לפוסט הקודם
לפוסט הבא: צפון אלבניה
לערים היפות של מרכז ודרום אלבניה
לחלק האחרון של הטיול: הריווירה האלבנית וחזרה לשקודרה
מסלול ותובנות כלליות
הרבה תכניות היו לנו לקיץ 2019; לצעוד את שביל WHW בסקוטלנד, לחזור לצפון ספרד שהותירה טעם חזק של עוד בטיול בקיץ שעבר ועוד כהנה וכהנה רעיונות. לא ברור מי הציע את אלבניה ואיך קרה שהיא נבחרה ליעד לטיול המשפחתי שלנו...
כשהתחלנו להתעמק הבנו שמדובר במדינה עם נופי פרא מופלאים, חקלאות שלא השתנתה במשך מאות שנים וחיים שעוצבו תחת שילוב בלתי נתפס כמעט של קומוניזם מחד ואיסלאם מאידך.
העין הכחולה בט'ת
התחלנו ללמוד את הנושא, נעזרנו רבות בכל הבלוגים והמידע כאן בלמטייל (בפרט הבלוג של חלו ו- הבלוג של עדי ברוש), האתר של גילי חסקין וגם קבוצת הפייסבוק: 'אלבניה-פורום למטיילים').
אחרי אינספור בדיקות ובירורים, קנינו ארבעה כרטיסי טיסה לפודגוריצה כרטיסי טיסה לפודגוריצה במונטנגרו; יצא זול במאה אירו לכרטיס לעומת טיסה לטירנה בירת אלבניה.
הזמנו את הרכב בפודגוריצה (חשוב לוודא מראש שחברת ההשכרה מאפשר מעבר עם הרכב לאלבניה) וכך יצא שהגענו לאלבניה היפה מצפון.
ג'ירוקסטר – עיר האבנים
נוף בעמק ולבונה
מסלול הטיול:
יום 1-2: ט'ת
יום 3: שקודר
יום 4: מעבורת באגם קומאן, ולבונה
יום 5: קרויה
יום 6-7: בראט
יום 8: ג'ירוקאסטר, נסיעה דרומה לקסאמיל
יום 9-11: קסאמיל
יום 12: חזרה צפונה, שקודר
יום 13: חזרה לפודגוריצה, יום בפודגוריצה והאזור.
בראט – עיר אלף החלונות
כמה המלצות ותובנות לפני שמתחילים:
1) המרת כסף. אנחנו הגענו עם יורו בלבד ובשום שלב לא המרנו כסף. בכל מקום ניתן היה לשלם ביורו, לעיתים קיבלנו עודף בלק אלבני ולעיתים ביורו.
2) כרטיסי אשראי. לא התקבלו בשום מקום, כולל מלונות ותחנות דלק (מזל שבדקנו מראש, כי בדרך כלל על הלינות אנו מעדיפים לשלם באשראי ולא להיסחב עם הרבה מזומן).
3) תחנות דלק. הרבה אנשים הזהירו אותנו שלא בכל מקום יש תחנות דלק וכדאי לתדלק מראש. אנחנו פגשנו פריסה מושלמת של תחנות דלק בכל מקום כמעט (למעט ט'ת ששם לא ראינו תחנה).
4) ניווט וחישוב מסלולים: נעזרנו באפליקציית MAPS. ME וב- VIA MICHLEIN שהוכיחו עצמם הרבה יותר מאשר GOOGLE MAPS או WAZE.
5) כל האפליקציות והאתרים ללא יוצא מין הכלל הציעו חזרה מוולבונה למרכז אלבניה על האוטוסטרדה דרך קוסובו. חשוב לבדוק מראש עם חברת ההשכרה האם היא מאפשרת מעבר עם הרכב השכור לקוסובו (אנחנו לא בדקנו מראש....והסתבר ששלנו לא מאפשרת...).
6) קחו את כל מה שקראתם על מצבם הירוד של הכבישים, על זה שלעיתים קרובות יש רק נתיב אחד והוא דו כיווני, על הנהיגה המזעזעת וכו', תכפילו בשתיים ועדיין זה לא יתקרב למציאות.
מי שמתכנן, כמונו, לחצות את אלבניה בנהיגה עצמית חייב להצטייד בהמון המון סבלנות וזהירות.
7) האלבנים הם אנשים חמים, מקסימים, מסבירי פנים, נכונים לעזור ומארחים נפלאים.
8) כדי להבין מיהם ומהם האלבנים מומלץ מאוד לקרוא את ספריו של איסמעיל קאדרה 'היורש' ו 'אפריל שבור'. (מדובר בספרים נפלאים, מומלצים גם לכל חובבי הספרות היפה באשר הם, גם אם כלל לא מתכננים לבקר באלבניה).
גשר מס ליד שקודרה
לפוסט הקודם
לפוסט הבא: צפון אלבניה
לערים היפות של מרכז ודרום אלבניה
לחלק האחרון של הטיול: הריווירה האלבנית וחזרה לשקודרה