3. ארה"ב מחוף אל חוף קיץ 2019 - צפון קליפורניה ימים 4-6

תמונה ראשית עבור: 3. ארה"ב מחוף אל חוף קיץ 2019 - צפון קליפורניה ימים 4-6

יום ב' 15/7

אני מתעורר בבוקר בהתרגשות, היום מתחילים את המסע ועם כל הכבוד לסן פרנסיסקו היפה יש לנו עוד הרבה תוכניות והמון מקומות לבקר. כבר בארוחת הבוקר בקומה ה-12 היה נראה שמזג האוויר יהיה לטובתנו והערפל שהתרגלנו אליו בבקרים התחלף ליום בהיר ומעונן חלקית. הבוקר גם צריך לאסוף את הרכב מתחנת ההשכרה ולהעמיס את כל הציוד. אני והאישה יורדים ואומרים לטרוי שיש לנו בחדר מזוודות ותיקים שאנחנו מבקשים להוריד ביחד עם ארבעה ילדים. טרוי מחייך ואומר "Don't worry, I got you covered" ומיד אנחנו רגועים. בסניף של אוויס יש תור קצר ולשמחתי, אין בעיות עם ההזמנה ומכיוון שבקליפורניה יש נהג נוסף אוטומטי, האישה יכולה לחזור למלון. הרכב שאני מקבל הוא GMC YUKON XL עם המון מקום לשבת ועוד מקום למזוודות ותיקים מאחורי הספסל השלישי. הרכב חדש לגמרי, משוכלל ומאובזר ואני רושם 1750 מייל, זה מה שהרכב נסע בחודש שהוא על הכביש. כשנגיע לניו יורק, הספידומטר כבר יראה 6270 מייל. אני עולה ומתיישב במושב הטייס, בודק את כל השעונים ונוסע בזהירות למלון. מעמיסים, נפרדים מטרוי ומתחילים בנסיעה צפונה.

יעד הנסיעה להיום הוא עיירת החוף Fort Bragg. לא להתבלבל עם בסיס הצבא בצפון קרוליינה עם אותו השם. לפני שיוצאים מסן פרנסיסקו אנחנו מתחילים לראות את גשר שער הזהב במלוא תפארתו וכולנו מתרגשים, חוצים בנסיעה ומיד בצד השני עוצרים לתצפית קרובה להתפעל ולצלם. ממשיכים עם כביש 101 ועוצרים להשלמת קניות לקראת המשך הדרך, אוכל, מים, קרח וציוד קמפינג שעוד היה חסר.

גשר שער הזהב במלוא תפארתו

כל אחד מהיושבים ברכב מארגן לעצמו את המושב למקסימום נוחות. יש שקעי הטענה ויש מסכי טלוויזיה נפתחים שלא נעשה בהם שימוש עד סוף הנסיעה מכיוון שלכל אחד יש טלפון נייד או טאבלט משל עצמו וככה נוח להם. עוצרים לצד אגם Mendocino לפיקניק והתפעלות מהנוף ההררי והמיוער של צפון קליפורניה. בהמשך הדרך יורדת מהכביש המהיר ומתפתלת עד שמתחברת אל כביש 1 בואכה פורט בראג.

את המוטל להלילה אני מוצא בקלות אבל שוב יש בעיה עם ההזמנה. הפעם אין בעיה עם התאריך אלא עם העובדה שהמקום החליף בעלות ובעלת הבית הנוכחית לא מבינה איך אישרו לי הזמנה של חדר עם 3 מיטות זוגיות כשבכל החדרים יש רק 2 מיטות לכל היותר! מה עושים? מוציאים מזרוני קמפינג ומבקשים מתנדבים לישון בשק שינה. ננסה יותר מאוחר לפתור את הסוגיה, עכשיו אנחנו רוצים לנצל את הזמן עד החשיכה ולטייל לאורך חוף האוקיינוס השקט. הגענו לחוף המכונה חוף הזכוכית בו אפשר למצוא שברי זכוכית רבים שעוצמת הגלים הפכה אותם לאבנים צבעוניות וקטנטנות.

חוף הזכוכית

כשחזרנו למוטל, הלכתי לדבר עם בעלת המקום והיא התנצלה שוב והציעה לי חדר נוסף ללא חיוב. אחלה, לקחתי.

יום ג' 16/7

א.בוקר בסטרבקס שזהו המקום היחיד כמעט שאפשר למצוא בו קפה נורמלי בארה"ב, עוד קצת קניות ב-Safeway לקראת הקמפינג הקרוב ויוצאים לדרך. היעד להיום -Hidden Springs Campground בפארק Humboldt Redwood. אחד ממספר פארקים שנועדו להגן על עצי הרדווד שגדלים לאורך החוף בצפון קליפורניה. הרדווד הם זן של עצי סקויה ובגלל תנאי האקלים באיזור מגיעים לגובה של מעל 100מ' וחיים מאות רבות של שנים.

Coastal Redwood
Humboldt Redwood SP

בצהריים אנחנו מגיעים לקמפינג ומקבלים את האתר (Site) שלנו. המקום פשוט עוצר נשימה, אמנם אלו לא עצי הרדווד הכי גבוהים אך עדיין מגיעים לגובה של למעלה מ-50 מ'. כל אוהל ממוקם באתר עם שולחן וחצי חבית למדורה. יש, כמובן, גם ארון פח לשמור את האוכל מפני הדובים ושאר בעלי החיים. סנאים יש בכל מקום. אנחנו מקימים אוהל משפחתי גדול וגם אוהל נוסף לגדולה שרק חיכתה להזדמנות למעט פרטיות. אחרי שהאוהלים מוקמים אנחנו נוסעים למרכז המבקרים ויוצאים לטיול רגלי קצר בין העצים האדירים.

Hidden Springs Campground

לארוחת ערב צולים נקניקיות ומבשלים מק אנד צ'יז. בחושך היער נראה קסום באמת ואפשר לדמיין אילו יצורים מתהלכים בו בחושך.

יום ד' 17/7

הלילה עבר בשלום ובבוקר יש קרירות נעימה. מקפלים את האוהלים ומעמיסים את הציוד. אנחנו נוסעים נסיעה קצרה בדרך שנקראת שדרת הענקים (Avenue of the Giants) לאיזור בפארק בו נמצאים העצים העתיקים והגבוהים ביותר והולכים מסלול נוסף בתוך היער אל ה-Tall tree וה-Big tree והם כולם ענקיים בצורה שקשה להמחיש. אם התמונות נראות לכם מוכרות מאיפשהו, אז לא טעיתם - את סרטי פארק היורה צילמו ביערות הרדווד.

חוזרים לאוטו וממשיכים בנסיעה צפונה. היעד להיום הוא Crescent City, עיירה נוספת על חוף האוקיינוס השקט בקצה הצפוני ביותר של קליפורניה. המלון נחמד והחדר מרווח. זה הזמן גם לעשות כביסה ראשונה. שתי מכונות כביסה ומייבש ואת השאר תולים בחדר להתייבש עד הבוקר.

תמונת הפרופיל של לירון#12
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של לירון#12