מבוא
מטרת מאמר זה לספק מידע שימושי,חיוני ומקיף למבקר באיחוד האמירויות . יעדע הביקור העיקריים הם אמירות דובאי (בה כדאי לרכז את עיקר זמן הטיול) ובאמירות אבו דאבי (הגדולה והעשירה באמירויות האיחוד).
בבלוג זה יש מידע משלים למאמר זה, הנמצא בקישורים הבאים :
הצעת טיול של 4 ימים נטו באיחוד האמירויות https://www.lametayel.co.il/posts/d42p5g/edit
מלונות בדובאי https://www.lametayel.co.il/posts/vp8wdx
מסעדות מומלצות בדובאי https://www.lametayel.co.il/posts/9vo5gr
למה לבקר באיחוד האמירויות ?
ביקור באיחוד האמירויות UAE (להלן האיחוד), עיקרו הוא ביקור בדובאי . דובאי היא אמירות אחת מתוך שבע המרכיבות את המדינה. אמירות שהיא בעצם עיר גדולה.
הביקור באיחוד ובעיקר בדובאי הוא מעניין ומהנה.
מעניין משום שבאזור מדברי, נחשל ומסורתי, שהתרכז ה Creek (דובאי הישנה) , בתוך כ 50 שנה הוקמה עיר מתוכננת להפליא ובה נמל מודרני, מרכז כספים , סחר ותחבורה עולמי. עיר בה הוקמו פרויקטים של תשתית ובינוי מהמפוארים ,המעניינים והמרשימים בעולם. מבנים יחודיים כמו מוזיאון "המחר", המסגרת Frame , מגדל בורג' ח'ליפה, cayan tower ועוד רבים אחרים, כמו גם מלונות פאר דוגמת בורג' אל ערב ,אטלנטיס ואחרים – כל אלה הם אטרקציות תיירות.
דובאי היא גם יעד נופש מהנה מהמעלה הראשונה. לכן אפשר לחזור אליה. בחודשים נובמבר-מרץ, חודשי החורף, מזג האויר יחסית נוח .דובאי מציעה לתייר מלונות מפנקים, ארוחות טובות, שרות ברמה גבוהה, נוף אורבני מיוחד ומגוון , אדריכלות ועיצוב במיטבם ,מרכזי קניות גדולים ומיוחדים, אטרקציות תיירות ועוד. כל אלה הוקמו יש מאין ,במדבר ,תוך דגש על תכנון לטווח ארוך ונוף אורבני ייחודי. כשהקימו בעיר דובאי עורק תחבורה מרכזי דרך שייח' זאייד, הוא הוקם מראש עם 8 נתיבים לכל כיוון נסיעה. לא בנייה והקמה בשיטת השלבים, אלא מראש ובראייה לטווח ארוך. כך ניתן לעשות כשיש נפט וגז ומדיניות המעודדת השקעות זרות.
עפ"י התרשמותי, איחוד האמירויות היא מדינה מסודרת, יעילה, מתוכננת ויעילה. הסדר הנסיעה במוניות במדינה ועלות הנסיעה בהן, היא ביטוי ,בעיני, ליעילות, סדר והוגנות. מחיר נסיעה סביר , המוכתב ע"י מונה.
רמת הביטחון האישי במדינה מאוד גבוהה , תודות למערכת אכיפת חוק קפדנית וקשוחה הקיימת כאן.
נתונים כללים
משטר – מונרכיה חוקתית פדרלית. אין דמוקרטיה, אין אפשרות להקים מפלגות פוליטיות , או להחליף ממשלה. יש הגבלה על חופש הביטוי וחופש העיתונות.
שטח - 83,600 קמ"ר (פי 4 ממדינת ישראל). מדינת מדבר בצפ' מז' חצי האי ערב, בחוף הדר' מזרחי של המפרץ הפרסי.
אוכלוסייה –כ 10 מיליון נפש. מהם כ 11.5% הם אזרחים אמירתיים והיתר הם מהגרי עבודה, אשר חלקם חיים ועובדים באיחוד האמירויות עשרות שנים. מרבית מהגרי העבודה הם ממדינות דר' מז' אסיה, כגון: פקיסטאן, הודו, בנגלדש, פיליפינים, סרי לנקה ועוד ועוד. המהגרים מדר' מז' אסיה מהווים 59% מאוכלוסיית האמירויות. ישנם גם מהגרי עבודה ממדינות ערביות ומוסלמיות, כגון מצריים, איראן ואחרות. למהגרי העבודה אין זכויות סוציאליות וביטוח בריאות. הם מתגוררים באזורי עוני הרחק מהעין. מרבית מהגרי העבודה הם גברים. לכן אחוז הנשים בכלל האוכלוסייה הוא כ 28% בלבד. רמת ההכנסה של מהגרי העבודה היא נמוכה יחסית בד"כ ( 2000-1400 דירהם בחודש עבודה ,כאשר חלקם אינם מועסקים בכל חודשי השנה, משמע באותם חודשים אין הכנסה. אזרחי האיחוד נהנים מרמות הכנסה גבוהות ותנאים סוציאליים נדיבים. באיחוד אין מס הכנסה ,אולם יש מע"מ של 5%.
כלכלה- התמ"ג נאמד ב 2019 בכ 425 מיליארד דולר (מקום 34 בעולם). עיקר ההכנסות מנפט, גז וגם מתיירות. מקורות האנרגיה העיקריים נמצאים באבו דאבי. כ 90% מכוח העבודה באיחוד הם זרים מהגרי עבודה.
שעון – איחוד האמירויות מקדים את שעון ישראל בשעה אחת בקיץ ובשעתיים בחורף. השעון באיחוד הוא קבוע ואינו משתנה בין חורף לקיץ.
הרכב המדינה- מדינה שהיא איחוד של 7 אמירויות (ממלכות) ערביות מוסלמיות (להלן-האיחוד),שהן גם ערים:
1. אבו דאבי Abu Dhabi -האמירות הגדולה ביותר בשטח והעשירה ביותר מבחינה כלכלית. מרבית מקורות ועתודות הנפט של האמירויות הן באבו דאבי. בה נמצאת גם עיר הבירה של האיחוד.
2. דובאי Dubai -אמירות ועיר . זו העיר הגדולה והמודרנית ביותר באיחוד. היא מהווה את יעד התיירות העיקרי באיחוד.
3. שארג'ה Sharjah .
4. עג'מאן Ajman .
5. ראס אל ח'ימה Ras Al Khaimah .
6. פוג'יירה Fujairah .
7. אום אל קיוין Umm Al-Quwain
היסטוריה – תקציר
שבע האמירויות המרכיבות את האיחוד הנוכחי, היו מדינת חסות בריטית ,שנקראה "חוף שביתת הנשק" מאז 1820. שביתת נשק, להפסקת השוד הימי במפרץ הפרסי. בשנת 1971 האמירויות קיבלו עצמאות מבריטניה.
בשנת 1971 , השייח' זאיד בִּן סולטאן , האמיר של אבו דאבי (הגדולה באמירויות) איחד את שבע האמירויות למדינה אחת והיה לנשיאה הראשון של איחוד האמירויות הערביות .זאת, לאחר מו"מ ארוך. השייח' זאיד נחשב לאב המייסד והוא דמות נערצת ומונצחת באמירויות. הוא פיתח את הכלכלה ובנה תשתיות מרשימות במדינה.
לאחר מותו בשנת 2004, תפס בנו ח'ליפה בן זאיד ,את מקומו כאמיר אבו דאבי ונשיא האמירויות. מגדל בורג' ח'ליפה בדובאי קרוי על שמו.
אקלים
האקלים מדברי חם ושחון. החודשים יולי ואוגוסט הם החמים ביותר עם טמפרטורות של מעל 45 מעלות. בחודשים דצמ-פבר' הטמפרטורות הן 25-17 מעלות בד"כ. בנוב' ובמרץ 30-22 מעלות. אפריל ואוק 35-26 מעלות. בספ' ,מאי ויוני הטמפ' הן כ 38 מעלות. רמת המשקעים שואפת לאפס. טמפרטורת מי הים והבריכה נוחה ונעימה גם בחודשי החורף.
תיירות
באיחוד האמירויות יש תשתית תיירות מפותחת וברמה גבוהה .. באזור מדבר תוך מספר קטן של עשרות שנים קמה תשתית תיירות המושכת אליה רבים מכל קצוות העולם. בשנת 2019,ביקרו באיחוד האמירויות כ 38 מיליון תיירים !!!. התרומה של התיירות לתוצר הלאומי הגולמי של האיחוד הוא כ 11.5% .
חודשי התיירות העיקריים הם דצמבר-פבר'. בחודש מרץ התיירות מתחילה לדעוך . למעשה בתקופה מאי-ספט' ,מספר התיירים המגיעים לכאן נמוך מאוד יחסית ( גם מחירי הלינה צונחים בתקופה זו).
מודע תיירים מגיעים לכאן? הם מגיעים כדי להתפנק ולחוות את ה"חיים הטובים" . נופש במלונות מפנקים במחירים נמוכים משמעותית ממחירי מלונות בישראל, מסעדות שף ואחרות המציעות חוויה קולינרית, במחירים נמוכים יחסית, ביקור באטרקציות תיירות נחמדות, שהוקמו יש מאין.
היכן לבקר באיחוד האמירויות ?
היעד העיקרי לביקור היא דובאי, בה תשתית תיירות ברמה מהגבוהות בעולם. בדובאי גם עיקר אטרקציות התיירות. כדאי ורצוי לבקר גם באבו דאבי. הביקור באבו דאבי יכול להיות ביקור של יום אחד ,הכולל יציאה מדובאי ב 0800 בבוקר נניח וחזרה לדובאי ב 1900 לערך. אפשר גם ללון לילה אחד בדובאי-לא חובה.
למעמיקים ניתן לבקר באמירויות נוספות כגון : שרג'ה ופוג'יירה. טיולים מאורגנים נוהגים לבקר בשרג'ה ובאמירות נוספת. להבנתי-לא חובה.
טיול מאורגן, או טיול עצמאי ?
מי שאינו שולט בשפה האנגלית ואין לצידו דובר אנגלית, עדיף שיצטרף לטיול מאורגן. כך גם מומלץ שיעשה כל מי שאינו רגיל בטיולים עצמאיים, או אין לו זמן לתכנן ולתאם טיול עצמאי. ההסברים בטיול מאורגן מובטח שיהיו מקיפים ומחכימים. החיסרון הגדול בטיול המאורגן הוא שאין למטייל אפשרות בחירה של מה לראות ומה לא וכמה זמן להקדיש לכל דבר.
מאידך, בטיול עצמאי אתה מטייל בקצב שלך ומחליט לראות ולנצל זמנך לפי מה שמעניין אותך. מי שיכול לצאת עצמאית לאיחוד האמירויות, המלצתי שיעשה זאת. זאת תוך הסתייעות בנהג מקומי, אותו תשכרו למספר ימים המתאים לכם.
אנו היינו כאמור שבעה ימים נטו ושבעה לילות בדובאי ואבו דאבי ושכרנו נהג שהיה עימנו 3 ימים (הימים הראשונים). הנהג מתפקד כמדריך למחצה. הוא לוקח את המטיילים מנקודה לנקודה ומסביר איך להתנהל ביעד התיירות אליו הגעתם. מניסיוני, קשה למצוא מדריך עצמאי באיחוד האמירויות, במובן של מדריך המוכר לנו. שם מקובל שהמדריך הוא בעצם נהג בעל ידע תיירותי, המוביל אותך מנקודה א' לנקודה ב' , בהתאם ליעדי התיירות או הרצון שלך. סוכנויות נסיעות באיחוד מציעות טיולים ע"י מדריכים שהינם יקרים מאוד ולטעמי מיותרים. פרטים על נהגים/מדריכים בדובאי-ראו בהמשך מאמר זה. בימים בהם לא היה נהג איתנו, נסענו ממקום למקום במונית.
מסלול טיול עצמאי
ראו הצעה בפוסט נפרד בבלוג זה.
תחבורה
מוניות- אמצעי נוח ומקובל מאוד בדובאי. מחיר המוניות נקבע עפ"י "מונה" . הוא מושפע ממחיר התחלתי קבוע לנסיעה ועוד מחיר הנקבע עפ"י אורך הנסיעה בק"מ. התעריף קבוע , אחיד וידוע. מאוד כדאי לנסוע בדרך זו, בעיקר לטווחים של עד 18-15 ק"מ. נהגי המוניות כולם הם נהגים שכירים, המופעלים ע"י חברת מוניות גדולה. להבנתי, אין תחרות בתחום זה. מחיר הנסיעה במונית נחשב לזול יחסית. הוא בנוי ממרכיב קבוע של 5- 12 דירהם ועוד תעריף של כשני דירהם לכל קילומטר נסיעה.
מטרו- בדובאי שני קווי מטרו עיקריים וארוכים – אדום וירוק- "המכסים" חלק מהעיר. בנוסף יש רכבת קלה "טראם" באזור ג'ומיירה והמרינה וכן רכבת קלה מונורייל באזור ה"פאלם". נסיעה במטרו למרחקים ארוכים ונסיעה במונית למרחק קצר, עשויה לחסוך בהוצאות.
הובר וקרים Careem (מקבילה מקומית להובר) -מציעות הסעות במחירים גבוהים יותר מנסיעה במונית.
אוטובוסים- קיימת מערכת הסעה באוטובוסים, למי שמעוניין.
כסף
המטבע באיחוד האמירויות נקרא דירהם וסימונו AED . זהו מטבע חזק בהשוואה לאחרים. באיחוד יש לשלם במטבע מקומי.
השימוש בכרטיסי אשראי מאוד מקובל ונפוץ באיחוד האמירויות ( לתשלום בחנויות, מלונות, מסעדות, אטרקציות תיירות). עם זאת, יש חנויות שלא יקבלו כרטיסי אשראי. רק חלק מנהגי המוניות מקבל כרטיסי אשראי. עדיף להצטייד במזומן לנסיעה במונית.
החלפת כסף מומלץ לבצע בחנויות של המרת כספים, הנפוצות בדובאי. שם תקבלו את השער הטוב ביותר. שער ההמרה למטבע דירהם בנתב"ג דומה לשער ההמרה בשדה התעופה בדובאי. בשדה התעופה מומלץ להמיר סכום מינימלי, שיאפשר נסיעה במונית משדה התעופה למלון .
מכונות "כספומט" ATM נפוצות באיחוד האמירויות.
טיפ/תשר
במסעדות, יש לבדוק אם רשום בחשבון המוגש שדמי השרות כלולים. אם לאו תנו תשר . יצוין כי בספרות הטיולים מצוין שיש לתת תשר במסעדות של כ 10%. אנו סעדנו במסעדת שף יקרה יחסית, גם במונחים ישראלים . רצינו להשאיר תשר של 10%. המלצר אמר שלנו שהחשבון שהוגש לנו כולל כבר דמי שירות של כ 4% וכי אין צורך בתשר נוסף. אין ציפייה לקבלץ תשר, אם צוין בחשבון שהוא כולל שרות. במקום אם לא צוין, תנו תשר של 10% - 15% . נהוג להשאיר תשר גם לחדרנית במלון -כ 10 דירהם ליום.
לנהגי מוניות נהוג לעגל סכום הנסיעה כלפי מעלה . יש לזכור שנהגי המוניות הם כולם מהגרי עבודה ושכירים. התשר עבורם חשוב.
לנותני שרותי תיירות- מקובל לתת 10% תשר .
תקשורת
במלונות, מסעדות, מרכזי קניות ובשדה התעופה יש תקשורת WIFI חופשית.
אפשר לקיים תקשורת בווטסאפ של הודעות במסרון כתוב. אין אפשרות לנהל שיחות אודיו באמצעות ווטסאפ. אפשרות זו חסומה ע"י שלטונות האיחוד.
בשדה התעופה, כל תייר מקבל כרטיס סים דאטה של GB 1, בעמדת החתמת הדרכונים. הכרטיס בתוקף ל 30 יום וניתן למבקרים מגיל 18 ואילך.
למטייל העצמאי חשוב במיוחד שתהיה לו תקשורת דאטה ושיחות. זאת בין היתר לצורך שימוש בתכנות ניווט . לצורך זה, ניתן לרכוש בשדה התעופה כרטיס סים המאפשר זאת -המשמעות שמאבדים את המספר הישראלי לתקשורת קולית. לחילופין לרכוש חבילת תקשורת בחו"ל מספקי הסלולר בארץ, תוך שמירת מספר הטלפון (חלופה יקרה יחסית).
קידומת מספרי הטלפון באיחוד היא 971+.
חשמל
מתח החשמל באיחוד האמירויות ה 50 Hz V230, משמע ניתן להפעיל מכשירים ישראלים ברשת החשמל של האיחוד.
שקע החשמל הנפוץ הוא שקע בריטי , הכולל שלושה פינים שטוחים, כמופיע בציור (מקובל לכנותו גם שקע G ):
המשמעות-יש צורך במתאם לשקע זה. עם זאת יצוין ,כי היו מקומות בהם היה שקע בו ניתן היה להכניס את שני הפינים העגולים של ישראל. למרות זאת, מומלץ להצטייד במתאם לשקע הבריטי.
כללי התנהגות באיחוד האמירויות
תן כבוד לזולת, באשר הוא. תנו כבוד לסמלי המדינה ולמנהיגיה. תנו כבוד לתרבות המקומית ולערכיה.
אל תדבר בקול רם ובצעקות, גם לא בטלפון סלולרי. כבד את השקט במרחב הציבורי.. אל תדבר בגסות ואל תקלל. אל תשמש בתנועות ידיים גסות ולא מכבדות.
הימנעו ממחווה של מגע ,חיבוק, לחיצת יד עם מקומיים, אלא אם הם יזמו מגע זה.
במקרים רבים נותני שירותים מעניקים שרות קודם לגבר ורק אח"כ לאישה. הימנעו מלהעיר על כך. אל תנסו לחנך וללמד את המקומיים.
אם מציעים לך מחווה מכבדת , שתף פעולה והערך זאת (כגון: כוס קפה, תמרים, אירוח וכו').
אל תשתכר בפומבי ,אל תתעסק עם סמים ועם תחמושת או כלי נשק. העונשים בגין צריכה וסחר בסמים חמורים ביותר.
הימנע מהפגנת ביטויי אהבה ורומנטיקה בפומבי, כגון נשיקה, גיפוף ומגע קרוב. החזקת יד בין בני זוג היא מקובלת.
אל תיכנסו למסגד במכנסיים קצרים ובחולצה ללא שרוולים. נשים מתבקשות לכסות זרועות חשופות במסגד (אם אפשר רצוי ללבוש שמלה ארוכה-לא חובה ).
אל תלבש בגדי ים וחוף ,אלא אם אתה באזור בריכת השחייה או חוף הים.
אל תצלם אנשים מקרוב, ללא רשות. אתרים צבאיים ובנייני ממשל אסורים בצילום.
אין לעשן במקומות סגורים.
שחייה בים עלולה להיות מסוכנת בגלל זרמי קרקע במפרץ הפרסי.
אם אתם מוזמנים לבית מגורים מקומי, הסירו הנעליים לפני הכניסה.
בתקופת חודש הרמדאן הימנע משתייה ואוכל במרחב הציבורי, אלא אם אתה בבית מלון או מסעדה. אכילה שתיה ועישון במרחב הציבורי אסורים ונתונים לקנסות.
שרותי טואלט
שרותי טואלט, בסגנון מערבי , זמינים ונפוצים במרכזי קניות, מסעדות ומקומות ציבוריים. הם בד"כ נקיים ומתוחזקים היטב.
קניות
בדובאי מרכזי קניות רבים, המעוצבים לעילא, אולם מעבר להתרשמות כללית, לא מומלץ להשקיע בהם זמן רב.
ככלל, מחירי ביגוד והנעלה באמירויות יקרים במונחים ישראליים ומומלץ להקטין ציפיות בתחום זה. ראינו מוצרים עם תג מחיר בדולר ולצידו תג המחיר בדירהם (המטבע המקומי) שהוא המחייב, הגבוה ב 50% מהמחיר הדולרי. מעבר לכך, המגוון הקיים אותנו ראינו היה מוגבל וחלקו לא לטעמינו.
האמירתיים נוהגים לכנות את חלק ממתחמי הקניות שלהם כסוק Souk . ברוב המקרים מדובר באזור קניות ,קרי מספר רחובות בהן חנויות להן משותף, כגון שוק הטקסטיל ,לו יש שמות שונים . לחילופין סוק מבטא מרכז קניות בעל עיצוב מיוחד , כמו Souk Madinat Jumeirah , או Souk Al Bahar-בשניהם מומלץ לבקר ולהתרשם מהאווירה ומהעיצוב. מקומות אלה הן אטרקציות תיירות.
מי שבכל זאת רוצה להשקיע זמן בקניות, כי אז כדאי שיבקר בקניונים הגדולים והמיוחדים:
· Dubai Mall – מרכז קניות ובילויים הגדול באמירויות ויש אומרים מהגדולים בעולם (בו מעל אלף חנויות). יש מגרש החלקה, אקווריום ענק ועיצוב נפלא. כדאי לבקר כאן ביקור קצר להתרשמות. מכאן גם הגישה למגדל בורג' חליפה ולמופע המזרקות המפורסם של דובאי (בערב). https://thedubaimall.com/
· Dubai Marina Mall.
· Mall of the Emorates- בו מעל 520 חנויות. בקניון זה יש אתר סקי מקורה ופארק שעשועים. https://www.malloftheemirates.com/en
· Dubai Outlet Mall - מרכז קניות אאוטלט , בו כ 240 חנויות,הנמצא מרחק כחצי שעה נסיעה ממרכז דובאי. חלק ניכר ממותגי הביגוד, ההנעלה והספורט נמצאים כאן. המחירים יקרים יחסית. לטעמי חבל על הטרחה להגיע לשם.
· Wafi Mall.
· Dragon Mart – מתחם קניות ענק למוצרים תוצרת סין. https://www.dragonmart.ae/ . מחולק לשבעה אזורי קניות,בהן מגוון עצום של מוצרים.
· ועוד ועוד.
בדובאי פעילות שתי חברות גדולות בתחום המכירות המקוונות עם אספקה מהיום למחר ,או תוך ימים ספורים. המדובר בחברת אמזון ובחברת NOON - https://www.noon.com/uae-en/ . המחירים ברשתות אלה זולים גם במונחים ישראליים. אין להן חנויות פיזיות והן מאפשרות הזמנות מקוונות בלבד.
אוכל
ארוחות הבוקר בבתי המלון כוללות אוכל מערבי לצד אוכל אסיאתי, בדגש על הודי/פקיסטני. בבתי המלון הטובים יש גם מסעדות הנחשבות לטובות. בחלק מבתי המלון ניתן להזמין אירוח על בסיס חצי פנסיון הכולל גם ארוחת ערב.
בדובאי מגוון רחב מאוד של אפשרויות אוכל. החל מרשתות מזון מהיר המוכרות במערב ורשתות מזון מהיר מקומיות, דרך מסעדות שף מצוינות ומסעדות מתמחות, המגישות תפריטים בכל טווחי המחיר. המבחר וההיצע גדולים .
ככלל, לתייר הישראלי, מחירי הארוחות במסעדות בדובאי הן נמוכים, כמעט חצי מחיר מהמקובל בישראל. בדובאי יש מסעדות של שפים שקיבלו כוכבי מישלין באירופה המציעות תפריטים במחירים הנמוכים משמעותית מהמקובל באירופה.
מידע על מסעדות שכדאי לשקול ביקור בהן -ראו פוסט נפרד בבלוג זה.
מלונות
מגוון המלונות בדובאי הוא רחב מאוד. רשתות עולמיות של בתי מלון כמו גם רשתות אסיאתיות פעילות כאן, לצד בתי מלון עצמאיים. רמת השירות ,עיצוב המלונות ,איכות החדרים וגודלם הם ברמה גבוהה. המלונות הם בטווחי מחיר מגוונים. מחירי בתי המלון ככלל, נמוכים ממשית מהמחירים המקובלים ללינה במלונות בישראל. מחיר המלונות מושפע מהביקוש. בחודשי התיירות העיקריים, מחיר המלונות עולה וכשיש מעט תיירים הוא יורד.
מלון 4 כוכבים במיקום טוב ,בתקופת שיא התיירות יכול לעלות 130-100 דולר לזוג על בסיס לינה וארוחת בוקר BB. לגבי מלונות 5 כוכבים, יש שוני ברמה ביניהם המשפיע על מחיר וכן מיקומם. מלונות 5 כוכבים (לא כולל המפוארים ביותר) יכולים לעלות 200 עד 400 דולר ללילה לזוג על בסיס BB בשיא תקופת התיירות. מלונות מפוארים כמו בורג' אל ערב יעלו 1000 דולר ויותר לחדר ללילה.
היכן ללון ?
התשובה לשאלה היכן ללון, תלויה בהעדפות אישיות. אזורי הלינה החשובים והמועדפים הם:
1. לאורך ציר שייח זאייד Sheikh Zayed Road , בקטע שבין Dubai World Trade Center לבין תחנת המטרו Financial Centre Station . אזור מרכזי ,הקרוב יחסית גם לשדה התעופה הבינ"ל, בו עובר קו מטרו.
2. בקרבת האזור של Dubai Mall ומגדל בורג' ח'ליפה. אזור מרכזי ,הקרוב יחסית גם לשדה התעופה הבינ"ל בו עובר קו מטרו.
3. אזור המרינה של דובאי Dubai Marina וחוף ג'מירה Jumeirah Beach . נמצא הרחק יחסית מהמרכז ואין קו מטרו המגיע לכאן. מחיר נסיעה במונית מהאזורים המרכזיים לכאן עשוי לעלות 100-70 דירהם.
4. אזור דירה Deira . נמצא בחלק הצפוני והישן של דובאי. עדיין נחשב לאזור מרכזי יחסית. מחירי המלונות פה נמוכים יותר מהאזורים האחרים שצוינו כאן.
היתרון באזורים המרכזיים שמהם ניתן להגיע במהירות יחסית ליעדי התיירות העיקריים ובעלות נסיעה זולה יחסית.
מידע על מלונות שכדאי לשקול שהייה בהם ראו בפוסט נפרד בבלוג זה.
קישורים לאתרים אינפורמטיביים על איחוד האמירויות
https://www.visitdubai.com/en/
https://www.emirates.com/il/english/help/covid-19/dubai-travel-requirements/tourists/
https://www.unitedarabemirates.co.il/
https://www.dubaitravelplanner.com/can-you-visit-burj-al-arab
שרותי תיירות לנוסע העצמאי
מניסיוני ,אין צורך להסתייע בסוכנויות נסיעות בדובאי לצורך תיאום טיול למטייל העצמאי. חלק מהסוכנויות אליהן פניתי, לא ענו וחלק נתנו הצעות יקרות. הדרך הטובה לארגון שרותי הקרקע היא ע"י הזמנת מלונות ישירות, באופן מקוון והזמנת נהג שיסיע אתכם בימי הטיול הרלבנטיים, הדורשים נהג.
Rayid Khan- Tarragon Tourism and Travel : גורם תיירות עימו התקשרתי ,שסיפק לי שרותי נסיעה טובים ומספקים נקרא Tarragon Tourism and Travel. אין להם אתר אינטרנט אולם הם נמצאים בפייסבוק. איש הקשר שלי היה ראייד קהאן. הוא בעצמו ליווה אותי יום אחד (למעשה כנהג) וסיפק לי נהג יעיל ונחמד בשם Naeem Malik עם ג'יפ טויוטה במצב ט"מ למשך יומיים נוספים. ראיד הוא אמין , יעיל , זמין ,מתקשר בווטסאפ בעיקר. הוא הזמין לי כרטיסים לאטרקציות תיירות באופן מקוון ביום הביקור, או יום קודם, במחירים נמוכים בד"כ מהמחיר הרשמי. הם מארגנים גם את חווית הספארי במדבר. יש להם מעל 20 נהגים ועשרים כלי רכב. המחירים שהציע מאוד נוחים בהשוואה למתחרים. לא ניתן לנהל עימו שיחות אודיו בווטסאפ, שכן אופציה זו חסומה באיחוד האמירויות. פרטי הקשר עם ראייד הם:
Rayid Khan – Tel./Whats up +971551767022 . [email protected]
אחרים המציעים שרותי נהיגה בדובאי, עימם הייתי בקשר שלא הבשיל היו:
Moustafa : +971-505756653 דובר עברית
Imad : +971-564722131 ערבי ישראלי, דובר עברית
הזמנת לינות- מומלץ להזמין מלונות עם אפשרות ביטוח עד יום ההגעה וללא תשלום מראש. בד"כ תעריפי הלינה זולים יותר אם היא מוזמנת מספיק מראש. לינות ללא החזר תשלום, יהיו זולות יותר משמעותית וכדאי לעשותן רק ממש סמוך להגעה, או כשאתם כבר בדובאי.
סוכנויות נסיעות בדובאי - אלה סוכנויות עימן הייתי בקשר ומהן קיבלתי הצעות:
Arabian Adventure - https://www.arabian-adventures.com/ae/english
Milan Tours Dubai LLC - https://www.milantoursdubai.com/
Saifco Travel & Tourism L.L.C - https://www.mysaifco.com/tours/
ילדים
איחוד האמירויות הוא יעד תיירות מושך לילידים ומשפחות. יש בו מגוון גדול של אטרקציות בהן ניתן לבלות ימים לא מעטים.
בדובאי:
· האקוואריום וגן החיות התת מימי Dubai Aquarium & Underwater Zoo שבמרכז הקניות דובאי מול. https://www.thedubaiaquarium.com/
· הגנים הקסומים Dubai Miracle Garden. https://www.dubaimiraclegarden.com/
· הכפר הגלובלי Global Village . https://www.globalvillage.ae/en
· סקי דובאי-פארק שלג וסקי המצוי בתוך מרכז הקניות הגדול Mall of the Emirates . https://www.skidxb.com/
· פארק לגו – לגולנד. https://www.legoland.com/dubai/
· דולפינריום . https://www.dubaidolphinarium.ae/
· פארק בוליווד BollywoodParks™ Dubai (פארק תעשיית הסרטים ההודית). https://www.bollywoodparksdubai.com/en
· ספארי במדבר-חברות רבות מציעות חוויה מדברית זו.
· IMG Worlds of Adventure- https://www.imgworlds.com/language/en/#
· ועוד ועוד. ראו בקישור הבא: https://www.visitdubai.com/en/articles/things-to-do-with-kids-in-dubai
באבו דאבי:
· פארק פרארי Ferrari theme park. https://www.ferrariworldabudhabi.com/
· פארק האחים וורנר Warner Bros World . https://www.wbworldabudhabi.com/
· פארק המים יאס Yas Yas Waterworld Abu Dhabi. https://www.yaswaterworld.com/
בשארג'ה:
· פארק הקרוי Al Montazah Parks . https://almontazah.ae/