את המקום שבו שאני נמצא תוכלו למצוא בגוגל בכמה דרכים, כי יש לו לא מעט שמות. יש כאלה שיעדיפו לקרוא למקום ״קצת מעל כפר סאלי״ או יותר נכון ״עמק החופש״, אני מעדיף לקרוא לו בשם אחר - ״הבית של מאדו״ (שהיא אגב, האישה הכי עוצמתית בהודו)
. . .
היחס לנשים בהודו
במהלך המסע, מקומיים סיפרו לי לא מעט על היחס לנשים בהודו. המון אלימות, המון השתקה, המון ציות. קצת קשה להאמין שזו המציאות בהודו גם בשנת 2022 אבל כשחשבתי על זה, לפגוש אישה הודית ברחוב אפילו בעיר גדולה כמו ניו דלהי היה מחזה נדיר.
את הסיפור המלא של הנשים בהודו, שמעתי ממאדו.
רק לבנים יש בית
״כילדה, הייתי בטוחה שרק לבנים יש בית״, מאדו מספרת, "כשסבא שלי היה רב עם סבתא שלי, הוא היה אומר לה לצאת מהבית שלו. כשאבא שלי היה רב עם אמא שלי הוא היה אומר לה שהיא לא רצויה בבית שלו. ככה שתמיד שאלתי את עצמי איפה הבנות גרות אם כל הבתים הם רק של הגברים?״.
לבנות עתיד חדש
מאדו הכירה את בעלה בשידוך דרך המשפחה שלה, וידעה שאם תסרב להינשא לו היא תנודה על ידי החברה ההודית. ״התחתנתי לפני 11 שנה והייתי נשואה במשך חמישה ימים בדיוק. בזמן הזה נכנסתי להריון. כשהבנתי שעם בעלי לעולם לא אזכה לחיות חיים של חופש, הבטחתי לבנות לעצמי ולבת שלי עתיד טוב יותר. זה מה שהעניק לי השראה להקים בית לעצמי, בית של אישה״.
לבנות בית של אישה
״הסתובבתי שנים ברחובות בחיפוש אחר פתרון - עד שמצאתי. אני, מאדו, צריכה לבנות לעצמי בית. בית של אישה. מאז ומתמיד אהבתי לבנות. אני זוכרת שכילדה לא אהבו לשחק איתי כי תמיד ביקשתי לבנות דברים. בסופו של דבר, זה מה שעזר לי לשרוד״.
״עמק החופש״
מאדו ביקשה אישורים מיוחדים והתחילה לבנות את הבית שלה בצמוד לכפר סאלי שבמדינת הימאטשל פרדש בצפון הודו. היא בחרה לקרוא לבית שלה ״עמק החופש״. ״יש פה עוצמות גדולות של חופש. אני חופשיה מהכל, וזו המתנה הכי גדולה שהייתי יכולה לקבל. קיבלתי המון בעיטות בחיים, ובסוף לא משנה כמה זה כאב, הן הובילו אותי למקום שבו אני נמצאת - חופשיה ומאושרת״.
העמק היום
מאדו מארחת אצלה תיירים ובתמורה צריך להשאיר תרומה. אפשר לאכול עם מאדו, לבנות עם מאדו ולבשל עם מאדו - ואפשר גם לא. אפשר לעשות כל מה שרוצים באפס שיפוטיות. במלוא חופש הבחירה. אין פה שום דבר שהוא חובה. טוב, אולי חוץ מלשמוע את הסיפור על המקום הכי יפה בהודו, שמככבת בו האישה הכי חזקה במדינה.
מוזמנים להתארח אצל מאדו! אפשר ליצור קשר איתה קשר במספר - +91 88944 91640