מתברר שבפרו אוהבים לחגוג וכמעט בכל חודש במהלך השנה, מתקיימת בעיר או באחד מהכפרים ברחבי המדינה, חגיגה כלשהי שמלווה בתלבושות ססגוניות, ריקודים, מוזיקה והרבה שמחה. כדי שלא תפספסו את האירועים המרכזיים שמתקיימים כאן במהלך השנה, הנה הם לפניכם.
תחרות ריקודים רומנטית
פסטיבל הריקודים מרינרה (Marinera Festival) נערך בכל שנה בעיר הצפונית והשמחה טרוחיו (Trujillo). לרגל האירוע מתמלאת העיר בצבעים וצלילים ובזוגות שמגיעים מכל המדינה כדי להשתתף בתחרות הריקודים הלאומית. לריקוד המרינרה יש יסודות שמקורם במזרח, בהודו ובאפריקה והוא מייצג את שורשי התרבות הפרואנית.
במסגרת הפסטיבל לובשים הגברים כובעי פונצ'ו ומציגים משחק פיתוי בין הגבר לאישה. כלי הנגינה השולטים באירוע הם תוף הקחון וגיטרה. הרקדניות לובשות חולצת משי וחצאית ארוכה ומתנופפת ודמותה מיוצגת כשל אשה גנדרנית, בעוד הרקדנים לבושים בתלבושת אלגנטית ותפקידם לחזר אחרי בת הזוג. הפסטיבל מתקיים בחודש ינואר.
יום ראשון של הדקלים
אחד האירועים שמתחילים את השנה הוא ה-Porcon Crosses שמתחיל ב-1 בפברואר ונמשך עד סוף חודש אפריל בעיירה Cajamarca. האירוע נחגג במצעד ענק של תחפושות המדמות את מרים הבתולה ואת ישו, לצד קדושים נוצריים אחרים. היום המרכזי של האירוע נקרא יום ראשון של הדקלים ובו תוכלו לשמוע תהלוכות נושאות תפילות ולצפות בצלבי ענק. הצועדים ילבשו עליהם מראות עגולות, מה שמסמל בתרבות הפרואנית את נשמות המתים.
חוגגים לכבוד הבתולה
Candelaria Virgen היא חגיגה שנערכת בחודש פברואר, בכל שנה, בעיר פונו בדרום פרו וליד אגם טיטיקקה. מדובר בחגיגה גדולה וצבעונית לכבוד הבתולה ואמא אדמה, שנועדה גם להודות לכוחות הטבע. במהלך החגיגות נערכות בעיר תהלוכות צבעוניות, מופעי פולקלור ומצעדים שונים, שמציינים את תקופת האביב. ברחבי העיר, תוכלו לראות את 82 הקבוצות הצועדות, לבושות בתלבושות ובצבעים מסורתיים. תוכלו להבחין ב-66 להקות מחול בתלבושות בהירות ובלמעלה מ-25 אלף מוזיקאים ורקדנים שרוקדים לאורך הרחובות במסיבה ענקית.
מי תהיה מלכת הקרנבל?
הקרנבל בקאחאמארקה (Cajamarca) מתקיים בחודש פברואר למשך כחודש. אומרים שהוא מהשמחים והטובים שיש. הוא נחגג לפני הפסחא ובתקופת הלנט – הצום הנהוג אצל הנוצרים לפני החג. ההכנות לקרנבל מתחילות חודשיים מראש והמשתתפים עסוקים בהכנת תחפושות, ריקודים ומופעים. כל רובע מגורים בעיר בוחר מלכה שתייצג אותו ואולי תיבחר בסוף האירוע למלכת הקרנבל. ביום הראשון של הקרנבל, צועד מלך הקרנבל בליווי ליצנים, להטוטנים ואינספור נגנים ברחבי העיר. ביום שלמחרת מגיעות החגיגות לשיאים שאין כמותם וכוללות תהלוכה עולצת בכל רבעי העיר, עם משאיות צבעוניות מקושטות והמון שמשתולל, רוקד ושמח. אם לא די בכך - ביום שני, שוב צועדים החוגגים, הפעם משתתפות בתהלוכה מלכות הקרנבל מכל אזורי העיר.
פסטיבל הצלבים
פסטיבל הצלבים (Fiesta de la Cruz) נחגג בחודש מאי בכל שנה ברחבי פרו. החגיגות מתאפיינות בשיירות ארוכות עם אינספור צועדים נושאי צלבים מקהילות שונות, שמתקדמים לכנסיות סמוכות. האירוע מלווה בריקודים, זיקוקין, מוזיקה וחגיגות מגוונות. השמלות והתלבושות שאותם עוטים המשתתפים במהלך האירועים בערים השונות, משולבים עם צלבים שונים וצבעוניים.
פסטיבל של סוסים שרוקדים
תחרות הסוסים הלאומית בלימה מתקיימת אחת לשנה, בחודש אפריל, ב-Mamacona, למרגלות האתר ההיסטורי של האינקה Pachacamac Oracle. הסוס הפרואני (Paso) הוא שילוב של גזע ספרדי יחד עם גזע מקומי, מה שיוצר מראה אצילי וייחודי. במסגרת התחרות מתחרים הסוסים בסדרה של תנועות מסונכרנות של הרגליים הקדמיות והאחוריות. היכולת לבצע תרגילים אלו בסנכרון הרגליים היא תכונה שהפכה את הגזע הזה לאחד מהאלגנטיים ביותר.
לעולם בעקבות השמש
פסטיבל השמש – אינטי ריימי (Inti Raymi) הוא פסטיבל שבמרכזו חגיגה לאלים ולעונות השנה והוא מתקיים מדי שנה ב-24 ביוני במבצר סקסאיוומאן (Sachsayhuaman) שבעיר קוסקו. זהו אחד מהאירועים החשובים מבין פסטיבלי האנדים והוא השני בגודלו בדרום אמריקה (לאחר הקרנבל הברזילאי בריו דה ז'ניירו). הפסטיבל מביא מאות אלפי מבקרים לעיר ונחגג במשך תשעה ימים. החגיגות מתחילות ביום הראשון של ראש השנה בלוח השנה של האינקה, שהוא גם היום הכי קצר בשנה. לפי המסורת של האינקה השמש נשארת במקומה עד ה-24 ליוני ולכן זה נחשב ליום הקצר ביותר ולא ה-21 ליוני, כפי שנהוג בעולם המערבי.
החגיגות והאירועים הרבים בפסטיבל, נועדו לחלוק כבוד לאל השמש, המכונה 'אינטי', שלפי המסורת העניק חיים לצאצאי האינקה. המשתתפים בתהלוכות והרקדנים הרבים, לבושים בגלימות אדומות ואוחזים דגלים צבעוניים, שהם דגלי האימפריה הקדומה.
האירוע מתחיל במקדש השמש ומשם יוצאים לכיוון הכיכר, בה נערך טקס מסורתי שלאחריו, ממשיכה התהלוכה אל אתר העתיקות סקסאיוומאן.