פרק 5 חלק ה'
יום שלישי 3 ליולי על דרך האוקיאנוס הגדולה – The Great Ocean Rd.
בוקר יום שלישי ה- 3 ליולי 2018,
לאחר לילה במוטל הנחמד הזה, פתחנו את היום, בביקור זריחה באתר 12 השליחים, שהניב עוד כמה עשרות צילומים בהם האור הלך וגבר ויצר את השינוי והמיוחדות.
חזרנו למוטל עם השרות האישי המפנק, ארוחת הבוקר המוגשת בחדר לא כאקסטרה אלא כסטנדרט, עם החזרה מהגיחה המוקדמת לאתר 12 השליחים.
נפרדנו סופית בתודה גדולה ממנהלת המוטל ובעלה חזרנו לכביש 100B דרך האוקיאנוס הגדולה The Great Ocean Road הנחשב לאחד מאתרי התיירות החשובים בדרום אוסטרליה ולמבקרים במלבורן.
בתוכנית להיום אתרים בפארק לאומי פורט קאמפבל (Port Campbell National Park). התחלנו בתצפית על העיירה פורט קאמפבל עצמה כמה קילומטר מערבה מ- 12 השליחים.
הערה, אפשר להקדיש הרבה יותר זמן ולקבל את הזמנת הנהלת הפארק לטיול רגלי לגילוי נפלאות הטבע בקטע החוף המיוחד הזה. החלק הקסום של החוף הנסוג בהדרגה מהשתלטות האוקיאנוס, אך יחד עם זאת החיים נמשכים לאורכו ומתאפשרת בהליכה רגלית תצפית על ציפורי חוף ובעלי חיים אחרים החיים ממש כאן. לצערנו לנו לא היה הזמן לכך היינו כבולים בתוכניות עם הגדרת זמן קשיחות של השכרת הרכב, המשכנו הלאה...
התחנה הראשונה לונדון ברידג' (London Bridge) הידוע גם כקשת לונדון (London Arch), בלונדון ברידג' הסיפור המיוחד הוא התמוטטות הקשת הראשונה לאחר מעבר 2 מטיילים שחצו אותה לכיוון הקשת השנייה. כתוצאה מהתמוטטות זו הם נתקעו שם עד שחולצו ע"י מסוק.
תחנה שניה, הגרוטו (The Groto), - המערה, אך למעשה מערות ונקרות שנחצבו בסלע בתהליך הבלייה על ידי האוקיאנוס, מתמוטטות ואחרות נוצרות כך לאורך מיליוני שנים מתקדם האוקיאנוס, אוכל את היבשת ואיננו יודע שובע...
תחנתה שלישית, מפרץ האיים (Bay of Islands), עם קצת דמיון, אפשר לראות כאן איך פעילות הבלייה נמשכת ללא הפוגה כבר מיליוני שנים, האוקיאנוס נוגס ביבשה יוצר מפרצים משאיר איים, סטאקים, בגדלים שונים במקום בו פעם הייתה היבשה.
[סטאק (גאולוגיה) הוא אי קטנטון שנותר לאחר שהאוקיאנוס בעזרת רוחות ים דחפו את הים למקום בו הייתה קודם יבשה ונותר עמוד אי, לפעמים בגובה עשרות מטר כגובה הצוקים בקו המים].
היפה כאן, הכל ללא תשלום, פתוח לקהל, תמיד שלטי הכוונה, מדרכות עץ מעל הצמחייה והחול עד מרפסת תצפית מסודרת ובטיחותית ומדרגות להתקרב לאטרקציה אם יש צורך.
לאחר מנות בלתי נגמרות של גאולוגיה, לימוד ותרגול חוזר של החומר, יצאנו לכיוון העיר הגדולה על דרך האוקיאנוס הגדולה, העיר בת כעשרים אלף תושבים. ווארנאמבול (Warrnambool).
מאתר 12 השליחים עד ווארנאמבול מעל 70 ק"מ, כאן מסתיים כביש 100B The Great Ocean Rd., נכנסנו למרכז העיר, לחפש מסעדה לארוחת צהרים. החלטנו לחפש ליד הגלריה המקומית ואחרי הארוחה לערוך ביקר קצר לראות אמנות בעיר שדה מרוחקת מהמרכז התוסס של מלבורן או סידני.
הוויז הוביל אותנו, עצרנו ליד בניין שנראה מהמאה ה- 19 צבוע לבן עם חלונות שחורים, נכנסנו, המקום התגלה לנו כמסעדה ומועדון הימורים יוקרתי למרוצי סוסים ואירועי ספורט אחרים. התחרויות משודרות במכשירי טלוויזיה רבים, ותחנת ההימורים בחדר אחר. כמעט גרשו אותנו כי הגענו כרבע שעה לפני סגירת המטבח בשעה 2 אחה"צ. המטבח חוזר לפעול בערב אל תוך הלילה.
אחת המלצריות באה לעזרתנו הזמנו ארוחה פשוטה ומהירה שהגיעה גם מהר מאוד יחסית והייתה לא רעה ככל שאני זוכר.
הגלריה הייתה ממש 2 רחובות מאתנו, נסענו עם הוויז כמובן ישר לחניה של הגלריה מול אולם התרבות, התיאטרון העירוני.
נכנסנו, הייתה פעילות כל שהיא עם ילדים והורים, עברנו על פניהם אל אולמות התצוגה אתן לכם להתרשם מתמונות התצוגה, לי זה התקשר לנושא הטיול שלנו – גאולוגיה, בלייה, קרקע, אבנים... תשפטו....
לאחר סיום הביקור בתערוכות הפעילות יצאנו לרחבת הדשא הגדולה וסקרנו את הסביבה, ממול רחוב בשיפוץ רציני, אולי הופכים אותו למדרחוב, הבתים נראים בסגנון המאה ה- 19 תחילת המאה ה- 20 נראה כמו אחד הרחובות הראשונים של העיר המשמש כמרכז הקניות הוותיק.
מבנה הגלריה נראה חדש יותר מהמבנים השכנים, וברור שאנשים יצירתיים מועסקים בו, ראו את הרעיון של ארון הספרייה הזעיר עם ספרים להחלפה בחוץ חופשי לקהל...
יצאנו שוב לדרך, המטרה להגיע להמילטון כ-100 קילומטר מווארנאמבול להעביר את הלילה ולהמשיך למחרת בדרך לפארק לאומי גראמפיאנס (Grampians National Park). קודם ליציאה לדרך נכנסנו לסופרמרקט גדול בפרברים לחדש את מלאי המזון שיהיו פרודוקטים לנשנש בדרכים ולארוחת ערב כשנגיע להמילטון ונרצה לאכול מבלי לצאת מהחדר במלון.
הנסיעה עברה בליווי צמוד של שקיעה אדומה כתומה סגולה מדהימה מעל 40 פריימים, פשוט אי אפשר היה להפסיק לצלם את מגוון צבעי הפסטל שצבעו את השמיים העננים וחלק נוף כפרי מה שנקרא קאונטרי סייד
(Countryside),
הגענו למוטל, מוטור אין באדג'ט און דה לייק (Motor inn Budget on the Lake Motel) שעה יחסית מאוחרת, קיבלה אותנו פקידת הקבלה, אולי מבעלי המלון, משרד הקבלה נראה כחלק מבית המגורים שלה.
התקבלנו מאוד יפה ועם מרב העזרה לה נדרשנו, היה חסר לנו סכין ואולי עוד משהו להכנת ארוחת הערב.
אכלנו ארוחת מלכים פשוטה בהכנה עצמית, כמעט כמו בבית, לאחריה סיימנו את היום בידיעה שמחר בבוקר מחכה לנו אגם צמוד עם זריחה חד פעמית ...
כך היה...
המשך בפרק הבא... ביקור ב- Grampians National Park