גייזר סטרוקר
הגייזר הידוע לכול באיסלנד הוא הגייזר סטרוקר (Strokkur Geysir), אך מעט אנשים יודעים כי באזור זה יש קרוב לכמה עשרות פתחים, שיש בהם תופעות של יציאת אדים ובעבוע של מים. גייזר פחות ידוע ומוכר הוא גייזר הנמצא ביציאה הצפונית של עיר הפרחים אבא-רא-גרדי (Hveragerdi). ראשית פורץ עמוד מים גבוה ולאחריו מספר התפרצויות קטנות ונמוכות יותר. לגייזר ניתן להגיע דרך העיירה: חוצים אותה, ביציאה ישנו פארק לאורך הנחל, ואחרי כ-2-3 ק"מ פונים ימינה ומגיעים לגייזר. דרך אגב, בעיר זאת חממות רבות הפועלות על האנרגיה התרמית הטבעית, ובחממות מגדלים מגוון גדול של פרחים וגם ירקות. אבא-רא-גרדי הוא גייזר ביציאה מהפארק לכיוון כביש 376. בחודש יולי 2003 החל להתפרץ גייזר חדש הנקרא גייזר הבוץ, על שום שההתפרצות כוללת בוץ. הוא נמצא בקרלינגר-יול (Kerlingarfjoll) לאורך אחד המסלולים ברמה המרכזית מדרום מערב לקרחון אופס-יוקול (Hofsjokull).
נחלים מעשנים ואתרים תרמיים
בדרך לאגם פינג-ואלבאט (Pingvallavatn) מכיוון דרום מערב בכביש מס` 431 ובהתחברות לכביש 360 יתגלה לכם מראה מרהיב של נחל שלם, המעשן גם בימים גשומים ובסופו ישנו אגמון קטן שגם הוא מעלה עשן. נחל מעשן נוסף אפשר לראות באתר בייל-דרטונגו-וור (Deildartunguhver) ובאותו מקום ניתן לראות מים הזורמים מתוך הסלע ויוצאים בטמפרטורה של 100 מעלות צלסיוס. למקום זה אפשר להגיע בנסיעה בכביש 519 המתפצל מכביש 1 צפונית לעיירה בור-גארנס (Borgarnes). גם במקום זה משתמשים באנרגיה התרמית לגידולים חקלאיים.
ממזרח לאגם מיבאט ובמרחק של כ- 5 ק"מ מהעיר רייקי-אאוד (Reykiahud) , נמצא אתר הנקרא יארו-דדס-אולר (Jarodadsholar), בו תחזו בגפרית מבעבעת ממש מתחת לרגליים שלכם. מחזה מרהיב שאסור לפספס אותו. ניתן לצפות בשקיעה היפה ביותר מדרום לאגם מיבאט בחווה הנקראת סטונג (Stong).
צמחייה ובעלי חיים
אופי הקרקע בחלקים ניכרים מהאי משפיע למעשה גם על הצמחייה שבו, שהיא ברובה צמחייה נמוכה. עצים שאינם גבוהים במיוחד ניתן למצוא במספר מועט מאוד של אתרים, שהם בדרך כלל עמקים או קרקע עשירה שנוצרה מסחף או התפרקות של סלעי הלבה. המקומות שניתן לראות בהם צמחייה גבוהה הם, לדוגמא, סביב אגם מיבאט (Myvatn) ובשמורת טיוד-גר-דור (Pjodgardur). כל מי שמעוניין ללמוד יותר על הצמחייה הקיימת באי, מוזמן לגלוש באתר הבא www.iceland-nh.net.
לאקלים באי, לאופי פני השטח ולאופי הצמחייה יש השפעה על סוג בעלי החיים שאפשר או ניתן למצוא על פני האי ומידת התאמתם לסביבה, וגם על כך ניתן ללמוד באתר שצוין למעלה. בעלי החיים הקרקעיים הנפוצים באי הם הסוסים האיסלנדים, אחריהם הכבשים והפרות. כמובן שיש מגוון אדיר של עופות שונים שקצרה כאן היריעה לפרט את כולו. ניתן לראותם מקננים במקומות שונים או שטים באגמים. אין לשכוח גם את בעלי החיים הימיים, שגם אותם ניתן לראות- לווייתנים על ידי הפלגה בסירות במקומות שונים באי, וכלבי ים לאורך חופי האי במקומות שונים.
מעוניינים לדעת ולקרוא עוד, על המחבר? הכנסו לאתר www.seekingtheworld.com