הדבר הגדול בסינגפור זה החדשנות. מדרגות נעות באמצע הרחוב, מסחטות מיצים אוטומטיות למקרה שתרצו מיץ גזר באמצע ההליכה, מטריות להשכרה באמצעות ברקוד ועוד שלל פתרונות יצירתיים שאמורים להפוך את החיים של הסינגפורים לקלים ונגישים יותר. משתף אתכם בחמישה דברים יצירתיים שסינגפורים עושים שכמעט קשה להאמין שבאמת קיימים
אם ההר לא יבוא למוחמד, מוחמד יגדיל את ההר!
סינגפור היא מדינת-אי קטנה שבשונה מהרבה מדינות בעולם דווקא מעודדת פיריון. מספר האנשים במדינה הולך וגדל, ותאמינו או לא - איתו גם האי! ממשלת סינגפור מייבשת חלקים מהשטח הימי שלה על מנת לחשוף עוד יבשה ולהגדיל את שטח האי. אם כבר מדברים על שינויים גיאוגרפים שנעשים על ידי האדם - האי סנטוזה, אי התיירות המפורסם ביותר במדינה, מלא בחופים ״מלאכותיים״ עם חול ים בייבוא מאינדונזיה ומלזיה. זה נותן לי תקווה שאולי גם בדימונה יהיה חוף ים ביום מן הימים.
היי סירי, אפשר בבקשה המבורגר כפול פלוס שתייה?
יותר משהפתיע אותי לראות רובוט שמגיש אוכל, הפתיע אותי לראות כמה היושבים במסעדה אדישים לזה. הרובוט שבתמונה מגיש מנות במסעדת Ananda Bhavan שברובע ההודי בסינגפור, המסעדה ההודית הראשונה שנפתחה במדינה. ככה שזה שילוב מגניב בין ישן לחדש.
למה לצאת לטבע אם אפשר ליצור אחד?
סינגפור מלאה בוידיאו ארט (אומנות וידיאו). כמעט בכל מוזיאון שביקרתי בו מצאתי מתחם שמדמה טבע באמצעות אנימציות שמשלבות סאונד ואפילו ריח. האמת היא, שבגלל מזג האוויר בסינגפור (לחות של למעלה מ-80 אחוזים) זו אחלה דרך לראות קצת ירוק בעיניים, אבל תחת מזגן.
לכל דבר, אבל לכל דבר - יש מכונה
צריכים מטריה? יש. צריכים מגבת? יש. צריכים מיץ תפוזים סחוט טרי וקר ממש ממש עכשיו? תאמינו או לא - יש. סינגפור כל כך מתקדמת בתחום המכונות האוטומטיות כך שתוכלו למצוא מכונות לכל דבר ובכל מקום. אגב, אחת הסיבות שהמדינה מרשה לעצמה להציב מכונות כאלה באמצע הרחוב היא שיש אפס ונדליזם במרחב הציבורי. חשוב לציין שהקורונה עזרה מאוד לשוק המכונות - ובסינגפור מאוד מנסים לקדם תשלום ללא מגע אדם.
והנה גם משהו לא רחוק מהמציאות שלנו: כמעט ולא משתמשים במזומן
אם כבר מדברים על הקורונה, ביקרתי בסינגפור לפני שלוש שנים ואחד השינויים הכי מורגשים הוא העובדה שיש כל כך הרבה מקומות שכבר לא מקבלים מזומן. למוזיאון המדע היה אפשר לקנות כרטיסים רק באינטרנט, כדי להיכנס לתחבורה הציבורית אפשר פשוט להעביר את כרטיס האשראי, ובאופן מצחיק המקום היחיד שבו שילמתי מזומן השבוע היה כששילמתי בעבור בדיקת הקורונה עבור היעד הבא. אחלו לי בהצלחה!
להצטרפות לקבוצת וואטסאפ שקטה עם הבלוג בכל יום >> https://chat.whatsapp.com/HETx2JRGizX78bgR10rLRy