על האי זנזיבר

במרחק 25 מייל מחופי טנזניה, בדיוק 6 מעלות דרומית לקו המשווה, נמצא הפלא הקרוי זנזיבר. זהו ארכיפלג המורכב מהאי זנזיבר, איי פמבה ועוד מספר איים קטנים. זנזיבר, האי המרכזי, משתרע לאורך 60 מייל ולרוחב 20 מייל (ובסך הכל 650 מייל רבוע). מה שמאפיין את האי הקסום הזה יותר מכל אלו הם החולות הלבנים, שנושקים לים יפהפה ומלא בשוניות אלמוגים. סטון-טאון, אחת הערים העתיקות במזרח אפריקה, היא אטרקציה נוספת עליה אסור לוותר.

 למרות שמדובר באפריקה, זנזיבר היא בהחלט לא המקום לספארי. אין באי חיות פרא גדולות, אבל ביערות השונים תוכלו להבחין בקופים וחזירים. חובבי הציפורים ישמחו לגלות מבחר מינים מרתק וצבעוני (כדאי להצטייד במשקפות), ומי מכם שצולל לא יעז להחמיץ מפגש קרוב במיוחד עם עולם המים העשיר (אפשר גם להסתפק בשנורקל).

ההיסטוריה המגוונת של האי באה לידי ביטוי בעושר האתני שבמקום: האוכלוסיה (800,000 איש) מורכבת מלאומים שונים ורבים, היוצרים אווירה רב-תרבותית מסקרנת. איסלם היא הדת השלטת, כמו בשאר חלקי טנזניה, למרות שיש גם נוצרים והינדים. אפשר להסתדר עם אנגלית רוב הזמן ליצירת תקשורת, אבל אם ממש בא לכם לרכוש חברים חדשים אז כדי שתלמדו טיפה סווהילי, השפה המקומית.

לתחילת הכתבה

העיר סטון טאון

העיר סטון טאון היא המרכז התרבותי של זנזיבר ואחת הערים העתיקות ביותר במזרח אפריקה. מעט מאוד השתנה בעיר במהלך 200 השנה האחרונות, ולאחר שיטוט בסימטאות הצרות ובשווקים התוססים שבה תרגישו כאילו אתם במכונת זמן אל העבר. מדהימות במיוחד הן דלתות הבתים הצבעוניות והמגוונות, מעל ל-500 דוגמאות שונות של עבודות יד מרתקות. כדאי להקדיש יום שלם לביקור בעיר, ולא להחמיץ את נקודות החן הבאות:

  1. The Market: בזאר גדול וצבעוני, שווה ביקור גם אם אתם לא רוצים לקנות כלום. אנשים מביאים לכאן את התוצרת שלהם מכל רחבי האי, ואחרים באים לרכוש דברים שלא ניתן להשיג במקום מגוריהם. מקום מצוין למפגש בלתי אמצעי עם המקומיים.
  2. מוזיאון השלום (The peace memorial museum): מקום מצוין להבנת ההיסטוריה העשירה של זנזיבר, עם תערוכות בנושאי ארכיאולוגיה, מסחר, עבדות, מסגדים ועוד.
  3. The house of wonders: אחד ההישגים הארכיטקטוניים המרשימים באי. זהו מבנה משנת 1883, אשר נבנה כארמון עבור הסולטן בארגאש. זהו גם הבניין הראשון בזנזיבר בו הותקנה מעלית, מה שזיכה אותו על ידי המקומיים בכינוי "בית הפלאים".

לתחילת הכתבה

החופים של זנזיבר

האי זנזיבר מציע שילוב מושלם בין החולות הלבנים ועוצרי הנשימה, לבין מימיו החמימים והצלולים של האוקיינוס ההודי. אין יותר טוב מזה למנוחה והירגעות (לפחות לא במזרח אפריקה). אלו חופי גן עדן של ממש, ובהם כפרי דייגים קטנים המנהלים אורח חיים פשוט ומסורתי. עומדים לרשותכם לא פחות מ-25 חופים שונים, חלקם מבודדים ואקזוטיים במיוחד: חוף Nungwi, לדוגמה, נמצא בקצה הצפוני של האי. הדרך אליו יפה במיוחד, ועוברת בין מטעי בננה ועצי קוקוס. חוף Mangapwani, במזרח האי, הוא עוד מקום ששווה ביקור. אם מאסתם בחופים המקומיים (סיכוי נמוך שזה יקרה, אבל נניח שכן) תמיד תוכלו לצאת לטיול יום קצר באחד האיים הסמוכים. האי Prison הוא אחד הפופולריים ביותר בקרב תיירים, בעיקר בגלל המרחק הקצר מסטון-טאון.

לתחילת הכתבה

מתי להגיע לזנזיבר?

זנזיבר היא אחד מאותם יעדי טיול מסביב לשעון (או מסביב לשנה), עם אקלים נוח כמעט תמיד. חום הקיץ מלווה כמעט תמיד ברוחות קרירות ומרגיעות, והגשם מגיע לתקופה קצרה מאוד בנובמבר (וגם אז מדובר, לרוב, בטפטוף). בכל מקרה ובכל חודש, "מובטחות" לכם 7-8 שעות שמש ביום – לא לשכוח כובע וקרם הגנה.

לתחילת הכתבה

אירועים מיוחדים

עם אוכלוסיה כל כך עשירה ומגוונת, זנזיבר נהנית מאינספור אירועים, פסטיבלים וחגים צבעוניים, ואל כולם מוזמנים התיירים במקום. זכרו כי מדובר באוכלוסיה מוסלמית לרוב והקפידו על לבוש צנוע במקומות קדושים ו/או בבתי תושבים. הנה מספר המלצות לאירועים שכדאי לרשום ביומן:

  1. Mwaka Kogwa: חגיגות מסורתיות הנמשכות כארבעה ימים בסוף יולי, ומתרכזות ב- Makunduchi, כפר קטן בדרום האי. תוכלו להבחין בקרבות מבויימים בין גברים, בנשים שרות שירים קדומים על החיים, בתלבושות אותנטיות ועוד.
  2. Sauti Za Busara: פסטיבל מוסיקת-עולם, אחד הידועים והמצליחים באפריקה ובעולם כולו. אוהבים את עידן רייכל? זה האירוע בשבילכם. בואו להאזין לאמני מוסיקת עולם, אפריקאים ובינלאומיים, ותזכו בחוויה אמנותית שאין שני לה. הפסטיבל נערך בכל שנה במהלך פברואר (עקבו אחר הפרסומים לתאריך מדויק).
  3. פסטיבל התרבות של זנזיבר: חגיגה של עירוב תרבויות ומסורות, הנערכת בכל שנה בסוף יולי. מופעי מחול מסורתי, תלבושות אותנטיות, שווקי אמנות ועבודות יד ועוד.

לתחילת הכתבה

יעדי הכתבה