יום חמישי
היום היה ממש בלתי נסבל. ביום ראשון כידוע הכל סגור , רחובות ריקים , עסקים סגורים ואנחנו התעוררנו בבירת החבל הצפוני , אקורירי . עד שהעיר תתעורר ,החלטתי לבקר במפל הענק הקרוב , מפל האלים , godafoss , בהיבט הרושם זה לא דומה למפלים שלנו גם בשנה עם הרבה גשם . בהיבט ההיסטורי , כשמלך איסלנד קבל בשם עמו כולו את הנצרות והפך אותה לדת המדינה הוא גם בקש מכולם להביא את הצלמיות הפגאניות שכולם סגדו להם ובטקס רב רושם זרק אותם לתוך הנהר הגועש במפל העצום ומאז הוא מפל (זריקת) האלים .
שימו לב , בדרך למפל עוברים על כביש אחד מנהרת אגרה חדש שעוברת מתחת לרכס ומקצרת את הדרך . מחיר האגרה האלקטרונית הוא 2500 SK וחברת הרכב PROCAR חייבה אותנו בדמי טיפול של כ 1700 SK נוספים. עברנו במנהרה 3 פעמים , פעם למפלים , פעם בחזרה ופעם שלישית כשהמשכנו ל HUSAVIK סה"כ חויבנו ב 11,700 קרונות לשלשת המעברים ( כ 85 יורו).
חוזרים לעיר אקורירי שניראית כמו בסיפורי האחים גרים , ובכל מרפסת נידמה שתופיע היפיפיה הנרדמת או עמי ותמי , הרחובות צבעוניים ומסוגננים ואנחנו נהנים מכל רגע שהולכים לאורכם . בעיר גם מרכז עתיק וחנויות המתהדרות באבות הויקינגים של האומה . הכנסיה המרכזית עומדת על ראש הגבעה יפה וזקופה ולידה גן בוטני צבעוני ולא מאוד מרשים.
הוסביק היא עיירת .דייגים ומרכז לשיט צפיה בליויתנים . מאחר ורוב חברי הקבוצה עשו איתי שיט כזה בסרילנקה ובדרום אפריקה החלטנו לוותר ולבדוק אופציה לשחיה בבריכה גיאטרמית חמה שצופה לים Geo Sea . צפינו בשוחים והחלטנו לוותר הפעם .
שמורת אסבירגי Ásbyrgi, היא תופעה שאינה קימת בשום מקום אחר בעולם . זהו עמק בצורת V הפוכה שנוצר לפני כ 2 מיליון שנה בעת התפרצות געשית עצומה מתחת לקרחון הגדול Vatnajökull שבמרכז האי , זרמי לבה חמה כיסו את כל צפון מזרח האי איסלנד והמים שהומסו בתחתית הקרחון זרמו בצד זרם הלבה , בשלב מסוים נטו מערבה כנראה בגלל תוואי הקרקע ונוצר שטפון נדיר בגודלו ועוצמתו שדהר לכיוון האיזור וסחף את האדמה הרכה יותר וע"י כך נוצר קניון מצוקי. למי שלא מכיר את הסיפור הוא חושב על אחת מהסיבות הנפוצות . או , שהמצוקים הם התרוממות או שהתחתית שקעה . בעצם שתי האפשרויות אינן בנות תוקף לאור הסבר השיטפון.
אנחנו מסיימים את היום במפל הגדול , עצום,חזק , מהיר ,שופע וכל מה שתרצו, באירופה . מפל Dettifoss, ועליו נאמר " זה לא אמיתי!!!!!!"
לינה לא רחוק מפתח השמורה , גסטהאוז עם מטבח מצויד ואנחנו זוכים לארוחת מלכים עצמית .
היום השישי
היום שיעור בהרי געש ותופעות לוואי . פתחנו בהר Krafla .
ההר נחשב לאחד משלשה הרי געש פעילים שיש באיסלנד . הפלא ופלא, הוא יושב על חיבור הלוחות הטקטוניים שפגשנו ביום הראשון . ההר עצמו שקט ומלא מים בתוכו אבל סביבתו רוחשת ומעשנת . לידו נבנתה תחנת כח גאו טרמית שמנצלת את אדי המים החמים שפורצים מן האדמה. באיזור הזה , קרוב לפני כדור הארץ יש אגם תת קרקעי ומתחתיו קרוב יש מגמה רותחת בכ 6000 מעלות , הלחץ שנוצר בבריכה החמה מוציא אותם בהמון מקומות בהם הקרום דק ב 350 מעלות .
ליד תחנת הכח יש את התגלמות הגהינום בשם Leirhnjukur, הר שכולו ענני עשן ואדים שפורצים ממנו בכל מקום אפשרי עם ציבעוניות מינרלית . בלב ההר לוע של הר געש עם מגמה שהתקררה בצורות שונות וגם מקומות בהם הוא עדיין פעיל ומעשן ואנחנו בתוכו. מדהים אמרתי ? שמו Krafla Lava Fields
אתר נוסף Hverir, לא רחוק , בו הכל מעשן וגם בורות מבעבעים , אנחנו קראנו לו הגהינום של דנטה. .
לא רחוק משם ליד העיירה מיואטן שכשמה כן היא , אגם היבחושים , הכובעים שלנו הפכו להיט במקום ואפילו הציעו 50 יורו תמורת אחד .
ממשיכים ל Dimmuborgir שם תופעה יחודית של זרם לבה שבמהלך הזרימה נשאבה אל תוך הקרקע והשאירה אחריה גן פסלי לבה שהוסיפו להם שבילים מסודרים .
בדרום האגם שמורת צפרים בשם Skútustaðagígar שבה מסלול הליכה קצר עם נקודות תצפית ומסלול ארוך שמקיף את כל השמורה . התפצלנו , רק ששתי הקבוצות זכו לראות מעט מאוד צפרים . חבל .
יום שביעי
אחרי ערב שבו בחוץ 7 מעלות ובמים 40 ואחרי שישנו לראשונה בטיול כ 8 שעות כמו פגרים ,לא מחמיצים את ארוחת הבקר המעולה שבמלון וב 8 בבקר אנחנו כבר בדרך להר הגעש אסקיה. נוסעים על דרך F88, כשמימיננו הר הגעש Herðubreið, שנראה כהר שולחן בגלל הענן שיושב על פסגתו. זו דרך שטח שעוברת בתוך שדה לבה ענק שבחלקו עברנו כבר לפני יומיים בשמורת יוקולסה עם מפל הדיטיפוס .
בדרך יש גם 3 נחלים משמעותיים שצריך לעבור עם הרכבים האמפיביים שלנו. וכולנו עושים זאת כמקצוענים . ממשיכים על F910 עד דרקי ומשם לפסגה על F894 שמתפתל לאורך נהר לבה שחור עד לחניון ממנו עולים רגלית ללוע.
אי אפשר בלי סיפור מדהים שקרה לנו בדרך לאסקיה , כמה מאות מטרים לפני מרכז המבקרים בDerki ולאחר כ 3 שעות נסיעה במדבר לבה, עומדות על הדרך שתי ניידות. השוטרים יוצאים ומבקשים רשיונות . נראה ונשמע הזוי לחלוטין .
בזמן שאני מחפש רשיונות אסתי מתאוששת ראשונה מההלם ושואלת את השוטר אם הוא יודע לרקוד ? הוא עונה שלא וממשיך ברישומים . אסתי פונה אליו שוב ואומרת לו שבכל ארץ בה אנחנו מבקרים היא חייבת לרקוד עם מקומי . הוא חושב שזו הלצה גרועה ומסיים רישומים . אסתי לא מוותרת ואומרת שחברה בקשה ממנה עד היום בערב לשלוח סרט של הריקוד ויוצאת אליו מהאוטו .כולם יוצאים אחריה ומתחילים לשיר בלה צאו . השוטר נשבר ויש לנו סרט נוסף שבו אסתי רוקדת עם מקומי. האירוע נגמר בצחוקים וברוח טובה.
מגיעים לחניון ההר יחד עם ענן גשם וערפל . הדרך מדהימה , היא שחורה מאפר בזלת ובצדדים קרחונים גדולים וקטנים . על חלק מהם אנחנו הולכים כחלק מהמסלול . אחרי כשעה של הליכה לא קשה אנחנו מגיעים ללוע משנה קטן , עם אגם מים חמים בתוכו , Lake Viti. תצפית מדהימה על אגם מינרלי לבן שבעומק הלוע . סיום שווה לכל האנרגיה שהושקעה .
ההרפתקנים שביננו יורדים לרחוץ באגם בירידה תלולה שאינה מתאימה ל"מיטיבי לסת" יחד עם הרפתקנים נוספים שהגיעו למקום המדהים .
כשהגענו לתצפית על הויטי היו מי שחשבו שזה היעד וככל שהסברתי שהיעד האמיתי נמצא במרחק של כ 300 מטרים מעבר לרכס והוא הלוע של האסקיה שגודלו בערך פי מאה מהויטי והוא האחראי לכל הגהינום שעבר צפון מזרח איסלנד בערך לפני 10,000 שנה , לא עזר לי כלום חלק מהמטיילים המציאו כל תירוץ אפשרי ללמה לא להמשיך ללוע הגדול והמיוחד. גם זה היה שיא מספק.
בחזרה עוצרים ב Derki שם יש קניון קטן ויפה Drekagil להליכה קצרה עם קירות צבעוניים שעברו הפרדה מכנית ולא שחיקה .
חזרה מאוחרת למלון אחרי יום מהמם!!!!!!!!!
כדי לראות את המשך הטיול בדרום ובמזרח איסלנד עבור לחלק 3.
אם הועלתי לך בסיפור הדרך לחץ “המלץ” כדי לתת לפוסט עדיפות בהצגה למעונינים באיסלנד .
אם אתה מתלבט וצריך עזרה צלצל 0546740150 .