עד לפני שנה וקצת היינו סתם זוג תמים שאינו מכיר את המאכל הלאומי הפרואני, הסביצ'ה. השמועות סיפרו על דגים ופרות ים הנאכלים חיים. כאשר הגענו למיראפלורס (אפשר לראות כאן), שכונת היוקרה בלימה, החלטנו שהגיע הזמן לעבור את המחסום ולאכול את המאכל הלאומי. בוחרים במסעדת דל מאר המפורסמת ונוסעים לשם במונית כי היא מאוד רחוקה. לאחר שהגענו מסתבר שהמסעדה סגורה עקב חג מקומי, אכזבה רבה. כתחליף מחליטים לצעוד צעדה ארוכה לעבר הקניון בתקווה למצוא שם משהו מנחם. במסעדת ויולדיני המפוארת יש סביצה בתפריט, מזמינים מנה אחת של סביצ'ה ברוטב עשיר, עשויים מדג סול חי ומנת פסטה ירוקה יפיפייה וטעימה הטובלת ברוטב פסטו עשיר ולהרטיב את הגרון אין טוב מהמשקה הלאומי האלכוהולי פיסקו סאואר. הארוחה עונה על כל הציפיות ואנו מסוחררים מהאוכל הטעים ומה משקה החזק צועדים חזרה אל המלון.
לפני הטיסה הביתה הספקנו לבקר במסעדה נוספת. הפעם הארוחה טעימה עוד יותר, מזמינים מנת סביצ'ה עשירה לשניים המכילה סוגי דג ופירות ים בארבעה תיבולים שונים האחד טוב מרעהו פשוט תענוג לחייך.
בשנה ויותר שחלפה מאז לא הזדמן לנסות להכין את המעדן. אך בהחלט התחשק, יש לנו תחושה הנובעת מנסיון שלא כדאי לנסות את הסביצ'ה במסעדות ישראל, הטובות יקרות מאוד וקצת פלצניות, והזולות יותר, בדרך כלל אין לנו ניסיון טוב איתן. לקראת השבת הזאת הוחלט סוף סוף להתנסות. במקפיא המתינו פרוסת דג טונה ופרוסת דג סלמון. אמנם לא דג טרי כראוי למנה מלכותית, אבל אפשר להתפשר לצורך ההתנסות הראשונית.
מבחר המתכונים ברשת הוא אדיר ונדרשתי לבחור שני מתכונים ולהחליט על משך זמן ההחמצה שנע בין דקות ספורות לשעות. כיאה לשמרן המתיירא מאכילת בשר חי הלכתי על זמן השריה בלימון ארוך יותר.
בשלב הראשון חתכתי את הדגים לקוביות קטנות בגודל 6 מ"מ, ללא העור כמובן. כל מנה קיבלה טבילה של כשעה ברוטב לימון שלם עם מלח גס.
לאחר כשעה ויותר של טבילה בלימון ובמלח, סיננתי את שאריות הנוזל והכנתי שתי מנות שונות: (השיטה שלי היא להשתמש במרכיבים שיש בבית ובדרך כלל זה מצליח)
סביצ'ה טונה - צנוניות חתוכות, זיתים חתוכים, עלי כוסברה, זרעי חרדל, פלפל אדום חתוך לקוביות, חצי פלפל חריף חתוך לטבעות, בצל ירוק קצוץ, שמן זית, פלפל שחור גס, ומלח ים.
מערבבים את כל המרכיבים בעדינות עם הטונה המסוננת ומגישים לשולחן בכלי יפה. מומלץ להגיש עם צנימים דקים מהלחם שהכנתם, או נאצ'וס או משהו דומה.
סביצ'ה סלמון - זו מנה שזכתה לדירוג גבוה מאוד בקרב בני המשפחה.
מערבבים חצי יוגורט, 2 כפות שמן, בצל קצוץ דק, ומלח ים - משטחים על צלחת ההגשה
בוזקים פלפל שחור כתוש גס, על הסלמון החתוך, מערבבים בזהירות ומניחים על היוגורט
חצי אבוקדו חתוך לקוביות, קוביות פלפל אדום, קוביות בצל (רצוי אדום), שמן זית, מיץ לימון ומלח. מערבבים בזהירות ומניחים על חלקו השני של כלי ההגשה. מגישים לשולחן להנאת הסועדים.
זהו סיכום של ניסיון ראשון שהצליח מאוד וזכה לתשואות. מאמין שהמשך יבוא. למי שקרא עד הסוף ממליץ להתנסות, יש המון מתכונים, אך ניתן בהחלט להמציא לשפר ולהינות.
בתיאבון.
ועוד עניין אחד פרו היא מדינה מדהימה, לא רק בענייני סביצ'ה, מומלץ מאוד לבקר בפרו ובבוליביה הסמוכה. מי שמעוניין יכול ללחוץ כאן לדוגמיות.
פרו - קוסקו ומאצ'ו פיצ'ו ללחוץ כאן
בוליביה - הסלאר מדבר המלח ללחוץ כאן
.