ברוכים הבאים לפארק הלאומי יוסמיטי - Yosemite National Park.
היום אנחנו נכנסים לפארק, מכיוון מזרח - בכביש יפהפה שנקרא מעבר טיוגה - Tioga Pass. הכביש הזה סגור לתנועה בכל חורף, כלומר - בערך חצי שנה כל שנה.
אם תבדקו
באתר של רשות הפארקים האמריקאים, הדבר הראשון שתראו זה שעכשיו (נובמבר) - הכביש כבר סגור בגלל השלג.
אבל אנחנו, כזכור, בקרנו שם באוגוסט...
![]()
Tioga Pass - מעבר טיוגה, הוא כביש יפהפה בהרי הסיירה נבאדה. הנופים עוצרי נשימה - אגמים קטנים, הרים מלכותיים, יערות עבותים, אחו פורח פה ושם...
רשימה עם תמונות מדהימות של עצים יפהפיים עדין בהכנה. היום אני בענייני נופים ואגמים.
![]()
האגם פה למעלה, למשל, שמו Ellery Lake (אגם אלרי) וגבהו 9538 רגל מעל פני הים. שזה בעברית בערך 2.9 ק"מ.
![]()
הנוף המרהיב של יוסמיטי - הרי גרניט נישאים, מצוקים אדירים וקניונים עמוקים - עוצב בעיקר על ידי גופי מים - קרחונים שהיו באיזור לפני 2-3 מליוני שנים, נהרות שניקזו את הקרח שהפשיר (שני הנהרות החשובים בפארק הם נהר טולומני ונהר מרסד), הצפות חוזרות, חורף קר מאד, וקיץ חם למדי ויבש (רק 3% מהמשקעים יורדים בקיץ)
![]()
הכביש עובר חלק מהזמן לאורך נהר טולומני - Tuolumne River - שבאיזור הזה הוא רדוד ואיטי, וממש מזמין להכנס אליו. אז נכנסנו: אני והעננצ`יקים, רק לטבול רגלים. כשרצינו לצאת, העננצ`יק אבד שיווי משקל, תמך את עצמו בי - התייצב, והופס! הושיב אותי במים...
![]()
משם המשכנו והגענו אל אגם יפהפה עם גדה חולית ונעימה. זהו Tenaya Lake שעל חופו צלמנו את העורבני היפהפה -
Steller`s Jay ![]()
הפעם שלפנו את בגדי הים שלנו, ונכנסנו לאגם - הנה שלושתנו במים: מוטי צלם, ונשאר בחוץ - ודווקא מזל שהוא החליט ככה, כי המים ק-פ-ו-א-י-ם! בררררר!
מגבת, כמובן, שכחנו לקחת איתנו - אז מוטי רץ לאוטו, הביא ז`קט פליס (זה דווקא כן היה) - ושלושתנו השתמשנו בז`קט במקום מגבת. אגב, מומלץ. הוא מחמם ונעים גם אם הוא לח.
![]()
המשכנו בנסיעה, ועצרנו בנקודות תצפית שונות. פה לפנינו ההר הידוע the half-dome - מחצית הכיפה. צוק גרניט ענק שנראה כמו כיפה שבורה:
ההמשך יבוא
כל התמונות צולמו בTioga Pass, Yosemite National Park
ב-17.8.2009
כתמיד, מוזמנים להקליק על התמונות על מנת לראותן בגודל מלא.