קצת הגיגים על תכנון שופינג בארה"ב
חלק (גדול / קטן?) מהחוויה שלנו בטיול לארה"ב היא שופניג. כן, גם בימינו עם הגלובליות, ואחרי ש GAP ו H&M פתחו סניפים בארץ, עדיין המבחר, האיכות והמחיר בארה"ב עדיפים. ישראלים רבים מתכננים להקצות זמן (וכמובן הרבה כסף) לקניות, אבל מתלבטים – באיזה קניון עדיף, איפה בארה"ב (לאורך הטיול) וכו'.

בפוסט הזה אני אנסה לעזור מעט. קודם כל אני מתייחס פה בעיקר לשופינג של בגדים, ובעיקר לבגדים רגילים ולא מותגי על (כלומר – GAP כן, גוצ'י פחות). אני גם לא מתייחס לקניות מיוחדות – אם אתם רוצים עדשה למצלמה למשל, תוכלו לקבל המלצות בפורומי צילום. אם אתם רוצים מכשירי חשמל, אז צריך להקפיד על נושא המתח וכו'. בגדים לעומת זאת יש בכל מקום!

מטעמי נוחות התייחסתי פה לנשים כקניניות ולגברים / ילדים כמי שפחות. לא התכוונתי לפגוע באף אחד (אני גבר ואוהב קניות, רק לא של בגדים)

השופינג 

שופינג זו חוויה. וכשאני כותב עליו הכוונה החוויה כולה, שמתחילה בשיטוט בחנות, ומסתיימת בשקית ביד. אני בכוונה משתמש במילה שופינג ולא במילה קניות. קניות זה מה שעושים ביום שישי בבוקר בסופר - קניה פונקציונאלית שתפקידה להעביר לידינו 2 חלב, עיתון, וחולצה לילד לארוחת השבת. שופינג זה מה שעושים ב'יום בנות' (אין לזה מקבילה גברית טובה), שבו עוברים 10 חנויות, מודדים 30 חולצות, מתלבטים בין 4, קונים 3, ומסתירים מהבעל את תגית המחיר.
למרות המחירים הזולים בארה"ב, הקניה לא תהיה זולה בהרבה מאשר בארץ, ולו מהסיבה הפשוטה שהטיול עצמו עלה לנו המון, המון כסף. אם יום ממוצע עולה לנו לפחות 150 דולר (מלון, אוכל, אוטו), הרי שאם השקענו חצי יום בשופינג, 'בזבזנו' קרוב ל-100 דולר (יותר עם מדובר במשפחה). כלומר צריך לקנות בהרבה מאות דולרים כדי שהפרש העלויות (שמגיע עד 50%) ישתלם. וזה לפני שספרנו את עלות הטיסה, ימי החופש וכו'.
אם רק רוצים לקנות משהו - אפשר להזמין באתרי האינטרנט וזה ישלח למלון. יעלה לנו פחות.
אז למה כן שופינג? כי זו חוויה. גם בארץ אנחנו לא הולכים לקניון רק כדי לקנות חולצה. החולצה היא התירוץ. השופינג בארה"ב שונה בהרבה מהשופינג בישראל. החנויות ענקיות, המבחר עצום, האיכות (לפעמים) גבוהה, והמחיר מצחיק.
ובאמת מילה על המחיר. המחיר הבסיסי בארה"ב יותר זול מישראל, אבל לא בהרבה (יכול להיות גם 10 ו-20 אחוז). אבל הסיילים (הנחות) אמיתיות. כשמכריזים על סייל של 50%, אז יהיה מגוון גדול של פריטים, במגוון מידות ב-50%. לא כמו אצלנו שיש שתי חולצות מכוערות במידה XS או XXL וכל השאר כמעט בלי הנחה. בחנויות רבות יהיו בעומק החנות מדפים שלמים של סייל בהנחות עמוקות של עשרות אחוזים, ועליהם מבחר גדול. בחנויות האוטלט יהיה מבחר גדול יותר, ובימי חג - ההנחה יכולה להגיע גם ל-80%.
הדוגמא הכי בולטת שנתקלתי בה היא אוברול לילדים של אושקוש שקניתי לפני כמה שנים. הוא נמכר בארץ (ביבוא של גולף) ב-150 ש"ח. המחיר שלו בארה"ב היה 25 דולר. בסייל היסטרי של ממוריאל דיי ראיתי אותו בארה"ב ב-3 דולר (כמעט 90% הנחה).
 מה שכן, חלק גדול מהסיילים בם על עודפי העונה הקודמת. למי שחשובה העדכניות - קחו את זה בחשבון.

סוגי חנויות:

  • אאוטלטים – מרכזי קניות גדולים, לרוב זולים יחסית. ממוקמים מחוץ לעיר (אם כי לא מאד רחוק ממנה). וכשאני אומר גדולים אני מתכוון גדולים – קניון עזריאלי שלנו נחשב קטן מאד. פעמים רבות בנויים ללא גג משותף – או חניה ענקית וסביבה חנויות, או שתי שדרות חנויות ובינהן שביל רחב מאד הולכי רגל.
  • חנויות רחוב – במרכזי הערים (הכי בולט במנהטן) נמצא את החנויות שלנו. לרוב אלו יהיו החנויות הרגילות ולא האוטלטים (מה שאומר מחירים מעט יותר גבוהים). החנויות מפוזרות לאורך הרחובות השונים. בחנויות כאלו מטיילים ברגל, תוך שיטוט ברחוב ושילוב דברים נוספים.
  • דרכי שירות / רחובות בערים הקטנות / פלאזות – מחוץ לעיר יש הרבה מרכזי קניות קטנים. הם ממוקמים בצידי כבישים ראשיים (לרוב בדרכי שירות) או ברחובות הראשיים של ערים קטנות. פעמים רבות הם ימוקמו בפלאזות (Plaza), כלומר חניה קטנה ומסביבה מספר חנויות. פה נמצא חנויות קטנות יותר, או לא רשתות, סופר מרקטים, מכוני יופי וכו'. יחד עם זאת נמצא פה גם הרבה רשתות, ביחוז הזולות יותר כמו Ross, TJMax וכו'.

סוגי קניות:

  • קניות רחוב תוך כדי שיטוט – מתאים במיוחד לערים הגדולות – מנהטן, איזור ג'ורג'טאון בוושינגטון וכו'. הרעיון פה הוא שלא יוצאים ליום קניות, אלא מטיילים בעיר ורואים דברים, ועד הדרך עושים גם קניות בחנויות הרבות שפזורות בעיר. היתרונות – פיזור הקניות (מונע שיעמום של שאר המשתתפים), יש אטרצקיות נוספות בסביבה (ניתן לפצל את המשפחה בקלות לרבע שעה), לא מבזבזים הרבה זמן על קניות (למרות שמצטבר להרבה זמן), לא צריך אוטו. החסרונות – חנויות יקרות יותר, צריך לסחוב את השקיות איתנו בטיול רגלי ארוך.
  • יום קניות יעודי – 9 בבוקר אורזים את כולם, נוסעים לאאוטלט שבחרנו, עושים קניות במשך יום שלם (כל חצי שעה / שעה רצים לאוטו לשים בו שקיות), אוכלים צהריים ואולי גם ערב בקניון, וחוזרים בלילה מרוצצים ומרוששים. היתרונות – יש הרבה ובשפע, בתכנון נכון מוצאים קניון זול. החסרונות – בזבוז זמן היסטרי (כל יום בחו"ל עולה לנו מאות דולרים), מתחים גדולים בתוך הקבוצה (שעמום של חלק מהמשתתפים), מתחים גדולים בתוך המשפחה (הכסף זורם כמו מים), דורש אוטו.
  • קניות תוך כדי נסיעה – יש לכם נסיעה ארוכה בין ערים (שעתיים לפחות) – למה לא תשברו את הנסיעה הארוכה עם קצת שופינג? כמעט בכל כביש ראשי כזה תמצאו אאוטלט טוב, ואם לא, אז לפחות סדרת חנויות בדרכי השירות אפשר לעצור לשעה / שעתיים, לחלץ עצמות, לחלץ את כרטיס האשראי, למלא את הבגאז' ולהמשיך. היתרונות – עצירות קצרות יחסית, עוזר בנסיעות ארוכות, אפשר לעשות את זה הרבה פעמים. החסרונות – יותר קשה לכוון מראש למקום זול / חנות רצויה, ויש נטייה להפוך את השעה לארבע (ואז ראה ערך יום קניות יעודי)


שיקולים:
יש כל מיני שיקולים שכדאי לקחת בחשבון. תראו מה מהם מתאימים לכם:

  • ההרכב האנושי. עד כמה אתם אוהבים קניות ועד כמה הקבוצה הומוגנית. ילדים/נוער/גברים/נשים...
  • פיצולים - בהמשך לשאלת ההרכב האנושי, ניתן לשקול להתפצל. יש פה מספר אפשרויות - ליום שלם (אמא לקניות עם האוטו, אבא והילדים לבריכה) או לחלק מהזמן (כולם בקניון: אמא בקניות, אבא והילדים במשחקיה / ארוחה / חנות צעצועים)
  • מה משך הטיול - לא הייתי מבזבז יום קניות שלם בטיול של שבוע (אלא אם כן זו המטרה של הטיול)
  • אוטו - הרבה יותר נוח לעשות קניות כשיש אוטו - הוא סוחב, הוא מאכסן, והוא מאפשר להגיע למקומות מרוחקים יותר. לדוגמא אם הטיול כולל חלק במנהטן (בלי אוטו) וחלק עם אוטו (צפון מזרח, אורלנדו או מערב), הרי שעדיף לעשות את הקניות בחלק הרכוב.
  • עלות יומית - יש איזורים שבהם העלות היומית מאד גבוהה. לדוגמא יום מנהטן עולה המון בגלל המלון היקר (יכול להגיע ל-200-300 דולר ללילה), בעוד שיום אורלנדו (אפילו עם אוטו) זול בהרבה (100-200 דולר). יום 'קניות' (או חצי יום לטובת העניין) עדיף לעשות במקום בו השהיה זולה. התשלום הגבוהה למלון מוצדק כדי להנות מהאתרים של מנהטן, לאו דווקא בשביל קניות
  • שילוב ברצף - לעיתים יש נקודות שקניות משתלבות טוב. למשל באורלנדו ימים בפארק שעשועים הם מאד ארוכים ומתישים, ולעומת זאת השהייה זולה. אז רבים יעדיפו אחרי כמה ימים של פארקים לעשות יום קניות, ואחריו שוב כמה ימי פארקים. ככה שוברים את הרצף המתיש של הפארקים. לעומת זאת שיטוט יומי במנהטן משתלב טוב עם קניות על הדרך. קטעי נסיעה ארוכים משתלבים גם הם עם קניות לשבירת הנסיעה הארוכה.
  • מזג אויר - באיזורים שונים של ארה"ב יש מזג אויר שונה. אני מעדיף לעשות קניות במזג אויר נעים ולא בשלג
  • חגים וסיילים - כמובן שאם הטיול שלכם נופל על חג אמריקאי, תמיד יהיה סיילים באותו יום, אז צריך להכניס את זה לשיקולים. גם לתקופת חג המולד יש השפעה גדולה.
  • טיסות ומזוודות - המגבלות על כמות המטען בטיסה נעשות קשות מיום ליום. בהתאם לכרטיסי הטיסה שלכם (וכמות המזוודות הבסיסית שלכם) יתכן שעדיף להשאיר את הקניות לשלב שאחרי טיסות הפנים. לדוגמא אם מתחילים בקליפורניה ואז טסים לניו יורק, ובגלל הקניות אנחנו עשויים לחרוג ממגבלות טיסת הפנים.
  • שעות פתיחה, ביחוד בימי ראשון ובימי חג.
  • מיסים - בארה"ב המחירים הנקובים לא כוללים מיסים. באופן כללי על בגדים חל מס מכירה (sales tax) של אחוזים בודדים. המס נקבע על פי המדינה בה נמצאים. יש מדינות (למשל ניו ג'רסי, ניו המפשייר, פנסילבניה) שבהן אין בכלל מס על בגדים. המס במדינות אחרות יכול להגיע עד 7% (קליפורניה).בחלק מהמדינות עשוי לחול מס נוסף ברמת העיר. ניתן למצוא באינטרנט טבלאות של המס בכל מדינה. לדוגמא בויקויפדיה
  • עודפים - בחנויות האוטלט ובסיילים נמצא הרבה פעמים בגדים מהעונה שעברה. המחירים הרבה יותר נמוכים, אבל למי שמקפיד על האופנה האחורנה כדאי לשים לב.
  • מגבלות משקל לטיסה - היום יש מגבלות רבות גם על המטען בטיסות הבינלאומיות - אם אתם עושים שופינג רציני, אתם עשויים לחרוג. תבדקו טוב טוב את מגבלות כרטיס הטיסה המסויים שלכם (חברות משנות לעיתים את המדיניות), ותקחו את זה בחשבון!
  • קניית המזוודה - אם אתם עושים שופינג רציני, יתכן שאתם רוצים לקנות גם מזוודה. חשוב להקפיד לקנות את המזוודה לפני או במהלך השופינג, שיהיה איך לארוז הכל בנסיעות ארוכות / טיסות פנים.

כמובן, כל אחד לוקח את השיקולים שמעניינים אותו, ושמשתלבים בטיול שלו. לדוגמא - יש מי שיגיד שהעלות היומית לא מעניינת אותו, והוא יעשה שופינג במנהטן. יש מי שיגיד שהוא רוצה את האופנה האחרונה, ולא מעניין אותו עודפי השנה שעברה. כל אחד ושיקוליו הוא.


אז איך לבחור קניון? 

אחרי שניתחנו את כל השיקולים, והגענו למסקנה מה אנחנו רוצים, השלב הבא הוא למצוא מרכז קניות / חנויות מתאימות. קודם כל נבחר לנו רשת חנויות (אחת או יותר) שאנחנו רוצים לבקר בהן. אם אין לכם חנות מועדפת, אני נוהג להתחיל מלחפש את GAP outlet, פשוט כי לרוב הם ממוקמים בקניונים טובים.
נכנס לאתר האינטרנט של רשת החנויות שבחרנו, ונבקש לראות חנויות באיזורים שבהם נהיה. כשמצאנו חנות כזו, נחפש את אתר האינטרנט של הקניון שבו היא מצאת ונראה מה עוד יש שם עד שנמצא מרכז קניות שמכיל את כל/רוב החנויות שאנחנו רוצים, וכלל גם תעסוקה לילדים/חברים/בן זוג, מסעדות וכו', על פי הצורך האישי.
 נחזור על התהליך בכל איזור שבו נהיה, וכך נגבש לנו רשימה של קניונים מתוכננים, ורשימה של אתרים נוספים שנוכל לשבץ על פי צורך.
לא לשכוח לבדוק ימי ושעות פתיחה. לא כל החנויות פתוחות ביום ראשון, וחלקן פתוחות יום חלקי.


ומה לגבי כל ההמלצות שקיבלנו?

חברים / טיפים / פורום למטייל ממליצים על מקומות רבים. לדוגמא ג'רסי גרדנס או וודברי ליד ניו יורק. חשוב לקחת את ההמלצות האלו בערבון מוגבל. לא כי הן לא טובות, אלא כי הן לא בהכרח מיטביות לטיול שלכם.
לדוגמא נתקלתי באנשים שהיו במנהטן (בעלות של 200 דולר ויותר ללילה), ושכרו רכב (עוד 100 דולר) כדי לנסוע לקניון וודברי מחוץ לעיר. זה אולי רעיון טוב אם אתם נוסעים רק לניו יורק, ומתכננים להוציא אלפי דולרים על שופינג (כך שהעלות של 300 דולר משתלמת), אבל אם למשל יהיה לכם קטע אוטו בטיול (בעלות של 50 דולר ליום בממוצע), הרי שעדיף בהרבה לשלב קניות בו, ולישון במוטל סמוך בעלות של 60 דולר (כלומר עלות יומית של 100+ דולר לעומת 300 בניו יורק).
לחילופין אם אתם נוסעים רק לשבוע, ותקציב השופינג שלכם עומד על 200 דולר, אל תעשו שום דבר מיוחד, אלא פשוט תקנו משהו על הדרך. חבל לבזבז יום שלם בטיול של שבוע.

 בכל מקרה, יש הרבה מרכזי קניות טובים בארה"ב. אין שום צורך להיות דווקא בזה שהחברים שלכם היו בו.

קופונים!

אחרי שבחרנו לנו קניון, זה הזמן להתארגן על קופונים. בארצות הברית תרבות הקופונים מאד חזקה. יש לא מעט קופונים שמציעים 10 אחוז הנחה, ויש כאלה שיותר. איך משיגים אותם?

 דבר ראשון נרשמים לאתרי האינטרנט של הרשתות – למשל גאפ, קרטר'ס וכולי. לעיתים תקבלו קופון מיוחד בעת ההרשמה, וכן תקבלו מדי פעם הודעות על מבצעים / קופונים מיוחדים. לא נדיר לקבל קופונים של 10, 20 ואפילו 30% הנחה.
אגב, לרוב אין צורך בהדפה של הקופון ומספיק להראות את האימייל בחנות בעזרת הסמארטפון שלכם (אם יש כמובן).
באופן דומה יש גם את אתרי האינטרנט של הקניונים. ברשת פרימיום אאוטלט (premium outlets) למשל, ניתן להרשם (חינם) למועדון ה-VIP ןלקבל קופונים.
מחפשים באינטרנט - מקישים בגוגל Gap coupons (או כל חנות אחרת שרוצים) ומקבלים אתרי אינטרנט עם קודים או קופונים לשימוש. חלקם טובים רק לקניות מרשת, וחלקם לחנויות פיזיות (in stores).

כשהגענו לקניון, ניגש לדלפק השירות של הקניון (לרוב נמצאת בקומה התחתונה), ונבקש פנקס קופונים. אני נתקלתי בארבעה סוגים של פנקסי קופונים - כזה ללקוחות VIP (שנרשמו מראש באתר האינטרנט), לחברי AAA (ממסי מספיק טוב), לתושבים מחוץ למדינה (כן, ישראלים נכללים בקטגוריה), או פנקס קופונים בתשלום (לרוב 5 דולר). יתכן שקניון מסויים לא יציע את כל ארבעת הסוגים, ובהחלט יתכן שמדובר באותו פנקס קופונים אבל ב-4 דרכים שונות לקבל אותו. לא להתבייש לקחת יותר מפנקס אחד (אחד לכל בן משפחה עם דרכון זר + אחד ל-AAA וכו'), ולנצל יותר מקופון אחד בחנות (לפעמים זה אומר פיצול הקנייה). אם מדובר על פנקס בתשלום - לבקש להסתכל בו, לראות מה הוא נותן לנו.

בחנות, לפני התשלום, ביחוד עם עשיתם קניה גדולה, אפשר לשאול אם יש באזור קופונים שאפשר לנצל, תוך ציון העובדה שאתם ממדינה אחרת. המוכרים יודעים איזה קופונים יש בסביבה. אם קונים ב - 10 דולרים אולי לא שווה להתרוצץ, אבל אם קונים ב - 200 דולר זה כבר סיפור אחר. כבר קרה לי ששלחו אותי לעמדת המודיעין לקנות פנקס קופונים בחמישה דולרים, שנתן לי במיידי הנחה של 30 דולר. לא להתבייש לבקש כפל הנחות אם כי זה לא תמיד מצליח.

 לפעמים אפשר לנצל יותר מקופון אחד אחד בקנייה. לכן, כשמצטיידים בפנקס הקופונים אפשר לבקש שניים. הקנייה הכי מוגזמת בחיי היתה בחנות של בגדי ילדים בוורג'יניה. קניתי כמעט 20 פריטים (בעלות של קרוב ל-300 דולר). נתתי 4 קופונים שונים, כל אחד של 10 דולר הנחה על קניה מעל 50 דולר. ככה חסכתי 40 דולר. אגב הייתי צריך לרוץ לאוטו פעמיים בגלל כמות השקיות.

החלפות, זיכויים והתאמת מחיר
בארה"ב (לרוב) ניתן להחזיר מוצר לאחר הקניה. ניתן גם להוזיל אותו לאחר הקניה. ברוב החנויות (אם כי היות וזה לא חוק כמו אצלנו אז מומלץ לבדוק) ניתן להחזיר את המוצר (בצירוף קבלה מקורית) ולקבל את הכסף חזרה בדרך התשלום המקורית (מזומן או זיכוי לכרטיס אשראי). מדובר על הסכום ששילמנו, ולא על המחיר הנוכחי (גם אם הוא ירד או עלה). כמובן רק אם המוצר במצב מקורי. בטיול ארוך שבו אנחנו מתכננים כמה ימי שופינג (או סתם כמה חנויות באותו קניון) תמיד מתלבטים - נקנה את החולצה הזאת או שנחכה אם נמצא טובה יותר. ניתן לנצל את יכולת ההחזר, לקנות עכשיו, ולהחזיר אם נמצא משהו יותר טוב. ניתן להחזיר בכל חנות ברשת. אבל שימו לב - במדינות שונות יש מיסים שונים. ההחזר יתבצע לפי המס במדינת ההחזר (לא במדינת הקניה). נגיד שקנינו במדינה שיש בה 10% מס, והחזרנו במדינה שאין בה מיסים - הפסדנו 10%. לא יודע מה קורה במצב הפוך.

 עוד שירות נחמד שיש בארה"ב בהרבה החנויות (אבל ממש לא כולן) הוא התאמת מחיר (post-order price match). הכוונה שאם קניתי מוצר והמחיר ירד בימים שאחרי, הרי שניתן לגשת לחנות (או לכל חנות אחרת של הרשת) עם הקבלה, ויחזירו לנו את ההפרש. פה כבר יש מנהגים שונים לחנויות שונות. בחלקן צריך להביא את המוצר במצב חדש, בחלקן לא. חלקן מגבילות לשבוע, חלקן לפרק זמן אחר. ויש גם חנויות רבות שלא נותנות שירות כזה. אבל שווה לשאול. ניתקלתי פעם בסיפור על מישהו שרצה לעשות התאמת מחיר (אחרי שהמחיר ירד כמובן). המוכרת התנצלה ואמרה שבחנות שלהם אין שירות כזה. הישראלי לא התעצל, החזיר את המוצר במקום (הוא היה במצב חדש) לפי סכום הקניה, וקנה אותו מיד מחדש במחיר החדש. מוכר אמריקאי לא יציע כזה דבר (וגם רוב האמריקאים לא יעשו דבר כזה).

וכמה חנויות מעניינות 

כולם מכירים את גאפ, אמריקן איגל, H&M וכדומה. רשתות האופנה הללו (שחלקן הגיעו לישראל) מציעות מגוון בגדים, עם דגש על האוכלוסיה הצעירה.
אבל יש גם כמה סוגי חנויות אחרים (לבגדים ולדברים אחרים) שפחות ידועים בישראל:
נעליים

כמה רשתות הבולטות:
http://www.footlocker.com/
http://www.famousfootwear.com/
http://www.dsw.com/
http://www.payless.com/

דברים לבית

חוץ מאופנה, יש גם מספר חנויות לדברים לבית (כדוגמת גולף אנד קו שלנו) שווה להעיף בהן מבט:

כמה רשתות הבולטות:
http://www.crateandbarrel.com/
http://www.bedbathandbeyond.com/
http://www.potterybarn.com/

רשתות הכלבו הגדולות 

בארה"ב יש כמה רשתות כלבו, חנות של כזו רשת כלבו יכולה להיות בגודל של קניון ישראלי ממוצע. הם מחזיקים מגוון פריטי לבוש, לפעמים שמיוצרים במיוחד עבורם, אבל גם של מגוון מותגים ידועים.
 לרוב מדובר על סחורה באיכות טובה, בשלל מחירים. ניתן למצוא כמובן גם נעליים, דברים לבית ועוד.

כמה רשתות הבולטות:
http://www.macys.com/
http://www.sears.com/
http://www.bloomingdales.com/
http://www.jcpenney.com
http://www.kohls.com/

רשתות כלבו מוזלות

יש גם מגוון רשתות מוזלות יותר שמחזיקות סטוקים ועודפים.אלו עדיין רשתות כלבו (מחזיקות שלל מוצרים), ויש בה מותגים במחירים זולים בהרבה. אבל שימו לב שלרוב מדובר על עודפים ולא על האופנה האחרונה.

כמה רשתות הבולטות:
http://www.rossstores.com/
http://www.tjmaxx.com/
http://www.marshallsonline.com/

סופרמרקטים 

רשתות הסופר מרקט הגדולות של ארה"ב חזקות מאד ב-non-food. למעשה בחלקן האוכל הוא החלק הקטן של החנות. הן מציעות מגוון בגדים במחירים נמוכים. המותגים פחות מוכרים (עד בכלל לא) אבל האיכות יכולה להיות טובה. שווה לבדוק. יש להן גם דברים לבית, צעצועים ועוד.

כמה רשתות הבולטות:
http://www.walmart.com/
http://www.target.com/
http://www.kmart.com/

אזהרה:
אם רוצים חנות מסוימת, אז אין ברירה וצריך לשלב אותה בתוכניות. ואז גם חשוב לשים לב לשעות וימי פתיחה.