כבר כתבתי כמה שאני אוהב את הודו. במיוחד כי היא לא מזכירה שום מקום שביקרתי בו לפני. אבל האמת היא, שהרומן שלי עם הודו התחיל ביום הראשון למסע, רגע לפני שעליתי לטיסה הראשונה ללונדון. הנה ספויילר לבלוג של היום: הוא קשור למרפאת המטיילים בבני ברק וגם לבדיחה ששמעתי פעם
יש בדיחה ידועה על בחור שנתקע על אי בלב ים. הוא היה צועק לאלוהים בכל יום, ״בבקשה תציל אותי!״ והתחנן להצלה. יום אחד הגיעה סירה להציל אותו, וכשהזמינו אותו לעלות על הסיפון הוא אמר ״ממש לא! אני מחכה שאלוהים יציל אותי״. הסיפור חוזר על עוד סירה ועוד סירה ועוד סירה - עד שכבר לא נשארה שום סירה שיכלה להציל אותו.
בטיולים - אל תהיו הבן אדם הזה.
ואם אתם הבן אדם הזה - שאלוקים יהיה איתכם.
האי הבודד שעליו נתקעתי
כולם יודעים שהיום לפני 33 ימים התחלתי את המסע שלי. מה שלא כולם יודעים, זה שהיום לפני 33 ימים גם עשיתי את כל החיסונים שצריך לעשות להודו. כן, זו לא טעות - בדרך לנתב״ג בטיסה ליעד הראשון עברתי במרפאת מטיילים בבני ברק לעשות חיסונים.
תקציר קטן של הסיפור
קבעתי חיסונים להודו כמה ימים לפני הטיסה, וממש ביום שבו הייתי אמור להגיע להתחסן אמרו לי שנגמרו המנות לאחד החיסונים.
ניסיתי לקבוע תור של הרגע האחרון למקום אחר ומצאתי אחד - בבני ברק. ביום הטיסה שלי. שעה אחרי שהמטוס כבר ממריא. אלוקים. אני צריך הצלה.
הסירה שהגיעה לחלץ אותי
מה עושים? מאלתרים. אני חייב לעלות על ההצלה הראשונה. על הסירה הראשונה. גם אם היא לא מאלוקים. עשיתי מעשה אמיץ - קבעתי את התור הפנוי שהיה. והגעתי מוקדם. מאוד מוקדם.
כמה מוקדם? חיכיתי שהרופא יגיע.
כמה מוקדם? חיכיתי שיסיימו לעשות ספירת מלאי של החיסונים.
כמה מוקדם? משהו כמו שבע שעות לפני התור המקורי שלי.
ונחשו מה? נכנסתי ראשון להתחסן, ובאופן לא מתוכנן - גם הקדמתי לטיסה שלי במשהו כמו חמש שעות.
אם אין סירה - תבנו אחת!
כתבתי לא מעט על זה שצריך לתת לדברים לקרות מעצמם בטיול. אבל האמת היא שהם לא יקרו אם לא תגרמו להם לקרות.
החיסונים להודו לא ירדו עליי מהשמיים. גם לא המסע הזה. בטח שלא כרטיסי הטיסה.
בטיול, ואולי בכלל בחיים - אל תחכו לכוח עליון שיבוא להציל אתכם, או לתכנן עבורכם את הטיול, או לעזור לזה שיהיה לכם כיף. גם הוא מחכה שתפישלו שרוולים, תעמדו על הרגליים, ותמצאו כבר סירה שאפשר לעלות עליה.
או מטוס :)
יש מצב שאם תגיעו בקרוב למרפאת המטיילים בבני ברק (שהיא לגמרי הסירה שהצילה אותי), תמצאו מדבקה. ולא סתם מדבקה - את המדבקה הראשונה למסע הזה - שחילקתי עוד לפני שהוא בכלל התחיל. שבת שלום!
להצטרפות לקבוצת וואטסאפ שקטה עם הבלוג בכל יום >> https://chat.whatsapp.com/HETx2JRGizX78bgR10rLRy