רקע
לחופשה הזו יצאנו לצערנו בהרכב חסר ללא שני הגדולים שבצבא ולכן גם חיפשנו חופשה קצרה על מנת שלא לפספס שבת עם הילדים. חיפשנו מקום מיוחד שישלב טיסה קצרה, תרבות שונה ומגוון אטרקציות וטיולים, שאותם נוכל לשלב עם מנוחה. אולי העובדה שהעיר סוצ'י הייתה אחת מהערים הרוסיות שאירחו את המונדיאל האחרון ואולי סתם צדה את עיניי מודעת פרסום באינטרנט, אבל לפתע זה נראה לי המקום שעונה על כל הקריטריונים שלנו בהתאמה מלאה ומרגע לרגע בעודי לומד את מגוון האפשרויות הבנתי עד כמה הבחירה הייתה נכונה. בדיעבד, היא בהחלט הייתה נכונה.
לפני שאתחיל רק אציין כי חשוב לדעת שתושבי סוצ'י לא מדברים מילה באנגלית וממש אי אפשר להסתדר איתם, מה עוד שהם כנראה נבוכים מזה, מה שגורם להם להיות מאוד עצבניים ולא נעימים. מה שהציל אותנו זה אפליקציה מצוינת של חברה קטנה בשם גוגל שנקראת Google Translate... היו מקומות שבהם האפליקציה הזו פשוט הצילה אותנו מחוסר אונים. תזכרו שצריך אינטרנט בשבילה.
סוצ'י מאוד זולה. אפרט מחירים בתיאור האטרקציות עצמן, אך אפשר להגיד בגדול שהרבה יותר זול מאשר בישראל. זה נכון למחירי המלונות (שכאמור אי אפשר היה להזמין בנפרד), ממשיך במחירי המוניות וכמובן במחיר האוכל. במעט שהסתובבנו בחנויות, לא מצאנו מציאות בקניות, אך זה לא מנע מישראלים אחרים ששהו איתנו במלון לחזור עמוסי שקיות בסוף היום, כאילו חילקו סחורה בחינם. כנראה שבחו”ל הרגישות למחירי הקניות פוחתת פלאים. שער הרובל בזמן החופשה היה 20 רובל = שקל אחד.
טיסות
חיפוש קצר באינטרנט העלה שיש רק שתי חברות תעופה שמבצעות בימים אלו טיסות ישירות לסוצ'י, אורל איירליינס וישראייר. מועדי הטיסות של ישראייר התאימו לנו מאוד לצרכים, אך אז גילינו שחברת התעופה בצעד מקומם במיוחד (ואולי חסר תקדים) אינה מאפשרת לרכוש כרטיסי טיסה בלבד ומחייבת לקנות דרכה חבילת נופש מלאה הכוללת גם מלון. יכול להיות שבמועדים אחרים זה שונה, אבל נכון למועד שאנחנו הזמנו זה היה כך. בדיקה מהירה העלתה שרכישת חבילה תעלה למשפחה כמה אלפי ש”ח יותר מאשר המחיר התיאורטי של רכישת טיסות ומלונות לחוד, אבל הברירה היחידה הייתה לרכוש חבילה כאמור.
הטיסות עם ישראייר יצאו באיחור של חצי שעה לכל כיוון, נמשכו שעתיים בדיוק ובמהלך הטיסה מקבלים רק כוס מים ואפשר לרכוש כריכים, שתיה קלה, מנה חמה ועוד מספר חטיפים במחירים הוגנים. בסך הכל היו טיסות מהירות ומאוד צפופות. נתנו לטיסות ציון 7.
המלון
באזור סוצ'י ניתן לישון בשלושה אזורים מרכזיים, הראשון הוא במרכז העיר (קרוב לים ולקניות אבל רחוק מרוב האטרקציות), באזור אדלר (קרוב לים, לכפר האולימפי ולשדה התעופה) או באזור Krasnaya Polyana (קרוב לאטרקציות ולאתרי הסקי שבהרים). מכיוון שאנחנו לא מחובבי הים ומכיוון שרוב האטרקציות שחיפשנו היו בהרים אז בחרנו לישון באזור האחרון במלון Marriott בן ה-5 כוכבים, שנחשב לטוב ביותר באזור סוצ'י. חברת ישראייר הציעה בסך הכל מלון אחד נוסף שנמצא בסמוך לכפר האולימפי.
החוויה במלון Marriott כבר הייתה שונה לחלוטין. המלון עצמו מפואר ביותר עם חדרים מרווחים ומרפסות הפונות להרים או לרחוב, ספא מפואר וחדר כושר, בריכה פנימית וחיצונית, מסעדה איטלקית טובה וקזינו מפואר מאוד צמוד עם שתיה מכל הסוגים חינם. הבעיה המרכזית במלון היא שירות. זה התחיל ברע מאוד בהגעה כשגילינו לתדהמתנו ששני החדרים המחוברים שהזמנו הפכו לחדר אחד עם מיטה אחת. לקח לנו שעתיים לשכנע את המלון שמדובר בטעות שיש לתקנה ולא יכול להיות שהם מצפים מארבע נפשות לישון על מיטה אחת. בסוף אחרי הרבה עצבים זה הסתדר. זה נמשך בעובדה שיומיים לא סידרו את החדר עד שלא התלוננו, כשכבר סידרו אז "שכחו" למלא מצרכים לקפה, "שכחו" לשים בקבוקי מים, לא שמו מספיק מגבות ועוד. גם חדר האוכל בבוקר היה עמוס מאוד והיה צורך להמתין זמן רב עד שימלאו מחדש מזון שנגמר. בקיצור, שירות גרוע ממש שלא מתאים גם למלון של שני כוכבים. נתנו למלון ציון 7. המיקום שלו אגב היה בהתאם לציפיות והיה לנו מאוד נוח. בסביבת המלון יש מגוון מסעדות, קניון קטן, דוכני מזכרות והרכבלים שעולים לאטרקציות בהרים נמצאים במרחק של בין 10 דקות הליכה לבין 10 דקות נסיעה.
יום שני 20.8.18
אין יותר מידי מה לספר על היום הזה שהתחיל בטיסה אחר הצהרים, נחתנו בסוצ'י בשעה 18:30 (אין הבדלי שעות), די מהר יצאנו החוצה, המזוודה שלנו הפתיעה אותנו ויצאה עם הראשונות, ביקורת הדרכונים הייתה ארוכה מתמיד כששבע מצלמות מקיפות אותנו מכל עבר והרוסים מתעקשים לבצע את הבדיקה "אחד אחד" והכי חשוב, בסיום הבדיקה מקבלים פתק לבן שחשוב מאוד לשמור עליו מכל משמר כי לא ניתן לצאת מרוסיה בלעדיו. אני ממליץ לשמור אותו במקום בטוח מחוץ לדרכונים, למשל בארנק. מהר מאוד מצאנו את עצמנו על האוטובוס (הטיסה כללה העברות), מתחילים נסיעה של כ-40 דקות צפונה בדרך למלון. בתרגיל ערמומי שבו סיגל רצה לצ'ק אין ואני מביא את המזוודה הצלחנו לעמוד כמעט ראשונים מבין 100 נוסעים שהגיעו יחד איתנו ואז חיכתה לנו ההפתעה בדמות הטעות בחדרים שגרמה לנו כאמור להמתנה עצבנית במיוחד של כשעתיים עד שהכל הסתדר. האם זה היה עונש על התרגיל הערמומי? ייתכן...
החדר במלון מאוד מרווח עם ספת ישיבה ושולחן, מרפסת נעימה שמשקיפה על הנהר וההרים, פינת קפה ושני בקבוקי מים, מקרר קטן, כספת, מיטה ענקית וחדר אמבטיה מרווח אף הוא, בסך הכל חדר נהדר.
עייפים מאוד יצאנו לאכול ולאחר מספר דקות הגענו למסעדה גיאורגית בשם Gostidze, עליה המליצה נציגת ישראייר, מסעדה מאוד מצועצעת עם ריהוט גיאורגי כבד, אוכל נהדר ושירות מצויין. אכלנו שני סוגי חצ'פורי, אחד עם גבינה ואחד עם בשר, חינקלי, קדירת בשר גיאורגית וסלט עוף קר ברוטב, שתינו יין גיאורגי נהדר ושילמנו על החוויה 4,700 רובל. חזרנו למלון ולילה טוב.
יום שלישי 21.8.18
קמנו בבוקר וירדנו לארוחת הבוקר. חדר האוכל עמוס לעייפה ונדרשים כישורים מיוחדים לאיתור שולחן שעומד להתפנות וסבלנות להמתין עד שינקו אותו כי ברוסיה למדנו שדברים לוקחים המון זמן. המגוון די גדול, אך דווקא דברים שאנחנו מאוד אוהבים כגון אומלטים או בייקון לא היו בנמצא, אבל בסך הכל ארוחת בוקר מאוד גדולה ומגוונת (אך לא משתנה מיום ליום).
מהמלון לקחנו מונית לנסיעה קצרה (300 רובל) לאתר הסקי Rosa Khutor. אל אתר הסקי מעפילים בשלושה רכבלי גונדולה (סגורים), המתפצלים לעשרות רכבלי ספסל (פתוחים) כשבכל מפלס יש לא מעט אטרקציות לקיץ. כרטיס חופשי לעלייה עד לפסגה ולשימוש חופשי ברכבלי הספסל עלה 4,700 רובל למשפחה של זוג+2. לא זול במונחים מקומיים, אבל עם המון תמורה.
על פי המלצה שקראתי החלטנו לעלות עד לפסגה (תחנה שלישית) ולעשות את האטרקציות תוך כדי ירידה למטה. זה היה מוצלח מאוד כי כשהתחלנו לרדת למטה ראינו תורים ענקיים של אלו העולים למעלה ומאיתנו זה נחסך לגמרי. מיד עם ההגעה לפסגה מצטלמים על רקע הנוף על ידי צלם מקצועי ואפשר לקבל את התמונה בחינם בקטן או לקנות בגדלים שונים (300-500 רובל).
משם הלכנו לצד השני אל גשר חבלים תלוי מעל תהום מפחידה בטירוף. ליאור מאוד רצתה לעשות את זה, אך ילדים לא יכולים לעשות לבד, אז החלטתי להתגבר על הפחד גבהים שלי ולעשות ואז גם רועי החליט להצטרף. גשר החבלים עולה 500 רובל לאדם והוא בהחלט חוויה יוצאת דופן ומומלצת. נתנו לגשר ציון 8.
השקפנו עוד כמה דקות על כמה משוגעים שבחרו לרדת מההר עם מצנחי רחיפה, הקור התחיל להעיק והחלטנו לרדת לתחנה השנייה, שם נמצאת האטרקציה המרכזית, לה חיכו הילדים. מיד שהגענו לתחנה השניה עלינו על רכבל ספסל (כלול במחיר) שיורד במורד ההר לסיבוב נוף ללא שיורדים מהרכבל וחוזר חזרה, שאורכו הכולל כ-20 דקות. נחמד, אבל בדיעבד מיותר.
משם פנינו לפארק החבלים שנמצא בצד השני של התחנה השנייה. הפארק מאוד נחמד וכולל 4 מסלולים. מסלולים מספר 1,2 מיועדים לילדים עד גיל 12 ואילו מסלולים מספר 3,4 מיועדים לגדולים יותר. קיים גם מסלול 5, אך הוא נראה עדיין בבנייה. מכיוון שידענו שיש לנו השבוע עוד שני פארקי חבלים החלטנו שכל ילד יעשה מסלול אחד. מחיר כל מסלול 250 רובל לילד ו-450 רובל למבוגר. הילדים מאוד נהנו בפארק חבלים ונתנו לפארק ציון 8.
לאחר בילוי של כשעה בפארק החבלים ירדנו לתחנה הראשונה. בתחנה הראשונה, שהיא הגדולה והמרכזית נמצא הכפר האולימפי, מגוון מסעדות, בתי מלון, קיר טיפוס וגלישה באבובים. הילדים מאוד רצו אבובים אז הלכנו למסלול הגלישה. יש שני מסלולים, אחד ישר והשני עם עיקולים. גלישה במסלול הישר עולה 200 רובל ואילו במעוקל עולה 300 רובל, אבל יש גם אפשרות לקנות 6 גלישות איפה שרוצים ב-700 רובל וזו נראתה העסקה הטובה ביותר. בדיעבד הילדים נהנו בעיקר בגלישה הישרה שהייתה מהירה יותר והתעייפו לאחר הגלישה החמישית. נתנו לאבובים ציון 8. מרוב עייפות גם לא היה להם כוח לקיר טיפוס (שעולה 200 רובל) והחלטנו שהגיע הזמן לסיים את הביקור בהר ולרדת חזרה למטה. בסך הכל בילינו בהר 4.5 שעות מהנות במיוחד. נתנו להר כולו ציון 8.
כשהגענו למטה הלכנו לאכול ארוחה קלה במסעדת המבורגרים מאוד לא שירותית ולא מומלצת בשם Lavanda 6, ראו הוזהרתם.הזמנו לילדים מנת כנפיים, שהיו מאוד חריפות. ביקשתי להחליף ולא לשים רוטב ונעניתי בשלילה תוך שהקופאית מנופפת לי בתפריט ברוסית בטענה שכתוב שם (ברוסית...) שהמנה חריפה. לא ידעתי אם לצחוק או לבכות... השארנו שם עוגמת נפש ו-2,500 רובל והלכנו לדרכנו.
מעט צפונה משם נמצא אגם מלאכותי, שלא כל כך ברור מה טיבו, אבל עובדתית הוא מהווה מקום לנהירה להמונים שבאים לרחוץ בו ולהשתזף בחופו. הסתכלנו, צילמנו והמשכנו הלאה. מהאגם הלכנו לכניסה למתחם לתפוס מונית לאזור שנמצא כמה דקות משם בדרך למלון שנקרא Gazprom, שם נמצאים פארק מים ומשטח החלקה על הקרח.
פארק המים Galaktika הוא פארק מים מקורה שיש בו בריכה מקורה עם יציאה לבריכה פתוחה (עם נוף מהמם של ההרים מסביב), מסלול מים זורמים לאבובים ושלוש מגלשות מים מסוגים שונים, אחת עם אבובים. בכניסה למתחם מקבלים לוקר בחינם, בו משאירים את חפצי הערך בזמן שמסתובבים במתחם. הכל מופעל באמצעות צמיד אלקטרוני שמשמש כמפתח אלקטרוני משולב ארנק. הכניסה למתחם עולה 1,200 רובל למבוגר מעל גיל 12 ו-900 רובל לילד לעד 3 שעות. יש גם כרטיסים יקרים יותר ליום שלם, אבל ממש אין צורך. אנחנו בילינו שם שעתיים ודי מיצינו את המקום. נתנו לפארק מים ציון 8.
משם חצינו לצידו השני של הבניין להחליק קצת על הקרח, אבל לצערנו גילינו כי במקום מתקיים אימון של קבוצת הוקי קרח ואין אפשרות להחליק. אז צילמנו את הקבוצה מתאמנת ועל הדרך גם בדקנו מה מחיר ההחלקה כשאפשר, 350 רובל לאדם לשעה ועוד 250 רובל להשכרת נעלי ההחלקה.
משם לקחנו מונית חזרה לכיוון המלון (300 רובל) וירדנו ממנה במרכז הקניות הסמוך למלון כי לרועי נקרעו הנעליים. בקניון יש סניף של רשת הספורט והטיולים Kaht ויש שם מבחר נעלי ספורט מצומצם, אך במחיר אטרקטיבי. ביציאה מהחנות הבחנו בסניף של רשת Cinabon והחלטנו להסתער על הקינמון המתוק הזה (255/175 רובל לקטן/גדול בהתאמה).
אחרי מנוחה קצרה במלון והתרעננות ירדנו לאזור המסעדות כשהפעם בחרנו במסעדה איטלקית, השייכת לאותם בעלים כמו הגיאורגית של אתמול. הארוחה עלתה 4,200 רובל והייתה טעימה מאוד. נגמר יום עשיר ומלא בחוויות, לילה טוב.
יום רביעי 22.8.18
אכלנו ארוחת בוקר ואנחנו בדרכנו דרומה לכיוון פארק ההרפתקאות SkyPark. השוואת מחירי מוניות קצרה הראתה כי מונית לשם דרך הנציגות של ישראייר במלון תעלה 1,500 רובל ואילו אצל נהגי המוניות בחוץ המחיר הוא 1,200 רובל בלבד. אחרי מו”מ קצר עם הבוס של הנהגים סיכמנו כי הנהג ייקח אותנו לסקיי פארק, ימתין לנו 3 שעות ולאחר מכן ייקח אותנו לכפר האולימפי ושם נפרד תמורת 2,500 רובל בלבד. נראה כמו עסקה מצוינת ובטח נותנת שקט למקרה שבסקיי פארק בכלל אין מוניות (מה שאכן קרה ולכן תמיד קחו לשם מונית שתמתין לכם). הנסיעה לשם לקחה 35 דקות בנסיעה יפה לאורך הנהר בין שני רכסי ההרים.
פארק ההרפתקאות SkyPark נסוב סביב גשר תלוי בין שני הרכסים שאורכו 439 מטרים וגובהו בשיא 207 מטרים. סביב הגשר יש אינספור אטרקציות אקסטרים החל מחציית הגשר בהליכה שזו לטעמי פעילות אקסטרים בפני עצמה... דרך קפיצות בנג'י בשני גבהים (207/69 מטר), נדנדות אויר, אומגה מצד לצד במקביל לגשר, טיול מצוקים ופארק חבלים. מחיר הכניסה למתחם כולל הליכה על הגשר הוא 1250 רובל למבוגר ו-600 לילד מתחת לגיל 12. בנוסף, משלמים על כל אטרקציה בנפרד לא מעט. האומגה והנדנדה לדוגמא עולים 2,000 רובל לאדם, הבנג'י הקצר עולה 6,000 רובל והארוך עולה לא פחות מ-15,000 רובל.
לאחר שצעדנו מספר מטרים בודדים על הגשר וצפינו בשתי קפיצות בנג'י החלטנו שחייבים להסדיר את הדופק, להרגיע את פעילות הלב ולחזור לקרקע יציבה. ליאור מאוד רצתה את האומגה ואני (כרגיל) הייתי מוכן להתמודד עם הפחדים בשבילה, אבל אז גילינו כי בשביל לעשות את האומגה צריך לחצות את הגשר וזה כבר ממש לא בא בחשבון...
משם הלכנו חזרה לכניסה אל המתחם לפארק החבלים. פארק החבלים עולה 1,000 רובל מעל גיל 12 ו-500 רובל לילד מתחת לגיל 12 והוא כולל 5 מסלולים ועוד מסלול נוסף (מספר 6) שיוצא מהמשרד וכולו רק אומגות. הקריטריון להתאמת קושי המסלול לילדים הוא גובה היד כשמרימים אותה למעלה. מי שעובר עם היד גובה של 180 ס”מ יכול לעשות את כל המסלולים ואילו מי שמגיע עם היד לגובה 160-180 ס”מ יכול לעשות רק מסלולים 1,2,3,6. הפארק מציע מסלולים מאוד מגוונים כולל רמות קושי גבוהות וגבהים עצומים והילדים נהנו בו מאוד. בילינו בפארק החבלים לבדו שעתיים ובמתחם כולו 3 שעות ונתנו לפארק ציון 10.
כשיצאנו מפארק החבלים הבנתי שאם נסע עכשיו כפי שתכננו לפארק האולימפי, נגיע מוקדם מידי ולא יהיה לנו מה לעשות עד למופע המזרקות בשעה 20:30, אז החלטנו לעשות שינוי בתכניות וביקשנו מהנהג לקחת אותנו לקניון Moremoll בעיר סוצ'י. הוא ביקש על זה תוספת של 500 רובל ולנו זה נראה הגיוני מאוד לשלם על תוספת של מעל 30 ק”מ למסלול. הגענו לקניון לאחר נסיעה של כ-45 דקות ונפרדנו מהנהג שניסה לשכנע אותנו להמתין לנו שוב ולהמשיך איתנו כל היום, אך נפרדנו בנימוס כי לא ידענו כמה זמן נהיה בקניון.
קניון Moremoll (זאת לא טעות כתיב...) הוא קניון ענק עם כ-350 חנויות כולל רשתות בינלאומיות כגון זארה, מנגו, H&M, לגו, סמסונג, אדידס ועוד. היעד הראשון היה הסופר הענק שנמצא בקניון שם הצטיידנו בשוקולדים רבים שיספיקו לנו אולי לשבוע... אחרי שבזבזנו 1,700 רובל רק על שוקולד היינו כבר מורעבים והתיישבנו לאכול סושי בבית קפה חביב, שם גילינו לראשונה את הדונאט סושי. הארוחה עלתה 3,000 רובל. לאחר ששבענו הסתובבנו קצת בחנויות, אבל מהר מאוד הבנו שמציאות אין כאן והמחירים מאוד דומים למחירים בישראל אז החלטנו לנטוש את הקניון ולהתחיל לנסוע לכיוון הכפר האולימפי.
בדיעבד, זו הייתה טעות להגיע לכאן והדבר היחיד שהרווחנו זה להכיר את הדונאט סושי ולראות את הדרך היפה מסוצ'י לאדלר לאורך חופי הים השחור. כנראה שהיה יותר נכון להשקיע את הזמן הזה במרינה היפה של סוצ'י. הנסיעה מהקניון לכפר האולימפי עלתה 1,000 רובל ולקחה 40 דקות.
בכפר האולימפי הגדול אפשר לטייל ברגל, אבל אפשר גם לשכור המון סוגי כלי תחבורה, כגון טרקטורון חשמלי לשניים או רכב חשמלי לארבעה ב-700 רובל לחצי שעה או לקחת סיור חשמלי מאורגן של 40 דקות הכולל הסברים על כל המבנים ב-500 רובל לאדם. אנחנו טיילנו ברגל לאורך אצטדיוני הספורט הרבים שנמצאים בקומפלקס ובראשם אצטדיון Fisht, שמכיל 45,000 צופים ואירח משחקים במונדיאל האחרון כולל משחק רבע הגמר בין רוסיה לקרואטיה. אחרי שהתרשמנו מהמקום והגענו עד ללפיד האולימפי הנמצא במרכז הכפר הלכנו לאכול ארוחת ערב קלה (900 רובל) והתייצבנו בלפיד לקראת השעה 20:30 לצפייה במופע המזרקות המפורסם.
בסך הכל, הטיול בכפר האולימפי לא מאוד מעניין, למעט ההתרשמות בהתחלה ואין ספק שהאטרקציה המרכזית כאן היא מופע המזרקות המרשים. האם כדאי לבוא במיוחד למופע? זה כבר תלוי מאיפה. אני מניח שבדיעבד לא הייתי מגיע במיוחד ממלון מריוט, מרחק של 45 דקות נסיעה. בכפר האולימפי מתקיים גם המופע החלקה על הקרח "רומיאו ויוליה", שאנחנו החלטנו לוותר עליו. נתנו לכפר האולימפי ציון 7.
נסיעה של 45 דקות, שעלתה 1,500 רובל הובילה אותנו חזרה למלון ולישון. לילה טוב.
יום חמישי 23.8.18
קמנו מאוחר, אכלנו ארוחת בוקר והיום אנחנו בדרכנו לאתר סקי נוסף, ממש בסמוך למלון. אתר הסקי גורקי גורוד נמצא מרחק כמה מאות מטרים מהמלון והוא די דומה במתכונת לאתר רוזה חוטור, בו היינו ביום הראשון, כשגם כאן שלושה מפלסי רכבל. כרטיס החדר של המלון מקנה עליה חינם עד למפלס הראשון, אך זה לא ממש עוזר אם רוצים לעלות למפלס השני או השלישי כי אז צריך לקנות כרטיס מלא. יש כרטיס משפחתי שעולה 3,350 רובל הכולל את כל הרכבלים, כולל הרכבל למפל פוליקריה (אליו נגיע בהמשך) וכולל כרטיס לשני הילדים לפארק החבלים, כלומר הרבה יותר זול מאשר שילמנו שלשום ברוזה חוטור. כרטיס בודד עד לפסגה עולה 750/1,150 רובל למבוגר/ילד בהתאמה ואילו כרטיס למפל פוליקריה עולה 600/850 רובל למבוגר/ילד בהתאמה. אנחנו החלטנו לקחת את הכרטיס המשפחתי, ויתרנו על ההגעה לפסגה ועלינו למפלס השני, שם נמצא פארק החבלים.
פארק החבלים מחולק לצד צפוני ודרומי ומציע בצד הדרומי שני מסלולים המתאימים לילדים עד גיל 12 ועוד שני מסלולים בצד הצפוני לילדים גדולים יותר. רועי עשה את כל ארבעת המסלולים ואילו ליאור עשתה את שני המסלולים הקלים מספר פעמים ובסך הכל שהינו בפארק שעה חצי. נתנו לפארק הזה ציון 7.
משם ירדנו חזרה למפלס הראשון בדרכנו אל מפלי Polikaria. אז עוד לא ידענו שתמונות מרשימות מאוד בגוגל יכולות להיות עגומות במציאות... (או מרשימות מאוד בעת הפשרת השלגים). עוד דבר שלא ידענו זה שהדרך למפלים מתישה וקשה וכוללת רכבל גונדולה ועוד שני רכבלי ספסל שלוקחים ביחד כ-25 דקות לכל כיוון. חושבים שהגענו? לאחר הרכבלים עוד מחכה הליכה קשה במעלה ההר שלקחה חצי שעה (חשוב להצטייד בהרבה מים כי אין איפה לקנות). לבסוף שהגענו גילינו טפטוף קל של מים של שאריות השלגים שעדיין לא הפשירו. נתנו למפל המאכזב ציון 5. התנחמנו שההליכה חזרה עד לרכבל לקחה רק 18 דקות...
לאחר שחזרנו מהמפל ירדנו חזרה למטה, חלפנו על יד הקניון הסמוך למלון וזה היה הזמן להחזיר חוב לרועי שמתחילת הטיול מבקש ארוחת צהרים ב-KFC. כל אחד והחלומות שלו... לפעמים קל להגשים. מכיוון שאנחנו המבוגרים לא בענייני פאסט פוד אמריקאי אז לא אכלנו ונחזור אלינו בהמשך. במרכז הקניות יש גם סופר מרקט אז הוצאנו עוד 1,700 רובל על שוקולד, לא ייאמן. משם הלכנו למלון והתפצלנו, הילדים הלכו לבריכה ואילו אנחנו הלכנו למסעדה האיטלקית המפוארת של המלון (3,200 רובל). בערב הילדים שוב היו רעבים אז בדקנו את שירות החדרים וגילינו שהמלון יודע להכין אוכל כשהוא רוצה וגם גובה בהתאם (1,800 רובל). לילה טוב אחרון בסוצ'י.
יום שישי 24.8.18
אחרי ארוחת בוקר מאוחרת ואריזת המזוודות תכננו להגיע אל פארק המים המקורה Mountain Beach, שנמצא על גג מרכז הקניות הסמוך למלון בדיוק בשעה 11:00, שעת הפתיחה. דרך נהדרת לסיים חופשה נפלאה. אבל... תכנונים לחוד ומציאות לחוד. כשהגענו לפארק המים גילינו שהוא בשיפוצים, באסה. באין ברירה, עשינו שינוי בתכנית וחזרנו לבריכת המלון, אך הפעם לבריכה המקורה, שם הילדים הגשימו חלום נוסף, ללבוש חלוק של המלון... אתם אמיתיים? אלו החלומות שלכם?
לאחר רחצה קלה הלכנו לאכול צהרים, הפעם במסעדה רוסית למהדרין, שם אכלנו צ'יבוריקי עם בשר טלה, וורניקס עם מיקס של בשר, פירוגי גבינה נהדר ומנה רוסית מאוד מפורסמת שנקראת עוף קייב. ארוחה נהדרת ומאוד זולה שיחד עם יין רוסי עלתה 2,100 רובל בלבד.
משם למלון, אריזות אחרונות (חלק מהדיל שהחדר נשאר עד זמן הנסיעה לשדה) ובשעה 16:00 אנחנו בדרכנו לשדה התעופה הבינלאומי של סוצ'י, הנקרא אדלר. השדה שנראה מרשים כשנחתנו נראה פתאום קטן ומצ'וקמק עם דיוטי פרי בגודל של פיצוצייה ואוכל גורמה בדמות סניף של בורגר קינג, שם בזבזנו את שארית כספנו על דלי של כנפיים, טבעות בצל וצ'יפס...
הטיסה יצאה באיחור (כמובן) של חצי שעה והייתה דומה מאוד לטיסת הלוך.
ככה הסתיימה לה חופשה נפלאה, מיוחדת ושונה שעלתה כולל הכל 16,500 ש”ח.
מה לא עשינו?
היו המון דברים נוספים שאפשר היה לעשות ולא עשינו, הנה החשובים שבהם: לא היינו בשמורת 33 המפלים, שאומרים שהיא מדהימה (כי זה נסיעה של שעתיים וחצי לכל כיוון), לא היינו במרינה של סוצ'י (כי לא התכוונו להגיע לעיר עצמה ורק לקניון הגענו בטעות), לא היינו בגנים הבוטניים (כי זה כנראה עניין רק אותי) וגם לא בפארק השעשועים סוצ'י פארק (כי שבענו מפארקי שעשועים), לא היינו גם בים השחור (כי אנחנו לא אוהבים ים...) ולא בגן החיות הקווקזי (כי הילדים המוזרים לא רצו...) ואני מניח שיש עוד מקומות שבהם לא היינו, אבל נורא נהנינו ממה שכן עשינו וזה מה שחשוב...
להתראות בפוסט הבא! אני פה לשאלות ותגובות