הכנת הטיול

מאפייני המסלול:

  • משך המסלול: 4 ימים נטו.
  • רמת קושי: קל-בינוני.
  • המלצה: מומלץ מאוד, נופים מדהימים, קל לארגון ושווה בעיקר אם האנשים בקבוצה מתחברים טוב וההפסקות בצהריים עוברות בכיף. בנוסף, גם זול!
  • עונה מומלצת: אביב וסתיו.

תיאור המסלול (במפה - משולש מסמן נקודת לינה ומשושה מסמן נקודת הפסקת צהריים)
יום ראשון: מהשייח` לואדי אבו צוירה - עין חודרה (רחצה בבריכה (3 לי"מ לאחד) והפסקת צהריים)- ואדי אורום - לינה.
יום שני: עולים בואדי, חוצים את הכביש והולכים לנוואמיס - עלייה לג`בל מטאמיר- ואדי צפרה.
יום שלישי: ואדי מטאמיר - ביר צפרה - ואדי חמם - ואדי אכרי - לינה קרוב לג`בל בראקה.
יום רביעי: טיפוס לפסגה של ג`בל בראקה וירידה דרך הדיונה בדופן המזרחי - הקשת של ג`בל מחרום - דיונת דודא המדהימה - ואדי חדבה - סיום בכביש נואיבה - ד`הב.

 בלינק הבא קטעי המפה עם המסלול (לא מאוד מדויק...) - המפה נלקחה מהאתר של חזי יצחק, נמצאת בכתובת זו - לחצו כאן.

הכנה לקראת הטיול: יש להתקשר לשייח` חמייד (00-20-10-6670294) ולעדכן אותו כשבוע לפני הטיול כמה אנשים באים, לכמה ימי טיול, ומתי, ולברר את העלויות. השייח יארגן מראש את הדליל והגמלים וגם ידאג לנהג שיגיע לטאבה לאסוף את הקבוצה. יש לשים לב להבדלי השעון כאשר קובעים עם השייח (בפסח בישראל כבר מתחיל שעון קיץ ואצלם עוד לא).

עלויות: אם לא יהיה שינוי, המחיר (בלירות ליום טיול) הוא 60 לגמל, 60 לשייח` ו-60 לדליל. 5 גמלים הספיקו אצלנו מעל ומעבר ל-11 מטיילים. כלומר שילמנו בסך הכל 420 לי"מ/יום. בסוף הטיול נתנו לדליל ולמגמלים טיפ של 200 לי"מ, הם היו עלא-כיפק.

הגעה: מחיר הנסיעה מטאבה לשייח` במיניבוס 14 מקומות היה 500 לירות בסך הכל. אם הנסיעה כוללת עצירה בנואיבה, יש לסגור זאת עם הנהג מראש. משך הנסיעה מטאבה לשייח` כשעתיים. לדעתי מומלץ להגיע בערב לשייח`, לישון אצלו ולסגור את כל פרטי הטיול כבר בערב, כולל לגבי הרכב שמחכה בסוף הטיול לאסוף את הקבוצה. ואז לצאת למסלול למחרת בבוקר. אם מגיעים לשייח` עצמאית יש לבקש להגיע לעין חוד`רה, וכשמתקרבים לאיזור, לבקש להגיע לשייח` חמייד. אם הנהג לא מכיר (קשה להאמין, האמת) לתת לו את מספר הנייד של השייח, שידבר איתו ישירות. השייח` נמצא כחמישים מטר מדרום לכביש, בבסיס מצוק אבן חול, שעליו יש שלד משאית עם גרפיטי של סמיילי.

החזרה לטאבה עולה כ-500 לירות למיניבוס כנ"ל. אם לא תיאמתם מראש רכב, מחכים כמה דקות על הכביש עד שהרכב הראשון הפנוי עוצר. אם הקבוצה קטנה, רוב הסיכויים שאפילו כולם יכנסו. כמובן, יש אפשרות לעצור בחוף ולהנות קצת מהחופש של סיני...

כדאי לקחת דליל? לדעתי, כדאי לקחת דליל, כדי שהתיאום עם המגמלים יהיה טוב ולא נצטרך לחפש אותם... וגם כי הדליל מכיר את השביל הכי יפה, הדיונה הכי מרשימה והצל הכי נוח. החסרון של להיות עם דליל זה שהקבוצה לא לבד ושהמגמלים נוטים להיצמד לקבוצה, למעט, כמובן, היכן שהם לא יכולים לעבור. אם הקבוצה קטנה ואתם יודעים לנווט טוב ויודעים ערבית טוב אפשר להסתדר בלי דליל. הגמלים סוחבים את ציוד הלינה ואת הג`ריקנים עם המים ללילה וליום הטיול הבא.

מים: לגבי המים, אפשר להביא ארגזים של מים מינרלים (לא ממש אקולוגי) או לתת לשייח` לדאוג לכם -כלומר הדליל יקח בביר צפרא מים בג`ריקנים. במקרה השני כדאי לטהר את המים לשתייה (מים לבישול בדרך כלל לא צריך לטהר). אפשר לשלב את שתי הגישות ולהביא בקבוקי מים מינרלים לשתייה - כ-4 ליטר לאדם ליום באביב.

לתחילת הכתבה

 ציוד נדרש למסלול

ציוד קבוצתי:

  • משפך שמתאים למילוי קנקלים מהג`ריקן - חשוב מאוד!
  • חבל אישי 10 מ`
  • מפות הטיול, תיאור מסלול, מצפן, GPS
  • מס` טלפון של שייח חמיד
  • ערכת ע"ר- ח"ע משולשים*3, ת"א*3, פלסטרים, פולידין, מדחום, אקמול
  • כף שתילה / מעדר מתכת מתקפל - פריט שימושי ליד המדורה
  • מוטות ברזל בנייה קצרים - להחזיק סיר על המדורה. צינור השקייה לארוז אותם בלי להתלכלך.
  • תיק מתקפל גדול שבו מאוכסן האוכל - בעיקר היבש. ירקות עדיף להכניס לתיקים גדולים כדי שלא ימעכו.
  • כדורים לטיהור המים, מסנן מים - נראה לי שיכול להיות אפקטיבי רק במידה וקיים דגם שמסנן בקצב מהיר (ליטר בדקה...)
  • לדרמן

ציוד אישי: 

  • נעלי הליכה טובות
  • סנדלים
  • תרמיל נוח ליום
  • בגדים נוחים- קצרים וארוכים לא חמים להתגוננות מהשמש
  • פליז וכובע צמר
  • שק שינה, מזרון
  • אוהל - לא חובה אבל מוסיף לנוחות
  • כלי אוכל- כף כוס וצלחת/קערית (לא חד פעמי)
  • כובע וקרם הגנה
  • פנס- לא חובה
  • ניר טואלט
  • סכין חיתוך
  • מצלמה
  • דרכון בתוקף
  • 2 בקבוקי מים
  • צ`ופרים למדריכים
  • כסף 500 ¤

לתחילת הכתבה

אוכל וציוד בישול

תפריט המזון:

ארוחת בוקר-צהריים- מצות / ליבה / פיתות, פטה / טחינה, (+חומוס) / זיתים, ירקות חתוכים, חלבה / ממרח תמרים / ריבה, קפה / תה.
ארוחת ערב- אורז / אפונה / עדשים / חומוס כתבשיל / מרק עם בצל / גזר, סלט כרוב / טחינה, קפה / תה.
עצירות במשך היום- פרות יבשים, עוגיות, קפה / תה.

ציוד בישול:

  • בנזיניה + דלק, גזייה + בלון ספייר (רוב הבישולים, בבוקר ובערב, על המדורה)
  • סיר 5 ליטר עם מכסה *2, מחבת, קומקום 2 ליטר לתה, פינג`ן לקפה. שקים לאחסון הסירים המפוייחים אחרי המדורה.
  • קרש חיתוך
  • קערה גדולה 5 ליטר לטחינה, סלט וכו`
  • ערכת קפה לקחת למסלול
  • סבון כלים בבקבוקון וסקוצ`
  • מצית

מצרכי מזון (לפי 11 איש, 29 ק"ג מזון יבש, 11 ארוחות, צמחוני וכשר לפסח לשומרי מסורת):

  • קמח מלא 4 ק"ג
  • קמח רגיל 2 ק"ג
  • מצות 2 ק"ג
  • 20 פיתות במאפיה בנואיבה
  • ממרח תמרים 0.5 ק"ג
  • ריבה 1 ק"ג
  • חלבה 1 ק"ג
  • פטה 2 ק"ג
  • טחינה מלאה 1 ק"ג
  • זיתים 0.5 ק"ג
  • אורז 3 ק"ג
  • חומוס 1 ק"ג
  • אפונה 1 ק"ג
  • עדשים חומים 1 ק"ג
  • סוכר חום 1.5 ק"ג
  • ערכת תבלינים - מלח, זעתר, פלפל, כמון, קארי, ראש שום, אורגנו
  • צימוקים דבלים ותמרים 1 ק"ג
  • שקדים 0.5 ק"ג
  • בצל 1.5 ק"ג
  • גזר 1.5 ק"ג
  • לימון 1.5 ק"ג
  • מלפפון 1 ק"ג
  • תפוחי עץ 2 ק"ג
  • 2 קולורבי
  • 1 כרוב לבן
  • גבנ"צ 400 גרם (2 חבילות)
  • עוגיות 3 ק"ג
  • שמן זית 0.5 ליטר בבקבוק קוקה-קולה
  • קפה שחור 200 ג`
  • תערובת לתה 0.5 ק"ג
  • כמה חבילות שוקולד חלב
  • בקבוק יין
  • חלק מהדברים אפשר לקנות בנואיבה - בחנויות רגילות: טחינה לבנה, ריבה, פטה, חלבה, אורז, עדשים, עוגיות לא כשל"פ, תה שחור, קמח רגיל, (טונה, מים מינרלים). במאפייה - פיתות.

לתחילת הכתבה

תהנו!
 ותודה לנועם אבנון שסיפר לנו על המקום...