רק על עצמי לספר ידעתי צר עולמי כעולם נמלה. היות ואני צרכנית וותיקה של האתר ומאמינה בניהול ידע כתפיסת עולם אני מיישמת זאת בבלוג שלפנכם. כמטיילת מנוסה המכינה באופן עצמאי את מרבית הטיולים אני חולקת באתר מזה שנים את נסיוני העשיר. הכתבות שלי באתר כוללות את היעדים הבאים סלובניה וקרואטיה, הודו, כרתים, מוסקבה, סאנטפטרבורג, אירלנד והאי מיורקה. הפעם החלטתי לאתגר את עצמי ולפתוח בלוג אישי ובו מידע על יעדים רבים נוספים סין, ארגנטינה, צילה, ברזיל, פרו, בולביה, מרוקו, דרם אפריקה, רומניה בשלג יעדים מיוחדים בארץ ועוד.

חופשה חלומית במכתש רמון

בפורים האחרון החלטנו באופן די ספונטני לקחת את הרכב הפרטי שלנו ולרדת לשלושה ימים לאזור מכתש רמון (לא 4X4 סתם רכב רגיל).
אני מאוהבת בנופי המדבר, הם עושים לי את זה, משהו בנשמה שקשה לי לתאר במילים, נוף הקדומים הזה מאז ומתמיד דיבר אלי.
אני אוהבת לראות אותו, לשמוע אותו, לנשום אותו, להזיע אותו, ללכת בו עם מבטים לכל הכיוונים כי העיין לא שובעת.
ולמרות שהיה חמסין היסטרי של מעל ל 30 מעלות בצל לא ויתרנו על ההליכה, התצפיות והמקומות הקסומים שבו. אז למי שמרגיש כמוני אני ממליצה בסוכות לעשות כמה ימים במקום הקסום הזה.
הינה כמה רעיונות לטיול יזום לבד, בלי ג'יפים, בלי לינת שטח ועם לבוש וציוד מתאים.
 קחו תמיד כובע, קרם שיזוף (גם לאלו שלא משתמשים), הרבה מים (לפחות 4 ליטר לזוג גם במסלולים הקצרים) וקלקר אחד נוסף ברכב תמיד, מצלמה משקפת וקדימה לדרך.

טיול על המצוק הצפוני של המכתש: מתחילים במרכז המבקרים שבו תצוגה והסבר על המכתש, יש בו תחנת מידע בה ניתן להצטייד במפות ומידע לאן כדאי לטייל בהתאם למזג האוויר. עוברים את הגשר מצפון למרכז המבקרים והולכים לאורך המצוק לאזור גן הפסלים (יש אפשרות להיכנס גם עם רכב לאזור גן הפסלים מצפון מערב לתחנת הדלק). את הטיול הזה אני ממליצה לעשות בשעות הבוקר לקראת זריחה או בערב לקראת שקיעה. הטיול קל ולא צריך להיות מיטיב לכת כדי ללכת אותו ולעצלים במיוחד אפשר גם לנסוע.

טיול בוקר נחמד למצד סהרונים ופרסת ניקרותיורדים לתוך המכתש ונוסעים בכביש עד שילוט בצד שמאל לעין סהרונים. יורדים לדרך צדדית ונוסעים כ - 6 ק"מ בדרך כורכר נוחה (בדרך עוברים את חניון בארות - מאהל ללינת שטח) עד לצומת עם שילוט שבה ניתן להמשיך ישר לנחל ארדון (מסלול טיול מומלץ כהמשך אם תרצו). לוקחים ימינה לסימון האדום לכיוון עין סהרונים. תגיעו לחניון עם שלט המסביר על המקום. באזור זה ניתן לעשות מסלול הליכה מעגלי שעובר דרך פרסת ניקרות (נחל צוקי יפה שמזכיר קצת את הכניסה לפטרה למי שהיה). דרגת קושי בינונית ורצוי לא בשעות הצהריים החמות. משך הטיול כ- 3 שעות לאורך 5 ק"מ. אפשר להמשיך עם הרכב לנחל ארדון וללכת בנחל עד העמוד, המסלול יפיפה וניתן לראות צבעים וצורות מעניינות בדרך (דייקים בעיקר).

טיול קל ניתן לעשות למנסרה או נגריה (שימו לב לשילוט על הכביש) שנקראת גם גבעת הפריזמות הנמצאת מייד בירידה למכתש בצד ימין של הכביש. פונים בדרך כורכר נוחה עד לחניון. ואם אתם עם ילדים חזרו לכביש הראשי וסעו עוד כמה מאות מטרים מזרחה שם יש חניון גדול בצד ימין של הכביש ובסמוך לו שקע בקרקע ובתוכו ארגזי חול צבעוני לצורך משחק והכנת בקבוקי חול יצירתיים (הכינו מראש בקבוקי פלסטיק שקופים).

טיול קל נוסף הוא לקיר האמוניטים גם הוא בהמשך הכביש החוצה את המכתש עוד מזרחה מהמנסרה, תעקבו אחרי השלטים לאורך הקביש, בצד ימין תראו שילוט. את הרכב מחנים ממש על שול הכבש ומתחילים לעלות. וההליכה לוקחת כ- 10 דקות, הקיר עם המאובנים בצורת שבלולי ענק יהיה מימינכם, שימו לב אם התחלתם לרדת שוב אחרי העליה פשוט פיספסתם את הקיר חיזרו חזרה.

תצפית יפה על המכתש יש מכמה כיוונים אבל יפה במיוחד היא זו שנראת מהר ערודהממוקם בפינה הדרומית מערבית של מצוק המכתש. ניתן לראות מתצפית זו את נופו הקסום והייחודי של המכתש בשלל צבעיו ונופיו. ניתן להגיע להר ערוד גם ברכב רגיל אם מגיעים אליו מכיוון בורות לוץ, הכניסה להר ערוד היא בדיוק מול הכניסה לבורות לוץ (שימו לב כשהיינו שם השלט נפל על שול הכביש). מרחק הנסיעה הוא כ - 8 ק"מ סעו לאט ובזהירות ותגיעו לחניון מסודר, משם הליכה של כמה מטרים צפונה מביאה אתכם לסף המצוק, שם תמצאו כסימן זיהוי אנדרטה קטנה להנצחת בחור שנהרג באזור.

ביקרו בבורות לוץ נחמד, כולל הליכה קצרה של שעה וחצי במסלול הקפי אם לא חם מידי.

בשביל לעשות לכם חשק סופית הינה סרט וידאו של מסע אחר על המכתש וחלק מהמקומות שציינתי. לא לבנות על מים בפרסת ניקרות כמו בסרט, הוא צולם אחרי הגשם.

ועוד כמה המלצות:
טיול סביב מכתש רמון