Eilat desert trail (EDT) – מבוא
חמשת הימים האחרונים (בואכה דרום) הם אחד המקטעים המעניינים ביותר של שביל ישראל. הנוף כאן נע מהרי הגיר של הנגב, לאבן החול של עבר הירדן וצוקי הגרניט של סיני. זה גם המקטע עם הטופוגרפיה הדרמטית ביותר בשביל. בקיצור – אנחנו אוהבים
Eilat desert trail (EDT) הוא ניסיון בחיתוליו להפוך את חמשת הימים האלה לשביל העומד בפני עצמו. להסדיר אותו, למסד אותו ולשווק אותו כמוצר תיירותי לשוכנים בגולה. במסגרת זו יש ניסיון להנגיש את השביל ע”י פרסום מידע מקוון בשפות שונות, הסדרת מקורות מים לאורכו, לרתום את התיירנים באזור אילת ליוזמות למתן שירותי תיירות (לינה, הסעות, לוגיסטיקה, אטרקציות וכו') ועוד כהנה וכהנה.
בפועל, הדרך עוד ארוכה. הגופים הרלוונטים (רשות הטבע והגנים, מועצות מקומיות החברה להגנת הטבע ועוד) עוד לא החליטו איפה השביל מתחיל ומה המסלול המדויק וכך נוצר מצב שבאתרים שונים קיימות מספר גרסאות
גם עבודות התשתית רק בשלבים ראשוניים. אבל כבר רואים ניצנים ראשונים (לדוגמא – עוקב המים החצי סודי בחניון לילה רחם – עתק, מעט מידע באנגלית באתר של מועצה אזורית איילות)
אנחנו יוצאים חמישה חברים, כבר לא צעירים, עם ציוד על הגב לחמשת ימי הטרק. אנחנו בחרנו לצאת מיוטבתה. זו נקודה נגישה בתחבורה ציבורית, עם חנייה מסודרת והגישה ממנה לחבירה לשביל ישראל יפה, לכן היא נראית לנו הכי מתאימה.