הבוקר היה הבוקר האחרון בסינגפור ואני כותב לכם כבר מהיעד הבא. הצלחתי למצוא כמה פתרונות יצירתיים לטיול יחסית זול, קצר ומהנה בסינגפור שיתן לכם בדיוק את הטעימה שצריך כדי להבין מה זאת המדינה-עיר-אי הזאת. שמונה המלצות מכל הלב:

1. מרינה ביי - האייקון של סינגפור

כשאני מדמיין את סינגפור יש לי בראש תמונה של איזור המרינה - המתחם האייקוני של סינגפור. במתחם המרינה תוכלו למצוא כמובן את המלון היוקרתי הידוע מרינה ביי דה ביי, שמשמש כבסיס לכל אטרקציות המרינה מסביב - מסעדות היוקרה על הגג, התצפית, הקניון המפורסם עם הנהר המלאכותי שחוצה אותו, מופע המזרקות שיש בכל לילה וכמובן המרינה עצמה, שלדעתי אפשר לשבת בה שעות בלי להרגיש שמיציתם את הנוף.

2. המוזיאונים שהכי אהבתי בסינגפור

ביקרתי בכמה מוזיאונים מעניינים ששווים קפיצה:

• מוזיאון סינגפור - נותן סקירה טובה על ההיסטוריה של המדינה ועוזר להבין את הסיפור המלא של סינגפור.

מוזיאון המדע והאומנות

• מוזיאון המדע והאומנות - החוויה בו מאוד מאוד משתנה בהתאם לתערוכות המוצגות. הפעם לא נהניתי בו כל כך כי היו הרבה תערוכות שיותר מתאימות למקומיים, אבל בפעם הקודמת זכור לי כהיי-לייט מדהים.

• מוזיאון העיצוב ״Red Dot״ - מוזיאון שמראה המצאות עתידניות בעיקר באמצעות פלקטים עם תמונות והסברים. חמוד אבל אפשר לוותר.

• מוזיאון המדע והטכנולוגיה - ממוקם קצת רחוק ביחס לסינגפור הקטנה, אבל מקום מושלם לילדים ולילדים בנפשם שאוהבים כמוני דברים של חנונים.

מרכז המדע

3. בית הקפה סנטרל פארק

בית קפה המעוצב בדיוק כמו בית הקפה ״סנטרל פארק״ מהסדרה ״חברים״. תוכלו להנות בו מתפריט עם שמות של פרקים מהסדרה, ממוזיאון קטן עם פריטים אייקונים ומצפייה משותפת בפרקים מהסדרה האהובה. ממש מומלץ!

סנטרל פארק

4. בית חב״ד והקהילה היהודית

בכל פעם אני מפתיע את עצמי מחדש כשאני ממליץ על בית חב״ד כאטרקציה, אבל גם הפעם לא הייתי מפספס את החוויה. אם יש לכם הזדמנות להגיע לסעודת שבת או לקפוץ לארוחה במסעדה אל תפספסו אותה. תקבלו אוכל טעים ותפגשו אנשים מיוחדים ונעימים שיעזרו לכם לקבל נחיתה רכה.

5. Gardens by the bay

הגנים המפורסמים של סינגפור שזוכים כל שנה להיות הפארק המקורה היפה בעולם. תוכלו לפגוש בגנים אין ספור סוגי צמחים מכל העולם ולהינות מתערוכות טבע פנימיות וחיצוניות. אני רוצה להגיד שזה המקום המושלם לחובבי טבע, אבל האמת היא שזה פשוט המקום המושלם.

Gardens by the Bay

6. רחוב אורצ׳רד

רחוב אורצ׳רד הוא רחוב הקניות המרכזי בסינגפור. כמובן שתוכלו למצוא שם מותגים עממיים כמו זארה או H&M, אבל השוס המרכזי של הרחוב הוא חנויות יוקרה ענקיות של מותגים בין לאומים כמו לואי ויטון, שאנל ופארדה. גם אם לא קונים כלום, שווה ללכת לראות את הרחוב.

רחוב אורצ׳רד

7. שדה התעופה צ׳אנגי

נכון שתמיד אומרים שלשדה תעופה צריך להגיע שלוש שעות לפני? ובכן, זה נכון כמעט לכל שדה תעופה בעולם, אבל ממש לא לצ׳אנגי - שבכנות, הייתי יכול להעביר פה יום שלם.

קשה לספור את כמות הפעמים וכמות המגזינים שבחרו בנמל התעופה צ׳אנגי לנמל התעופה הטוב בעולם - ולא סתם. רכבות חשמליות מהירות שעוברות מטרמינל לטרמינל, קניון ענק ויוקרתי צמוד, אטרקציות כמו בית קולנוע, ספא, פארק פרפרים, פינות ישיבה וכמובן הJewel המפורסם - יער מקורה עם מפל ענק במרכז. בוא נגיד שאם מישהו היה אומר לי שהוא טס לסינגפור רק כדי לראות את השדה, הייתי מאמין לו. ואפילו קצת מקנא.

סינגפור

8. טיפ זהב: איך לטייל בסינגפור בזול?

נשמע לא הגיוני להגיד את המילים ״סינגפור״ ו״זול״ באותו המשפט - אבל עם קצת יצירתיות גם זה אפשרי.

• שבו לארוחה בFood Courts הפזורים בעיר עם אוכל במחירים הוגנים בהחלט (עד 10 דולר למנה).

• יש לא מעט הוסטלים באזורים קצת רחוקים מהמרכז אבל מאוד נגישים בתחבורה ציבורית. מרחק הוא לא פקטור בסינגפור כי הרכבת התחתית מצויינת.

• וגם - נצלו את זה שסינגפור היא מדינה קטנה. לא הייתי מוותר על ביקור פה, אבל לא צריך יותר מכמה ימים בודדים כדי להנות מהחוויה. ממליץ לשלב את ההגעה לסינגפור כחלק מטיול ארוך יותר במזרח. סינגפור קרובה במיוחד, יש לכאן הרבה טיסות לואוקואסט, ובינינו, הכי כיף זה להגיע לכאן בהתחלה - כי אחרי סינגפור הכל ירגיש לכם זול :)

עם חברים מהקהילה היהודית בסינגפור

אני מרגיש שממדינה למדינה נהיה לי יותר ויותר קשה לעזוב את המקום שבו אני נמצא. תודה מיוחדת לקהילה היהודית בסינגפור שגרמה לי במשך שבוע שלם להרגיש שוב בבית.

מוכנים ליעד הבא?