31/80: בזכות השקט של הודו לא הייתי צריך לקרוא את המאחורה של השמפו

תמונה ראשית עבור: 31/80: בזכות השקט של הודו לא הייתי צריך לקרוא את המאחורה של השמפו
מפלי גאלו

ביום-יום אני כמעט ולא מרשה לעצמי להיות בשקט. אם אני יוצא לריצה אני חייב לשים אוזניות, ואם אני באוטובוס אני חייב לגלוש ברשתות החברתיות. אם אני נוהג אני לא אלחץ על הגז עד שהרדיו יעבוד ואם אני בשירותים ואין לי שום דבר לקרוא - אני משנן בעל פה את המאחורה של הבקבוק של השמפו. אבל היום אני בדיוק שבוע בהודו, ולא קראתי אפילו בקבוק שמפו אחד. שמתי לב לזה היום בביקור במפלי גאלו

כשאני שואל מטיילים ישראלים שנמצאים פה תקופה ארוכה ״מה אתם כל כך אוהבים בהודו?״ כמעט כולם אומרים ״את השקט״. לא הבנתי למה הם מתכווננים, עד הבוקר - שעשיתי את מסלול ההליכה הראשון למסע, וטיפסתי למפלי ״גאלו״.

המפלים מלמטה

מפלי גאלו, דראמסלה

מפלי גאלו הם מפלים הצמודים לכפר דרמקוט שבמדינת דראמסאלה בצפון הודו. הם ידועים במיוחד בצבעים שלהם שהמצלמה לא מצליחה לדייק וברעש שיש בסביבה, שבאופן די מצחיק כמעט ואי אפשר לשמוע.

הדרך למפלים

לקחתי על עצמי אתגר בטיפוס היום לנסות ולהקשיב לשקט. לקחתי את זה ברצינות ככה שבאופן מאוד לא אופייני לי, היה בחור הודי שניסה להיות נחמד ולשאול אותי בדרך למעלה כל מיני שאלות על החיים והרשתי לעצמי פשוט לא לענות.

״אין על השקט פה״

במפלים ישבתי ליד משפחה ישראלית שמטיילת פה בסביבה. האמא ישבה וציירה. ״אין על השקט פה״, היא אומרת. ״אני מציירת ואני מרגישה שהראש שלי לא חושב על כלום״. חשבתי על זה קצת.

הרעש של הטבע הוא שקט. בין כל העצים הגבוהים, ההרים העצומים והשמיים הגדולים שנפתחים לפניכם כשאין בסביבה בניינים, הדבר היחיד שאתם מסוגלים לשמוע זה את המחשבות שלכם.

שקט יכול להיות מפחיד

כולנו מתעסקים כל כך הרבה ביום יום בלהשתיק את המחשבות, ככה שפתאום כשמגלים איזה שקט פה בטבע, זה יכול להיות אפילו קצת מפחיד.

הבריכה התחתונה

אבל זה לא הסיפור בהודו

הקצב של הודו נתן לי אפשרות להיות קצת בשקט. אנשים ששומעים על הסיפור של הטיול שלי תמיד שואלים אותי ״יש לך קצת זמן להירגע?״ ולמרות שלפעמים אני עונה כן, אני חושב שהתשובה הכנה היא לא. עד היום לפחות, היא הייתה לא. אולי בגלל זה אני מרשה לעצמי להתעכב פה עוד כמה ימים. כאילו האוזניים שלי צריכות קצת להרגיע. וגם קצת הראש.

טיול יכול להיות רועש מאוד ושקט מאוד. בתקופות מאתגרות בחיים מרגיש לי מפחיד לדמיין את עצמי מתמודד עם הטבע השקט בלי לעשות קצת רעש מסביבי - בלי לשמוע שירים באוזניות, בלי להיות ברשתות החברתיות, בלי ללחוץ על הגז עד שהרדיו יעבוד.

מפלי גאלו

אבל תאמינו או לא (ואולי זה הקסם של הודו), אני פה כבר שבוע ולא חשבתי לרגע אחד על הבקבוק של השמפו.

בדרך חזרה מהמפלים

להצטרפות לקבוצת וואטסאפ שקטה עם הבלוג בכל יום >> https://chat.whatsapp.com/HETx2JRGizX78bgR10rLRy

תמונת הפרופיל של נתאי לדאני
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של נתאי לדאני