ניו יורק היא גן עדן לאוהבי מאפים,עוגות, מתוקים ובתי קפה מיוחדים. מאחר ואני אוהב דברים אלה, אני מחפש אותם וחווה אותם.
מגוון המאפים ואיכותם הוא רחב . בד"כ הם מוגשים במנות גדולות יחסית ,שלעיתים מספיקות לשני סועדים.
בתור חובב מושבע של עוגות גבינה, אני חושב שהטובות ביותר, הן בשתי ערים-ניו יורק וויניפג Winnipeg שבקנדה. הניו יורקרים אוהבים עוגות גבינה . הן עתירות שומן וקלוריות. אבל מי סופר. הרי ההליכות ברגל, שורפות קלוריות מיותרות. על מקומות לעוגות גבינה, ארחיב בהמשך.
בתי מאפה ובתי קפה מיוחדים
המקומות הטובים ביותר, עליהם ידוע לי, מוצגים כאן לפי אזורים. כולם במנהטן, למעט בודדים בברוקלין. בכולם הייתי, נהניתי ועל כולם אני ממליץ . יש מספר מקומות ספורים, המוזכרים במאמר זה, בהם עדיין לא ביקרתי, ואני מציין בהם שלא ביקרתי שם.
Soho
MarieBelle, luxury choclates and cocao bar, 484 Broom St,b/t W.Broadway and Wooster St. SoHo, Manhattan. www.Mariebelle.com
בית קפה, בר קקאו לשוקו חם וסמיך, בטעמים שונים, עוגות שוקולד אישיות ושוקולד ועוד שוקולד .עיצוב המקום מיוחד ,מעלה חיוך וכיפי. בעת טיול באזור הסוהו, מומלץ לעצור כאן להתרגעות. ניתן להזמין השוקו חם ב"שוט" שזה שתי מנות קטנות, כ"א בטעם אחר ולחלוק בין שניים. קשה לסיים ספל שוקו חם סמיך שלהם. השוקו המריר הוא מר מאוד . חוויה נעימה כאן.
Dominique Ansel Bakery – http://dominiqueansel.com/
189 Spring St, b/t Thompson St & Sullivan St. , Soho/ South Village.
בית מאפה ובית קפה צרפתי, עם מאפים מעולים. שף המאפים, דומיניק אנסל זכה בפרסים על היצירתיות ועל איכות מוצריו. הוא המציא את הקורנאט Cornut,שהוא מאפה המשלב את הקוראסון הצרפתי עם הדונאט האמריקאי, שהפך להיט בניו יורק, בן לילה. מגזין טיימס הגדיר את הקורנאט כאחת מ 25 ההמצאות הגדולות של שנת 2013. המקום מציע מגוון רחב של מאפים ומתוקים ,מהטובים בעיר. מגישים במקום גם סנדביצ'ים. עוגות הבצק הצרפתי ,העשויות חמאה מצוינות. מנות קטנות ,כמקובל בצרפת. הכניסה לבית הקפה היא מסדרון ארוך וצר ,בו מזמינים ,הכולל שולחנות בודדים. מקומות ישיבה נוספים,יש בחלק האחורי של בית הקפה,מאחורי המטבח.
Eileen's Special Cheesecake - 17 Cleveland Pl.at Spring St (near Spring st metro station). http://www.eileenscheesecake.com/
בית קפה ומאפה קטן בסוהו, המגיש מאפים ביתיים של Eileen Avezzano . מגוון של עוגות ומאפים. ידועה בעוגות הגבינה שלה. הן טובות, אבל יש טובות ממנה בניו יורק, לטעמי.
Rice To Riches – https://www.ricetoriches.com/
37 Spring St. (Between Mott and Mulberry St.)..Open daily 1100-2300.
בית קפה מיוחד בסוהו, המציע מגוון רחב של קינוחים, על בסיס פודינג אורז (סוטלצ') .מומלץ מאוד להתנסות. חובבי הסוטלצ' יחגגו כאן. נפתח כל יום רק ב 11 בבוקר.
Ladurée https://www.laduree.fr/en/laduree-new-york-soho.html
398 West Broadway, b/t Spring & Broom streets, Soho
בית מאפה, מסעדה ובית קפה, מעוצב לעילא. סניף של רשת בתי המאפה הצרפתית הידועה והפופולרית לאדורה. עוגות ומאפים באיכות גבוהה, מעוצבים יפה וקורצים לחיך. רמה גבוהה. פתוח 2200-0900 (יום ו-א עד 2300).
Balthazar Bakery - 80 Spring St, (between Broadway and Crosby St). Takeaway only.
בית מאפה קטן מאוד הצמוד למסעדת בלת'זאר המיתולוגית ובבעלות דומה,מגוון רחב של מאפים. אין מקום ישיבה. זהו יותר בולונז'ארי מאשר פטיסרי, אף כי יש בו עוגות,עוגיות ומאפים מתוקים.
Village
Veniero's- Pasticceria and Caffe, 342 E.11th St. (b/t 1st Ave & 2nd Ave in East Village) . Open daily: 0800-2400 עוגות מכל הסוגים. עוגות גבינה איכותיות. Metro station 1 Ave ( L train).tel. 212-674-7070.
בית קפה ובית מאפה איטלקי, גדול יחסית, הנמצא באיסט ויליג'. פתוח כל יום בשעות 2400-0800. מבחר גדול של עוגות ועוגיות אישיות וכן עוגות משפחתיות. שוכן במבנה עם תקרה גבוה ועיצוב יפה. מבחר גדול ומגוון של עוגות. ללגום כאן קפה ומאפה זו חוויה נעימה. זהו אחד המקומות המציע את הקינוחים הטובים בניו יורק !! יש כאן גם מגוון רחב של עוגות גבינה, לרבות עוגת גבינה סיציליאנית ,לה מילוי עשיר של גבינת ריקוטה עם ביצה שלמה. אומרים שהקנולי Canoli של ויניירו'ס הוא הטוב בעיר . לא נפלתי מהכיסא כשאכלתי אותו ולא התלהבתי (גילוי נאות-איני מחסידי הקנולי). מי שאינו יודע, קנולי הוא מאפה איטלקי אישי, חלול ומאורך, העשוי מבצק פריך, הממולא בקרם נפוליאון . מזכיר קרמשניט. המקום מאוד מומלץ. כאמור מהטובים ביותר בעיר.
Pasticceria Rocco, 243 Bleeker St, b/t Cornelia st & Carmine St. Open daily 0730-2400. https://roccos.nyc/
בית קפה איטלקי, עם מאפים מעולים, בלב מערב הויליג' . מהטובים בעיר. מבחר גדול של עוגות, בדגש על איטלקיות, עוגות גבינה בטעמים, שוקולד, פירות, קנולי ועוד. מומלץ בחום. יש גם סניף בברוקלין.
Mille Feuille- 552 Laguardia Pl, West Village , b/t Bleeker and 3rd st..
בית קפה ומאפה צרפתי של השף Olivier Dessyn.אוליבייה הוא תלמידם של פייר הרמה ושפים צרפתיים מפורסמים אחרים. לבית הקפה והמאפה מילפיי בויליג' מוניטין של פטיסרי המשלב בין המטבח הצרפתי לאמריקאי. מצוין בעוגות מילפיי, קרואסונים ,מאקרונים, בריוש גבינה ועוד מגוון מאפים. פתוח כל יום 1900-0730,למעט בשבת – א ,בהם פתוח עד 2030. סניף נוסף במנהטן העליונה. https://www.millefeuille-nyc.com/
Little Italy
Ferrara Bakery & Cafe, 195 Grand st. between Mulberry & Mott St http://www.ferraranyc.com
בית קפה ומאפה איטלקי, על שם עיר ידועה, לא לרבים, בצפון איטליה. מגוון רחב של מאפים תוצרת עצמית. נחשב למקום הטוב ביותר בניו יורק לקנולי. איני חובב קנולי, אולם אני יכול להעיד שעוגת הגבינה (ללא תוספות) של מקום זה היא מהמשובחות בניו-יורק, אם לא המשובחת ,מכל בתי המאפה בהם ביקרתי. המקום מעיד על עצמו שהמאפים המיוחדים שלו הם עוגת הגבינה והקנולי. כשהייתי כאן, מי שנלווה אלי הזמינה עוגת שוקולד ,שהייתה בסדר ולא יותר. מציעים במקום גם גלידה (לא מיוחדת לטעמי). המחירים של הקפה והמאפה כאן גבוהים מעט מהמקובל בניו יורק, אבל בהחלט שווה . מבצעים משלוחים ליעדים בתוך ארה”ב. פתוח 2300-0800 כל יום.
La Bella Ferrara – 108 Mulberry St, Open daily 2300-0900 .
בית מאפה ב”איטליה הקטנה”. קטן יחסית, בעל מוניטין, המציע מגוון מאפים, כולל קנולי ועוגות גבינה, במחירים זולים יחסית. אין מקום ישיבה. רק לקנות ולקחת. אין לבלבל מקום זה עם Ferrara Bakery & Cafe .אכלנו כאן קנולי (גליל בצק חלול ומאורך, ממולא בקרם) מעולה ממש.
Midtown
Junior's - “Junior's Most Fabulous Cheesecakes and Desserts” . www.juniorscheesecake.com
1) Junior's - Times Sq. West 45th St. B/T Broadway and 8th ave. Hours: Mon-Thurs. 0630-2400. Fri-Sat. 0630-0100/Sun 0630-2300..
2) Junior's Brooklyn - 386 Flatbush Avenue (this is the original branch) .
בית מאפה, בית קפה ומסעדה ג'וניורס . ידוע בעיקר באיכות עוגות הגבינה שלו. בעיני ניו יורקרים רבים, להם עוגת הגבינה האולטימטיבית. היא אכן מצוינת ומהטובות. יש להם עוגת גבינה הנקראת Devil's Food Cheescake שחציה גבינה וחציה שוקולד. פצצת אנרגיה טעימה המספיקה לשניים. בית החרושת של ג'וניורס נמצא בברוקלין ואת מוצריו ניתן לרכוש גם בסופרמרקטים וגם אונליין. הוא קיים משנות ה50 של המאה הקודמת. הסניף באזור טיימס סקוור/ברודווי הוא מרכזי וגדול. היה להם סניף בגרנד סנטרל שנסגר.
BOUCHON BAKERY, 1 Rockefeller Plaza, 49 Street ,between 5 & 6 Ave.
השף Thomas Keller הקים ב 2003 בולונז'רי ובית קפה צרפתי המציע קישים ,כריכים ועוד ,לצד מגוון מתוקים ,שוקו חם ,קפה בלב מיד טאון מנהטן. אין קשר בין מקום זה לבין פושון הצרפתי ובכל זאת ,זהו מקום איכותי ומומלץ. https://www.thomaskeller.com/bouchonbakeryrockcenter
Insomnia Cookies – https://insomniacookies.com/menu
בית מאפה של עוגיות שוקו צ'יפס חמות ומעולות, בטעמים שונים ועם תוספות שונות. חובבי המתוק ימצאו כאן עונג רב. לחובבי עוגיות שוקו צ'יפס- גן עדן. במקום מגישים גם גלידה ועוגות מתוצרתם. זו רשת לה מעל עשרה סניפים ברחבי מנהטן. מבצעים גם משלוחים. הסניף באפר ווסט ממוקם בקרבת מוזיאון הטבע. הסניפים פתוחים בכל ימות השבוע משעה 0900 עד השעה שלוש לפנות בוקר , למעט בשבת ראשון ,בהם נפתחים ב 1100 בבוקר.
237 E 53rd St, b/t 2nd & 3rd Ave, Mid Town Manhattan..
482 3rd Ave, at 33 st. Mid Town Manhattan..
Chelsea
Sarabeth's Bakery- 75 9th Ave, b/t 15th St & 16th St , Chelsea Market, Meatpacking District, Chelsea. Open daily 0800-2000,Sun 0900-1900. http://www.sarabeth.com/
סרהבט' היא מוסד ידוע למאפים ומתוקים נוספים בניו יורק. איכות מעולה ומגוון רחב של מוצרים. בית המאפה המייצר המאפים ובית קפה של מותג זה, נמצא בשוק צ'לסי. בביקורי האחרון במקום ראיתי את סרהבט' בעצמה על רצפת הייצור, משוחחת עם אחד העובדים בענייני הייצור. בנוסף, חברת סרהבט' מפעילה מסעדות ברחבי העיר, בארה"ב ,ביפן ובקוריאה. היא מוכרת את תוצרתה גם לחנויות מתמחות ולסופרמרקטים ברחבי ניו יורק וארה"ב . מגוון רחב של עוגות, עוגיות, מוצרי שוקולד, ריבות ועוד. בית הקפה ומאפה בשוק צ'לסי הוא היחיד של סרהבט' בניו יורק. המסעדות של רשת זו בניו יורק פופולריות מאוד.
Li-Lac Choclates, 75 9th Ave, b/t 15th St & 16th St , Chelsea Market, Meatpacking District, Chelsea. http://www.li-lacchocolates.com/
חנות ובית קפה לדברי שוקולד כולל מאפים, בצ'לסי מרקט. יש סניף נוסף בגרנד סנטרל ונוסף בויוליג' ובאפר איסט. .
Dylan's Candy Bar- https://www.dylanscandybar.com/find-your-sweets/
33 Union Square W, b/t 16 & 17 streets, Union Square.
חנות הממתקים ,כנראה, הגדולה בעולם. נוסדה ע"י דילן, לורן בתו של מעצב האופנה הידוע ראלף לורן. חנות שהיא גם מוזיאון. מציעה מגוון ענק של מעל 7000 פריטי ממתקים, בשלל צורות, טעמים, סוגים וצבעים. כל זאת בעצוב מרהיב ויצירתי. לחנות סניף נוסף באזור אפר איסט. החנות פתוחה ב 1100 בבוקר (בשבת 1000) עד לשעת לילה (2100 או מאוחר יותר). הנה קטע מתוך "חזון" החנות, הלקוח מאתר החברה:
“..Dylan Lauren pioneered creating the world's largest confectionery emporium and lifestyle brand, Dylan's Candy Bar. By merging the worlds of art, fashion and pop culture with candy, Dylan's Candy Bar has innovated the way we see candy today. With a mission to awaken the creative spirit and inner child in everyone, Dylan's Candy Bar surrounds customers with the most imaginative, state-of-the-art decor and product mix. Dylan's Candy Bar houses over 7,000 confections, boasting the largest, unparalleled selection of candies and candy-related gifts from around the world. It is a museum of candy where each piece is literally curated like precious art. The whimsical displays highlight the vibrant colors, textures, eye-popping graphics, creative packaging, gorgeous patterns and distinctive shapes of candy...”.
Upper East Manhattan
Insomnia Cookies – https://insomniacookies.com/menu
בית מאפה של עוגיות שוקו צ'יפס חמות ומעולות, בטעמים שונים ועם תוספות שונות. חובבי המתוק ימצאו כאן עונג רב. לחובבי עוגיות שוקו צ'יפס- גן עדן. במקום מגישים גם גלידה ועוגות מתוצרתם. זו רשת לה מעל עשרה סניפים ברחבי מנהטן. מבצעים גם משלוחים. הסניף באפר ווסט ממוקם בקרבת מוזיאון הטבע. הסניפים פתוחים בכל ימות השבוע משעה 0900 עד השעה שלוש לפנות בוקר , למעט בשבת ראשון ,בהם נפתחים ב 1100 בבוקר.
1579 2nd Ave, at 82 st. Upper East Manhattan.
Dylan's Candy Bar- https://www.dylanscandybar.com/find-your-sweets/
1011 3rd Ave, b/t 60 & 61 streets, Upper East
חנות הממתקים ,כנראה, הגדולה בעולם. נוסדה ע"י דילן, לורן בתו של מעצב האופנה הידוע ראלף לורן. חנות שהיא גם מוזיאון. מציעה מגוון ענק של מעל 7000 פריטי ממתקים, בשלל צורות, טעמים, סוגים וצבעים. כל זאת בעצוב מרהיב ויצירתי. . החנות פתוחה ב 1000 בבוקר עד לשעת לילה (2100 או מאוחר יותר). לחנות סניף נוסף באזור יוניון סקוור.
Alice's Tea Cup- Chapter II , 156 East 64th St. at Lexington ave. open 0800-2000.
Alice's Tea Cup- Chapter III, 220 East 81st St.b/t 2nd and 3rd ave. open 0800-2000.
רשת של שלושה בתי קפה במנהטן העליונה ,הפועלים בקונספט של עליסה בארץ הפלאות. עיצוב המקום בדגש על עליסה/אליס . המוגש כאן איכותי ובסטייל. כיף להיות כאן. מאפה הסקונס שלהם, מצוין.
Shakespeare & Co, 939 Lexington Ave,at 69 st, Upper East Side.
שקספיר אנד קו ,חנות ספרים שהיא גם בית קפה. מקום מקסים,שכיף להיות בו, באפר איסט.
Emack & Bolio's , 1564 1st Avenue (between 81 and 82 st.).Open daily noon-2200.
גלידריה מהטובות בניו יורק. מציעים גם קינולים ומתוקים אחרים בנוסף לגלידה. מומלץ לבוא לכאן בגלל איכות הגלידה. מגוון ענק של טעמי גלידות,המשולבות בפירות ובטובים אחרים.
Sant Ambroeus Coffee Bar, 1136 3rd Avenue, between 67 & 66 streets, at Hanley building, Manhattan. http://www.santambroeus.com/
סנט אמברוס בית קפה איטלקי ,בסגנון מילנו, הממוקם במזרח מנהטן עילית. מציע מגוון עוגות ודברי מאפה איטלקיים, לצד ארוחות קלות, משקאות חמים/קרים/אלכוהוליים, שוקו חם ללא חלב או מים ועוד. לבית קפה זה יש מספר סניפים נוספים במנהטן (כגון בבניין מטה בית המכירות סותבי'ס על שדרת יורק ), כמו גם מסעדות הנושאות את אותו השם. אוירה נחמדה ואיכות גבוהה.
Upper West Manhattan
Levain Bakery – 167 w 74 st (b/t Columbus and Amsterdam). Metro: 72 st.(trains 1,2,3) One of the best bakeries in NYC. http://www.levainbakery.com/ Hours: Mon-Sat 8am-7pm, Sun 9am-7pm.
אחד מבתי המאפה המעולים בניו יורק. מקום קטן, ללא מקום ישיבה, המציע מגוון מוגבל של דברי מאפה. לעוגיות השוקו צ'יפס עם אגוזי מלך ולעוגות הקינמון יש מוניטין נהדר בעיר. זה אינו בית קפה, אלא מקום לקחת מאפים איכותיים. בד"כ תור משתרך כאן.
Alice's Tea Cup- Chapter I, 102 West 73rd St. near Columbus Ave. Phone: 212 799 3006 open 0800-2000 A special place to dine in. http://alicesteacup.com/ They have breakfast menue 0800-1130,all day menue 1100-till closing and brunch menue for Sat and Sun.0800-1500. Specialized in Alice's Scones.
רשת של שלושה בתי קפה במנהטן העליונה ,הפועלים בקונספט של עליסה בארץ הפלאות. עיצוב המקום בדגש על עליסה/אליס . המוגש כאן איכותי ובסטייל. כיף להיות כאן. מאפה הסקונס שלהם, מצוין.
Ladurée - https://www.laduree.fr/en/laduree-new-york-madison.html
864 Madison Avenue, b/t 70 & 71 streets, Upper West Manhattan
בית מאפה, מסעדה ובית קפה, מעוצב לעילא. סניף של רשת בתי המאפה הצרפתית הידועה והפופולרית לאדורה. עוגות ומאפים באיכות גבוהה, מעוצבים יפה וקורצים לחיך. רמה גבוהה. פתוח 1900-0900 (יום א עד 1800).
Insomnia Cookies – https://insomniacookies.com/menu
בית מאפה של עוגיות שוקו צ'יפס חמות ומעולות, בטעמים שונים ועם תוספות שונות. חובבי המתוק ימצאו כאן עונג רב. לחובבי עוגיות שוקו צ'יפס- גן עדן. במקום מגישים גם גלידה ועוגות מתוצרתם. זו רשת לה מעל עשרה סניפים ברחבי מנהטן. מבצעים גם משלוחים. הסניף באפר ווסט ממוקם בקרבת מוזיאון הטבע. הסניפים פתוחים בכל ימות השבוע משעה 0900 עד השעה שלוש לפנות בוקר , למעט בשבת ראשון ,בהם נפתחים ב 1100 בבוקר.
405 Amsterdam Ave, b/t 79,80 streets. Upper West Manhattan.
Mille Feuille- 2175 Broadway ,b/t 76 and 77 St.
בית קפה ומאפה צרפתי שעדיין לא ביקרתי בו. לו מוניטין בעוגות מילפיי , קרואסונים ועוד מאפים צרפתיים. פתוח כל יום 1900-0730,למעט בשבת – א ,בהם פתוח עד 2030. סניף נוסף במנהטן העליונה. https://www.millefeuille-nyc.com/
Brooklyn
Almondine Bakery -85 Water St, (between Dock and Main Sts),DUMBO, near Brooklyn Bridge . http://www.almondinebakery.com/
בית מאפה צרפתי המציע מאפים צרפתיים ,כמו קרואסונים, בריוש וכן מאפים אמריקאיים, כמו עוגות גבינה,שוקולד עם חמאת בוטנים ואחרות. למטיילים בגשר ברוקלין מומלץ לבצע אתנחתא כאן.
Junior's' - Brooklyn branch in 386 Flatbush Avenue. ראו למעלה על ג'וניורס
Martha's Bakery, 263 Bedford Ave and also at 175 Bedford Ave. Brooklyn.
רשת של חמישה בתי קפה ומאפה איכותית,כולם מחוץ למנהטן. שניים באזור וויליאמסבורג בברוקלין ברח' בדפורד. בתי הקפה מציעים מגוון רחב של דברי מאפה אמריקאיים, אישיים ומשפחתיים מצוינים. הסניף בבדפורד 175 נמצא ממש ביציאה מתחנת הרכבת Bedford . הסניף השני בבדפורד 263,הוא הגדול יותר והוא סמוך לרח' Grand St.. שניהם מומלצים. האזור בו ממקומים סניפים אלה הוא אזור פופולרי לבילוי בשעות הערב והלילה. https://marthascountrybakery.com
עוגות גבינה בניו יורק
אמריקאים בכלל וניו יורקרים בפרט, כנראה אוהבים עוגות גבינה. בניו יורק יודעים לעשות עוגות גבינה. הן עשירות, קרמיות ומופיעות בטעמים ובשילובים יצירתיים ומגוונים. יאמי.
הנה הדירוג שלי, המאוד סובייקטיבי, למקומות המגישים עוגות גבינה בניו יורק (ראשון מופיע הטוב ביותר והבאים בסדר יורד):שימו לב-במקום הראשון דרגתי שני מקומות המציעים עוגות גבינה ,בלתי נשכחות. הדרוג אישי כמובן ומבטא את טעמי.
1. Peter Luger, Broadway 178,at Driggs ave.,Brooklyn/ tel 718-387-7400
מסעדת הסטייקים הטובה בניו יורק ואולי בעולם. הרוויחה מוניטין זה ביושר ולטעמי בצדק. עוגת הגבינה כאן היא הטובה שאכלתי. קרמית ,עשירה, ללא תוספות וטעמים. למעט, תוספת אחת. אל העוגה המוגשת בנדיבות, מצרפים צלחת של קצפת עשירה וסמיכה, המשתלבת נפלא עם עוגת הגבינה. נפלא.
Ferrara Bakery & Cafe, 195 Grand st , between Mulberry & Mott St http://www.ferraranyc.com
במקום הראשון מדורג, גם כן,.בית הקפה והמאפה פרארה,ב”ליטל איטלי”,המציע עוגת גבינה אולטימיטיבית. מהטובות שטעמתי,אי פעם.גם כאן,עוגה קרמית,ללא תוספות,עשירה ובטעם מדהים.
והנה אגלה סוד . לאחר שפרסמתי בבלוג זה את טעמי, לפיו עוגת הגבינה הטובה בניו יורק והטובה שאכלתי, היא זו המוגשת במסעדת פיטר לוגר וגם זו המוגשת בבית הקפה של פרארה בייקרי, חלה התפתחות. הגיע אלי מידע, ממקור מתוך מסעדת פיטר לוגר,לפיו עוגת הגבינה של פיטר לוגר נרכשת מפרארה בייקרי . משמע ,בפיטר לוגר ובפרארה בייקרי מוגשת אותה העוגה ,זו המיוצרת ע”י פרארה בייקרי !! ובכל זאת ,יש שוני קטן וזניח . בפיטר לוגר מוסיפים בצלחת, לצד עוגת הגבינה, ”הר” של קצפת. בפרארה מגישים רק כף גדושה של קצפת ,לצד עוגה זו. ויחגגו אוהבי עוגות הגבינה.
2. Sarabeth's Bakery - במקום השני הייתי מדרג את העוגת הגבינה של סרהבט'. פרטים למעלה
3, Junior's במקום השלישי ,נראה של שיש לציין את ג'וניורס.פרטים למעלה.
4. Veniero's , Rocco , Martha's :
בתי מאפה אלה ,לטעמי, במקום הרביעי בדרוג שלי , ,אולם הם קרובים למקום השלישי.
5. Eileen's Special Cheesecake בית הקפה של איילין במקום החמישי המכובד. מקום זה קרוב מאוד באיכותו למקום הרביעי.
מידע נוסף למטייל בניו יורק
מאמרים נוספים בהם מידע רב למטייל בניו יורק, ניתן למצוא בבלוג זה בקישורים הבאים:
ניו יורק , להתאהב בקלות - מדריך מקיף https://www.lametayel.co.il/posts/jw1o1m
לגלות את ברוקלין היפה https://www.lametayel.co.il/posts/n0prpl
ניו יורק - לואר איסט סייד, צ'יינה טאון, ליטל איטלי https://www.lametayel.co.il/posts/70wdpo
ניו יורק - יום טיול בסוהו https://www.lametayel.co.il/posts/20ygk0
ניו יורק – לטייל בשכונות החרדיות של העיר https://www.lametayel.co.il/posts/ew0mmo
טיול אמנות רחוב - לואר איסט סייד, ניו יורק https://www.lametayel.co.il/posts/5d7n0k
לונג איילנד - טיול יום ויותר, מחוץ לניו יורק https://www.lametayel.co.il/posts/ewl0w0
ניו יורק – נופים ואחוזות בעמק הדסון , מזרחית לנהר https://www.lametayel.co.il/posts/x7xoey
ניו יורק – עיירות קסומות ואתרי טבע במערב עמק הדסון https://www.lametayel.co.il/posts/p0gy4e
ניו יורק בחודש דצמבר https://www.lametayel.co.il/posts/0x15k9
ניו יורק לילדים https://www.lametayel.co.il/posts/200kp8
ילדים בניו יורק - הצעה לבילוי https://www.lametayel.co.il/posts/k20w7r
ניו יורק - מדריך קניות לא סופי https://www.lametayel.co.il/posts/wgkwym
ניו יורק - חנויות מיוחדות https://www.lametayel.co.il/posts/r22ydo
ניו יורק - מתוקים, בתי מאפה ובתי קפה מיוחדים https://www.lametayel.co.il/posts/70vnvo
ניו יורק - אוכל ומסעדות, החיים הטובים https://www.lametayel.co.il/posts/n0prg2
אומנות רחוב בברוקלין, ניו יורק https://www.lametayel.co.il/posts/od8xrk
אומנות רחוב במנהטן , ניו יורק - מדריך לא סופי https://www.lametayel.co.il/posts/1xyok2
קוברה בניו יורק https://www.lametayel.co.il/posts/10m2r2
ניו יורק – ציור קיר המספר על תקופה מיוחדת בחיי העיר https://www.lametayel.co.il/posts/jvpvpo
שלושים מלונות במנהטן ניו יורק , שכדאי להכיר https://www.lametayel.co.il/posts/70egl4
מוזיאונים חדשים נפתחו בניו יורק ב 2018 https://www.lametayel.co.il/posts/vg7rgx