מדריכי תיירות עצמאיים
משום מה, נתקלתי בקושי באיתור מדריכי תיירות עצמאיים בפורטוגל. בסופו של דבר תאמתי טיולים עם חמישה מדריכים, דוברי אנגלית , עליהם אני ממליץ בחום. בחרתי לטייל עם מדריכים פורטוגליים מקומיים ועל בסיס פרטי, משום הערך המוסף של קשר עם מקומיים ומשום שאיתם ראינו יותר וקיבלנו יותר מידע. הנה הפרטים שלהם.
Lisbon, Sintra – João Guadalpi ( Westptours ). Tel.+351-939-681-645
יליד 1980,המתגורר בליסבון. נשוי + ילדים . מהנדס במקצועו שהחליט ב שנת 2017 לפתוח עסק עצמאי בתיירות. יש לו רכב ואן van . בחור מקסים, המכיר היטב את ליסבון ואת אזור סינטרה וחוף הים . אנו השתמשנו בשירותיו במשך יומיים באזורים אלה . מתאים עצמו לרצונות התייר . משקיע ונותן מעבר למצופה ממנו. גמיש במחיר ובכלל . טיול של יום אחד בליסבון איתו ועם רכבו ,היה יוצא מהכלל. הספקנו לראות ביום אחד, עם הרבה הקפצות, מה שלא היינו רואים לבדנו ,לא ביום ולא ביומיים. הערך המוסף שלו היה נפלא. הוא מדריך גם באזור נזארה ואובידוש, אולם שם טיילנו עצמאית ונראה שטוב עשינו. מאוד ממליץ עליו לליסבון וסינטרה. פרטים על ימי הטיול שעשינו עמו ראו במאמר בנושא" פרוט מסלול טיול בפורטוגל" בבלוג זה.
Belmonte, Serra da Estrela, Guarda, Trancoso – Tito Gabriel Saraiva. Tel. 351-96-882-0459. [email protected] www.beltour.pt
יליד 1980. רווק. מדריך מקצועי, המתגורר בבלמונטה Belmonte . הקים בשנת 2015, עסק תיירות משפחתי להדרכת תיירים, הקרוי Beltour. מאוד מצליח ועסוק .הוא מדריך תיירות פנים ותיירות חוץ. בלמונטה היא מקום בו הייתה קהילה יהודית תוססת וחשובה. ההדרכה אודות חיי היהודים כאן, באמצעותו, חשובה. הוא למד את הנושא היהודי והוא מגלה בו עניין רב וידע. הוא הדריך גם ישראלים רבים, כקבוצות או פרטים. טיטו הדריך אותנו במשך כיום וחצי. מאוד ממליץ עליו. פרטים על ימי הטיול שעשינו עמו בבלמונטה, סרה דה אשטרלה, גאורדה ואפילו בחלק מטרנקוסו, ראו במאמר בנושא " פרוט מסלול טיול בפורטוגל" בבלוג זה. הוא מדריך גם באזורים נוספים בצפון פורטוגל.
Porto – Pedro Oliveira. Tel. +351 917 548 189 . [email protected]
יליד 1970 לערך. נשוי+1. מתגורר בעיר גאיה, הסמוכה לפורטו. מדריך עצמאי ,פרילנסר, מקצועי וותיק. מתמקד בפורטו ובסביבה. טיילנו עמו 12 וחצי שעות בפורטו רגלית וכן בגאיה והאזור שמצפון לו, עם רכבו. הערך המוסף שקיבלנו ממנו היה רב . אני מאוד ממליץ לטייל בפורטו עם מדריך ואם אפשר עם פדרו. אין להשוות את איכות הטיול עם סיור קבוצתי מודרך של 3 שעות, המוצע ברשת. היקף האתרים, המראות, החוויות, המידע המתקבל עם מדריך פרטי, שווה ויותר את ההשקעה בו.
Marvão – Catarina Machado . [email protected]
ילידת 1979 לערך. נשואה+3. מתגוררת בכפר המקסים מרבאו Marvão . בחורה מקסימה, טובת לב ורגישה. עובדת כמדריכה באופן חלקי. היא מפעילה את המכולת היחידה בכפר וכן היא משכירה חדרים על בסיס BB. הגעתי אליה, דרך לשכת התיירות המקומית. בעבר עבדה בלשכת תיירות זו. מאוד ממליץ לבקר בכפר זה ולשכור שירותיה לשעתיים-שלוש, הדרכה כאן. כך עשינו.
Marvão and area- Emmanuel Vazguedes. [email protected] tel. +351-967-473-585
עמנואל הוא ישראלי המתגורר באזור מרבאו, הנשוי למקומית. עובד בלשכת התיירות של מרבאו. יכול להדריך ולהיות איש קשר לקבלת מידע על האזור ובכלל. פגשתי אותו במרבאו והוא נאות לתת לי את פרטיו.
Evora - Jones Fernandes. Tel +351 96-900-3343. [email protected]
יליד 1972. מתגורר באבורה. בעל ידע רב על המקום ועל ההיסטוריה שלו. בקיא גם בנושא היהודי . ביקרנו עמו גם ברובע היהודי שבעיר. שכרנו שרותיו לשעתיים ,שהתארכו בחצי שעה. מאוד ממליץ עליו.
הנה מידע על מדריכים שאיני מכיר (לכן לא יכול להמליץ), אולם תוך כדי הטיול בפורטוגל ליקטתי מידע עליהם:
Coimbra and more – Bruno. Tel. +351-961-205-315. [email protected]
מדריך באזור קואימברה ומרכז פורטוגל. איני מכיר אותו. הומלץ ע"י טיטו המדריך שלנו מבלמונטה.
Castelo de Vida – Carmo Alexandre. Tel. +351-964-657-914
עובדת בלשכת התיירות המקומית. איני מכיר אותה.
הדרכה בקבוצה על בסיס תשר, או במחיר ידוע
ישנם מספר גורמים בליסבון ובפורטו, המציעים הדרכה למשך כשעתיים עד שלוש שעות (לעיתים עפ"י נושאי עניין) ,עפ"י בסיס תשר. בד"כ ,יש להירשם מראש לסיורים אלה באתר החברה המארגנת. באתר החברה המארגנת נמסר מידע על מועדי הסיורים, שעת תחילת הסיור ומקום המפגש. חלק ממארגני טיולים אלה מציעים בנוסף לטיולים על בסיס תשר, גם טיולים עם מחיר קבוע ומוגדר מראש וגם טיולים פרטיים.
עלות טיול על בסיס תשר זולה ממשית מעלות מדריך פרטי. אולם יש לזכור, כי עם מדריך מקומי פרטי ניתן לראות הרבה יותר מקומות ולקבל מידע רב יותר. בד"כ מומלץ לתת תשר של 15-10יורו לאדם .
להלן מידע אודות מארגני טיולים על בסיס תשר:
פורטוגו
גוף המופעל ע"י ישראלים, הנותן הדרכה בעברית בליסבון ובפורטו וגם מחוץ לליסבון אל מקומות מחוץ לליסבון - כמו סינטרה, קשקאיש, בטאליה, נזארה ואובידוש.
8859 467 93 351+ (גם בווטסאפ) , נייד ישראלי 052-2122122 .
סיורים בליסבון https://portugo.co.il/he/lisbon-tour
סיורים בפורטו https://portugo.co.il/he/porto-tour
Sandmans-New Europe
חברה זו היא אולי מארגנת הטיולים הרגליים בערים גדולות, על בסיס תשר, הגדולה באירופה, עם פריסה בערים רבות ביבשת. מציעה סיור על בסיס תשר, מספר סיורים במחיר מוגדר וגם טיולים פרטיים. הסיורים באנגלית.
קישור לסיורים בליסבון: https://www.neweuropetours.eu/lisbon-walking-tours/
קישור לסיורים בפורטו: https://www.neweuropetours.eu/porto-walking-tours/
Free Tours in Lisbon
קישור לטיולים בליסבון https://www.freetour.com/lisbon
קישור לטיולים בפורטו https://www.freetour.com/porto
Take Lisboa Free Tours
מציעים לפחות חמישה סיורים נושאיים שונים בליסבון, בשפה האנגלית, לרבות סיור בנושא מוסיקת פאדו Fado. https://www.takelisboa.com/ [email protected]
מציעים גם טיולים רגליים בפורטו https://www.takeporto.com/
Hi Lisbon Walking Tours
https://www.hilisbonwalkingtours.com/ [email protected]
Porto Walkers
Simply B
מציעים סיור במחיר קבוע (לא על בסיס תשר) וכן סיורים פרטיים.
http://www.walkingtours.eu/FreeToursPorto/[email protected].
Tours of my Life
GuruWalks
סוכנויות תיירות
בשלב תכנון הטיול הייתי בקשר עם סוכנויות תיירות, שנתנו לי הצעות למסלולים ,מלונות ,מחירים ומידע חיוני אחר. בסופו של דבר החלטתי לא להסתייע בשירותיהם . גיבשתי מסלול טיול שהתאים לי, תאמתי מלונות ,רכב ומדריכים באופן עצמאי. הנה פרטי סוכנויות מומלצות, עמן הייתי בקשר, למי שמעוניין לקבל הצעות:
Experience Portugal Travel – Mrs. Filomena Brás. Cellphone +351 937 310 011 . [email protected] www.ExperiencePortugal.travel
סוכנות מצוינת. פילומנה היא מקצוענית ובעל ידע וניסיון בתחומה. להבנתי היא בעלת העסק. יש עליה המלצות רבות ברשת. מצטרף להמלצות בחום.
Portugal Trails - Tel. +351 214 851 476 www.PortugalTrails.com
סוכנות תיירות גדולה יחסית. אגרסיבית שיווקית. לה שלוחות בארה"ב, אנגליה ,ברזיל ואוסטרליה. בהחלט מומלצת. ניתן להתמקח.
Uniquely Portugal – Mrs. Donna Rumbold. [email protected] Tel. +351 917 339 129
סוכנות תיירות טובה ומקצוענית. דונה היא כנראה הבעלים.
מידע נוסף למטייל בפורטוגל
מאמרים נוספים של עמיקם שוב-עמי, בהם מידע רב למטייל בפורטוגל, ניתן למצוא בקישורים הבא:
פורטוגל ל-50 פלוס: כל מה שצריך לדעת לטיול מדויק ומושלם. https://www.lametayel.co.il/articles/p0ky22
מידע חיוני על פורטוגל. https://www.lametayel.co.il/posts/ydxrd7
תקציר מסלול טיול עצמאי בפורטוגל. https://www.lametayel.co.il/posts/jwrr8x