יום א' 21/7
למרות רעש ממסיבת קאנטרי מקומית ישנו טוב וגם קיפול האוהלים ושאר הציוד לא מעכב אותנו. היעד להיום הוא העיירה Arco ולפניה נבקר ב-Craters of the Moon NP. אל הפארק הגעשי הזה הגענו בשעת צהריים ואכן ההרגשה היא שמגיעים למקום שאיננו על פני כדור הארץ. הפארק הוא חלק קטן מאזור בו היתה פעילות געשית עד לפני כמה אלפי שנים בלבד וכל הקרקע מכוסה בסוגים שונים של לבה. הפארק מעניין ונקודות העצירה והמסלולים הקצרים מספקים לנו הפוגה ממרחקי הנסיעה של היומיים האחרונים. פני השטח השחורים בשעת צהריים גורמים לטמפרטורות לנסוק ולנו לקצר את השהות בחוץ.
חצי שעה נסיעה נוספת מביאה אותנו לעיירה מדברית קטנטונת בשם ארקו. גם פה אנחנו מקימים אוהלים בקמפינג שרובו קרוואנים, הפעם הקמפינג הוא של רשת KOA. בקמפינג יש בריכה ואני והצעירים מיד טובלים להצטנן מהחום. בשעה 17:00 מחלקים כדורי גלידה במחיר סמלי ולקראת ערב אנחנו מתפנקים ומשתמשים בשירות של הקמפינג ומזמינים ארוחה שמגיעה עד פתח האוהל. ממש פינוק.
יום ב' 22/7
בבוקר קמים ומתארגנים לאט מכיוון שהבטיחו שבשעה 10:00 יחלקו וופל עם סירופ מייפל לילדים. הבטיחו וקיימו. ההתרשמות הראשונה שלנו מ-KOA היא חיובית ביותר.
העצירה הראשונה להיום היא כור גרעיני שנמצא כחצי שעה מארקו, זהו כור מחקרי שהפך למוזיאון (EBR1) והוא המקום הראשון בעולם בו הצליחו להפיק חשמל מתהליך הביקוע הגרעיני. המקום מאפשר הצצה לכל חלקי הכור עם התנסויות נחמדות לילדים וגם למבוגרים. הכניסה בחינם ומי שמעוניין יכול לשלם לסיור מודרך.
בהמשך הנסיעה שלנו באיידהו ראינו חלק מהחצר האחורית הנידחת של ארה"ב בה נמצאים כורי מחקר גרעיניים, מתקנים לטיפול בפסולת כימית/רדיואקטיבית ובסיסים של חיל האוויר.
בעיר Idaho Falls עצרנו לארוחת צהריים והשלמת קניות בוולמארט. משם הדרך נמשכה לצדו של ה-Snake River. באחד הסיבובים ראיתי שני אנשים מחוץ לרכב מסתכלים במשקפת לכיוון הנהר, האטתי ובמבט ראשון הייתי משוכנע שאני רואה במרחק דב חום גדול במים, עצרתי את האוטו בחריקה וירדנו להסתכל. הדב היה עם האחוריים כלפינו וכשהניע את ראשו לאחד הצדדים היו לו פתאום קרניים גדולות. זה לא דב, זה מוס! ואפילו היה לו בן זוג בשיחים. חזרנו לאוטו וסימנו בעל חיים נוסף ברשימה.
לקראת ערב הגענו ליעדנו - קמפינג KOA בסמוך ל-Jackson Hole. בקמפינג הזה נשהה שני לילות והפעם בחרנו להתפנק בבקתה עם סלון, פינת אוכל, מטבחון, חדר רחצה, חדר שינה להורים וקומת גלריה לילדים. את כל היופי חי הזה הצליחו לדחוס ברוב מחשבה לבקתה לא גדולה. הקמפינג יושב ממש על גדת נהר הסנייק ומעליו מתנוסס רכס ה-Grand Teton. אחרי שהתמקמנו בבקתה ועשינו 3 מכונות כביסה, ירדנו לנהר לטבול רגליים וליהנות מהנוף.