רקע

הכל התחיל לפני 30 שנה בדיוק. אלטון ג'ון הופיע בישראל, סיגל ואני רק התחלנו לצאת והיו לנו כרטיסים למופע בנפרד. המופע נדחה ביום, אני הלכתי וסיגל לא יכלה ומאז דרשה לתקן. המצפון העיק וכששמענו שאלטון ג'ון יוצא לסיבוב פרידה בעולם, הבנתי שזו ההזדמנות לתיקון ועשיתי כל מאמץ להשיג כרטיסים. לבסוף מצאתי זוג כרטיסים לברצלונה לשנה קדימה. הכרטיסים באותה שורה, אבל לא ביחד, אבל למי אכפת? העיקר שאחזיר את החוב מלפני 30 שנה. נוסעים לברצלונה.

האיש (בן 76) והאגדה... מופע של פעם בחיים

מי שמכיר אותנו יודע שלא ניסע לברצלונה מבלי לפגוש את פסגת הקולינריה ואנחנו ראינו בנסיעה הזדמנות לכבוש עוד יעד בדמות אחת המסעדות המפורסמות בעולם, הנמצאת בג'ירונה, לא רחוק משם. לאור העובדה שאת ברצלונה כבר חרשנו לאורכה ולרוחבה, מאוד התאים לנו השילוב הזה וכך נולדה הנסיעה לברצלונה וג'ירונה למשך 5 לילות וכמעט 5 ימים מלאים.

מכיוון שאנחנו כבר היינו בברצלונה בעבר ולא מתכוונים ללכת שוב לראות את אותם אתרי תיירות, צירפתי בסוף סקירה של כל מה שיש לעשות בברצלונה.

כרטיסי טיסה

די במפתיע, אין פעילות של חברות Low Cost על הקו הזה ומכיוון שאני לא חובב טיסות צ'רטר בלשון המעטה, הבחירה נותרה רק בין אל על לחברת התעופה הספרדית Iberia. חיכיתי בסבלנות למבצע באל על שלבסוף הגיע ורכשנו זוג כרטיסי Lite בעלות של 794$ לשנינו ללא מזוודה והושבה. קישור. הטיסה הלוך אחר הצהריים (17:30), כלומר מגיעים בשעת ערב וכבר יהיה מאתגר להגיע לג'ירונה עם רכבת ואילו הטיסה חזור בשעת ערב מאוחרת (22:25) ומרוויחים כמעט יום שלם כולל ארוחה נוספת.

בפועל, הטיסה הלוך יצאה באיחור גדול והשירות היה די מאכזב. הטיסה חזור יצאה שוב באיחור לא קטן, אך השירות במטוס היה ידידותי יותר. פרטים רבים יותר בימים הרלוונטיים. נתנו לחברת התעופה ציון 6.

השכרת רכב

את הרכב שכרתי כמו תמיד מפורטל השכרת הרכב Car Rental Net מבית בוקינג. הוא זול, מאוד גמיש ואמין. בפורטל היו פערי מחירים משמעותיים בין חברות ההשכרה הבינלאומיות לאלו המקומיות, כמו גם קושי למצוא רכב עם איסוף והחזרה ביעדים שונים ואני התפתיתי לחברה לא מוכרת בשם OK Mobility. שכרנו רכב מקבוצת הרכבים הקומפקטיים ל-3 ימים, כאשר האיסוף מנמל התעופה וההחזרה בתחנת רכבת במרכז ברצלונה. סך הכל עלתה ההשכרה 210 אירו כולל ביטוח ביטול השתתפות עצמית. קישור. ההשכרה נסתיימה בגרירת הרכב אחרי שנתקענו באמצע כביש מהיר וחילוץ שלנו לברצלונה, אבל על זה כבר אספר בהרחבה בימי הטיול. נתנו לפורטל ההשכרה ציון 10 ולחברת ההשכרה ציון 0.

הזמנו רכב קומפקטי. בפועל קיבלנו טנדר מרצדס, שסיגל טענה שהוא בכלל מזכיר לה רכב לשינוע גופות

בתי המלון

בנסיעה הזה היה צורך בשלושה בתי מלון שונים. הראשון היה ביום ההגעה, כשהמטרה היא לקרב אותנו ככל האפשר עם הרכב השכור לכיוון ג'ירונה ולמצוא מלון 4 כוכבים עם ציון בוקינג גבוה מ-8. כך בחרנו את מלון Eden Park by Brava Hoteles, המרוחק שעה נסיעה משדה התעופה של ברצלונה.מחירו היה 81 אירו ללילה ללא ארוחת בוקר. קישור. המלון השני היה בג'ירונה. בחרנו את מלון הבוטיק Casa Cacao, ששמענו שיש לו ארוחת בוקר בלתי נשכחת. מחירו היה יחסית גבוה ועמד על 570 אירו לשני לילות, כולל ארוחת בוקר. קישור. בברצלונה, השיקול היה למצוא מלון 4 כוכבים מאוד מרכזי באזור כיכר קטלוניה עם ציון בוקינג גבוה מ-8. בחרנו את מלון Petit Palace Boqueria Garden. מחירו היה סביר ועמד על 360 אירו לשני לילות ללא ארוחת בוקר. קישור. תיאור המלונות מפורט בימי הטיול הרלוונטיים.

הטרסה המהממת והמסעדה של מלון Casa Cacao בג'ירונה

המפות שלי

הכנתי מפה עם מסלול הליכה בג'ירונה. קישור.

מסעדות ואוכל

בג'ירונה נמצאת מסעדת El Celler de Can Roca, אחת המסעדות המפורסמות בעולם, המעוטרת בשלושה כוכבי מישלן. שנים חלמנו לאכול בה והנה הגיע הזמן. את המקומות אליה הזמנו כבר לפני 11 חודשים (!) וגם זה אחרי הרבה מאמץ ותחינות. לא רחוק משם ומפיגרס, על שפת הים בעיירה Llanca, נמצא מסעדת Miramar, גם היא עתירת מסורת ושבחים ועם שני כוכבי מישלן. גם אותה הזמנו.

האם יש מאכל יותר פופולרי בספרד מהפינצ'וס? הכריכונים הקטנים

בברצלונה לבחור מסעדות מישלן זה די מורכב ובסך הכל יש בה 26 מסעדות עם כוכבי מישלן. שלוש מסעדות עם שלושה כוכבים, חמש מסעדות עם שני כוכבים ולא פחות מ-18 מסעדות עם כוכב אחד. מעל כולן בולטת מסעדת Disfrutar, המדורגת כעת במקום ה-3 בדירוג World's 50 Best Restaurants. קישור. זו אחת המסעדות המדוברות והשם החם בעולם הקולינריה העולמי, יש לה שני כוכבי מישלן והיא הראשונה בברצלונה בה הזמנו מקום. כעת התלבטנו בין מסעדת ABaC עם 3 כוכבים או Angle, אחותה הצעירה מאותו בית, עם תפריט דומה וזול משמעותית ושני כוכבי מישלן. בחרנו בה. על מנת לסגור את רשימת המסעדות חיפשנו מסעדת טפאסים ברמה גבוהה ובחרנו מכל ההמלצות את מסעדת Ten's, מומלצת מישלן ללא כוכבים, אבל עם תפריט טעימות טפאסים מפתה. גם היא מבית ABaC. לכל חמשת המסעדות הזמנו מקומות זמן רב מראש.

חמון איבריקו הוא אחד הסמלים הגדולים של הקולינריה הספרדית. פה הוא מוגש על טוסטים ולצידם פוקצ'ה וגבינות

בנוסף, הכנו רשימת פטיסרי מומלצים וכמובן שלא נחמיץ ביקור בשווקים הנהדרים של העיר. פירוט המסעדות נמצא בימי הטיול ובחשבון האינסטגרם אוכל שליקישור.

עדכון: כבר בתחילת הטיול התרשמנו שאולי הגזמנו בכמות המסעדות וביטלנו את מסעדת Angle.

ביטוח ותקשורת

ביטוח עשינו כהרגלנו באתר האינטרנט של הראל, אתר ידידותי למדי וכיסוי בריאותי נרחב. הביטוח עלה לשנינו 28$ לשבוע ללא מזוודה. קישורחבילת אינטרנט לא עשינו בחברת הסלולר שלנו, אלא רכשנו ברשת E-Sim, סים וירטואלי מוזל במיוחד שמתאים לטלפונים שתומכים בטכנולוגיה החדישה הזו. מחירו עמד על 4.5$ בלבד לחבילת 1 ג'יגה לשבוע. הסים מאוד זול ונוח וכבר הוכיח את עצמו בטיולים קודמים. מצרף לכם קישור שיקנה 3$ הנחה. קישור.

נעים מאוד, סיגל ואני על רקע העיר העתיקה של ג'ירונה ונהר Onyar

ועכשיו לטיול עצמו:

יום חמישי 18/5/23

עומר הביא אותנו אל שדה התעופה, אליו הגענו בשעה 15:20 לאחר שכמה דקות לפני שיצאנו כבר קיבלנו הודעה על הדחייה הראשונה של 40 דקות. אנחנו כרגיל לא שולחים מזוודות, התורים בנתב"ג היו קצרים וכך תוך זמן קצר הגענו לטרקלין של אל על, שם המתנו בנעימים עד לעלייה למטוס. בעלייה למטוס היה שוב עיכוב ולבסוף המראנו בשעה 19:00, באיחור של שעה וחצי. האיחורים לצערי כבר הפכו לדרך חיים באל על. הקברניט מסביר שהעיכוב נגרם בשל הגעה מאוחרת של המטוס מפריז, כאילו זו לא בעיה שלהם, אלא כח עליון. אל על מגישים בשנה האחרונה בכל טיסה כריך קורנדביף, שהוא לא רע בפני עצמו, אך אני כבר קרוב להרעלת קורנדביף מכל הטיסות השנה ושואל מה רע לגוון קצת? ולסיום פינת הקיטורים, כשירדתי מהמטוס חייכה אלינו מנהלת השירות בטיסה ואיחלה לנו חופשה נעימה ואני עניתי לה שדי חבל שזה החיוך הראשון שאני רואה מדיילת בטיסה. היה נראה שצוות הדיילים ממש סובל הפעם. חבל. נחתנו בשעה 22:05 שעון מקומי, שוב תורים קצרים ולאחר חצי שעה כבר היינו בשאטל של חברת השכרת הרכב.

מאושרים במטוס אל על לפני ההמראה המאוחרת לברצלונה

תהליך קבלת הרכב היה די איטי והיה כרוך בעיקר בניסיון למכור לנו את הביטוח השלם שלהם באמצעות הפחדות, אבל אנחנו כבר עשינו ביטוח מלא בפורטל ההשכרה. כשקיבלנו את הרכב, נדהמנו לראות טנדר מרצדס, שבמשרד טענו שהוא חדש לחלוטין ולסיגל הוא נראה כמו רכב גופות. היה קשה לבדוק את הרכב בחושך, צילמנו אותו מכל כיוון ויצאנו לנסיעה של כשעה לכיוון המלון בפאתי ג'ירונה. כבר בתחילת הנסיעה ניסיתי להבין איפה רואים את מד הקילומטרים של הרכב אבל כל מסך התצוגה שלו כוסה על ידי הודעה אדומה בספרדית, שנראתה בתחילה כמו ברכת שלום. אחרי כחצי שעה הבנתי שכדאי לפענח מה כתוב ובעזרת Google Translate נדהמנו לגלות כי רשום שיש בעיה במערכת ההנעה ויש לפנות למוסך. אחרי כמה דקות צבע ההודעה השתנה לירוק, הבנו מזה שלא מדובר על משהו דחוף והמשכנו בנסיעה למלון.

רבע שעה אחרי חצות הגענו למלון הצנוע בפאתי ג'ירונה, Eden Park by Brava Hoteles. המלון בן 4 כוכבים, החדר מרווח, די מינימלי, אבל מספק. הוא היה בקומת קרקע די קרוב לכניסה ולקחנו אותו ללא ארוחת בוקר. נתנו לו ציון 8 והוא מתאים רק למי שמתנייד עם רכב ומחפש מלון צנוע על הדרך. קישור.

יום שישי 19/5/23

בשעה 8:10 כבר יצאנו לדרכנו לכיוון פיגרס (Figueres). התפללנו כי נקום לבוקר חדש ללא ההתראה ברכב, אך התפילה לא נענתה. הגענו בשעה 9:00 לפיגרס, התיישבנו לכוס קפה ומאפה בסניף של רשת בתי הקפה 365 והתקשרנו לחברת ההשכרה לדווח על הבעיה. הם הבטיחו שתוך 45 דקות יגיע שרות דרכים. להפתעתנו, התברר לנו כי הם שלחו גרר עם נהגת צעירה, שלא ידעה מילה באנגלית ונראתה כמו דמות של פושעת יפה מהסדרה בית הנייר או Vis a vis. היא רצתה לקחת את הרכב ללא רכב חלופי ולהשאיר אותנו עם המזוודות ברחוב. לאור העובדה שהיא התייחסה בביטול להתראה, סירבנו לגרירה ושלחנו אותה לדרכה.

שלט העיר פיגרס על רקע המוזיאון האדום המפורסם והביצים על הגג

בזמן שנותר לנו עד מוזיאון דאלי, נכנסנו לבקר בכנסייה הסמוכה Església de Sant Pere. הכנסייה נבנתה לראשונה במאה ה-10 בסגנון רומנסקי ולאחר מכן במאה ה-14 בסגנון גותי ואין בה כל ייחוד מעבר לעובדה שפה דאלי הוטבל ופה נערכה הלווייתו בשנת 1989. היא די מינימליסטית עם מספר של חלונות ויטרז' קטנים ועוגב אחד יפיפה שניצב מעל. הכניסה חופשית. קישור.

כנסיית Església de Sant Pere, בה הוטבל דאלי ובה נערכה הלווייתו

ממש ליד נמצא מוזיאון תיאטרון דאלי המפורסם (Teatre-Museu Dalí), אליו הזמנו מראש כרטיסים לשעה 11:30. מזל שעשינו כך, כי לרוב השעות כבר לא היה מקום והתור לקופה היה ארוך במיוחד. מבנה המוזיאון מוזר ומיוחד כמו האומן והוא בולט למרחקים בצבעו האדום ובביצים שעל הגג. בתוך המוזיאון היו 22 חללי תצוגה עם מיטב עבודותיו של האומן המפורסם בן המקום (1904-1989), אך גם של אומנים אחרים עם אופי עבודות דומה, כולל תערוכה מ-1968 על העלייה היהודית, שהסבה לנו גאווה. סיגל טענה שמבנה המוזיאון הולם בדיוק את אופי העבודות של דאלי, דהיינו "בלאגן מסודר". אהבתי וציטטתי. אחרי שעה עזבנו את המקום, אותו מאוד אהבנו והוא ביקור חובה לכל מי שנמצא באזור. הכניסה למוזיאון עולה 17 אירו לאדם. נתנו לו ציון 10. קישור.

הנחיריים והשפתיים הגדולות הן שתי עבודות מפורסמות של דאלי. פה הייתה עמדת צילום גבוהה שצילום דרכה נראה כמו פנים עם שיער

מהמוזיאון חזרנו לרכב הבעייתי והתחלנו בנסיעה יחסית קצרה למסעדה בעיירה LLanca, המרוחקת כ-20 ק"מ משם. להתראה ברכב נוספה התראה חדשה שפילטר הדלק סתום ויש להחליפו. איזה יופי. הצג שלנו מתחיל להראות כמו ספר רכב. הגענו למסעדה לפני הזמן ואת הזמן שנותר ניצלנו לתצפית על המפרץ השלו והמרינה הצנועה, בה עגנו סירות קטנות. בסמוך הייתה גבעה עם שביל טיפוס וממנה התצפית הייתה ממש יפה. הים התיכון מצד אחד והעיירה הקטנה מהצד השני.

המרינה והמפרץ השלו בתמונה מגבעת התצפית

מסעדת Miramar היא מסעדה קטנה, שעתיים צפונית לברצלונה, שיש לה שני כוכבי מישלן. יש בה מקום ל-20 סועדים הצופים למי המפרץ. בארוחת הטעימות מן הים יש 29 טעימות והיא עולה 225 אירו. מחיר כוס יין מפתיע לטובה, 8-10 אירו לכוס. יש גם ארוחת טעימות קטנה יותר או הזמנה מתפריט. קישור.

השף המפורסם Paco Perez מביא לנו את אחת המנות ומכבד אותנו בתמונה למזכרת מהמסעדה האלגנטית המשקיפה לים

בהתחלה קיבלנו משקה מרענן משמני אצות. לאחר מכן 9 פתיחים מהים. פתיחה סוערת. כעת הגיעו זוג מנות מבוססות קיפוד ים עם טעם דומיננטי מאוד של Uni. אחריה הגיעה מנת צדפות ברוטב שרי בכיסוי שמיכת ג'לי לימון. פנטסטי. המנה הבאה הייתה מעניינת והוכנה על ידי השף התפעולי בסמוך לשולחן. זה היה מעין ספוג אצות ומעל פירות ים ורוטב אצות. מנה יפיפייה, אבל הטעם ימי מידי.

ספוג אצות ומעל פירות ים ורוטב אצות. מנה יפיפייה, אבל טעימה פחות

מנת צדפות תער (Razor) הוגשה בצורת פרח. מנה מצוינת. אחריה הגיעה מנת מלפפון ים עם נקניקיה מקומית, שעועית וקרקר מעור של מלפפון ים. מצוין. כעת הגיע סטיקי רייס ועליו שמיכת תמנון בציר דיו של תמנון. מצוין. המנה הבאה הייתה טקסטורות של קלמארי. הרבה יותר יפה מטעימה.

טקסטורות של קלמארי. עוד מנה יפיפייה, עם מרקם מעט מוזר

כעת הגיע שרימפס שהתחפש לפרפר ולצדו ג'מבו שרימפס. איזה יופי. אחריהם הגיעה מנת מיקס אצות ים בציר דגים. השף הבעלים פאקו פרז הגיע בעצמו עם מנת אפונה מקומית על קרם קליפות אפונה ואצות ים. לא פספסנו תמונה עם השף הכל כך מוערך. מנת הדגל הייתה שילוב של קוויאר ופיסטוק. על קרקר קוויאר הונח ספוג מקוויאר, עליו קוויאר ומעל גלידת פיסטוק. יוצא מן הכלל. סטייק בטן טונה היה טעים מאוד, אולי קצת מלוח מידי. טארטלט פטריות מורל, קפה ואגוזי לוז היה לא ברור.

ומה אתם אומרים על היופי הזה? שרימפס עם קוויאר שהתחפש לפרפר

כעת עברנו לחלק המתוק של הארוחה. המרענן חך היה קוקטייל של לולו (פרי קולומביאני), קפה, מנטה וקוקוס. קפוא ומרענן. הקינוח הבא היה עשוי גבינה, קרמל, תפוז סיני וגלידת הדרים. מצוין. אמפנדס עשוי שערות סבתא במילוי קרם קפה, אותו טובלים בחלב מרוכז. קינוח שכנראה לא נשכח. לסיום הגיע מבחר של 11 פטיפורים לבחירה. הם היו מעולים.

יש מנות שלא שוכחים בחיים. זו אחת מהן. אמפנדס עשוי שערות סבתא במילוי קרם קפה, אותו טובלים בחלב מרוכז

בשורה התחתונה, ארוחה ענקית (גדולה מידי), אוכל יצירתי ושירות יוצא מן הכלל. טעמנו מאכלי ים שלא טעמנו מעולם (למשל, מלפפון ים), אבל חלק מהמנות היו עם טעמי ים עזים מידי ופחות טעימות. הארוחה הזו מתאימה רק לחובבי ים מושבעים. נתנו לארוחה ציון 8.

מבחר מסחרר של פטיפורים נפלאים לבחירה לסיום הארוחה

מהמסעדה נסענו 64 ק"מ אל המלון בג'ירונה מתפללים שנגיע בשלום. לאחר שעה הגענו היישר אל החניון הציבורי שבו סודרה לי חניה בתשלום על ידי המלון שלנו (50 אירו ליומיים).

מלון Casa Cacao נמצא בבעלות האחים Roca, שבמסעדת הדגל שלהם נאכל מחר בערב. זהו מלון בוטיק במיקום מושלם ליד העיר העתיקה, יש בו בסך הכל 15 חדרים וטרסה נהדרת לארוחות על הגג. כל חדר הוא ממש סוויטה מרווחת עם מיטה מדהימה, פינת ישיבה, חדר מקלחת עצום וכל הפינוקים. כשהגענו לחדר חיכתה לנו עוגיית ענק בצורת פרח ושני פרלינים. בחרנו את המלון הזה בגלל ארוחת הבוקר המפורסמת שלו, שהתיאור שלה יגיע מחר בבוקר. המלון לא זול ועלה לנו 285 אירו לחדר ללילה. ציון 10. קישור.

החדר העצום המושלם של מלון Casa Cacao

אחרי מנוחה קצרה ירדנו לטיול קצר, אבל הגשם הבריח אותנו חזרה לכיוון המלון והתיישבנו בבר הטפאסים Porcus Girona לארוחת ערב קלילה, אותה ניצלנו לטעימה של אחד המאכלים הספרדיים המפורסמים ביותר, החמון איבריקו. הספרדים מגישים אותו בדרך כלל בליווי פרוסות בגט קריספיות משוחות בעגבנייה ושמן זית וזה מעדן ממכר.

חמון איבריקו עם כוס יין. מושלם

יום שבת 20/5/23

התעוררנו בניחותא ועלינו לארוחת הבוקר, שלה כל כך חיכינו. ציינתי כבר קודם שהמלון שייך למשפחת Roca, הבעלים של אחת המסעדות המפורסמות בעולם, El Celler de Can Roca, בה נאכל היום בערב. הוא ידוע בשל ארוחת הבוקר המיוחדת שלו, שאסור להחמיץ וזו הסיבה שהגענו למלון. הארוחה מוגשת במרפסת בקומה הרביעית ואפשר לשבת בפנים או בחוץ. מקום מהמם עם נוף יפיפה של העיר העתיקה. הארוחה היא חוויה קולינרית בת ארבעה סבבים בהגשה. כשהתיישבנו, הגישו לנו מים ומיץ תפוזים סחוט.

מוזלי מדהים עם מנגו, בננות, תותים ופירות יער

למנה ראשונה קיבלנו מוזלי מדהים עם מנגו, בננות, תותים ופירות יער. אחריו הגיע טוסט עם האם איברי בליווי פוקצ'ה, גבינה קשה ואגוזים. הטוסט היה משוח עם עגבנייה ושמן זית ויחד עם הבשר היה פנטסטי. כעת הגיעה ביצה עלומה בציפוי פריך עם טקסטורות שונות של זוקיני ובצל. יחד איתה הגיעה סלסלת לחם. מנה יוצאת מן הכלל. לסיום קיבלנו מגוון מתוקים. שושו הוא רול מבצק קרואסון במילוי שוקולד שהוגש לטבילה ברוטב שוקולד פרואני חם. לצדו הוגשו מקרונים קפה לימון ושני סוגי פטיפורים. הארוחה מגיעה כמובן עם שתיה חמה ללא הגבלה.

ביצה עלומה בציפוי פריך עם טקסטורות שונות של זוקיני ובצל. מנה מהממת

בשורה התחתונה, ארוחת בוקר של פעם בחיים (איזה כיף שמחר שוב), שירות מעולה, מיקום יפיפה. נתנו ללא התלבטות ציון 10 וזו בהחלט עוד סיבה מצוינת להגיע ללון במלון בוטיק המיוחד והיפיפה הזה. קישור.

בשעה 10:15 יצאנו לטיול רגלי בעיר העתיקה של ג'ירונה על פי מסלול ומפה שהכנו מראש. קישור. לפני שאתחיל אספר כרקע שג'ירונה היא בירת קוסטה בראווה ויש לה היסטוריה יהודית מפוארת עוד מהימים שהרמב"ן התגורר בה. בשיאה, מנתה הקהילה היהודית המקומית כ-30,000 איש. היא מכונה גם "עיר אלף הכיבושים", רמז לכובשים הרבים שהיו בה בשל מיקומה האסטרטגי. העיר הקסומה יושבת על ערוצי מים רבים והגשר האדום והבניינים מלאי הצבע מסביבו הם כנראה שיא הקסם. היא נמצאת בסך הכל כשעה נסיעה מצפון לברצלונה. הגענו לעיר במקרה במהלך פסטיבל הפרחים השנתי והעיר חגיגית ויפה במיוחד ועמוסה בהמוני תיירים שהגיעו במיוחד.

אחד ממיצגי הפרחים היפים בשדרת העצמאות, חלק מפסטיבל הפרחים השנתי הססגוני

אנחנו מתחילים את המסלול בשדרת העצמאות (Rambla de la Llibertat), מרחק 100 מטרים מהמלון. זוהי השדרה הראשית של העיר, שהוקמה במאה ה-13 לאורך נהר Onyar והיא מאופיינת בארקדות נמוכות וקשתות לא שוות. היא החלה כמקום קיומו של השוק העירוני והפכה למרכז המסחרי והבידורי של ג'ירונה. יש לאורכה מבנים מעניינים רבים והיא עמוסה חנויות, ברים ומסעדות.

שדרת העצמאות היפה של ג'ירונה

אחרי מספר דקות הליכה אנחנו פונים שמאלה בפנייה כמעט בלתי נראית אל הגשר האדום (Pont de les Peixateries Velles). הגשר נבנה על ידי החברה של גוסטב אייפל בשנת 1876 עוד לפני בניית המגדל בפריז ולכן נקרא גם גשר אייפל. הוא עשוי מתכת, צבוע באדום ומחבר את העיר העתיקה עם העיר החדשה מעל נהר אונייר. במשך השנים הרבות הוא עבר שיפורים ושיפוצים, האחרון שבהם בשנת 2008, כולל החלפת רצפת העץ המקורית בריצוף עדכני. הגשר הזה הוא אחד הדברים הכי מכוערים בעיר, אבל התצפית ממנו אל העיר העתיקה והבתים הצבעוניים על גדת הנהר מרהיבה.

הגשר האדום והמכוער. משמאלו תלויים סלעים ומימין תלויים עציצים

מעברו השני של הגשר האדום פנינו ימינה ומיד בפינה ניצבת הגלידריה המפורסמת של האחים Roca ושמה Rocambolesc. קישור. בגלידריה נמכרות גלידות, שוקולד, אבל בעיקר ארטיקים בעיצובים מרהיבים. התלבטנו מאוד האם לקחת את הגלידה המפורסמת מכולם שצורתה אף אדום ועשויה תותים ומי ורדים או את זו בצורת כף יד ועשויה תפוז דם ומנגו, אבל לבסוף בחרנו באצבע קולומבוס העשויה שוקולד, שמן זית ומלח. מאחורי הארטיק סיפור מעניין סביב השאלה לאן קולומבוס הצביע? יש האומרים אמריקה, חלק ג'נובה עיר הולדתו, יש שאומרים מאיורקה ויש כאלה שאומרים שהוא בכלל הצביע לים, אבל מה שיפה שכל אחד שמחזיק את הארטיק יכול להצביע להיכן שירצה. שורה תחתונה, הארטיק אכזב, אבל הסיפור מעניין.

אצבע קולומבוס על רקע הגלידריה. שוקולד, שמן זית ומלח

די קרוב לשם ניצבת כיכר העצמאות (Plaça de la lndependència), הכיכר הפופולרית והמרכזית של העיר. יש בה אכסדרה בסגנון ניאו קלאסי והיא עמוסה במסעדות. נמצא בה הפסל של מגיני ג'ירונה משנת 1894, פסל ברונזה של שלוש דמויות המייצגות את גיבורי העיר במלחמה מול הצרפתים בשנים 1808-9.

כיכר העצמאות. מסביבה מסעדות ובתי קפה רבים ובמרכזה פסל מגיני ג'ירונה ועץ אחד צבעוני במיוחד

בפינה הדרום מזרחית של הכיכר יש גשר נוסף שמוביל חזרה לעיר העתיקה. הגשר הזה הוא נקודת התצפית היפה ביותר על הבתים הצבעוניים הססגוניים על גדת הנהר והם משתקפים במים לתמונה מושלמת. כדי להוסיף לאטרקטיביות אז גם הוסיפו על הגשר מעין מסגרות של תמונות בשביל להפוך אותן לאינסטגרמיות יותר. תמונה כזו יש בתחילת הפוסט הזה. זה היה כל כך יפה שקשה להפסיק להתבונן ולצלם.

העיר העתיקה המהממת של ג'ירונה משתקפת במימי נהר אונייר

בעיר העתיקה פנינו שמאלה לכיוון הבזיליקה של העיר, מתרשמים מהרחובות הצרים העתיקים והיפים, מהצמחייה שמשתלשלת מהמרפסות, מידי פעם רואים מיצגי מחזור פסולת תלויים ואם כל זה לא מספיק אז העיר מלאה בסידורי פרחים וצמחים לרגל הפסטיבל והכל מרהיב.

סמטאות העיר העתיקה והרובע היהודי כל כך יפות עם המון צמחיה במרפסות

לא רחוק משם ניצבה בזיליקת סנט פליקס (Basílica de Sant Feliu). הכנסייה הייתה הקתדרלה של ג'ירונה עד המאה ה-10 והיא אחד הייצוגים הבולטים של הסגנון הגותי בעיר, בייחוד מגדל הפעמונים שלה. המראה שלה דמוי טירה והיא משלבת סגנונות. הקצה החצי עגול רומנסקי, התווך גותי והחזית בארוקית. בכנסייה נמצאות מספר יצירות אמנות יוצאות דופן כגון שמונת הסרקופגים (ארונות קבורה מאבן) מהתקופה הפגאנית והנוצרית הקדומה (מאה 4) ופסל המשיח השוכב (מחצית המאה ה-14). כניסה עולה 7.5 אירו לאדם (כרטיס משותף עם הקתדרלה), אך היא הייתה בחינם לרגל פסטיבל הפרחים.

אחד משמונת הסרקופגים בבזיליקה מהתקופה הפגאנית והנוצרית הקדומה מהמאה הרביעית

משם הלכנו לביקור ברובע היהודי (El Call)הסמוך, שהוא חלק מהעיר העתיקה. הוא היה מאוכלס ביהודים מהמאה ה-12 ועד לגירוש ספרד בשנת 1492. האזור מאוד מעניין מבחינה היסטורית וגם מבחינה אדריכלית ונחשב לאחד מהרבעים היהודיים השמורים ביותר באירופה. הרובע מורכב מרחובות צרים ומבתים חזקים ששרדו את מאות השנים עם קשתות ופטיו מיוחדים. הרחובות המעניינים במיוחד הם Carrer Sant Llorenç ו-Carrer de la Força.

Carrer de la Força הצר והקסום הוא הרחוב הראשי של הרובע היהודי

בניין המוזיאון היהודי הוא אחד הבתים המרכזיים ברובע. נמצא בו מוזיאון קטן המוקדש להיסטוריה היהודית בשם Museu d'Història dels Jueus. במוזיאון יש חלקים המוקדשים למסורת היהודית ויש כאלו בהם מוצגים פריטים יהודיים מחירונה מאותה תקופה. הוא לא מהמוזיאונים היהודיים המרשימים שראינו, אבל גם אותו קישטו לכבוד הפסטיבל והפכו אותו לחגיגי יותר. אני ממליץ לדלג עליו.

ספרי תורה במוזיאון היהודי המשעמם של ג'ירונה

מהמוזיאון המשכנו אל הקתדרלה, מרחק כמה דקות הליכה. הקתדרלה של ג'ירונה נבנתה לאורך המאות 11 עד 18 בסגנון רומנסקי וגותי. אולם התווך הגותי שלה, שרוחבו 23 מטרים, נחשב לגדול מסוגו בעולם. במקור היו אמורים להיות שלושה תווכים וההחלטה לעבור לתווך אחד גדול יצרה וויכוח שנמשך 50 שנה. אולי זה קשור ואולי לא, אבל העוגב נמצא בתוך אולם התווך ולא למעלה כפי שקיים בכל קתדרלה אחרת. הכניסה הראשית נמצאת במעלה גרם מדרגות גדול, שם נמצאת החזית הבארוקית שלה.

גרם המדרגות המטפס לכיוון החזית הבארוקית של הקתדרלה מקושט פרחים לרגל הפסטיבל

הקלויסטר (החצר הפנימית) בעלת צורה טרפזית בשל הקיר הצמוד אליה. המזבח עשוי כסף, אמייל ואבנים יקרות. יש בה פסלים מעניינים מתקופת ימי הביניים וציורי ושטיחי קיר מרשימים עם סצנות מהברית הישנה והחדשה. היצירה המפורסמת ביותר היא שטיח בריאת העולם, יצירת מופת מהמאה ה-11 שנעלמה ונמצאה מחדש לאחר מאות שנים. הכניסה עולה 7.5 אירו לאדם (כרטיס משותף עם הבזיליקה). קישור.

שטיח בריאת העולם, יצירת מופת מהמאה ה-11 שנעלמה ונמצאה מחדש לאחר מאות שנים

משם אנחנו יוצאים לכיוון המרחצאות הערבים הסמוכים (Banys Àrabs). המרחצאות הציבוריים נבנו בסוף המאה ה-12, נהרסו במהלך מצור צרפתי ונבנו מחדש בסוף המאה ה-13. במקור הם מימי המוסלמים, מכאן שמם ובמאה ה-20 הם שוחזרו למראה המקורי שלהם. ישנן עדויות כי חלק מהחדרים שימשו כמקווה יהודי בתקופת ימי הביניים. בתחילת המאה ה-17 הם נקנו על ידי נזירות קפוצ'יניות, שהפכו אותם לחלק מהמנזר ולבסוף נקנו בשנת 1929 על ידי העירייה, שפתחה אותם לציבור מספר שנים לאחר מכן. הביקור עובר דרך האולם הגדול ביותר, ששימש למפגשים ציבוריים. אחריו נמצא חדר מעבר ומיד אחריו חדר הרחצה החם בו גם עשו עיסויים ונחו ולבסוף נמצא החלק התעשייתי בו חוממו המים. הכל היה מקושט עם המון פרחים לרגל הפסטיבל. הכניסה עולה 3 אירו לאדם, אך הייתה חופשית לרגל הפסטיבל. קישור.

זהו האולם הגדול ביותר במרחצאות, ששימש למפגשים ציבוריים

מהמרחצאות המשכנו בטיפוס קליל אל עבר חומות העיר. חומות ג'ירונה (Muralles de Girona) מתחילות בצפון העיר בסמוך לקתדרלה והגן הצרפתי ונמתחות עד לגן החומה (Jardins de la Muralla) הנמצא ממזרח לכיכר קטלוניה, מרחק דקות הליכה מהמלון שלנו. הטיול על החומות סיפק לנו נקודת תצפית גבוהה ומעניינת על העיר והוא מאוד נוח וקל. מידי פעם חולפים דרך מגדלים ואז אפשר לטפס לתצפית אפילו יותר גבוהה. במהלך הטיול חלפנו ליד מנזר סנט דומיניק (Convent of Sant Domènec), מקדש נזירי משנת 1253, ששופץ בשנים האחרונות והפך להיות חלק מהפקולטה לאומנויות של אוניברסיטת ג'ירונה. הוא ניצב בנקודה הגבוהה ביותר בתוך החומות, ממש בסמוך לחומה.

ההליכה על החומה הגבוהה מספקת תצפית מרשימה מאוד על כל העיר

משם חזרנו למלון למנוחה אחרי טיול נהדר ומקיף בעיר העתיקה של ג'ירונה שנמשך קצת יותר מ-4 שעות. בשלב מסוים עלינו לטרסה בקומה הרביעית לכוס יין ותצפית של אחר הצהריים ובסביבות 18:30 לקחנו את הרכב ויצאנו בנסיעה קצרה לכיוון המסעדה.

מסעדת El Celler de Can Roca בג'ירונה נחשבת מזה שנים כאחת המסעדות הטובות בעולם. היא מוסד על בעולם הקולינרי, בעלת 3 כוכבי מישלן ומונהגת על ידי שלושת האחים למשפחת רוקה. ג'ואן הוא השף, ג'וזף הוא הסומלייה וג'ורדי הוא השף פטיסרי. המסעדה המקורית נפתחה בשנת 1986 ועברה למיקומה הנוכחי ב-2007. שנים רבות אנחנו חולמים לאכול פה ואת המקומות הזמנו לפני יותר מ-11 חודש.

המסעדה היפיפייה והפטיו משמאל נמצא במרכזה

בתחילה לקחו אותנו לסיור במטבח ולאחר מכן לקח אותנו ג'וזף בעצמו לביקור במרתף היינות שלו, שם מאוחסנים יותר מ-2700 סוגי יין שונים. הבקבוק הכי עתיק משנת 1805. המסעדה גדולה מאוד ומרווחת ובמרכזה פטיו עם עצים.

חלל אחד מיני רבים במטבח העצום של המסעדה

קיבלנו לפתיחה יין מבעבע ושלושה פתיחים נפלאים. אחרי זה קיבלנו מגש עץ עם 5 פתיחים נוספים, קלאסיקות פנטסטיות מפתיחת המסעדה על גבי Timeline מ-1986 ועד היום. כעת הגיעו שני פתיחים, קלאסיקות של 2018. ההצגה נמשכת. הפתיחים נמשכים ואל השולחן הגיעו שלושה נוספים נפלאים ואחריהם עוד שניים. האחרון היה הקינוח של הפתיחים, קוביית חזה אווז עם קקאו ולוז. סך הכל 15 פתיחים. כל הפתיחים היו חגיגה שלמה של טעמים ויופי והקינוח שלהם היה בלתי נשכח!

חמישה פתיחי דגל של המסעדה מכל הזמנים, שהוגשו על Timeline של המסעדה מפתיחתה בשנת 1986 ועד היום

לשולחן הוגשה צלחת לחמים. כל לחם מייצג את אחד האחים. ג'ואן בחר לחם לבן קטלאני, ג'וזף לחם עם יין וצימוקים וג'ורדי מאפה מדופדף עם זיתים. המנה הראשונה הייתה תבשיל פרחים עם אספרגוס. מנה פנטסטית. את המנה הבאה הכינו על השולחן. אפונה בושלה עם יין מקומי והונחה על קרם ווסאבי, פיסטוק ויוזו. המנה הבאה על טהרת התרד והאויסטרים שהוגשה בציר של תרד. אחריה הגיעה מנת טקסטורות של כרובית עם קוויאר ורוטב ליצ'י. המנה הבאה, שלוש ווריאציות של אספרגוס לבן עם אנשובי, לוז וקרם לימון. כעת הגיעה מנת סלרי ברטבים של סלרי וקרמל. מנה יפיפייה. בעיניי מדהימה, סיגל התלהבה פחות.

מנת סלרי ברטבים של סלרי וקרמל. מנה יפיפייה

את פרק הדגים פתחנו עם צלופח, כרישה וצנוברים. אחריו הגיע לנגוסטין נהדר ובשרני בקציפת מרווה ושמן וניל. סיימנו את פרק הדגים עם סוקט, תבשיל קטלאני עם דג דנטקס.

לנגוסטין נהדר ובשרני בקציפת מרווה ושמן וניל, שהוגש בכלי יפיפה

פרק הבשר נפתח במנה משולבת ים יבשה עם גידי עגל, סרטן צ'ילי ואצות. מנה טעימה עם מרקם מוזר. כעת הגיעה מנת כבש, שלושה נתחים שונים ברטבי גבינה, זיתים ותבלינים ים תיכוניים. מנה מצוינת. מנה אחרונה הייתה על טהרת הברווז. נתחי ברווז ברוטב תפוז, קונסומה ברווז ושושו ברווז. מנה נפלאה.

מנת כבש, שלושה נתחים שונים ברטבי גבינה, זיתים ותבלינים ים תיכוניים. מנה מצוינת

את הקינוחים התחלנו עם הקינוח של ג'ורדי, אגוזי מקדמיה עם תותים ומרקמים של קרם. טעים, יפה ומרענן. כעת הגיעו על פי בקשתינו קינוחים שונים מהתפריטים השונים. התפוח במילוי גלידת קרם קטלאן אפוי מעל רצועות תפוח היה מצוין. הקינוח השני היה מבוסס על עוגיות מדלן. כעת הגיעו שני קינוחים נוספים. הראשון, מגוון טקסטורות של גבינת כבשים מקומית עם שערות סבתא כמו של כבש והשני קינוח קקאו מקסיקני עם אגוזים ופופ קורן. טעים ויצירתי. לסיום הגיעה עגלת פטיפורים עם עשרות אפשרויות ונתבקשנו לבחור. ביקשנו מהמלצרית לבחור. היה מופלא.

עגלת הפטיפורים המהממת של המסעדה, ממנה בוחרים מה רוצים

בשורה התחתונה, ארוחת 32 טעימות, שהתחילה עם פתיחים מופלאים ונמשכה עם מנות מצוינות לצד פחות. השירות היה מעולה ומחירי היין בכוס הוגנים (10 אירו לכוס). חוויה נהדרת במחיר של 270 אירו לאדם. נתנו ציון 9. קישור.

תמונה למזכרת עם ג'וזף רוקה בכבודו ובעצמו

יום ראשון 21/5/23

ארוחת הבוקר היום הייתה מעט שונה מאתמול על מנת לגוון ואחריה עזבנו את המלון ויצאנו עם הרכב לכיוון תחנת הרכבת Sants בברצלונה, שם היינו אמורים להחזיר את הרכב. זו הנסיעה האחרונה עם הרכב המקולל והתפללנו שהוא ישרוד אותה. לצערנו, אחרי 45 דקות של נסיעה, האוטו הראה סימני גסיסה ואז כבה באמצע הכביש המהיר. ניצלתי את המהירות שבה היינו כדי להתגלגל עוד כמה מאות מטרים אל שוליים רחבים יותר בהם נוכל לעצור בבטחה והתקשרנו לחברת ההשכרה להזעיק עזרה. אחרי כ-45 דקות הגיעה מונית ומעט אחריה גם הגרר, נפרדנו מהאוטו ויצאנו עם המונית למלון, אליו הגענו אחרי כ-40 דקות נסיעה נוספות בסביבות השעה 13:00. נגמרה סאגת הרכב. נשאר לקוות שלא יהיו חיובים בלתי צפויים.

נפרדים מהרכב שהועמס אחר כבוד על גרר אחרי ששבק חיים

החדר עוד לא היה מוכן, השארנו את המזוודות ויצאנו לטיול ראשון ברובע הגותי בסביבת המלון עד כיכר קטלוניה. עשינו סקר קצר של חלפנים על מנת להבין שהשערים במרכז העיר גרועים במיוחד ועדיף לשלם עם הכרטיס, עשינו ביקור קצר בסניפים של מספר רשתות אופנה ולבסוף עצרנו לארוחת צהרים קלה.

Bilbao Berria היא מסעדת פינצ'וס באסקית עם מגוון גדול של פינצ'וס בשירות עצמי ומנות חלוקה, מאכלי אורז, דגים ובשר בהגשה. יש גם תפריט ארוחות בוקר. מחירי היין זולים במיוחד והמקום ממש כיפי. המסעדה נמצאת ברובע הגותי ליד הקתדרלה. לקחנו מהתצוגה מספר פינצ'וס ובליווי כוס יין זה היה מושלם ועלה 20 אירו בלבד. קישור.

שורה ארוכה של פינצ'וס שאפשר לבחור ובסוף משלמים על פי כמות הקיסמים וסוגם

לא רחוק משם נמצאת Petritxol Xocoa, חנות שוקולד ועוגות נהדרת, שיש לה גם צ'ורוס נפלאים עם רוטב שוקולד טעים במיוחד. לקחנו מנת צ'ורוס אחת לשנינו והתענגנו עליה. המחיר 5.7 אירו. קישור.

צ'ורוס נהדרים עם רוטב שוקולד נפלא

בשעה 16:30 הגענו חזרה למלון וקיבלנו את החדר. מלון Petit Palace Boqueria Garden הוא מלון 4 כוכבים, שנמצא במיקום מושלם ברובע הגותי מול שוק לה בוקריה. החדר היה מרווח, המיטה נוחה מאוד ובקומת הקרקע היה פטיו עם בית קפה נחמד. צוות הקבלה היה נקודת התורפה של המקום ואדיבות לא הייתה הצד החזק שלהם. לא נורא. נתנו למלון ציון 9, בעיקר בגלל החדר והמיקום. קישור.

החדר המרווח והנוח במלון Petit Palace Boqueria Garden

אחרי מנוחה קצרה יצאנו בטיול רגלי של כחצי שעה לשכונת ברצלונטה לארוחת ערב במסעדה שהזמנו שעה לפני. הדרך היפה חלפה בחציה הראשון בסמטאות הקסומות של הרובע הגותי ולאחר מכן לאורך המרינה של ברצלונה, שם עגנו יאכטות עצומות בגודלן, שנראה היה שהתחרו ביניהן מי המפוארת מכולן. לצידן היו מספר דוכני שוק של אוכל ולהקה שניגנה ממול הרקידה את הקהל הנלהב. ממש שמח. חוף הים לא היה מהיפים שראינו, אך הוא היה מטופח ומקומיים שיחקו בו כדורעף חופים.

מצטלמים בדרך על רקע חוף ימה של ברצלונה

מסעדת Barraca היא מסעדה פאייה מצוינת, הנמצאת מול חוף הים בברצלונטה. בתפריט פתיחים ו-7 סוגי פאייה במחיר של 25 אירו לאדם. אנחנו לקחנו פאייה עם תמנון, צדפות וזילוף איולי והיא הייתה הטובה ביותר שאכלנו מעולם. ביקור חובה שעלה כולל יין 65 אירו. נתנו לה ציון 10. קישור.

הפאייה עם תמנון, צדפות וזילוף איולי הייתה הטובה ביותר שאכלנו מעולם

גם הדרך חזרה למלון הייתה נעימה והסתיים לו עוד יום. לילה טוב.

יום שני 22/5/23

הגיע היום שחיכינו לו יותר מכל. ליתר דיוק, חיכינו לו שנה שלמה או אולי 30 שנה, תלוי את מי שואלים. יצאנו מהמלון בשעה 8:30 והחלטנו שאת ארוחת הבוקר יהיה הכי כיף לאכול בשוק לה בוקריה ולאחריה טיילנו בשוק, מנסים להבין מה ההבדל בין סוגי החמון השונים וכמה הם עולים (התשובה היא החלק בגוף. ככל שהחלק שומני יותר, כך הוא עולה יותר).

דוכני החמון המרשימים עם עשרות סוגים במחירים יקרים למדי

שוק לה בוקריה (La Boqueria)הנמצא ברמבלס, הוא אחד השווקים הידועים והטובים בעולם. הוא החל את דרכו בשנת 1836 במטרה לסחור בחזירים וכיום יש בו יותר מ-200 סוחרים. שוק מקורה ואסתטי, ססגוני, צבעוני ובעיקר מלא בדוכנים עם מגוון עשיר של מאכלים מקומיים, פירות, ירקות, דגים ופירות ים, בשר, תבלינים, מיצים, מאפים ועוד. מקום נהדר לאכול בו. מומלץ לעשות סיבוב ראשוני, להתרשם מההיצע ואז להחליט איפה לאכול. השוק פתוח בימי שני עד שבת בשעות 08:00-20:30, אך כדאי להגיע לפני 11:00, כי אז מתחיל להיות מאוד עמוס. אחר הצהרים הסחורה מתחילה לאזול. אומרים שהמחירים גבוהים יותר ככל שקרובים לכניסה ומוזלים ככל שמתרחקים. נשמע הגיוני, אבל לא בדקנו. קישור.

שוק לה בוקריה

ביציאה מהשוק חלפנו דרך פטיסרי מאוד מומלץ שנמצא בסמוך ושמו chök Carme.יש להם קרונאט (הכלאה בין קרואסון לדונאט) במגוון מילויים וציפויים, שוקולדים מדהימים ופחזניות יוצאות מן הכלל. הסניף הזה הוא סניף ללא גלוטן, אך יש סניפים נוספים רגילים בעיר כולל בדיאגונל ובכיכר קטלוניה. קישור.

הקרונאטים הנהדרים בחלון הראווה המרהיב של chök Carme

משם עברנו דרך כיכר קטלוניה והמשכנו לרחוב האלגנטי Passeig de Gràcia. לאורך השדרה הרחבה יש סניפים של כל רשת יוקרה בעולם, המתחרים ביניהם למי יש חלון ראווה מושך יותר, אבל אותנו משך בעיקר הסניף הגדול של יוניקלו, שאנחנו מאוד אוהבים וקנינו קצת בגדים לילדים. בין לבין ניצב לו בגאווה אחד הבתים המפורסמים ביותר שעיצב האומן והאדריכל גאודי הנקרא Casa Mila. הבית נבנה בתחילת המאה ה-20 וקרוי גם "המחצבה" (La Pedrera). היינו פה כבר בעבר אז הסתפקנו כעת רק בהתרשמות מהרחוב. בניין מדהים ביופיו, או אולי נכון יותר להגיד מדהים בייחודו.

Casa Mila, אחד המבנים המשוגעים שבנה האומן יוצא הדופן גאודי

בהצטלבות עם שדרות דיאגונל פנינו שמאלה אל השדרה המרכזית של העיר ועצרנו למנוחה, קפה ויין במסעדת Farga. משם הדרך למסעדה כבר הייתה קצרה.

מסעדת Disfrutar בברצלונה היא השם החם בעולם הקולינריה, אוחזת בשני כוכבי מישלן ומדורגת השנה במקום השלישי המדהים ברשימת 50 המסעדות הטובות בעולם. למסעדה יש שני תפריטי טעימות. האחד הוא הקלאסיקות של המסעדה מכל שנות פעילותה והוא מומלץ למבקרים לראשונה והשני הוא תפריט עונתי מתחלף שנקרא פסטיבל. שתי הארוחות עולות 255 אירו לאדם ואין כל מידע מוקדם על כמות המנות או זהותן. קישור.

השף Oriol Castro מקבל את פנינו בחיוך בכניסה למסעדה

המסעדה גדולה, מרווחת, מוארת, המטבח פתוח ואחד משלושת השפים, Oriol Castro, מקבל את פנינו. השלושה עבדו יחד במסעדת El Bulli המפורסמת, עליה השלום. הכניסה מעוצבת ברוח האומן מירו, יליד העיר. במסעדה אוכלים כ-45 סועדים ויש בה 65 אנשי צוות. המלצר מספר לנו מה נפגוש בתפריט שכולל לא פחות מ-28 מנות. מחירי היין בכוס מתחילים במחיר 5.5 אירו, שזה מדהים.

סיגל נראית מאושרת במסעדה היפיפייה

התחלנו עם בישקוט קוקטייל קפוא במילוי רום ופסיפלורה. אחריו קיבלנו מנת סורבה ליצ'י בצורת ליצ'י מלווה בטיפות ג'ין בטעם ליצ'י. לידה הוגשו כדורי ספוג סלק. מהמם. כעת הופתענו עם משקה וודקה וכמהין שהתיישן שנה. חזק ונהדר. המנה הבאה באן סיני ובתוכו קרם פרש וקוויאר. אחת המנות האייקוניות של המסעדה. יוצא מן הכלל.

מנת סורבה ליצ'י בצורת ליצ'י מלווה בטיפות ג'ין בטעם ליצ'י

המנה הבאה הוגשה על ביסקוויט עם בועות חמאה, קוויאר וזכוכית מגדלת לצפייה בבועות. וואו. עכשיו הגיע כריך גספצ'ו שהלחם עשוי מרנג עגבניות מיובשות והמילוי מקפא גספצ'ו. יחד עם זה נתבקשנו לפני כל ביס להריח חומץ בן 25 שנה. החגיגה נמשכת. המנה הבאה נקראת לה חילדה והוגשה על משטח עם צילום הרכיבים. היא עשויה מקרל, שמן זית וזית עשוי חמאת בוטנים ובתוכו מיץ זיתים והוגשה עם לחם. מטורף.

לה חילדה, מנה עשויה מקרל, שמן זית וזית עשוי חמאת בוטנים ובתוכו מיץ זיתים

מיד אחרי הגיע עלה עשוי ציר פטריות ועמילן אורז. כעת קיבלנו חלמון בטמפורה. אחרי שאוכלים חצי מערבבים עם הג'לי פטריות שנמצא בביצה. אין מילים. כעת הגיע אויסטר עם פטריות ברוטב מאוד מיוחד. יוצא מן הכלל. עכשיו הגישו לנו את הגרסה שלהם לפיצה מרגריטה, אבל ללא קמח, אלא מעמילן תפוחי אדמה שעורבב עם שומן והוגש עם גבינת בוראטה, ג'לי בזיליקום, אבקת עגבניות וקוויאר. נהדר. המנה הבאה עשויה צלופח, פנצ'טה ופסטו. מדהים.

צלופח, פנצ'טה ופסטו. מדהים

בגרסה שלהם לפסטה קרבונרה, הפסטה עשויה קונסומה של האם עם ג'לטין וזה מוגש עם פנצ'טה, פרמז'ן וקציפת קרבונרה. עוד מנה מדהימה. פולברון היא עוגיית קריסמס ופה היא עשויה עגבנייה עם קוויאר ויחד איתה הוגש סלט נוזלי. אף פעם לא חשבתי שאשתה סלט, אבל זה היה מדהים.

פולברון היא עוגיית קריסמס ופה היא עשויה עגבנייה עם קוויאר ויחד איתה הוגש סלט נוזלי. אף פעם לא חשבתי שאשתה סלט, אבל זה היה מדהים

המנה הבאה סוקט עם דג מרלוזה (בקלה), ניוקי, קציפת פטרוזיליה, קרם זעפרן ואספרסו סוקט עם קציפת תפוחי אדמה. נהדר. על רקע סיפור האווז שמטיל ביצי זהב קיבלנו ביצת עין עם שרימפס וחמאת בוטנים, כשהצהוב של הביצה זה מרק שרימפס אסיאתי. מנה מרהיבה ויוצאת מן הכלל.

ביצת עין עם שרימפס וחמאת בוטנים, כשהצהוב של הביצה זה מרק שרימפס אסיאתי. מנה מרהיבה ויוצאת מן הכלל

עכשיו הגיע ביסקוויט מתירס וסוכר ועליו כבד אווז ותירס. ממש ממתק. לשולחן הוגש סיידר עם קרח יבש מעשן. אחריו הוגשה יונה עם אצת קומבו ורוטב יפני, שקד וענב. מנה מטורפת.

ביסקוויט מתירס וסוכר ועליו כבד אווז ותירס. ממש ממתק

לקדם קינוח ראשון קוראים הרהורים על אגוזים. בתוך קליפת אגוז הוגשו אגוז וקוביות גבינה ולצידו סיידר שעושן בעץ אלון. מעניין ויצירתי. אחרי הגיעה גבינה אנדלוסית שנקראת אידיאלפבה עם חלקים שונים של אגוז מלך וקליפתו שהושרו במי סוכר למשך חודש. יוצא מן הכלל. הקינוח הראשון כולל גלידת מלפפון הויסין, שומשום, ג'ינג'ר, דבש ועור חזיר. קינוח פנטסטי. אחרי קיבלנו גביע גלידת שומשום שחור עם יוגורט ותותי בר. נפלא. כעת הגיעה גלידת לוז עם תפוח ששהה בתנור במשך חודשיים בחום של 60 מעלות, שנטילי ונתחי מאפים. גאונות קולינרית. לסיום הוגשו 5 פטיפורים בהגשה ויזואלית מהממת.

גלידת מלפפון הויסין, שומשום, ג'ינג'ר, דבש ועור חזיר. קינוח פנטסטי

בשורה התחתונה, ארוחה גדולה מאוד, מגוונת, טעימה ברמות הכי גבוהות, יצירתית, בקיצור מושלמת, אליה הצטרף שירות חסר פשרות אף הוא, מקצועי וחייכני כאחד. אחת החוויות הקולינריות הגדולות של החיים. ציון 10 הוא ציון נמוך עבור השלמות הזו שארכה 3.5 שעות.

המטבח הפתוח המצוחצח של המסעדה

בדרך חזרה למלון עצרנו לביקור בשוק Sant Antoni, שהוקם בשנת 1882 ונמצא בשכונה בשם זה. השוק משלב דוכני בגדים, נעלים ומוצרים לבית עם דוכני אוכל כגון פירות ירקות, בשר, דגים ופירות ים. השוק פעיל בימי שני עד שבת ובימי ראשון פועל במקום שוק למוצרי יד שניה. השוק נחמד, לא יותר מזה. חלק מהדוכנים בכלל היה סגור באמצע היום ואין באמת סיבה להגיע אליו. קישור. הגענו למלון בשעה 17:20 להתארגן לקראת ההופעה.

המבנה המרשים של שוק Sant Antoni

המופע של אלטון ג'ון נקרא Yellow Brick Road על שם שירו המפורסם והוא נערך באולם הענק (24,000 מקומות בהופעות) Palau Sant Jordi, הנמצא על הר היהודים (Montjuïc). האולם הוקם בשנת 1990 לקראת האולימפיאדה שנערכה בעיר בשנת 1992 והיה אחד האולמות המרכזיים בתחרויות. הגענו למקום עם מונית (15 אירו) בערך שעה לפני המופע יחד עם עוד אלפי אנשי שנהרו למקום.

אלטון ג'ון על הפסנתר משמאל, הלהקה מאחור והמסך הענק שהיה כוכב מרכזי במופע

המופע נמשך שעתיים וחצי, במהלכם שר הפנומן את רוב להיטיו הגדולים וסיפק את הסחורה בגדול. היה מדהים לראות כמה עוצמות וכח יש לאומן בן 76 שלא נח לרגע במהלך כל המופע, החליף תלבושות, הלהיב את הקהל, עשה הצגות ומשך תשומת לב ללא הרף. בקיצור, שואו ענק. בסיום ביקשו נהגי המוניות סכומים מופקעים ואנחנו הצטרפנו להמונים שירדו מההר לכיוון כיכר אספניה עם שאטל שירות מיוחד למופע ומשם בנסיעה קצרה עם אוטובוס נוסף למלון. הגענו למלון אחרי חצות. לילה טוב.

אלטון ג'ון יורד מהבמה כמו כוכב על באמצעות מעלון ונבלע בתוך המסך העצום

יום שלישי 23/5/23

יום אחרון למסע הוא תמיד יום עם רגשות מעורבים. בדומה לאתמול, גם היום הלכנו לאכול ארוחת בוקר בשוק לה בוקריה, רק שהפעם לא ישבנו בבית קפה בצד, אלא על הבר בתוך השוק וזה ממש כיף גדול. הזמנו מנת חמון עם טוסטים משוחים בעגבניות וטרפנו אותם לצד הקפה. הכל עלה 15 אירו.

פרוסות בגט קריספיות עם עגבניות ושמן זית ולצידן פרוסות חמון. איזה כיף להתחיל ככה את היום

משם הלכנו לטייל ברובע הגותי. צפינו בכנסיית סנטה מריה דל מאר (Basílica de Santa Maria del Mar) מהמאה ה-14. ברחבה הסמוכה ניצב מונומנט זיכרון (Fossar de les Moreres) המנציח את אלו שמתו במלחמה על העצמאות של קטלוניה במצור על ברצלונה בתחילת המאה ה-18.

חזית כנסיית סנטה מריה דל מאר

ממש ליד נמצאת חנות השוקולד Bubo, חנות מצוינת עם מקרונים לא שגרתיים, עוגיות מלוחות ועוד דברים משוגעים. היא פתוחה מידי יום משעות הבוקר עד הערב. קישור.

עוגות יפייפיות ולא שגרתיות בפטיסרי וחנות השוקולד Bubo

באזור נמצאים מספר ברי טפאסים ומסעדות מומלצות במיוחד. בין השאר אזכיר את El Xampanyet, בר טפאסים כיפי במיוחד, אחד הוותיקים בעיר. קישור. Estimar היא מסעדת דגים ופירות יםמעולה, מומלצת מישלן וגם השף שלה הוא בוגר מסעדת El Bulli. קישור. 7Portes היא מסעדת פאייהבת מעל 185 שנה עם פאייה מעולה והתמחות במאכלי אורז, אך גם דגים, פירות ים ובשר. קישור. אחרונה חביבה Cal Pep, מסעדת טפאסיםהמתמחה בפירות ים ובאוכל מעניין ולא זול. קישור.

מסעדת Estimar האלגנטית

בנוסף, ביקרנו בסניף הסמוך של סופר מרקט Aldi וקנינו עוד חמון ומצרכים נוספים ומשם הלכנו כרבע שעה עד לסניף Carrefour על מנת להצטייד בשוקולד לילדים.

Santa Caterina Market הוא שוק פחות מוכר לתיירים ונמצא ברובע הגותי. מעבר לעובדה שמבנה השוק הוא יצירה ארכיטקטונית מעניינת עם גג גלי צבעוני ומרהיב במיוחד ותקרה מעניינת לא פחות, השוק נקי, מסודר, מרווח והמחירים בו זולים משמעותית מאשר בשוק לה בוקריה. ניתן לטעום לפני הקנייה ולחלק מהדוכנים יש מכונות אריזה בוואקום. ב-60 הדוכנים אפשר למצוא פירות וירקות, בשר, דגים ופירות ים, שימורים וחמוצים, סושי ומאפים וזה מקום נפלא לקנות גבינות ונקניקים או לשבת לאכול באחד מהברים הנהדרים. השוק סגור בימי ראשון. קישור. כעת הגיע הזמן להגיע אל מסעדת ארוחת הצהרים.

Santa Caterina Market הוא השוק האטרקטיבי ביותר שמצאתי בברצלונה. מומלץ בחום לקניות ולארוחה טובה

מסעדת הטפאסים היוקרתית Ten's בברצלונה היא מקבוצת ABaC בראשות השף ג'ורדי קרוז. לקבוצה יש מספר מסעדות בעיר, כולל כאלו עם עד 3 כוכבי מישלן. היא נמצאת בין הרובע הגותי לברצלונטה ומציעה בין היתר ארוחת טעימות טפאסים בת 12 מנות במחיר של 65 אירו לאדם. המסעדה גדולה ומרווחת ומכילה כ-40 סועדים. מחיר יין בכוס 4.5 אירו בלבד.

המסעדה מרוהטת בפשטות, אך מאוד אלגנטית

התחלנו עם סלט רוסי עם בטן טונה ומעל סלט לבנוני מקסיקני. אחריו הגיע צ'יפס ספיראלי ופלפלי פדרון ברוטב חריף. התחלה מעט מוזרה. שלישי הגיע טרטר בקר בטאקו עם שלג כבד אווז וגלידת חרדל. מנה יוצאת מן הכלל. יחד איתה הגיע סביצ'ה מדג קורבינה עם גלידת היביסקוס. מהמם. המנה החמישית הייתה דוגפיש (זן של כריש) מטוגן ומוגש עם קצף איולי שהוכן מהדג. נהדר. אחריו הגיעה ביצה שבושלה בטמפרטורה נמוכה עם קרקרים, פרמז'ן, פירורי לחם ובשר לבן מיובש. מנה נהדרת. המנה הבאה המבורגר פיש אנד צ'יפס בבריוש עם קולסלואו ויוגורט מעושן. יופי של מנה. מנה שמינית, שרימפס מונח על אטריות פידאה, שום ופטריות. הבא בתור כנפיים ללא עצמות במרינדה ומטוגנות עם פאני פורי קארי ואיולי חריף. מנה שבטח לא היינו מזמינים מתפריט והייתה מדהימה.

כוכב הארוחה היה טרטר בקר בטאקו עם שלג כבד אווז וגלידת חרדל

עברנו לקינוחים. קינוח הפנתר הוורוד עם עוגת שקדים, גלידת ורדים ולימון, שוקולד לבן ותותים. מאוד ורוד ומאוד מרענן. הקינוח הבא מוס שוקולד, בראוניז, גלידת שוקולד, קובית ליקריץ' וטקסטורות של קרמל. ליד הוגשו פטיפורים של מנטה ואבקת תות. פשוט נפלא. בשורה התחתונה, ארוחה ושירות טובים מאוד ואווירה נעימה. נתנו ציון 8 בעיקר בגלל המחיר הגבוה. קישור.

מוס שוקולד, בראוניז, גלידת שוקולד, קובית ליקריץ' וטקסטורות של קרמל

לא רחוק מהמסעדה נמצא פטיסרי הופמן (Pastisseria Hofmann). הקרואסונים שלו זכו בפרסים, אבל יש גם עוגות, עוגיות ושוקולד. קרואסון המסקרפונה שלהם הוא הפופולרי והמומלץ מכולם. אין מקומות ישיבה, אבל יש להם בית קפה לא רחוק עם עוגות וכריכים. חשבנו שזה יותר שיווק ויחסי ציבור מאשר טעים, אבל הקרואסון מסקרפונה (4 אירו) היה בלתי נשכח. ממליץ בחום למרות התורים הארוכים. קישור.

קרואסון מסקרפונה בלתי נשכח של פטיסרי הופמן

משם עשינו גיחה קטנה לפריימרק לקנות מכנסיים שליאור ביקשה וחזרנו למלון. נחנו על כורסאות באזור הקבלה ובשעה 18:45 יצאנו עם מונית לשדה התעופה. הנסיעה ארכה כחצי שעה ועלתה עם מונה 43 אירו. לצערנו, הטיסה יצאה שוב באיחור, הפעם "רק" של 40 דקות, את רובה ישנו ונחתנו בתל אביב בשעה 4:00.

סיכום ועלויות

זו הייתה נסיעה קולינרית מוצלחת במיוחד, בשילוב מופע לו חיכינו הרבה שנים. העובדה שהחלטנו ללון ולבקר בג'ירונה המקסימה גיוונה לנו את החופשה וחבל שתקרית הרכב מעט העיבה על השלמות. בחירת המסעדות הייתה נכונה וכל מה שעשינו בין לבין השתלב מצוין ובלי לחץ. מזג האויר האיר לנו פנים וחוץ מכמה טפטופים קטנים, הוא היה מושלם. בחירת המלונות הייתה מצוינת כמו גם מסלול הטיול בג'ירונה.

עלויותטיסות 721 אירו, מלון 1039 אירו, תחבורה (רכב שכור, חניות, מוניות, אוטובוס) 375 אירו, אוכל 2079 אירו (כיאה לטיול קולינרי עם מסעדות מישלן, ההוצאה על אוכל הייתה כמעט מחצית ההוצאה על הטיול כולו), אטרקציות 360 אירו, ביטוח 25 אירו, שונות (תקשורת) 4 אירו. סה"כ4603 אירו.

על רקע המדרגות המובילות לקתדרלה של ג'ירונה, להתראות בטיול הבא :-)

מה כדאי לראות בברצלונה שאנחנו כבר ראינו בעבר?

כנסיית סגרדה פמיליה (Sagrada Familia)– כנראה אתר התיירות המפורסם ביותר בברצלונה. יצירת המופת הלא גמורה של גאודי שבנייתה החלה בשנת 1883. גאודי נהרג בתאונה בשנת 1926, אך העבודות המשיכו ונמשכות גם כיום למרות שיש מחלוקות לגבי הבנייה מכיוון שגאודי לא השאיר תכניות. הבנייה צפויה להסתיים בשנת 2026. הכנסייה בנויה בסגנון מודרניסטה שאפיין את גאודי ועיצובה הושפע מהסגנון הגותי של ימי הביניים ומסגנון הארט נובו שהיה פופולרי בסוף המאה ה-19. התכנון כולל 18 צריחים בגובה 100 מטר, אך כיום בנויים רק 8 מהם. הצריחים מחולקים לשלוש חזיתות המסמלות את לידתו, מותו ותחייתו של ישו. צריח נוסף בגובה של 170 מטר יתנשא במרכז ויסמל את ישו עצמו ומסביבו יוקמו 4 צריחים נמוכים יותר שיסמלו את 4 האוונגליסטים. קצת מאחוריו יקום צריח נוסף שיסמל את הבתולה. ניתן לעלות במעלית לראשי הצריחים הקיימים לתצפית מרהיבה על ברצלונה. כניסה לכנסייה בלבד עולה 26 אירו לאדם, כניסה הכוללת גם עלייה לצריח במעלית עולה 36 אירו לאדם. מומלץ להוריד את האפליקציה של הכנסייה הכוללת מדריך שמע. קישור.

פארק גואל – הפארק המפורסם המשובץ ביצירותיו של האמן גאודי, פסלים, פסיפסים צבעוניים ועוד. לא לפספס את פסל הלטאה המפורסם ותצפית על העיר. כמות הכרטיסים מוגבלת ולכן מומלץ מאוד לרכוש כרטיסים נקובים לשעה מסוימת מראש, אחרת יש סיכוי גדול מאוד להישאר בלי כרטיסים. כרטיס כניסה עולה 10 אירו למבוגר. קישור.

חווית גאודי (Gaudi Experience)– אין דרך מעניינת יותר ללמוד על פועלו של האדריכל הספרדי הדגול מאשר באמצעות טכנולוגיות חדשניות של ארבעה ממדים. מסכי ענק, כסאות זזים ומערכת שמע שהופכים הכל למציאותי יותר ומאפשרים הצצה מרתקת להיסטוריה ופועלו של גאודי. חווית המולטימדיה אורכת 10 דקות ולאחריה יש סיור של 20 דקות. כניסה עולה 9 אירו לאדם. נמצא 100 מטר מפארק גואל. קישור.

כיכר ספרד ומזרקת הקסם (The Magic Fountain in Montjuic) – המזרקה נפתחה בשנת 1929 לקראת תערוכת האקספו הגדולה ומאז פועלת ללא הפסקה ומושכת אליה מיליוני מבקרים, הצופים בחגיגה גדולה של אורות, צבעים, מוזיקה ומים בכיכר ספרד. המזרקה פעילה בימי שלישי עד שבת בשעות 11:00-13:00 ו-16:00-18:00 ובימי א' בשעות 11:00-15:00. בכיכר נמצא קניון ארנה (Arenas de Barcelona) המציע תצפית מרהיבה חינמית על הכיכר והמזרקות ממרפסת פתוחה. ניתן להגיע למרפסת במדרגות הנעות של הקניון בחינם או במעלית זכוכית חיצונית בעלות של 1 אירו לאדם. גם ממלון Catalonia Barcelona Plazaבפינה הצפון מערבית של הכיכר (הבניין עם השעון הגדול עליו) אפשר לתצפת מהבריכה בקומה האחרונה אליה עולים במעליות מצד ימין. קישור. המזרקות סגורות עד הודעה חדשה.

הכפר הספרדי (Poble Espanyol)– מוזיאון פתוח שנבנה לקראת תערוכת האקספו בשנת 1929 ובו ניתן לטעום את הרוח והתרבות הספרדית תוך כדי הליכה נעימה בין כיכרות, רחובות ומבנים מסגנונות אדריכליים שונים ומתקופות שונות. במקום ניתן לחוות את התרבות, האמנות, מלאכת היד וחנויות עם חפצי אמנות לאותם אזורים ותקופות. עוד במקום מיצגי מולטימדיה לאזורים השונים. יש בסביבה ברים ומסעדות ובימי שישי שבת פעיל המקום עד מאוחר. כרטיס עולה 14 אירו למבוגר. המחיר באינטרנט זול יותר ויש הנחה למשפחות. קישור.

אצטדיון Camp Nou – מגרשה הביתי של קבוצת הכדורגל ברצלונה והמוזיאון לתולדות אחת הקבוצות המפוארות באירופה. זהו האצטדיון הגדול ביותר באירופה וניתן לבקר בו במשחק או בסיור מאורגן המשלב ביקור במוזיאון, בחדרי ההלבשה, במנהרת השחקנים ובכר הדשא. האצטדיון מכיל 99,354 מושבים וגובהו 48 מטר. הוא נבנה בשנת 1957, שופץ לאחרונה בשנת 2018 ונקרא כעת על שם Spotify המאמצת. ביום ללא משחק יש סיורים בשעות 09:30-19:00 ומומלץ לקנות כרטיסים מראש באתר האינטרנט. המוזיאון והסיור שנמשך כשעה וחצי עולים 28 אירו למבוגר ו-21 אירו לילד. קישור.

קתדרלת אולליה הקדושה (La Seu Catedral) - קתדרלה גותית יפיפייה שבנייתה החלה בשנת 1298 ונמשכה מספר שנים. במהלך השנים שלאחר מכן שוחזרה כמה פעמים ונוספו לה אזורים. היא ממוקמת ממש במרכזו של הרובע הגותי ונחשבת כאחד המוקדים החשובים בעיר. כניסה עולה 9 אירו. קישור.

פארק Ciutadella וגן החיות – הפארק המרכזי של ברצלונה בו שוכן גן החיות העירוני, הנחשב לאחד הטובים שיש. הגן מכיל מתחמי חיות פתוחים ובכך מתאפשרת קרבה גדולה לחיות ותחושה של כמעט לגעת בהן. רכבת נוסעת סביב הגן. שתי האטרקציות הגדולות של הגן הן הגורילות הלבקניות והאקווריום עם הדולפינים. כניסה עולה 21.4 אירו למבוגר ו-12.95 אירו לילד. קישור.

האקווריום של ברצלונה – עולם מים גדול ואטרקטיבי מאוד שנפתח בשנת 1995 ומציג את עולם המים של הים התיכון עם מעל 11 אלף בעלי חיים מעל 450 זנים ומנהרה תת ימית ייחודית באורך 80 מטר. הוא טוען לכתר האקווריום הגדול באירופה. כל אקווריום מייצג אזור ימי אחר בעולם. כניסה עולה 25 אירו למבוגר ו-10-18 אירו לילד בהתאם לגיל. האקווריום נמצא בסוף שדרות הרמבלס במפגש עם הים. קישור.

פארק Port Aventura – פארק השעשועים המפורסם של ספרד מבית אולפני יוניברסל נמצא כשעה נסיעה מדרום לברצלונה. הוא כולל פארק שעשועים, פארק מים ופארק של מותג המכוניות פרארי וכן שני בתי מלון. פארק השעשועים מחולק ל-6 מתחמים וכולל מגוון של מעל 40 מתקנים לכל גיל (כולל מספר רכבות הרים מסעירות ומספר מתקנים מרטיבים), הופעות ומגוון רחב של אפשרויות הסעדה. כניסה לפארק אחד ליום אחד עולה 40 אירו למבוגר ו-35 אירו לילד. קיימים כרטיסים ליותר מיום אחד וכרטיסים המשלבים ביקור גם בפארק המים או בפארק פרארי. ניתן לקנות כרטיס אקספרס עוקף תורים בעשרה מתקנים מבוקשים במחיר של 35/60 אירו לכרטיס המאפשר קיצור תורים ללא/עם הגבלה. הגעה לפארק ברכבת בקו R16 מתחנת Passeig de Gracia או Estacio de Sants. קישור.

הרכבל של מונטז'ואיק (Teleferic de Montjuic)– מאפשר עליה על ההר עם נוף מקסים של העיר ותצפית פנורמית. אפשר לקנות כרטיס רק בכיוון אחד למעלה ולרדת ברגל או לקנות הלוך ושוב. בפסגה אפשר לבקר במבצר, באצטדיון האולימפי, בכפר האולימפי (כולל אולם הכיפה ג'ורדי, שם זכתה יעל ארד במדליה הראשונה). אורכו של הרכבל 752 מטרים, יש לו 3 תחנות והוא מעפיל לגובה של 85 מטר. הנסיעה עולה 13.5/8.9 אירו למבוגר לכיוון אחד/הלוך ושוב בהתאמה ו-9.7/7.1 אירו בהתאמה לילד. ניתן לרכוש באינטרנט כרטיסים הלוך ושוב בלבד בהנחה. הגעה: לקחת את התחתית קו L3 לתחנת Paral Lel ומשם בהסעה לפי השילוט לרכבל או לרדת בתחנת כיכר ספרד ומשם אוטובוס 150 עד הרכבל. קישור.

זהו חוזרים הביתה, טיסה נעימה!