אני ממשיכה עם שמורת בעלי החיים בקולוסה. בנוסף לארנבות שהראיתי
ברשימה הראשונה - בשמורה מסתובבים המוני ארנבונים -
![]()
זהו Cottontail Rabbit - "ארנבון זנב כותנה" - ארנבון נפוץ מאד ברחבי ארה"ב. אני לא בטוחה איזה מהמינים השונים הוא האחד שפגשנו - כי יש ארנבוני Cottontail בכל יבשת אמריקה, ויש כמה וכמה מינים שונים.
![]()
ראינו כמה וכמה מהם, וגם הם היו חששניים למדי, ולא אפשרו לנו להתקרב אליהם.
השם "זנב כותנה" בא, כמובן, בעקבות הזנב הלבן שלהם - שנראה כמו פונפון כותנה לבן.
![]()
ואם יש ארנבות וארנבונים, אז גם יש מי שיצוד אותם... נסענו לאט בשמורה, ואז ראינו אותו -
![]()
הוא עמד לו בשדה מרוחק מאד מאיתנו, ולכן האיכות הלא-מרשימה של התמונות. זהו קויוט - Coyote - או בשמו הלטיני - Canis latrans - וזהו התן האמריקאי.
טורף נפוץ למדי, שניתן למצוא בכל צפון אמריקה ומרכזה.
![]()
ראינו אותו במרחק, בשדה - ועצרנו את האוטו, והסתכלנו עליו - והוא עלינו, עד שהוא החליט שכנראה לא נתקיף אותו, ומצד שני אנחנו לא מהווים טרף מוצלח עבורו - והמשיך בדרכו.
![]()
מעלינו חלפו להקות ציפורים - להקה גדולה אחת - כנראה זרזירים - רחשה בשמים מעלינו, וממש עפה בגלים. זה היה מחזה מרשים מאד.
באיזה שלב ראינו את הדורס הזה:
![]()
אני מאד אוהבת דורסים. הם ציפורים מדהימות בעיני, מרשימות ומלכותיות.
![]()
ולכן את האחד הזה ניסיתי לצלם פעמים רבות... ואם מישהו מצליח לחשוב על זיהוי, (בהתחשב בעובדה שהתמונות צולמו בשקיעה, ולכן הצבעים אדמדמים) - אני אשמח לדעת.
תוספת: אבו-נטע מעריך שזהו Red-shouldered Hawk - נץ אדום-כתפיים- ששמו הלטיני הוא Buteo lineatus
והנה עוד ציפור שצלמתי בקולוסה -
![]()
וגם הפעם אבו נטע בא לעזרתי, וזיהה את הציפור החביבה הזו כBlack Phoebe - פיבי השחורה (פיבי הוא שם שמקורו יווני, ומשמעותו "מבהיק") Sayornis nigricans
זו ציפור שניזונה מזבובים.
![]()
מעלינו חלפה להקת מגלנים - Ibis - חלקם היו גם על הקרקע, כפי שהזכיר לי אבו-נטע - והם White-faced Ibis - מגלן לבן-פנים - Plegadis chihi
![]()
זיהינו אותם לפי המקורים המעוקלים...
![]()
ואז כבר שקעה השמש, ושאר התמונות יצאו מטושטשות מדי...
אז חזרנו לHighway, והמשכנו למלון שלנו - כדי להגיע למחרת אל פארק לאסן - Lassen Vulcanic National Park. אבל זה כבר ענין לרשימות חדשות...
כל התמונות צולמו ב-Colusa National Wildlife Refuge ב-14.8.2009
![]()
כתמיד, מוזמנים להקליק על התמונות על מנת לראותן בגודל מלא.