מ col de la forclaz יש שתי אופציות עד ל champex. הקשה יותר עוברת דרך fenetre de arpete וחוזרת מעט במסלול בו הלכנו אתמול, הקלה יותר עוברת דרך alp bovine. אנחנו שרוצים להתחיל הדרגתית בוחרים בקלה יותר.
העלייה מכאן לכיוון bovine היא עליה נוחה למדי בתוך יער אורנים מרשים עם נופים יפים לשמאל. אחרי ההגעה לשיא הגובה (בסביבות 2050 מטר), כבר ניתן לראות את החווה הזעירה הזאת במרכז אחו שלו.
אנחנו נכנסים פנימה ומזמינים 3 פרוסות פאי דובדבנים. יושבים בחוץ - שמש נעימה, נוף, עוגת דובדבנים. מי צריך יותר מזה?
הרחבה מול הקפה מתמלאת במהירות עם הולכי ה TMB שמגיעים ממול. אנחנו מניפים את התיקים וממשיכים הלאה במורד ההר. ממולנו המון מטיילים עולים ומתנשפים. האמת שהעלייה מהצד הזה נראת יותר קשה.
אחרי הליכה של כשעתיים הליכה, רובה ביער וחציה של אינסוף נחלים שוצפים, אנחנו מגיעים אל תחתית העמק. מכאן הדרך מתחילה לעלות במתינות לאורכו של כביש המתפתל בין בתי הכפרים champex d'en bas ו champex d'en haut, שני כפרים יפים ושלווים.
אחרי כשעה הליכה, בשעת אחר צהריים מוקדמת אנחנו מגיעים לשפת האגם ול champex lac בגובה 1460מטר. אנחנו מתמקמים כאן בדירונת זעירה ששכרנו ומנסים לברר על המשך דרכנו בשביל. הקטעים הגבוהים עוד מלאים שלג ואנחנו מתקשים לקבל תמונה ברורה של סיכויינו בהמשך.
את אחר הצהריים אנחנו מבלים ליד האגם עם בירה וצ'יפס. בחוץ נעים אך המים קרים כקרח וממש לא מהווים אופציה לרחצה בעונה זו. לקראת ערב אנו פונים למלאכת בישול ארוחת הערב. בהמשך - פורטוגל מול ווילס בחצי גמר היורו בפאב המנומנם היחיד בעיירה זו. אנחנו ושלישיית הבריטים שהולכים איתנו כמעט הקהל היחיד.