בפעם הראשונה לא אהבתי אותה, אבל עכשיו זה כמו לחזור לשכונת ילדות- להתמקח עם הנהג מתוך ידיעת המרחקים, לשמוח לקראת העובד מההוסטל המוכר והמוצלח, ולדעת איפה לאכול ובאיזה קפה אינטרנט ה-MP3 נטען. ניסיתי לברר דרך מכון מחקר מקומי איך אפשר לפגוש שבטים ילידיים, אבל ההמתנה למקומי שמבין בזה משהו שברה אותי. במקום זה נסעתי לאתר נופש שנקרא "הלגונה הכחולה" (Laguna Azul) סמוך לעיירה בשם סאוסה (Sauce). אם אתם במויובמבה, תצטרכו לחזור בקומבי (טרנזיט, זוכרים?) לטרפוטו, ושם לשאול בתחנה המרכזית היכן המוניות שנוסעות לסאוסה.

אז למה לגונה? כי יש שם אגם, וכשהשמיים כחולים, גם הוא כחול.
ההוסטל שישנתי בו נקרא Lago Linda, והיה ממש כמו כפר נופש קטן על האגם. חדרים נוחים, אוכל טוב ומשפחה נחמדה. הבעל תלה את ערסל הג'ונגל שלי על פגודה שממנה אפשר היה לזנק למים, והאישה תמיד בירכה אותי לשלום ב- יה, פרסיוסה (בתרגום מילולי זה "כבר, יפהפייה"). מזג האוויר היה רענן, על יתושים לא שמעו שם, ואין כמו לשחות במים הנעימים מתחת לקשת בענן. הבנים של הסניור והסניורה לקחו אותי לטיול, למפל של מים מינרלים שנמצא, מה לעשות, בתוך שטח צבאי. בתחילה עיכבו אותנו- רצו לראות את הדרכון שלי ולתת לנו ליווי, אבל לבסוף הניחו לנו ללכת כשהבטחנו שאנחנו מכירים את הדרך. אחד הבנים, חנקין, עבד כמדריך במלון בדיוק לשם גיחות כאלו, והיה לו ידע על פרו ברמה של מדריך מנוסה, למרות שהיה רק בן 20. הצעירים בפרו הם באמת עלא כיפק, גם הבנים וגם הבנות. סקרנים, חברותיים, וחדים הרבה יותר מהמבוגרים. תהיתי מה הייתה משמעות החֵברה שלי עבורם- האם זה יישכח במהרה, או ייזכר משום שאני גרינגה. עבור החוויה, אז ושם, זה לא שינה דבר.

האמת, הודות להתעניינות של אנשים פה בישראל נעשיתי כל כך רהוטה בספרדית לגבי טבע, פוליטיקה ושאר אקטואליה. אבל כאשר נר (כך קראו לו) אמר שטויות כמו "עכשיו אנחנו זוג", "תישארי" ו"אני בא לישראל", לא ידעתי מה לומר לו. לפעמים לא מספיק לדעת איך אומרים מילה בספרדית כדי להסביר את עצמך. לפעמים עדיף לא להסביר, אלא פשוט לקום ולנסוע. וזה מה שעשיתי למחרת, ובנחישות רבה.



