לפני שנה עשיתי עם משפחתי את טרק סובב מונבלאן (TMB). השנה גררתי שני חברים לעשות את טרק ה WHR - שביל ההליכה הגבוה משאמוני לצרמט (נקרא ע”י האירופאים – Haute route). זהו שביל המחבר את שני ההרים הגבוהים באירופה - המונבלאן והמטהורן.
הטרק במתכונתו המלאה הוא 13 או 14 ימי הליכה (תלוי בואריאנט בסוף המסלול). אנחנו עושים רק 11 ימי הליכה (הטרק המלא בניקוי היום הראשון והאחרון). ההולכים הם כולם סביב שנות ה 50 לחייהם. מי קצת יותר (אני) ומי קצת פחות (יורם ויובל).
שביל זה נחשב בסטנדרטים האירופאים בדרגה בינונית+. הוא קשה במעט משכנו ה TMB. זה שביל אלפיני לכל דבר, ז”א המון ירידות ועליות, אך חשוב לציין כי זהו שביל הליכה שאינו דורש מיומנות או ציוד מיוחד כלשהוא. הוא מתאים לכל חובב הליכה בכושר טוב. קצת קשה להשוות אותו לשבילים בארץ שהם כולם (כולל שביל ישראל) קלים הרבה יותר מבחינה טופוגרפית.
השביל משתרע בגבהים שבין 800 מטר ועד 3000 עם עליה וירידה מצטברים של 12,000מטר כ"א (מה שמבטיח כ 1000 מטר עליה ו 1000 מטר ירידה בממוצע ביום). אנחנו עושים אותו בתחילת שנת ההליכה של 2016 (יום הליכה ראשון ב 5/7). שנת 2016 התאפיינה בשלג מאוחר באלפים וכבר לפני היציאה מהארץ היה לנו ברור שלא נוכל לעשות הכל בגלל כמויות שלג גדולות בחלק מהשביל
יאללה – יוצאים לדרך