אז מה זה מאצ'ה -Matcha שכולם מדברים עליה כשמגיעים ליפן ? בואו נעשה קצת סדר
מאצ'ה הם עלי תה ירוק באיכות גבוהה טחונים דק לאבקה שאינם עוברים תהליך חימום אלא רק ייבוש, טעמם מריר. ביפן שתיית תה מאצ'ה היא אומנות שלמה. אבקת התה הירוק מאצ'ה מוקצפת בעזרת מים חמים, להבדיל מהשריה של עלי תה אחרים, עד ליצירת משקה ירוק מוקצף ואוורירי. הפעולה המדיטטיבית של הכנה ולגימת מאצ'ה היא עמוד השדרה של טקס התה היפני. בעוד שמקורות המאצ'ה הם טקסיים, אבקת התה הירוק פופולרית ברחבי העולם במשקאות כמו תה לאטה וכמרכיב בבישול בכל דבר, החל מגלידה ועד רוטב לסלט.
היסטוריית המאצ'ה
הרבה לפני שהיו קומקומים לחליטת תה, המנהג הסיני המוקדם היה לטחון עלי תה לאבקה ואז להקציף. עם הזמן נטשו הסינים את המנהג ואילו היפנים המשיכו עד היום במנהג "טקס התה", כי כשהיפנים מאמצים משהו הם הופכים אותו להכי טוב.במקור הסמוראים והן הגיישות אימצו בחום את תה מאצ'ה והפכו אותו לחשוב וטקסי מאוד בתרבות היפנית.
למה טובלשתות מאצ'ה?
מחקרים מראים שהמאצ'ה עשוי להוות כחומר מרגיע ומשפיע לטובה על הורמון הקורטיזול בגוף האדם. הוא אנטיאוקסידנטי ולראיה היפנים חיים הכי הרבה. הוא מעכב תהליכים סרטניים בגוףוכמובן עוזר לפעילות המעיים ומונע התרבות חייקים רעים במערכת העיכול .
אם תסתכלו היטב בתיקי האוכל של ילדי יפן או במכונות למכירת משקאות תראו המון סוגי תה מאצ'ה לרוב כולם באותה איכות רק חברות שונות ,כי היפנים עושים הכל הכי טוב שיש אז צאו וקנו מאצ'ה כי זה טוב
הכותבתענת גרוס לאור - היא מדריכה, מרצה וחוקרת יפן , להתייעצות או לפרטים על הטיול הקרוב שלי בשלכת ביפן התקשרו 0522780730 או שלחו לי הודעה