ביטוח – לעולם אל תצאו לטיול בחו"ל ללא ביטוח נסיעות מקיף. במקרה שבו, חס וחלילה, נפגעתם, נגנב לכם משהו או שקרו לכם מקרים אחרים ולא נעימים – הביטוח יכסה את ההוצאות. אם אתם מעוניינים לצאת לטרקים או חובבי ספורט אתגרי, ודאו עוד בשלב בתכנון הראשוני, כי הביטוח שלכם אכן מכסה גם את זה ושהוא כולל גם איתור וחילוץ. לחצו כאן כדי לקרוא על ביטוח למטייל לתרמילאים »
חיסונים – לאחר שבחרתם את יעד החלומות שאליו אתם נרגשים לנסוע, בררו אילו חיסונים עליכם לקבל. העניין רלוונטי בעיקר למדינות עולם שלישי, אבל בכל מקרה מומלץ להתייעץ עם רופא מטיילים באשר לחיסונים המומלצים. שימו לב, שלכל מדינה (ולפעמים אפילו לאזורים שונים במדינה) יש חיסונים שונים שצריך לעשות, וגם משך הזמן של הטיול המתוכנן יקבע את סוג החיסונים ואת המינון. כמו כן, קחו בחשבון שחלק מהחיסונים דורשים מספר זריקות לאורך תקופת זמן מסויימת, ולכן חשוב להתחיל איתם כמה שיותר מוקדם. מידע נוסף על חיסונים לטיול תוכלו למצוא במדריך הרפואי שלנו »
תרופות – כשאתם נוסעים לתקופה ארוכה ובטח אם אתם מגיעים למקומות עם רמת היגיינה ירודה, יש סיכוי שבשלב כלשהו תחלו לכמה ימים. לכן, מומלץ תמיד לקחת איתכם כמה תרופות בסיסיות לבעיות בריאותיות פשוטות כמו כאבי ראש, כאבי גרון, בחילות, כאבי בטן וכדומה. כמו כן, חשוב מאוד לקחת אתכם ערכת עזרה ראשונה עם פלסטרים, תחבושות, יוד ועוד שלל מוצרים נחוצים. כמובן שאם יש לכם גם תרופות נוספות אותן אתם לוקחים באופן קבוע או תרופות לאלרגיות ספציפיות, חשוב להביא אותן אתכם. כנ"ל גלולות למניעת הריון וכדומה. עם זאת, חשוב גם לא להגזים – תרופות לא נשמרות טוב לאורך זמן בתיק ובכל מדינה תוכלו תמיד גם לקנות תרופות אמינות למחלות וכאבים בסיסיים. רשימת תרופות סטנדרטית תוכלו למצוא ברשימת הציוד המומלצת של "עפתי" »
ציוד בסיסי – ודאו שהצטיידתם בכל מה שרציתם. לפני שתסגרו את התרמיל/מזוודה שלכם עברו שוב על הרשימה פריט פריט ובדקו היכן נמצא כל דבר ושהוא אכן נמצא. אם בכל זאת שכחתם לקחת יתכם משהו חשוב, אל תתעצלו וקנו אותו עם הגעתכם ליעד הראשון בטיול.
כרטיס סים בינלאומי – כרטיס סים בינלאומי יאפשר לכם להיות בקשר רציף עם הבית ועם החברים (אם תרצו, כמובן), ויאפשר שקט נפשי להורים. ברור שיש אפשרות לקנות כרטיס סים מקומי, מיד עם הגעתכם למדינה. אבל אם אתם רוצים להקל על עצמכם (ולמנוע עוד התעסקות מיותרת), ויותר מזה – אם אתם מתכננים לבקר במספר מדינות במהלך הטיול, כדאי לקנות סים בינלאומי של “למטייל” מבעוד מועד, כך שלא תצטרכו לקנות סים מחדש בכל מדינה, ותוכלו לטעון אותו כשתרצו. למידע נוסף על הסים הבינלאומי »
אגב, אם אתם מתכננים טיולים במקומות נידחים, כדאי לחשוב על האפשרות של קניית סים איתור, לכל צרה שלא תבוא.
כרטיס טיסה “פתוח” – למרבה הצער, כיום כבר לא קיימת האפשרות לקניית כרטיס טיסה עם מועד חזרה "פתוח" ובכל זאת, עדיין אפשר למצוא דרכים להישאר ספונטניים מבלי שתאלצו לשלם על זה קנסות גבוהים. ראשית, במעמד הזמנת כרטיס הטיסה בררו עם חברות התעופה או הסוכן שלכם אם ניתן לעשות שינויים בכרטיס שלכם, איזה סוג שינויים מותר, לכמה זמן ומהי העלות של כל שינוי במידה ותבצעו כאלה. מדובר בעניין חשוב מאוד, מאחר וזה יקבע את מידת הגמישות שלכם (האם ניתן לשנות רק את תאריך החזרה או גם את היעד שממנו תחזרו וכדומה). בדרך כלל, חברות התעופה מציעות כרטיסים שעולים קצת יותר אבל מאפשרות לבצע שינויים בהנחות משמעותיות, שיכולות לחסוך לכם הרבה כסף. בקיצור – בררו זאת היטב לפני שתזמינו. בררו גם כמה שינויים במועד החזרה ניתן לעשות ללא תשלום.
גיבוי מסמכים חשובים – דאגו להשאיר בבית עותק של צילום הדרכון, רישיון הנהיגה, כרטיסי האשראי, פנקס החיסונים ופרטי הביטוח שלכם. בנוסף, שלחו לעצמכם במייל (או צלמו בטלפון) מסמכים אלה וכל מסמך רלוונטי אחר שתזדקקו לו, כך שמכל מקום בו תהיו תוכלו לגשת לאינטרנט ולשלוף את המידע האישי שלכם או לבקש ממישהו שיעשה זאת עבורכם. בנוסף, מומלץ להחזיק אתכם מעטפה עם עותק מודפס של כל המסמכים הללו במקום בטוח בתיק, ליתר ביטחון.
מספרי טלפון חשובים – הכינו לעצמכם מחברת או פנקס עם מספרי טלפון חשובים – בני משפחה (במידה שאינכם זוכרים בעל-פה), שגרירויות ישראל וקונסוליות ישראליות ביעדים הרלוונטיים, מוקדי החירום של הביטוח וחברת האשראי, טלפון של סוכן הנסיעות או חברת התעופה וכן מספר הטלפון של ההוסטל הראשון שלכם (אם סגרתם מראש).
טיפולים בירוקרטים – בקשו מהמשפחה להוציא עבורכם דואר ולשים לב שלא מגיע משהו שדורש טיפול מיידי (לדוגמה: ביטוח לאומי, חוב לחברת סלולאר ועוד), אם באפשרותכם לשלם את החשבונות הנדרשים מראש או באמצעות הוראת קבע, עשו זאת. אם השתחררתם לאחרונה מהצבא, הקפידו ללכת לביטוח לאומי כדי להסדיר את התשלומים שלכם – אחרת תיקלעו לחוב לא נעים, שאליו עלולים להצטרף גם קנסות.
הרשמה למוסד אקדמי – מספר לא מבוטל של מטיילים מתחילים ללמוד עם שובם ארצה מהטיול. בקשו סיוע מההורים בהליך ההרשמה או שתדאגו שכל הטפסים והפרטים הרלוונטיים יהיו על המייל/ המחשב האישי/ הטלפון שלכם וכך תוכלו להירשם.
כסף – לא משנה איך אתם בוחרים להוציא את הכסף בטיול (אשראי, טרוול צ'קס, מזומן), הקפידו לוודא שיש לכם את מה שדרוש לפני שאתם טסים (למשל – אשראי בינלאומי בתוקף לכל תקופת הטיול ומספיק כסף בחשבון כמובן). בכל מקרה, מומלץ לצאת עם מעט כסף מזומן (עדיף בדולרים). למידע נוסף על למידע נוסף על התנהלות עם כסף בטיול »
נחיתה נעימה
הנחיתה ביעד התרמילאי מציפה רגשית וממלאת באדרנלין – איזה כיף! אך לפני שתתחילו במעשים הפרקטיים – תכנון המסלול, הרשמה לטיולים מאורגנים או לעלות על אוטובוס שייקח אתכם ליעד הראשון, אתם חייבים להרשות לעצמכם לנחות תרתי משמע – לא רק עם המטוס, גם נפשית, בשבילכם. במידת האפשר, נסו להתחיל ביעדים שנחשבים מתאימים ל"נחיתה רכה" – כאלה שיש בהם הרבה תרמילאים והרבה הוסטלים וסוכנויות טיולים שיעזרו לכם "להיקלט". כדי להבטיח לכם נחיתה רכה ביעד במידת האפשר, הנה כמה סידורים שקשורים בהגעה ליעד עצמו שתוכלו לבצע כבר מהארץ:
- בררו האם יעד הנחיתה שלכם מספק לכם את כל מה שצריך על מנת להתארגן כראוי להמשך הטיול: סוכנות תרמילאים, אמצעי תחבורה נוחים, חברת השכרה/מגרשי קניית רכב וכדומה.
- כדאי לשריין את מקום הלינה שלכם מראש לפחות לשני הלילות הראשונים ביעד, במיוחד בעונות השיא. רוב ההוסטלים מאפשרים לבצע הזמנה דרך אתר האינטרנט שלהם או באמצעות שליחת מייל. אחר-כך כבר תוכלו להתחיל לזרום עם הטיול.
אז מה לעשות כשמגיעים?
- לכו לישון אם אתם עייפים או לחלופין – הישארו ערים כמה שתוכלו ולכו לישון בשעה המתאימה לפי השעון המקומי.
- CHANGE – החליפו כסף מזומן למטבע המקומי. ליתר ביטחון ובגלל שאתם עוד לא מכירים את השטרות המקומיים, עדיף לעשות את ההחלפה הראשונה שלכם במקום מסודר ואמין כמו בנק או חלפן גדול, גם אם זה אומר לקבל שער פחות טוב.
- דברו עם תרמילאים אחרים. אין תחליף לניסיון והמידע העדכני מאלו שמטיילים כבר עכשיו. הם יוכלו לעשות לכם סדר בין האטרקציות והאפשרויות השונות ולתת לכם כיוון להתחיל ממנו.
- מפות חשובות – אם אתם יוצאים לטיול ברכב, זאת הזדמנות מצויינת לקנות מפת כבישים טובה ומעודכנת ואם אתם יוצאים לטרקים עצמאיים, זה הזמן להשיג סיפורי דרך ומפות סימון שבילים עדכניות.
- אוכל לימים הראשונים – נצלו את ההזדמנות להכיר את המטבח המקומי, ואם אתם כבר מתחילים בטיול עם רכב מומלץ, לקנות מצרכי מזון יבש לבישול לטווח ארוך שתוכלו לבשל עמם מדי יום.
- תכנון המשך הדרך – באפשרותכם לפתוח מפה או את אתר "עפתי" ולהחליט בעצמכם או להיכנס לסוכנות התרמילאים הקרובה ולשאוב רעיונות להמשך הדרך. אולי יפתיעו אתכם בהמלצה לטיול ו/או כיוון שלא חשבתם עליהם. אם תרצו – תוכלו לסגור את כל המשך הטיול דרך הסוכנות. בנוסף, מומלץ להיכנס ללשכת התיירות המקומית, לקבל מפה והמלצות וכמובן להתייעץ.
- שתו קפה (או בירה) ונוחו, באתם ליהנות ואין מה למהר!
בקצרה: רשימת סידורים לתרמילאים
לפניכם רשימה מסודרת של סידורים שכדאי לעשות לפני היציאה לטיול – מתחו קו על מה שמיותר וסמנו V על מה שכבר טיפלתם בו!
- ביטוח נסיעות לחו"ל
- טיפולים בירוקרטים
- חיסונים ותיק תרופות
- הרשמה למוסד אקדמי
- ציוד בסיסי
- סים
- כסף
- כרטיס טיסה פתוח
- גיבוי מסמכים חשובים
- מספרי טלפון חשובים
- הוסטל ללילות הראשונים