אנחנו יוצאים מ champex בשעה מאוחרת יחסית אחרי ארוחת בוקר מושקעת של חביתות ענק ולחם טרי שאנחנו מכינים לעצמנו, לא מצפה לנו היום יום ארוך.
הדרך יוצאת מקצה האגם וכאן היא גם נפרדת מה TMB (סובב מונבלאן) שליווה אותנו ביומיים הראשונים. זה מורגש כמעט מייד ולאורך כל היום אנחנו לא פוגשים אף לא מטייל אחד. הדרך יורדת כאן לכיוון sembrancher שבעמק ובמשך כשעתיים אנחנו הולכים לפרקים ביער ולפרקים בין שדות חקלאיים. את ההליכה מלווים המון פריחה, מיליוני פרפרים ומדי פעם גם עצי דובדבנים שעליהם אנחנו מתנפלים בשקיקה. מזג האוויר היום חם אבל אנחנו לא ממהרים והולכים בנחת.
sembrancher היא הנקודה הנמוכה ביותר בטרק זה, בסך הכל 720 מטר. אנחנו עושים כאן הפסקה בבית קפה שנראה כאילו יצא מסרט צרפתי ישן (אנחנו אומנם רשמית בשוויץ, אבל בחלק הצרפתי שלה), אנחנו כנראה היחידים שבעלת הבית צריכה לשאול מה הם רוצים לשתות. זה כפר יפה מאוד ואנחנו מאריכים קצת את דרכנו כדי להסתובב בו.
משם הדרך חוצה את הנהר ומתחילה לעלות במתינות שוב בין אזורים חקלאיים ואזורי יער. אנחנו עוצרים לצהריים בשוליו של שדה קצור. הדרך יורדת אל שוליו של נהר רחב ואנחנו מוצאים נקודה לרדת לגדתו כדי להשטף מעט, המים מאד קרים כאן אז רק טובלים רגליים. בהמשך הדרך יש אגם, שנראה שנוצר כתוצאה מעבודות עפר או עבודות כרייה כלשהן, בו המים חמים יותר ואנחנו מזנקים לתוכם להתרעננות.
Le chable הוא כפר יחסית גדול, צמוד לכביש ראשי ועם תחנת רכבת, אך הוא עצמו שלו ונעים. אחרי שאנחנו מתמקמים במלון אנחנו מנצלים את הזמן לקניות (לפנינו שלושה ימים של בקתות הרים) ולהסתובבות בכפר. האזור הזה הוא תחילתו של אתר סקי ענק המשתרע על כל העמקים הסמוכים ורכבלים נראים מכל עבר.