56/80: את השבת עשיתי אצל המשפחה שלי באמריקה. הם המשפחה שלי כבר שלושה ימים

תמונה ראשית עבור: 56/80: את השבת עשיתי אצל המשפחה שלי באמריקה. הם המשפחה שלי כבר שלושה ימים
משפחת לי

לאורך כל הטיול שאלתי את עצמי איך אנשים לא יהודים מצליחים לטייל בעולם. אני רוצה אוכל טוב? אני יודע שתמיד אמצא במסעדה כשרה. אני לבד? אני יודע שאני תמיד אמצא אנשים בבית כנסת. אני אבוד? אני יודע שתמיד אמצא פתרון בחב״ד. השבת גיליתי משהו נוסף - שאם אני צריך בית, אני תמיד אמצא אחד

״אתה צריך מקום לעשות בו שבת?״

ענב, המפקדת שלי בצבא, הייתה שליחה בלוס אנג׳לס לפני השירות. ככה שכשהיא הבינה שהיעד הבא שלי במסע הוא ארצות הברית היא ישר שאלה אותי מה שלומי, מתי אני מגיע, ואם אני צריך מקום לשבת. עניתי ישר על השאלה האחרונה. ״כן!״.

תוך פחות מ-24 שעות קיבלתי הודעה משמחת:

ההודעה שקיבלתי

״שלום נתאי, זאת יעל חברה של ענב. מצאתי משפחה ששמחה לארח אותך לשבת הקרובה בלוס אנג'לס. קוראים להם רוני ושרה לי ויש להם 4 ילדים״.

המשימה הושלמה.

יהדות ארצות הברית

בארצות הברית חיים כ-8 מיליון יהודים, כמות שכמעט משתווה לאזרחי ישראל. הקהילה היהודית הגדולה ביותר נמצאת בניו יורק, ואחריה לוס אנג׳לס, המקום בו אני מבקר עכשיו. רק מסיבוב קצר ברחוב אפשר לאשר את העובדה הזאת: יש בית כנסת מכל סוג כמעט בכל רחוב, ככה שבחישוב מהיר יש גם בית יהודי בכל פינה.

כולם מחפשים בית

הדבר שאני הכי מעריך ביהדות ארצות הברית זה החיבור של כולם לקהילות. כולם מכירים את כולם, כולם עושים ארוחות משותפות. כאילו אני לא היחיד שמחפש בצד השני של כדור הארץ בית - כאילו כולם מחפשים. ומוצאים.

הבית שאני מצאתי

הגעתי לבית משפחת לי בחצות הלילה בין רביעי לחמישי. כמשפחה יהודית, הדבר הראשון שהם שאלו אותי זה אם אני רעב. כבחור יהודי, כמובן שהתשובה שלי הייתה כן. מאותו רגע לא הפסקתי לאכול.

עד לפני שלושה ימים משפחת לי לא הכירה אותי, אבל הם נתנו לי להרגיש כאילו הייתי פה בן בית מאז ומתמיד. וכל זה כי אני כמוהם, יהודי. יהודי שחיפש בית ומצא משפחה.

משפחת לי

״מעניין איך אנשים לא יהודים מצליחים לטייל בעולם״. אמרתי להם במהלך הסופ״ש. הם חייכו. ״אתה צודק״.

אני עוזב מחר את בית משפחת לי ואין לי מדבקה מספיק גדולה כדי להגיד להם ״תודה שעזרתם לי להקיף את העולם ב-80 יום״. הם היו הוכחה מצוינת לעובדה שיש לנו בית בכל העולם ושיש לנו עולם נפלא.

לכל הבלוגים שפורסמו עד היום >> https://www.lametayel.co.il/blogs/4174554

להצטרפות לקבוצת וואטסאפ שקטה עם הבלוג בכל יום >> https://chat.whatsapp.com/HETx2JRGizX78bgR10rLRy

תמונת הפרופיל של נתאי לדאני
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של נתאי לדאני