יומן מסע לרומניה - אפריל 2017, חלק 11

תמונה ראשית עבור: יומן מסע לרומניה - אפריל 2017, חלק 11
Sinaia - Bucegi Mountain

יום שבת 22/4/2017

היום קמנו לשמיים תכולים ונקיים. הטמפרטורות היו נמוכות, כ- 2-1- מעלות צלזיוס, אך יחסית למה שהיה בימים האחרונים, סביר.

עזבנו את המלון שלנו ב- 2 הלילות האחרונים, מלון Cranța Casa מומלץ למרות היעדר המעלית, המלון נחמד, הצוות יעיל ועוזר, החדרים נוחים.

מכאן יצאנו לעיירה בושטני (ברומנית Buşteni), מתוך כוונה לעלות על הרכבל שם Telecabina Buşteni, שעולה להר בוצ׳גי Bucegi בגובה 2,300 מטרים ומציע נופים נהדרים למציקים שמסביב. כשמגיעים למעלה יש 2 סלעים במרחק לא גדול: הזקנות (בבלה Babele) והספינקס (Sfinxul), שנמצאים בגובה של 2,216 מטרים. ומשם לקחת רכבל נוסף שמגיע בסמוך למערה Ialomitei Pestera.

אבל כשהגענו לאתר הרכבל, החלטנו לבצע שינוי משימה - ובמקום הרכבל שכרנו ג׳יפ עם נהג צמוד, שהסתובב איתנו יותר מ- 4 שעות מופלאות בפסגות הרי בוצ'גי Bucegi המושלגות, וכל זה במחיר של 350 ליי (כ- 350 ש״ח ל- 2 אנשים). תחילה נסענו כ- 45 דקות על כבישים יחסית מסודרים, עברנו דרך העיירה Sinaia והמשכנו במעלה ההר, דרך לא מעט כפרים של צוענים. ואז נכנסנו לשבילים בתוך היערות, שהפכו למושלגים יותר ויותר, עד למערת Ialomitei Pestera (שמוכרת גם בשם Ialomicioara Pestera) והמנזר באותו השם שנמצא ממש בפתח המערה, שנמצאת בגובה של 1,600 מטרים.

באחת העצירות ראינו מרחוק מקפצת סקי.

הנסיעה בשבילים המושלגים והקפואים, שבלי ג׳יפ 4X4 לא ניתן היה לעבור בהם, היתה למרחק של 30 ק״מ לכל כיוון מהנקודה בה נכנסנו לשבילי העפר. בדרך עברנו ליד אגם בולבוצ׳י Bolboci, שנמצא בגובה של 1,438 מטר ושהיה קפוא לגמרי.

בקצהו הדרומי יש סכר ענק, שהיה מכוסה כולו בלבן ולן רק ברגע האחרון זיהינו אותו ככזה. מסענו בכביש המפותל והמושלג לאורך הגדה המערבית של האגם. הנסיעה לכל כיוון, עד למערה, לקחה כשעתיים, בגלל הנסיעה האיטית בשביל המושלג. המרחק הוא של כ- 42 ק"מ ובצורה רגילה זה צריך לקחת כשעה ורבע.

עוד דבר מעניין שראינו הוא שעם ההתחממות במהלך היום התגלגלו מדי פעם כל מיני דברים במורד וזה השאיר סימנים שבתחילה התקשינו לזהות.

אבל לקראת סוף הטיול כבר היה די ברור מה קרה כאן.

הנהג השאיר אותנו על השביל ואנו התחלנו בירידה לכיוון המערה. מכיוון שהיינו ראשונים בבוקר זה, השלג היה עדיין מלא ולא פעם שקענו בו כמעט עד הברכיים. היה שילוט שהוביל למערה. בערך באמצע הדרך מצאנו תעלת ניקוז, שהובילה מים לתוך שבלול ירוק (כמו אלה שרואים במכונות הברד), שאני מנחש נועד לערבל את המים עם הקרח שאולי הגיע עד לשם, כדי שלא לגרום לסתימות או קפיאה בהמשך התעלה.

עלינו בשביל המושלג עד לפתח המערה (שאורכה כ- 480 מטרים, מתוכם נגישים כ- 400 מטרים) והטמפרטורה בה קבועה על 5-6 מעלות. ממש בכניסה למערה יש מנזר קטן, אליו לא נכנסנו. שילמנו בקופה ונכנסנו לתוך המערה, שהיתה משעממת לגמרי ולכן מומלץ לוותר.

במינזר ובמערה, כולל ההליכה אליהם, היינו כשעה. המרחק מהקצה הצפוני של האגם ועד למערה הוא פחות מ- 4 ק"מ, כלומר 10-15 דקות נסיעה רגועה. בפועל זה לקח כחצי שעה בגלל השלג...

בדרך חזרה לבושטני ראינו קבוצה של אופני שלג mountain bikesשהם כמו טרקטורונים קטנים על מגלשים. נראה מהנה ביותר – אך אנו כבר היינו צריכים לחזור.

חזרנו בחזרה לרכב, אותו השארנו בעיירה בושטני, קנינו מצרכים בסופר הסמוך, כדי לחוות פעם אחת את תחושת הטיול (ע״י הכנת ואכילת סנדביצ׳ים טעימים) ונסענו לארמון פלש (ברומנית Peleș Castelul) המופלא.

מזה שנים רבות אני נמנע מכניסה לארמונות וטירות כי בעיני כולם כבר נראים אותו הדבר מבפנים (עיצוב החדרים וכו׳). אבל ארמון פלש הצליח לעניין אותי. קנינו כרטיסים ושילמנו מחיר מופקע לחלוטין של 35 ליי עבור הזכות לצלם בפנים (ואכן הצוות בתוך הארמון הקפיד לבדוק שכל מי שמצלם אכן שילם ויש בידיו קבלה בהתאם). המתנו כ- 10 דקות ויצאנו לסיור מודרך באנגלית, שנמשך כ- 30-40 דקות. העיצוב הפנימי, הריהוט והחפצים באמת יפים ומעניינים. ארמון פלש היה הארמון הראשון באירופה שחובר לחשמל, שהופק מתחנה הידרואלקטרית שנבנתה בנחל פלש הסמוך. אולם ההמתנה הוא המקום הראשון שרואים בסיור. מדובר בעיצוב מרהיב, עם עמודי שיש ועבודות עץ נהדרות. בספרייה יש מעבר סמוי, פאנל שלם שנפתח בלחיצה על כפתור שנמצא מתחת לאחד המדפים, ושאפשר לדיירי הבית להימלט בשעת צרה. לפני תחילת הסיור המודרך ניפקו לכל המבקרים כיסוי לנעליים, כמו שמקבלים בחדרים נקיים או באזורים סטריליים.

מתברר שזווית הצילום הטובה ביותר על הארמון נמצאת במפלס התחתון של הגינה, בכיוון דרום-מזרח, באזור של מרפסת מלבנית (לא של הבריכה העגולה שמול הכניסה). אנחנו פספסנו את ההזדמנות. הביקור במקום מומלץ.

ומכאן נסענו מרחק קצר למלון שלנו ללילה זה, מלון International שבעיירה סינייה. החנייה נמצאת מעבר לכביש, כ- 50 מטר מהמלון.

אכלנו ארוחת ערב במסעדת טירול Tirol שבמלון, שהיתה מאכזבת מאוד, השירות איטי והמחירים מופקעים לחלוטין. ממש לא מומלצת.

אני ירדתי לאחר מכן לספא שבמלון, שהיה נחמד, ולאחר כשעה וחצי עליתי לחדר להתארגן להמשך הטיול מחר.

קישור לפוסט הקודם

קישור לפוסט הבא

יעדי הפוסט

אהבת את הפוסט?
תמונת הפרופיל של wisniak
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של wisniak
רוצה לקבל עדכונים בכל פעם שמתפרסם תוכן חדש?
 

תגובות ושאלות

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים לרומניה

הכתבות הכי נצפות השבוע

הפוסטים הכי נצפים השבוע

חדשות התיירות והתעופה

קצת השראה לטיול הבא

המיוחדים שלנו

הטיפים הכי נצפים השבוע

למטייל וייטנאם

לאן טסים בחגים?

חופשת כריסמס - יעדים ושווקי חג מולד מומלצים

ROAD TRIP: המדריך להשכרת רכב בחו"ל

טיולי טבע ושטח בחו"ל

כתבות ומדריכים לחופשת סקי

חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 19 שעות
החל מ-228 דולר הלוך-ושוב: ישראייר פותחת את החורף עם קו חדש לאירופה לאייטם המלא
החל מ-228 דולר הלוך-ושוב: ישראייר פותחת את החורף עם קו חדש לאירופה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 21 שעות
הבחירות כבר התחילו: אייר חיפה נותנת לכם לבחור כמה הנחה תקבלו על הטיסה הבאה לאייטם המלא
הבחירות כבר התחילו: אייר חיפה נותנת לכם לבחור כמה הנחה תקבלו על הטיסה הבאה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 23 שעות
החל מ-884 דולר: אל על חוזרת היום ליעד המבוקש בארה"ב אחרי למעלה מ-6 שנים לאייטם המלא
החל מ-884 דולר: אל על חוזרת היום ליעד המבוקש בארה"ב אחרי למעלה מ-6 שנים
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
היעד שכבש את הישראלים בקיץ: זינוק של 204% בתיירות למדינה הירוקה לאייטם המלא
היעד שכבש את הישראלים בקיץ: זינוק של 204% בתיירות למדינה הירוקה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
בלי קונקשן: היעדים המפתיעים שתוכלו להגיע אליהם בטיסה ישירה ב-2027 לאייטם המלא
בלי קונקשן: היעדים המפתיעים שתוכלו להגיע אליהם בטיסה ישירה ב-2027
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 3 ימים
67 אלף ישראלים צפויים לטוס לארץ במיוחד כדי להצביע בבחירות לאייטם המלא
67  אלף ישראלים צפויים לטוס לארץ במיוחד כדי להצביע בבחירות
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 3 ימים
שלא תפספסו את הטיסה: ההודעה החשובה של נתב"ג לקראת המעבר לשעון חורף לאייטם המלא
שלא תפספסו את הטיסה: ההודעה החשובה של נתב"ג לקראת המעבר לשעון חורף
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 4 ימים
לא פריז ולא לונדון: 10 הערים הכי מומלצות לטיול ראשון בחו"ל לאייטם המלא
לא פריז ולא לונדון: 10 הערים הכי מומלצות לטיול ראשון בחו"ל
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 4 ימים
רגע לפני הכריסמס: חברת הבת של אל על מתגברת את הטיסות ליעד האירופי האהוב לאייטם המלא
רגע לפני הכריסמס: חברת הבת של אל על מתגברת את הטיסות ליעד האירופי האהוב
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 4 ימים
טסים עם אייר חיפה? מעכשיו תוכלו לשלם גם בדרך נוספת לאייטם המלא
טסים עם אייר חיפה? מעכשיו תוכלו לשלם גם בדרך נוספת
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 4 ימים
אנחנו מטיילים והם מרוויחים: זוהי מעצמת התיירות שעושה עלינו הכי הרבה כסף לאייטם המלא
אנחנו מטיילים והם מרוויחים: זוהי מעצמת התיירות שעושה עלינו הכי הרבה כסף
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 4 ימים
לא רק רומא: 10 היעדים הכי קסומים לחגיגת כריסמס באיטליה לאייטם המלא
לא רק רומא: 10 היעדים הכי קסומים לחגיגת כריסמס באיטליה
פודקאסט למטייל
פודקאסט למטייל
ברוכים הבאים ל-Travel Maker, הפודקאסט של למטייל על כל מה שחם בתיירות בארץ ובעולם. פודקאסט למטייל
פודקאסט למטייל