הגעתי לוושינגטון הבירה ליומיים וטיילתי בה אולי כמה שעות ספורות. במקום ללכת לסיור בבית הלבן העדפתי לשבת בפארק. במקום לאכול במסעדה העדפתי לאכול ארוחת ערב בבית מוכר. במקום לטרוף את העיר ולא לפספס דבר, העדפתי דווקא לפספס. למה? כי הצלחתי לפתח במסע אחלה Jomo - Joy of missing out
Fomo - Fear of Missing out - הפחד לפספס
השבת הראשונה במסע הייתה בבית חב״ד בשדרת שאנז אליזה שבפריז. ישבתי בשולחן עם שני זוגות וחלקנו אחד עם השני המלצות לפריז. ״הגעתי אתמול והעברתי יום שלם בתצפית מחוץ לכנסיית סקרה-קר״, סיפרתי לכולם. ״חשבתי שאתבאס על זה שהספקתי לבקר רק במקום אחד באותו ערב, אבל בכנות, זה היה אחד הערבים הטובים שהיו לי במסע״. פחדתי מהתגובה של היושבים בשולחן. אם הם יגידו לי שעשיתי טעות ה-Fomo שלי (fear of missing out - הפחד לפספס) ירקיע שחקים. אבל התגובה שלהם הפתיעה אותי.
Jomo - Joy of Missing out - השמחה לפספס
״איזה כיף לך!״, אמרו כמה מהיושבים בשולחן, ״לדעתי זו הדרך הכי טובה לטייל. במקום לחיות כל החיים ב-Fomo (הפחד לפספס), עדיף לחיות את החיים ב-Jomo - Joy of missing out - השמחה שיש בלפספס״. התלהבתי. הייתי חייב לאמץ את זה.
הימים הכי טובים במסע היו כשטיילתי ב-Jomo
לקחתי את המושג הזה איתי לכל מקום שטיילתי, והשתדלתי לפספס קצת בכל יעד. להרשות לעצמי לפספס אטרקציה או שתיים, להעביר ערב שלם בתצפית יפה, להישאר עוד קצת בבית קפה למרות שסיימתי כבר לאכול - לקחת את הזמן ולהנות מזה שאני מפספס.
גם בוושינטון הבירה - Jomo
בוושינטון כל מה שעשיתי היה לפספס. במקום לצאת לקרוע את העיר ולטייל בכל המקומות שחייב לטייל בהם, העדפתי לנהוג אחרת.
הגעתי ישר למשפחה המארחת שהייתה לי כשהייתי שליח לארצות הברית וישבנו להשלים פערים. פגשתי חברה מפעם ולקחנו אוכל בטייק אווי לפארק חמוד. אכלתי עם כולם ארוחת ערב בפינת האוכל. יצאנו יחד לאכול גלידה. אפילו הרשתי לעצמי לראשונה בטיול לעשות שנת צהריים. לא תאמינו כמה נהניתי.
קחו את ה-Jomo איתכם למסע!
במסע, תמיד אנחנו רוצים להספיק הכל ומפחדים לפספס. אבל האמת היא שזה אולי החלק הכי חשוב במסע. כי כשאתם מפספסים, אתם מרוויחים את הרגעים הכי יפים. אתם מרוויחים אנשים שאתם אוהבים. אתם מרוויחים נופים יפים. אתם מרוויחים רוגע ושלווה שאי אפשר להרוויח שאתם תמיד חושבים על הדברים כשאתם מפספסים.
אסור לכם לפספס את ה-Jomo
ואולי זאת ההמלצה הכי גדולה שלי מוושינגטון הבירה: אל תטיילו בFomo. תאמצו לעצמכם לטיול את המושג Jomo וקחו לעצמכם כמה ימים כאלה. זאת חוויה שאסור לפספס.
לכל הבלוגים שפורסמו עד היום >> https://www.lametayel.co.il/blogs/4174554
להצטרפות לקבוצת וואטסאפ שקטה עם הבלוג בכל יום >> https://chat.whatsapp.com/HETx2JRGizX78bgR10rLRy