את הירקות ולהכין ארוחה גדולה. בערב הם גם מספקים ירקות בתשלום, אבל שוב, אפשר לקנות בחנויות ממול ולהכין ארוחות גדולות. גם שם יש סופר ענק, אם אני לא טועה של וולמרט, שגם שם ניתן למצוא מוצרים כשרים.
המשכתי לאיסלה מוחרס, עם עצירה בקנקון לפני כן. יש שם קהילת חב"ד אבל שאני הייתי שם הם לא היו מאורגנים אז היה קשה להיעזר בהם. יש סופר ענק של וולמרט שאפשר למצוא בו הכל כשר. פסטות כשרות, ריבות, שוקולדים, שימורים למינהם, עוגיות, גבינות, חטיפים של סבריטס שגם כשרים, טורטיות טריות מתירס או יבשות (קריספי כמו חטיף). חפשו במקרר קפואים, יש בייגלים קפואים של SARA LI שגם הם כשרים. שם תעשו קנייה גדולה במקרה וחסר לכם משהו. באיסלה מוחרס יש מסעדה ישראלית בשם "קומונו" - אם יוצאים מהפוקנה, פונים שמאלה ואז רחוב שני שמאלה עד סוף הרחוב והמקום נמצא מצד שמאל. בעל המסעדה -לי, אם אני לא טועה בשמו - יכין לכם בשמחה שקשוקה או סלט או דג בסיר שלכם עם שמן זית וכו`, אותי זה הציל.
עוד במקסיקו סיטי, כדאי מאוד להכיר את "בית המטייל". זהו בניין שהקהילה היהודית שוכרת עבור מטיילים ישראלים. יש בבניין דירת בנים ודירת בנות, שבהן ניתן ללון (50 פזו ללילה), לעשות כביסה במכונה, לבשל, לראות סרטים ומקבלים ארוחות ערב ובוקר. מבחינתי זה היה הפינוק לסוף הטיול (כי בסיום חזרנו למקסיקו) - לאכול אוכל כשר, שהוא לא פסטה/אורז. אל תפספסו את המקום הזה. יש פה קהילה ענקית ומדהימה שנותנת מכל הלב למטיילים ויש פה כמובן מטר מהדירה חנות ישראלית של יהודים עם כל המוצרים הכשרים שחלמתם עליהם. לפרטים נוספים בעניין אירוח בדירה יש לפנות לבלהה (כתובת הדוא"ל: [email protected]).קובה
משם המשכתי לקובה - בקובה אין הרבה אוכל ובמיוחד לא כשר, כי הם לא מייבאים כלום מארצות הברית, אבל מצאנו, רק בהאוונה, פסטה של ברילה, שמאחורה היה כתוב בעברית שזה כשר בהשגחת הרבנות בישראל. לנו זה לא היה שימושי כי הבאנו איתנו המון אוכל ממקסיקו. במכס בקובה, בכניסה למדינה, החרימו לי את תנור הספירלה עד שאני יוצאת מקובה, אבל לא היתה בעיה כי הכנתי אוכל בקאסות שישנתי בהן. לרובן אין גז במטבח. הם מבשלים שם על תנור ספירלה, כמו זה שיהיה לכם, אבל גדול ונייד אז זו אינה בעיה, הם יתירו לכם להשתמש בה. ביציאה מקובה ניתן לקחת את מה שהם מחרימים, אבל על כל יום אחרי 5 ימים צריך לשלם 3 דולר.
בהוואנה בקושי רואים חנויות ירקות. בטרינידד יש הרבה בסטות קטנות. המירו כסף לפזו קובני - זה הכסף המקומי שלהם, שאיתו תיקנו הרבה ירקות, ביצים ופירות. בקשו מבעלת הקאסה שתחליף לכם או לכו לצ`יינג שנמצא לא רחוק מהבנק, הוא מחליף לפזו מקומי. נכון לתחילת פברואר 2008, כל דולר שווה 24 פזו קובני. עם זה תוכלו לקנות למשל 5 עגבניות ב-5 פזו קובני, אננס ב-15 (זה פחות מדולר), מלפפון, גמבה, חסה, בצל, שום, תפוזים, גוייאבות, בננות, ופאפיה. ביצים: שנתיים ב-4 פזו. תפוחי אדמה לא ראינו וכל שאר הדברים גם לא היו.
לתחילת הכתבהרעיונות למאכלים ובישולים
חביתה עם טונה ובצל מטוגן ,שקשוקה, אורז עם חצילים, חצילים מטוגנים, דג מבושל בירקות, אורז עם ירקות, לחם מטוגן, טורטיה מטוגנת, פסטה ברוטב עגבניות, פסטה לעצלנים עם 2 תיבוליות של עשבי תיבול- סביר, סלט אבוקדו, ירקות משימורים עם בצל מטוגן. לקינוח: סלט פירות, ברוב המקומות אכלנו גם פירות ברחוב, פיסטוקים ובוטנים, שהם מוכרים ברחוב, אבל זה כבר לשיקולכם - לדעתי לא צריכה להיות בעיה עם הכשרות.
מקווה שעזרתי!
לתחילת הכתבהיוצאים לטיול תרמילאים במרכז אמריקה? כל המידע לטיול שלכם באתר "עפתי" >>