שמי ליסה ויש בחיים שלי שתי תשוקות, או אולי אפשר אף לומר – צרכים קיומיים: כתיבה וטיולים. כשאפשר לשלב בין שניהם יחד, אז אין מאושרת ממני. אחרי הכל, יוצא שאני מטיילת אל אותו היעד, בארץ או בחו"ל, שלוש פעמים. בפעם הראשונה בשלב התכנון של הטיול - תבינו, אני מאלה שיושבים בערך שנה על כל תכנון, עד לרמה של היכן לפנות ובאיזו תחנה של תחב"צ לרדת. - הפעם השנייה היא הטיול עצמו והשלישית היא כאשר אני כותבת כאן על הטיול וזוכה לחוות אותו שוב ולחלוק אותו אתכם. אני משתדלת להכניס אל תוך הבלוג שלי את כל האינפורמציה הנדרשת עבור המקומות בהם ביקרנו וגם קצת תובנות, המלצות וחוויות אישיות משלי. ובעניינים ארציים יותר: אני אמא לשלושה ילדים מתבגרים. כן, כן... גם אם אני עדיין מסרבת להאמין בזה. אני גם עובדת עם ילדים - אתם יודעים... מהסוג שמשאילים לי לחצי יום במסגרת עבודתי בגן ילדים- ונהנית מאוד להיות בחברתם. בחצי היום השני של היום אני תסריטאית, כותבת ועורכת ספרים. מקווה מאוד שתיהנו לקרוא ולטייל איתי. מוזמנים לפנות אלי ואשמח תמיד לענות על שאלות ולחלוק מניסיוני.

שבועיים וחצי רומניה, טרנסילבניה עם ילדים אוגוסט 2022- הקדמה וטיפים שימושיים

תמונה ראשית עבור: שבועיים וחצי רומניה, טרנסילבניה עם ילדים אוגוסט 2022- הקדמה וטיפים שימושיים

שבועיים וחצי רומניה, טרנסילבניה עם ילדים אוגוסט 2022- הקדמה וטיפים שימושיים

השאלה הראשונה ששאלו אותי, כששמעו שאני טסה לרומניה, זה "למה דווקא רומניה?" אז קודם כל בגלל הטבע – אני עוד ארחיב עליו בהמשך, אבל באמת שרומניה יפיפייה. אחרי זה המחיר – הטיסה לרומניה הייתה הכי זולה לאותו זמן נתון. ולבסוף נוחות – רומניה היא יעד נהדר לטיול לכל הגילאים ולכל הרכב נוסעים. אפשר ואפילו מומלץ ללון באזור בראשוב ולעשות טיול כוכב ליעדים שסביב. אפשר לשבוע ואפשר גם לשלושה שבועות. לא חסר מה לעשות.

הטיסה

את הטיסה הזמנתי קצת יותר מחודשיים מראש. בעבר אהבתי להזמין שנה מראש. זה היה זול יותר ואפשר לי למצוא את מקומות הלינה האיכותיים והזולים ביותר. בגלל הקורונה, נאלצתי לאחרונה להתאים את עצמי אל מציאות "הלא נודע" ולהתפשר.

טסנו עם חברת "blue air". חברת תעופה רומנית שלא לגמרי סגורה על עצמה אם היא לואו קוסט או לא. שילמנו כ 3000 ₪ לחמישה כרטיסי טיסה ועוד כ 1000 ₪ עבור פריוריטי שאפשר לנו להביא מזוודת טרולי קטנה לטיסה, בנוסף לתיק גב וקדימות עליה למטוס. שעת הטיסה שלנו הייתה ב 22:55. בהלוך היה עיכוב של 45 דקות בערך. בחזור הכל תקתק כמו שעון שווייצרי. יצאנו בזמן ונחתנו 10 דקות לפני הזמן.

המושבים במטוס היו הרבה יותר מרופדים ונוחים מאשר מושבים בחברות לואו קוסט אחרות שטסנו בהן. הם גם נשכבו לאחור בזווית נוחה שאפשרה לי לנמנם בשלווה עד הנחיתה. אוכל לא מגישים שם ועל כל תוספת צריך לשלם אקסטרה.

שימו לב – בחברת "בלו אייר" את הצ'ק אין לטיסה אי אפשר לעשות דרך האינטרנט למי שטס מישראל! כלומר עושים את הצ'ק אין כמו פעם, בשדה.

חוויית הצ'ק אין הייתה מאוד נעימה. אחרי בידוק בטחוני ארוך ומייגע, הגענו לדלפקים כשעתיים וחצי לפני ההמראה והם היו ריקים. הושיבו את כולנו יחד ואפילו קיבלנו מושבים באמצע המטוס ולא בסוף. שאר הבידוקים היו גם כן מאוד קצרים. אם לסכם את הזמן, מהרגע שכף רגלינו דרכה על המדרכות החרושות בגלגלי מזוודות של שדה תעופה בן גוריון ועד לרגע שבו התרווחנו על הכיסאות החצי נוחים מול המזרקות של דיוטי פרי, עברה בדיוק שעה וחצי.

בטיסה חזור לעומת זאת, את הצ'ק אין עשינו כבר דרך האינטרנט. אם לא תעשו זאת, תצטרכו לשלם עליו בשדה. שם גם בכוונה הפרידו ביננו כי לא רצינו לשלם תוספת על בחירת מושבים. למודי ניסיון, ידענו שרוב הסיכויים שנצליח להתחלף עם נוסעים שבדיוק כמונו, לא היו מוכנים לשלם על מושבים. גם הפעם צדקנו, כך שמצאנו את עצמינו מאיישים בנוחות 3 כיסאות צמודים בשורה ארבע ועוד 2 כיסאות בשורה חמש, כשהכיסא השלישי, נותר בכלל פנוי מנוסעים.

המרת מטבע

אנחנו מתנהלים בחו"ל עם מזומן ומשתדלים לא להשתמש בכרטיסי אשראי. אני מודה שאני כבר לא כל כך בטוחה שזה הדבר הכי נכון לעשות. הרי עמלת המרה יש בכל מצב וכיום כמעט כל חנות או דוכן בעולם מקבלים אשראי. יותר מזה, בטיול ללונדון שעשיתי באפריל 2022 היו מקומות שלא הסכימו לקבל דווקא את המזומן. לטיול הבא אני כנראה אקח מעט מזומן ואסתמך בעיקר על הכרטיס.

לרומניה הזמנו 12,000 ליי דרך בנק הפועלים. האיסוף של הכסף הוא בשדה. בדקנו את העמלה מול fly money וגילינו שזה היה בדיוק אותו דבר.

לינה

הזמנו בסך הכל 5 דירות. אם הייתם ילדים טובים וקראתם בעיון את מה שכתבתי בתחילת הפוסט, אז אתם אמורים עכשיו לשאול "רגע, אבל היא אמרה טיול כוכב עם לינה אחת, לא?" אתם צודקים, כי הרי אין חכם כבעל ניסיון. אני פיצלתי את מסלול הטיול שלנו ללינות בכמה מקומות שבדיעבד הייתי מוותרת עליהם.

את מקומות הלינה הזמנו מbooking ו-  Airbnb. אנחנו תמיד מעדיפים דירות על פני בתי מלון. כמשפחה עם 3 ילדים לרוב זה יוצא  זול משמעותית וגם הרבה יותר נוח מכל הבחינות.

אני אתן כאן סקירה קצרה של כל הדירות שהזמנו. לצערי, חוץ מהמלון הראשון והדירה האחרונה שבהחלט מומלצים, כל שלושת הדירות באמצע זה דיס המלצה. באמת שבדרך כלל אני קצת יותר טובה בלבחור דירות, אבל הפעם זה היה פשוט רצף של נפילות.

דירה 1  - לילה אחד במלון ליד שדה תעופה

Airport House

מאחר ונחתנו לקראת השעה 02:00 בלילה, בחרנו להעביר לילה קרוב לשדה תעופה, לקום רעננים ומשם להמשיך בדרכינו. מאז שטסתי באפריל עם הבת שלי ללונדון (כן, אני יודעת שאני עוד חייבת לכם פוסט על הטיול הזה), התאהבתי באופציה הזאת. זאת הייתה בחירה מעולה ומאוד מומלצת למי שמגיע בשעות הערב המאוחרות או הלילה.

המלון הוא מלון קטן, משפחתי ולא יקר שנמצא פחות מעשר דקות מהשדה. אנחנו הגענו לשם עם רכב ששכרנו בשדה, אבל הבנתי שיש להם אופציה של שאטל.

החדרים פשוטים, נקיים. הצ'ק אין הוא עצמי עם הוראות מאוד ברורות (מרכיב חשוב ביותר למי שכמוני הופך לקשה הבנה בשעת לחץ או בשעת לילה מאוחרת). שכרנו 2 חדרים. חדר זוגי וחדר טריפל. ביקשנו בעת ההזמנה שיהיו צמודים וגם קיבלנו.

לינה 2 – סינאיה, 3 לילות

Belle View Apartment Sinaia

גם כאן הזמנו את הדירה דרך בוקינג:

למרות שהדירה הזאת הייתה חמודה, נקיה והיה לנו נוף מושלם מהמרפסת

, לא הייתי ממליצה עליה. הסיבה העיקרית היא המיקום. היא נמצאת מעל מרכז העיר. אמנם במפה זה נראה כמו 5 דקות הליכה, בפועל זו ירידה תלולה למטה וטיפוס מפרך למעלה בחזור. הדירה גם בקומה השלישית והאחרונה והמדרגות תלולות. תוסיפו לזה עוד חידוש שעד היום עוד לא נתקלתי בו:

כן, כן, מה שאתם רואים. המקרר נמצא מחוץ לדירה, בחדר מדרגות.

איזה מלון או דירה כן הייתי ממליצה? משהו שנמצא ממש על הרחוב הראשי. בטח אם בא לכם בערב (או ביום) להסתובב בעיר או סתם לשבת על בירה. מאחר וכל סינאיה היא עליות וירידות, קל מאוד "ליפול" בזה.

לינה 3 – בראשוב, 7 לילות

את הדירה הזאת הזמנו דרך Airbnb

CezAri ApartHotel, Fantasy apartment

גם על הדירה הזאת אני לא ממליצה. המיקום שלה היה מעולה – ממש במרכז העיר. היא מרווחת ונוחה. האמבטיה שלה נראית כמו אמבטיה של ארמון פאר, אבל וזה אבל גדול - היא גם חצי מרתפית והיה בה ריח של טחב. הכביסה שלנו סירבה להתייבש שם וכשעזבנו את הדירה ופתחתי את המזוודות, הכל הריח כמו הדירה המדוברת. מה אני כן ממליצה? תחפשו דירה באזור של הדירה הזאת. תוודאו שיש לה חניה פרטית צמודה כי במרכז העיר קשה מאוד למצוא חניה. לנו הבטיחו חניה מול הבניין, אבל לא פרטית. בתכלס היו שישה מקומות חניה על משהו כמו 12 מכוניות. מי שהיה זריז – זכה. מי שלא וחנה ליד – זכה בדו"ח חניה.

לינה 4 – סיביו, 2 לילות

Sunrise apartment

אחת הדירות הגרועות ששכרנו מאז שאנחנו מטיילים וזה בהחלט אומר הרבה. היא הייתה רחוקה ממרכז העיר, מלוכלכת, חצי מהדברים שהיה רשום באתר שיש לה – אין. כמו למשל WIFI, מייבש, מדיח כלים, מייבש שיער, כוסות נורמליים לשתיה, מגבות פנים. המצעים היו מלוכלכים. סמרטוט לשיש משומש, פח אשפה מרוח ברוטב ועוד ועוד ועוד.

הדבר שעד עכשיו לא ברור לי זה איך ייתכן שלדירה הזאת היה ניקוד של 9.2 בבוקינג?

אז מה כן מומלץ? דירה במרכז העיר עם חניה פרטית (חובה). אפשר גם לקחת דירה מחוץ למרכז, כך שהיא בטוח תעלה יותר זול, אבל אז תצטרכו לקחת בחשבון שיהיה עליכם לשלם חניה כשתרצו לטייל במרכז העיר.

לינה 5 – בוקרשט, 3 לילות

Victoria plaza two bd apartment

סוף סוף דירה שאני יכולה להמליץ עליה בפה מלא!

היא במרכז העיר, בקצה. 10 דקות הליכה עד לשדרת ויקטוריה או לתחנת מטרו. זה לא אומר שבסביבה אין מסעדות, סטארבקס (בדיוק מול הדירה) ואווירה טובה. הדירה עצמה נקיה, מרווחת, נוחה, ממוזגת!!! מאובזרת בכל מה שצריך ואפילו מעבר. יש בה 2 חדרי שירותים. יש גם חניה ברחוב חינם. אנחנו לא נתקלנו, בכל זמן השהות שלנו, בבעיה למצוא שם חניה. הבעלים של הדירה שקיבל אותנו, היה פשוט מקסים. חיכו לנו במקרר קולה לילדים ובירות למבוגרים. נהנינו מכל רגע שהיינו בדירה הזאת ואם נחזור לבוקרשט, אז בהחלט נחזור אליה.

מזג אוויר

אחרי שהזמנתי את הטיסה, התחלתי לחקור קצת על מזג האוויר ברומניה ואני מודה שכמעט נפלתי. בבוקרשט המעלות התנדנדו בין 35 ל 40 ברוב הימים שבהם בדקתי את התחזית. גם ערים אחרות ברומניה היו לעתים יותר חמות ממה שאני רגילה לו באירופה.  היחידה שהייתה קרירה תמידית זו סינאיה, בגלל המיקום הגבוה שלה.

העניין עם רומניה שקשה מאוד לנבא על מה תיפלו. יכול להיות יום לוהט, יום קריר, שוב לוהט ואז ממוצע וכו'... לא הצלחתי לעלות על שום נוסחה הגיונית לתנודות של המעלות שם.

אנחנו נתקלנו בטיול ב 14 וגם ב 40 מעלות.  עניין של מזל ושל אזור. לכן אני ממליצה למי שטס בקיץ להצטייד בעיקר בביגוד קצר ולקחת עוד שני סטים של בגדים ארוכים.

השכרת רכב

זה הנושא הכאוב של הטיול שעדיין רחוק מלהיות פתור. אחרי חיפושים ארוכים ומייגעים, מצאנו דרך אקספדיה השכרת רכב במחיר זול משמעותית משאר ההיצע האינטרנטי. מכירים את המשפט "הזול הוא יקר"? אז זה בהחלט הלקח שלמדתי.

החברה דרכה שכרנו את הרכב היא priceless car rental.

עוד לפני הטיסה החלו הבעיות. יומיים לפני ההמראה, קיבלנו הודעה שהרכב שביקשנו אינו נמצא במלאי והם רוצים להביא לנו רכב אחר. עד כאן שום דבר חריג. לא חושבת שאי פעם קרה מקרה שקיבלנו בדיוק את הרכב שהזמנו. רק שתמיד היו מציעים לנו בתמורה רכב גדול יותר או לפחות באותו הגודל. חברת פרייסלס לעומת זאת הציעו לנו רכב קטן יותר. כמובן שלא הסכמנו ואחרי דין ודברים, הם הסכימו לרכב באותו סדר גודל.

כאשר נחתנו, חיכה לנו נציג עם שלט. הוא ליווה אותנו עד לאיזה כביש מחוץ לשדה תעופה ושם היינו צריכים לחכות רבע שעה מייגעת עד שהגיע רכב לאסוף אותנו ולהסיע אותנו לסוכנות רכב. מאחר והיינו חמישה אנשים, הוא נאלץ לחזור פעמיים.

הגענו לאיזה מקום נידח, שם בן זוגי עשה את כל התהליך של קבלת הרכב. ביקשו ממנו לחתום על פיקדון של 11 אלף ליי. שוב, גם זה לא חריג. חברות להשכרת רכב מבקשות פיקדון ברוב המקרים. זהו סכום אותו "מקפיאים" בכרטיס אשראי למקרה של נזק או בעיה. רק שבניגוד למה שהם הסבירו, הם חייבו אותנו על הסכום המלא. כלומר קרוב לתשע אלף ₪!!

ניסינו לדבר איתם, אבל הם הבטיחו שככה נהוג ונקבל את הכסף חזרה. הם חזרו על כך גם כאשר החזרנו את הרכב.

בעת ההחזרה הם מצאו (כנראה עם זכוכית מגדלת) שפשוף קטן על הטמבון. לפיכך לא רק שהם לא החזירו לנו את ה 11,000 ליי, הם גם גבו בנוסף 6500 ליי על ההשכרה ועל השפשוף.

עד עכשיו הם טרם החזירו את הכסף.

הנהיגה ברומניה

לעומת כל מדינה אירופאית אחרת שבה ביקרנו, תרבות הנהיגה כאן... טוב, הייתי מורידה את המילה "תרבות" מהנהיגה. הנהגים ברומניה הם חסרי סבלנות, עצבניים, עוקפים איפה שאסור, מצפצפים וחצופים.

בן זוגי, שעבד בתור נהג בעבר וגם כיום מבלה שעות על הכביש כמעט כל יום, עמד בזה בכבוד. אני, לעומתו, כנראה לא הייתי עומדת בזה בכלל. מצב הכבישים הוא לרוב סביר עם יוצאי דופן לכאן או לכאן.

המסלול שעשינו בראשי פרקים

10.8.22

פארק מים טרמה

11.8.22

קניון "פארק לייק" וטיסה הביתה

למרות המעברים שעשינו בין סינאיה לבראשוב ואחר כך לסיביו, הייתי  ממליצה לגור רק בבראשוב. לצאת ממנה לטיולי כוכב ולקינוח לשריין מספר ימים בבוקרשט. היינו בבראשוב שבעה ימים והספקנו לעשות ולראות אולי חצי ממה שיש לאזור להציע. מה גם שאל כל אטרקציה שיש בסינאיה עצמה או לידה, אפשר להגיע מבראשוב. המרחק ביניהן הוא קצר יחסית.

הסיבה שהייתי מוותרת על הלינה בסינאיה היא בגלל המחירים שהיו גבוהים משמעותית מבראשוב. עם זאת, אל תחשבו אפילו לוותר על הביקור בסינאיה. היא בהחלט אחת הערים היפות והקסומות ברומניה.

על ביקור בסיביו הייתי מוותרת בכלל, אלא אם כן הטיסה שלכם נחתה שם. אם כן, אז קחו לכם לילה או שניים שם וסעו משם לבראשוב.

המרחק מבראשוב לכביש טרנספיגריישן הוא אותו המרחק כמו מסיביו, כך שגם אותו אתם לא מפסידים.

בפוסט הבא אני ארחיב לגבי כל מקום ומקום שציינתי כאן עם המלצות (או דיס המלצות)

מקווה שעזרתי ונתראה בפוסט הבא J

תמונת הפרופיל של פייפר