מי מאיתנו לא ביקר בוינה ורץ לטעום את עוגת הזאכרטורטה המפורסמת?הקיסרים הנהנתנים של הקיסרות האוסטרו-הונגרית אהבו מאוד מאפים ומתוקים . ולכן רוב העוגות המפורסמות כגון עוגת השוקולד זאכרטורטה נקראות על שמם. אז בואו נתחיל לעורר את בלוטות הטעם
זַאכֶרְטוֹרְטֶה עוגת טורט שוקולד שהוכנה לראשונה ע"י הקונדיטור היהודי פרנץ זאכר (מכאן שמה). העוגה מורכבת משתי שכבות של עוגת שוקולד עשירה ובין השכבות שכבה דקה של ריבת משמש ומעל הכל ציפוי מזוגג של שוקולד מריר ולתוספת- קישוטי שוקולד . את העוגה המקורית תוכלו למצוא במלון זאכר . שווה לטעום .
אָפֶּל שטרוּדֶלאחרי שתטעמו את רולדת התפוחים הזו תזכרו אותה עוד הרבה זמן אחרי . זהו בצק דמוי עלים ממולא בהמון תפוחי עץ, צימוקים ושקדים . בכל קונדיטויה תוכלו למצוא גרסה אחרת אבל לטעמי כולן זהות .
טורט אסטרהאזי עוגה נוספת מלפני 200 שנים, על שמו ולכבודו של הנסיך האוסטרו-הונגרי אסטרהאזי . אלו 4-5 שכבות של עוגת שקדים וביניהם מרנג וקרם חמאת וניל. מעל הכל כמובן שכבה נדיבה של קרם.
גרמקנודל כופתאות שמרים מתוקות שהתחפשו והפכו לקרפלאך ממולא בריבת פובידל שזה ריבת שזיפים . טעים בטרוף.
לינצר טורטה הלינצר טורט נחשבת לעוגה עם המתכון העתיק ביותר המוכר בעולם לינזר טורט קרויה על שם העיר לינץ השוכנת על גדות הדנובה בין וינה לזלצבורג . העוגה עשויה מבלילת בצק עם שקדים טחונים ומתובלת בקינמון ותבלינים נוספים. היא מצופה בריבת פירות כמו דובדבנים או שזיפים ומעל רצועות בצק בשתי וערב. פריך ומתוק מאוד.
ענת גרוס לאור מדריכה מסעות קולינאריים בעולם