ממשיכים ב Doi Inthanon.
המדריך לא עוזב אותנו לרגע, תומך ומצלם. בשלב מסויים הוא מטפס על אחד העצים וקוטף פרי ענק שנראה כמו דוריאן אבל לא – זה פרי אופייני אחר לתאילנד - הג'קפרוט.
פתאום, באמצע הג'ונגל, מתגלה באחת מראה מרהיב של כל העמק – מטעי אורז, רכס ההר ממול, באמצע "ראש הנמר", ובהמשך מטעי קפה ערביקה וחצילים.
אחרי כמה דקות מתחיל החלק הקשה של הטרק ביום המסויים הזה - מתחיל גשם חזק ופתאומי, וקצת מקלקל לנו את התכניות. המשך הטרק יהיה כשעה של הליכה קשה בגשם שוטף שלא מפסיק לרגע.
אנחנו מגיעים לכפר - me kang luang – של שבט הקארן. שוב שילוב מוזר של בתי קש, בתי עץ, אופנוע מתחת לאחד הבתים, צלחת לוויין מעל אחד הבתים. מספרים לנו שבאחד הבתים כאן יש גם אינטרנט.…
שבט הקארן מארח אותנו לקפה חם שהם מכינים שם, אננס וג'קפרוט. הג'קפרוט טעים ממש, שלא כמו בן דודו הדוריאן. האננס שטעמנו כאן הוא העסיסי ביותר שטעמנו בתאילנד – מסתבר שיש כל מיני זנים של אננס, לא הכל אותו דבר. הקפה הוא למעשה קפה פילטר שמכינים בדרך של הקארן - הרתחה של מים בפינג'ן על מדורה , הנחה של הרבה קפה טחון במין תיון גדול והעברה של המים דרך התיון.
אני קצת מסתובב במקום ונכנס לחדר שאני מופתע לגלות בו פולי קפה קלויים ומטחנת קפה. מסתבר שאנחנו ממש ליד חדר האחסון של מפעל הקפה המקומי כאן. שתי שקיות של 400 גרם קפה ערביקה משובח במחיר לא יאמן של 45 שח. וגם נתנו לי שני תיונים קטנים בשביל הפילטר.