הפוסט הראשון על הטיול ובו הקדמה, תכנון והרבה מידע שימושי וקישורים
הפוסט השני על הטיול ובו היומיים הראשונים והמעבר מצ'כיה לסלובקיה
הפוסט השלישי על הטיול ובו הטיול בהרי הטטרה הגבוהים
לפוסט הקודם: הפוסט הרביעי על הטיול ובו הכוכב שלנו בטטרה הנמוכים ומה שמסביבם
השכמנו, ארזנו, אכלנו ו-שילמנו חשבון חשמל וחשבון כביסה (כביסה- 10 יורו, וחשמל - 5 יורו...וכלל לא חסכנו) ונפרדנו מהבקתה ומהאזור כולו.
עצירת הצטיידות קצרצרה בליפטובסקי מיקולש, וביי ביי טטרה... הילדים מכריזים שלכאן- אנחנו עוד נחזור!
עלינו להגיע לבראטיסלבה Bratislava אך בדרך הוחלט מראש לעצור בעיר הרדומה משהו באנסקה ביסטריציה banska bystrica.

אח"כ אנו מתפצלים: חלק נחים על ספסל במרכז העיר לצלילי מוסיקה שנובעת מכינורו של נגן בודד, וחלק (אבא+הדברן) הולכים למוזיאון ההתנגדות הפרטיזנית (SNP).

100 קילומטר מהעיר, 60 קילומטר מהעיר... והנה אנחנו כבר חוצים את הדנובה ומתברברים בעקבות המלון...
העיר עצמה מוצאת חן בעינינו מהרגע הראשון.
מהרגע הראשון אנו מתאהבים בכל הרחובות הציוריים מחד ובמיקום של המלון מאידך.
במלון מתגלה בעיה: כבר לפני ארבעה חודשים ביקשנו לשנות את ההזמנה מלילה אחד לשני לילות והבקשה אושרה, אך משום מה כעת זה לא מופיע במחשב...סוף טוב הכל טוב, קיבלנו שני חדרים נוחים ומרווחים, ולאחר התרעננות יצאנו לראות את הארמון הנשיאותי הנמצא פחות או יותר בסוף הרחוב, ולחפש ארוחת ערב.

מזל שלא הזמנו ארוחת בוקר עם החדרים, כי יש לנו הרבה פיצה לחסל...שבעים אנו יוצאים לקרוע את העיר.
תחילה – עליה (קלילה ונוחה, פחות מעשר דקות צעדה ברחובות יפים) לעבר טירת בראטיסלבה.
זו טירה שונה מכל הטירות שראינו עד כה בטיול זה, מזכירה יותר מעין גלריה ענקית; יש גם אגף קטנטן ונחמד לילדים הכולל גם תצוגה של מכשירי עינויים תקופתיים, משחקים ויצירות הממחישים בצורה יפה את נושא התערוכה (כרגע – זמן ומדידתו) , בקיצור – אתנחתא חמודה לילדים שמאפשרת להורים שלהם ולאחותם הגדולה להסתובב בחללי הטירה בשקט כמה דקות J

ביציאה מהטירה שני הקטנים מזהים מדשאה שטופת שמש וישר הם רצים לפרוק קצת אנרגיה בעוד אנחנו אוכלים משהו קל ומתכננים את המשך היום.
אחרי ההתרוצצויות הרבות בדשא מגיע זמן למנוחה, והספורטאי מעביר שיעור יוגה (לא שיש לו מושג ביוגה) לאחיו הקטן להנאתו ולהנאת התיירים מסביב.

מהטירה אנו יורדים רגלית למרכז העיר הציורי והקומפקטי.
משוטטים ברחובות העתיקים והיפים, מציצים על כמה כנסיות. בכיכר אחת מצאנו הפתעה: מיצג מתכת ענק לזכר המהר"ל בצורה של בית כנסת עם שני בצלים.

אנחנו מסתובבים סביב המיצג ומתרשמים, והנה עוד הפתעה: הילדים מצאו מוזיאון לילדים, ביביאנה שמו.

לאחר גלידה בקפה ספרייה חמוד באחד הרחובות העתיקים, צעדנו עד לכיכר העיר העתיקה וחרשנו את הסמטאות העתיקות.

גילינו בשמחה שבכל רחבי העיר מפוזרות דמויות שונות - כבובות וכפסלים שרק מחכות למבקרים...

לאחר מכן חזרנו למלון לסייסטה.
רעננים חזרנו אחה"צ ליתר אתרי מרכז העיר וחיפוש מקום לארוחת ערב. בסמטה קטנה היוצאת מהרחוב הראשי מצאנו מסעדה עם חצר יפה, מעל יש אכסניה לתיירים אך חוץ מאתנו ראינו שם רק מקומיים שבאו לאכול ורבים מהם אף הזמינו מקום מראש(!) - סימן וודאי לאוכל טוב ולא למלכודת תיירים. המקום גם הומלץ בטריפ אדוויזור. ואכן לא התאכזבנו במסעדת Sladovna שברחוב Venlurska 5.
לאחר האוכל הלכנו לנו לעבר אזור התיאטרון הלאומי (המקסים) וממנו לכיוון הדנובה; הגשר הישן שאינו בשימוש לכלי תחבורה משמש למעבר הולכי רגל בלבד ורואים ממנו היטב את הטירה בשקיעה;

חזרנו למלון ובדרכנו ראינו שכנסייה כלשהי (שלא מצוינת במדריך ולא הצלחנו לזהות) מוארת והשירה בה בעיצומה – כמובן שנכנסנו להציץ וליהנות מנגינת העוגב - סיום נחמד לביקורנו בעיר הזו שכולה יפהפייה הנחבאת אל הכלים.
הפוסט הראשון על הטיול ובו הקדמה, תכנון והרבה מידע שימושי וקישורים
הפוסט השני על הטיול ובו היומיים הראשונים והמעבר מצ'כיה לסלובקיה