ברשימה קודמת סיפרתי על המערכת האקולוגית העדינה של Mono Lake.
באגם יש אצות זעירות, שנאכלות ע"י שרימפסים זעירים וזבובים פחדנים - והם בתורם נאכלים ע"י ציפורים שונות.
את הרשימה שלי היום אני מקדישה לציפורים הללו.
![]()
הראשון שלי הוא דרור. כן, דרור פשוט ונחמד. רק שבארה"ב דרורים אינם ענין פשוט... לא ולא. יש כ-30 מיני דרורים שונים בארה"ב, והם דומים מאד. אני מסתפקת בעובדה שזהו דרור - אבל יש לי חבר טוב צפר, שכבר עזר לי פה בעבר - וגם הפעם אבו-נטע נחלץ לעזרתי, וזיהה את הדרור בתור Brewer`s Sparrow - הדרור של ברואר (או בלטינית: Spizella breweri)
![]()
והנה הדרור הנחמד שלי, משחר לטרף - צד זבובים.
בתמונה הבאה אפשר לראות שלשה חביבה מאד:
![]()
בקדמת התמונה, משמאל - זהו מכר ותיק: ה-Killdeer - חופמי כפול-צווארון (Charadrius vociferus) שפגשנו גם ב
שמורת קולוסה.
השניים האחרים הם זוג של Brown-Headed Cowbird - ציפור-בקר חומת-ראש. (או בלטינית - Molothrus ater)
זהו קרוב של ה-Blackbird האמריקאי.
לזכר - האחורי במרכז, יש גוון שחור-ירקרק מטאלי, שלא נראה טוב בצילום. זו ציפור יפהפיה. הנקבה - מימין, בקדמת התמונה - כדרכן של ציפורים, פשוטה יותר.
הנה שוב צמד ה-Cowbirds :
![]()
כמו שרואים, הם הסתובבו בשולי האגם, וצדו - וכולנו יודעים מה הם צדו!
![]()
את צמד הציפורים הבא אני לא בטוחה שזיהיתי - ולכן פניתי אל אבו-נטע, שתיקן והסביר לי.
![]()
השמאלי הוא Sage Thrasher - שזו אחת הציפורים הנפוצות ביותר בשטח. כל כך נפוצה, עד שהיא תקבל
רשימה משלה. הימני - זהו שוב Black-headed cowbird, אך הפעם זהו זכר צעיר (juvenile).
ועכשיו ליפהפה של היום -
![]()
היפהפה בשחור וצהוב כאן הוא Yellow-Headed Blackbird, כלומר "שחרור צהוב-ראש". (שמו הלטיני - Xanthocephalus xanthocephalus ) אני משתמשת במילה "שחרור", למרות שזהו אינו השחרור שנפוץ אצלינו. השחרור שלנו הוא ממשפחת הקיכליים, והוא קרוב יותר לArmerican Robin - וזהו השחרור האירופאי. השחרור האמריקאי שונה ממנו, ממש כמו שאדום החזה האמריקאי שונה מאדום החזה האירופאי.
![]()
מאחוריו ניצבת נקבה של Brown-Headed cowbird. אמנם לא בת זוגו, אבל כמו שאומרים - "הכל נשאר במשפחה".
![]()
וחוץ מזה, הם צמד-חמד ביחד, על עמוד הtufa והשמים הכחולים.
גם את הציפור הבאה לא זיהיתי -
![]()
ושוב אבו-נטע נחלץ לעזרתי, וזיהה אותה בתור נקבה בוגרת של Red Winged Blackbird, כלומר - "שחרור" אדום-כנף.
ואי אפשר בלי להזכיר אותו, אז לסיום אני מראה את העוף הנפוץ והרועש ביותר באיזור - שחף מערבי - Western Gull - שט לו באגם:
עד כאן להיום! המשך יבוא!
כל התמונות צולמו בMono Lake בתאריך 17.8.2009.
כתמיד, מוזמנים להקליק על התמונות על מנת לראותן בגודל מלא!