הקדמה
בעיית הבעיות ונקודת התרופה שלי במהלך הטיול בכלל ובפרט ביום ספציפי זה הייתה: ליקוט-אינפורמציה לצורך יצירת מאגר עתידי ללא עיון מעמיק בו.
- הנסיעה למפל קצרה, בשל אי -ידיעה חונים הרחק מהכניסה הפורמאלית לאתר, בקצה עיירת קרמל בחניית כורכר שאיננה מוגבלת בזמן.
- מתיישבים לאתנחתא נוספת וממתינים שילדנו יסיים את הארטיק. שנינו בדעה נחרצת אחת: לא ממשיכים לטפס אל המפל העילי, אלא, שבים על עקבותינו. עוד מחכה לנו יום ארוך ורווי הרפתקאות וכוחותינו כמעט ואזלו לחלוטין. אנו עושים את פעמינו מטה. סה"כ שעתיים טיפוס ושעה נוספת לצורך ירידה
יעדינו הבא: עיירת Imst , האטרקציה מגלשת - הרים, *Alpine Coaster, (ראה הערה למטה)
ומייד לאחר מכן עיירת Piss אשר בסמוך לה. (פארק- Sommerfunpark ).
כפועל יוצא מכך חולף על פני חניית ענק סלולה אשר מיועדת למבקרי האתר, לדאבוני, כלל לא ידעתי על מקום המצאה.
Gerlos Road גובה ההר 1,100 מטר. הדרך הררית תלולה, חלקים בה צרים ומשופעים. סביבנו ירוק על כל גווניו, עננים כסופים חגים מעל, מכלול של טבע בשיא תפארתו. מבטה של אשתי מבוהל "אתה בטוח שזאת הדרך הנכונה?,
קרוואנים יכולים לנסוע כאן?". "שוב את עם תרחישי האימה!" ובליבי מהרהר:
" אנו רוויים מעודף אדרנלין וקורטיזול. הנסיעה בדרכים מהן אלו מדמה רכיבה במגלשת- הרים!".
מקץ דקות ספורות שיירת אופנוענים נוספת שוברת מבנה ומבצעת **עקיפת מזלג, הרוכבים עוקפים את רכבנו ונעלמים מעבר לפיתול הבא.
נסו לדמיין להקת ציפורים/אווזים אשר שומרת על מבנה של V ויהי מה, ברם כאן, זאת שורה מדורגת של רוכבים, אשר חולפת בהסתעפויות בין פיתול אחד למשנהו,
בפניות חדות והדוקות, עוקפת רכבים ותמיד שומרת על מבנה, כל אחד יודע את מיקומו המדויק.
לנוכח לבושם, וממראה אופנועיהם השחורים וקריקטוריים נזכרתי בסרטMad Max .
לפתע חלקי הפאזל החלו ליפול למקום הנכון :
- דברי בעלת המסעדה במחנה Aigen, עתה מהדהדים בראשי, מקבלים משנה תוקף: "אורחי המקום בעבר התלוננו על תקיפות ליליות של "Gang Biker.
- צף ומגיח הזיכרון המבעית מהלילה ב- Aigen- camping הדמות שעוטה מעיל עור שחור, בלילה חם. מזדנבת באחרינו ולהוטה להרע לנו.
מיותר לציין כי בעת מהלך הטיול ואף שבועות אחריו חזרו והציפו אותי זיכרונות, מראות, ריחות והשערות מחרידות מהלילה ב- Aigen.שכן לא משנה מאיזה צד מביטים בתמונה, איזה חלק שבו הארתי על פועלו של הדמות בפנסי, רוע ניכר בה.
אשר נראות שכיחות כמו כן, ריבוי האופנוענים שפוקדים את המקום והפוכים את הדרך למוקד לעלייה לרגל ולמקום מפגש.
חבורה נוספת חולפת על פנינו ביעף, כמעט וחרטום משאיתי נוגח בשלדת תלת אופנוע, הרוכב מצליח בשבריר של שנייה לבלום, להטות ולהאיץ את האופנוע ולהימנע מהתנגשות חזיתית.

פיתוליו חדים ומוקצנים ובנויים בשיפוע אזי בשל העקומות החדות בצורה יוצאות דופן נמלטת מפי צהלת שמחה.
מתמזגים אל כביש 169 ונוסעים כברת דרך על כביש מהיר, השטח משורי לצידנו זרימת נחל .חולפים על פני ישובי ספר, אזורים מתועשים, מרכזי קניות ובתי חרושת ואף תחנות המשא אשר משמשת להטענה ופריקה של סחורות מרכבות המשא. מאט את הקרוואן וגולש אל חניית מרכז קניות בקרבת הר מוריק. אנו מבצעים אתנחתא .אשתי יוצאת וקונה שתייה קלה ובקבוקי מים ואילו אני יוצא קמעה לחלץ את עצמותיי. בעת שובה מעמיסים את בקבוקי השתייה בתא המטען. המיצים מאחסנם במקרר. בני רעב וצמא, מוזג לו כוס קוקה- קולה, רותמו למשובו ונותן לילדים חטיפים (ביסלי/במבה).