WHR - יום 4

תמונה ראשית עבור: WHR - יום 4

היום צפויה נקודת מפנה בטרק, הוא עולה מדרגת קושי. אם עד כה היו הימים קלים יחסית, מהיום זה עתיד להשתנות. זה יום של עליות, le chable נמצאת בגובה 820 מטר, וסיום היום ב cabane mont fort יהיה ב 2450 מטר, אתם מוזמנים לחשב לבד את העלייה.

אנחנו יוצאים מוקדם, ארוחת הבוקר ב hotel la poste, בו לנו, מצוינת. אחר כך קפיצה למאפייה ואנחנו בדרך. יש כאן כנראה יותר מדרך אחת לעלות והשלטים כאן קצת מבלבלים. אנחנו מתחילים את הטיפוס לכיוון כנסיית le verneys במקביל לפיתולי הכביש שעולה ל verbier. הדרך עוברת דרך שני כפרים חקלאיים חמודים וציוריים. אל הכנסייה, בגובה 1100 מטר, אנחנו מגיעים אחרי כשעה הליכה. משם הדרך חותכת ימינה (מזרחה) לתוך היער.

הדרך יורדת לפתע, מה שקצת מבלבל אותנו אך מייד היא חותכת שמאלה והופכת לתלולה יותר. לצד מסלול ההליכה עובר כאן לעיתים סינגל אופניים מפחיד למראה ומדי פעם עוברים כאן רוכבי אופניים במהירות מטורפת.

לאחר כשלוש וחצי שעות של עלייה אנחנו מגיעים ל clambin, כפר קטן עם מסעדה מושקעת על הנוף. אנחנו עוצרים לקפה ועוגה במחיר שערורייתי. העלייה ממשיכה לכיוון תחנת הרכבל של les ruinettes בגובה של 2200 מטר, כבר מעל לקו העצים. ליד תחנת הרכבל תכונה רבה יחסית. רוכבי אופניים מתחילים מכאן את הירידה מטה בסינגלים תלולים שיורדים כל הדרך עד le chablle, מצנחי רחיפה יוצאים מכאן מטה. יש לכאן גם דרך עפר טובה וכמובן רכבל ומטיילי יום צועדים בשבילים מסביב.

הדרך מתמתנת ועולה במתינות לכיוון עמק la chaux שמרכז כמות גדולה של תחנות רכבל. כתמי שלג מתחילים להופיע שוב מסביב וכבר ניתן לראות את cabane mont fort על ההר מעלינו. מאמץ אחרון להיום ובסביבות 3 אחה"צ אנחנו בבקתה. היה הרבה פחות נורא ממה שחשבנו שיהיה.

מתמקמים, מתרחצים (2 דקות תמורה 5 פרנקים), בירה במרפסת. אנחנו מתחילים, יחד עם הבריטים שהגיעו כמה דקות לפנינו להבין את מצבנו למחר. הבחור בבקתה טוען כי הדרך הנמוכה (col termin) טרם נפתחה. מעט האנשים שהמשיכו מכאן הלאה עשו זאת בדרך הגבוהה (והתלולה) דרך col chaux. מדריך שמגיע לבקתה טוען שהירידה בצד השני של ה col מאוד תלולה ומלאת מקטעי שלג. בנוסף יש בדרך עוד שני פסים מאוד תלולים ושהאחרון שבהם (prafleuri) צפוי להיות הקשה מכולם. הוא לא ממליץ למי שאינו מאומן ומצויד לשלג לעבור ולטענתו ההליכה צפויה להיות לפחות 80% מהזמן בשלג וקרח.

בהדרגה מתגבשת ההבנה שצריך תוכנית חלופית. אנחנו מחליטים ללכת צפונה דרך col vaux ו col chassoure. משם לרדת לעמק nandaz . משם בתחבורה ציבורית לעלות אל הסכר מתחת לאגם dix ומשם לעלות לבקתת prafleuri.

אנחנו מציעים את התוכנית לכל יושבי הבקתה (אין הרבה) ויחד מתגבשת קואליציה של 8 אנשים משלוש קבוצות, בהם גם ידידינו (בשלב הזה כבר אפשר להכריז עליהם כידידים) הבריטים.

אחרי שיש תוכנית כולם נרגעים ואפשר ללכת לישון בשקט (אצל הבריטים זה כמובן מתבטא בעוד בירה)

תמונת הפרופיל של odedorr
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של odedorr