זה קורה כל שנה באופן דיי קבוע בשלהי הסתיו בסביבות נובמבר כשכול פרחי ארצנו עדיין בתנומה, יוצאות להם בחמדה ומבצבצות בצהוב חלמוניות באתרים שונים בארץ.
אנחנו חגגנו השבוע עם החלמוניות של הנגב הפורחות בהמוניהם בגבעה הסמוכה לישוב להבים. היינו שם לפני שבועיים בתחילת נובמבר וראינו רק מספר פרחים בודדים, אבל השבוע לקראת המחצית השניה של חודש נובמבר בשנה די שחונה וביום שמש נעים ביקרנו שנית באותו אזור ולהפתעתנו צפינו במרבדים של חלמוניות.
החלמוניות מתרכזות בואדי שממזרח ללהבים ובגבעות גורל. ניתן להגיע דרך שביל גישה נהדר מהחניון הממוקם הצמוד לכביש 31 המוביל לערד בכניסה המזרחית לישוב להבים.
החלמונית הינה פרח ממשפחת הנקיסיים וצומחת דיי צמוד לקרקע, היא מפתיעה את המתבונן בכך שאין לה עלים סביב, היא עומדת במלוא הדרה עצמאית בשטח. זו לי הפעם הראשונה שאני רואה חלמוניות ופשוט התאהבתי ממבט ראשון.
המשך הטיול באזור יכול לכלול סיור בישוב הצמוד להבים, ישוב כפרי יפה ואיכותי. או לחילופין לעשות פיקניק ביער להב הגדול והמקסים וביקור מרכז ג'ו אלון מוזיאון לתרבות הבדואים החיים באזור, את הביקור במרכז עשיתי לפני שנתיים, הוא חוויתי במיוחד לילדים ומומלץ לביקור.