נחל רעים, נחל ברק, פארן והביתה
19 ק"מ, 215 עלייה, 450 ירידה
השקט בנחל רעים בבוקר קורע את האוזניים. זה לא מסלול מאוד מטוייל והוא גם לא על מסלול הג'יפאים וזה ניכר. ממשיכים במורד הערוץ וחוברים לערוץ הראשי. פונים ימינה, גם כאן הנחל מאוד ירוק. יעל גדול ומרשים מסתכל עלינו מלמעלה, אנחנו מקווים שלא הפרענו וממשיכים.
מגיעים למפל, עוקפים אותו מימין ועולים על מדרגת הסלע שמעליו. יש כאן שורה של בריכות שנשפכות אחת לשניה בסדרה של מדרגות סלע יפות. עוצרים לארוחת בוקר. החבורה הצעירה בהקפת ים המלח מגיעה ברגע האחרון אל הסירה שלוקחת אותם לאזור סדום, שם, ממש באותם ימים, מוקמים מפעלי ים המלח. הם מוזמנים לארוחת ערב במקום. זה בהחלט לא משהו שיקרה היום.
אנחנו ממשיכים במעלה הערוץ וחותכים ממנו למעלה באחד הערוצים כדי לחבור לדרך שמסומנת בסמ"ש כחול, איתה אנחנו מתחילים לרדת מזרחה.
בחבירה עם דרך העפר המסומנת אדום אנחנו פונים דרומה ומגיעים למקום שבו אכלנו אתמול ארוחת צהריים. מזג האוויר מראה סימנים ראשונים של התחממות ואנחנו מעיזים להוריד שכבה אחת של ביגוד. יורדים לתוך נחל ברק ועוצרים לתה בגב הראשון בתוך הנחל. יפה שם מאוד. נחל ברק הוא אחד הקניונים היותר מרשימים בישראל עם קירות סלע גבוהים ושורה של גבים שבחלקם יש מים.
לאחר הליכה לא ארוכה בנחל אנחנו מגיעים לגב שמחייב מעבר במים, לא דרמטי כמו אתמול בורדית, אבל בכל זאת מחייב התפשטות. כאן אנחנו גם פוגשים אנגלי מבוגר שהולך בדד את שביל ישראל, הוא נראה שמח לשיחה קצרה שאחריה הוא ממשיך לדרכו.
מכאן אנחנו ממשיכים עד היציאה מהמעוק וקצת אחריה מאתרים מקום לארוחת צהריים. החבורה הצעירה שמקיפה את ים המלח שוב מסתבכת בלי מים, אי שם ליד עין גדי. אנחנו במתח אבל יש לנו עוד הליכה ארוכה ונסיעה צפונה אז מוותרים על המשך הסיפור וממשיכים בהליכה.
דרך העפר שיורדת בתוך ערוץ הנחל רחבה ונוחה ואנחנו מתקדמים במהירות. פונים ימינה אחרי היציאה לערבה והולכים על שביל ישראל לאופניים (סמש אדום), עולים על האוכף והרחק קדימה אנחנו כבר רואים את מושב פארן שם מחכה לנו הרכב. יש כאן הליכה די ארוכה, בהתחלה בחצייה של הפארן ואחר כך בתוך שטחי החממות הענקיים של המושב. אנחנו נכנסים למושב די מותשים מההליכה המהירה והארוכה.
הצרכניה במושב סגורה, אז אנחנו עולים לרכבים ומתחילים להצפין, ארומה חצבה הוא המקום לקפה וסיכומים. את המשך הסיפור על חבורת הנערים שמקיפים את ים המלח אנחנו כבר שומעים תוך כדי נסיעה צפונה, אם גם אתכם זה מעניין תצטרכו לחפש אותו ולקרוא לבד.