אחרי האמבטיה לפילים מגיע…
בופה חופשי אחרי האמבטיה
בופה לפילים כמובן.
אנחנו עולים לרמפה מעל וצופים בפילים + הסברים נוספים. Petch סבלנית מאוד ומסבירה בפירוט, עונה על שאלות. אנחנו צופים בשלושה דורות של פילים, אחד ליד השני: סבתא, אמא ובת. לק בוחרת להם שמות יפים: אמא תאילנד (, dok ngern- פרח כסף mae thai ).
ו dok mai-queen of the flowers
אנחנו עוקבים אחרי הפילים ולמדים את הטכניקה שלהם, שכוללת שלוש תנועות קבועות: אחיזה, ליפוף החדק באוויר, והכנסה לפה.
לא כל הפילים הולכים על הבופה. חלקם רוצים להמשיך בשכשוך במים ומתקדמים במעלה הנהר לצלילות קצרות במים. מחזה מלבב.
אחרי הפסקת מנוחה קצרה יוצאים עם פץ' והפילים לסיבוב שטח גדול. במהלך הטיול נותנים להם – איך לא – לאכול. הפעם קני סוכר. במהלך הטיול למזלנו נפגשנו עם לק עצמה, מוקפת בפילים שמחפשים את קרבתה ונותנת להם טיפול אישי. מדהים לראות איך הם מתייחסים אליה – מקיפים אותה כל הזמן, מגינים עליה. לק כל הזמן מלטפת אותם. מקפידה להתיישב ביניהם כל הזמן.
אנחנו ממשיכים בטיול . שם אנחנו מכירים עוד סיפור על אמא (Mae bua tong - Golden lotus) ובת שניצלו ביחד, כשהבת היתה בת חצי שנה . האמא עבדה ב logging.
באיזשהוא שלה האמא פונה לימין, הבת לשמאל. אחרי זמן קצר אנחנו שומעים שהאם משמיעה קולות זעקה לבת שרחוקה ממנה